A naši političari neka nastave da se igraju kauboja i indijanaca. Nemoć države, nebriga političara o građanima.
Za četiri godine u Crnoj Gori 455 samoubistava: Čuje li iko vapaje za pomoć
https://www.cdm.me/hronika/za-cetiri...paje-za-pomoc/
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Da je neko iz CG kojim slučajem "polagao račune" u Bundestagu, o tome bi se pisalo afirmativno.
Ili bi bar prošlo neprimjećeno, kao recimo kad hrvatska dijaspora iz CG "polaže račune" u hr saboru.
https://www.sabor.hr/hr/node/21050
https://radiokotor.info/clanak/polit...tskog-sabora/0
Kad Hrvatska bude negirala postojanje Crne Gore i Crnogoraca i kad bude vodila hibridni rat protiv ove drzave, mozda ce tvoji pokusaji da izjednacis te dvije stvari uroditi plodom. A valjalo bi i da ljudi koji polazu racune drugoj drzavi u ovoj budu izabrani na neke visoke funkcije. Recimo, na funkcije gradonacelnika i sl.
Last edited by VanjaTheMan; 11-01-23 at 06:54.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Pa zar nije Adrijan Vuksanović bio minstar u prethodnoj vladi?
Eno piše i da je Ilija Janović vijećnik u Skupštini općine Tivat.
A nakon toga si i dobio uvjete, vjerovatno kao plod ovakvih sastanaka.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...aziti-oprostajCrna Gora treba da prestane s prisvajanjem hrvatske kulturne baštine
Nisi ispratio moj dobri Hellkakve crne 21.7 miliona nenaplativo. Mada tu imaju hipoteke, poljoprivredni krediti su inače kroz istoriju bili najuredniji krediti svudje u svijet. (ironija ko je nije prepoznao)
Enjvej, evo oslobođeni SDT zašvrava istragu. Novinari predviđaju da je šteta 30.000.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Juče bijah u neku gužvu pa evo sad listam.
Dakle posle mjesec dana nam se pušte klipovi. SUper.
Je li realno da su ljuti prtili 500km da bi se uvlačili u dupe nekoj Milici zavetnici i pojašnjavali i pravdali trošenje para koje su dobili rečenicama: ja sam vrnuo trobojku u kabinet, ja sam uvrnuo ćirilicu?
Đe si potoršio ostale pare momak? Na kupovinu glasova? Borbu za srpstvo? Ili si sve spiskao na zastavu ćirilicu?
Dijasporo, skupe te zastave i ta ćirilica. Ali neka, samo neka se pare prosipaju.
Ovi izdajnici koji su pošli u Beograd da se uvlače u dupe bi 1941 bili oni koji bi potpisali sporazum sa Hitlerom. Znamo kako su završili i na koje mjesto u istoriji
Divno je što će ih moderna istorija kao takve zapamtiti, jer internet je čudo pamti bolje od popova, i đedova koji su prošli paklove rata i koji su strijeljani a ujedno naživjeli se nakon strijeljanja dovoljno dugo da unučadima ispričaju svoje verzije.
Last edited by hercules; 11-01-23 at 08:37.
Ovo ispade skoro svake 3 dana neko izvrši samoubistvo WTF ?!
https://www.cdm.me/hronika/za-cetiri...paje-za-pomoc/
U poslednjih pet godina, od 2011. do 2015, samoubistvo su izvršila čak 743 lica. Za „Dan” je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno da je lani sebi život oduzelo 140 građana, dok je 2014. godine registrovano 164 samoubistava. Tokom 2013. samoubistvo je izvršilo 128 građana, 2012 - 148, a 2011 - 163
hmmmm od promjene vlasti stopa samoubistva u padu....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Svodi se opet na staru našu politiku dvostrukih standarda. Bošnjaci i Hrvati na raport u Sarajevo i Zagreb mogu, ali Srbi u Beograd ne mogu. Zašto? Po kriterijumu ko se nekome više politički sviđa.
Valjalo bi samo malo više principijelnosti, pa da kažemo da je nešto ili dozvoljeno svim narodima, ili zabranjeno svim narodima. A ne da imamo narode prvog i drugog reda.
Znamo, bar za ove koji ne "bi potpisali", već su stvarno potpisivali sporazume sa Musolinijem.
Crtaju im se murali po Podgorici, kad neko pokuša da ih prekreči nadignu Pobjeda i CdM dreku. Pjevaju im se pjesme, ministri bivše vlade drže o njima govore, RTCG snima pohvalne emisije, a SDP i DPS ih slave kao svece.
@SKOJ Ne reče nam, ili sam propuštio, jesi li i ti Srpska dijaspora u Crnoj Gori?
Здраво живо.
Срећна свима предстојећа српска нова година, да вас све поздравим пуно, није ме било неко време јер сам био у својој матичној земљи Србији, у Димитровграду. Те лепоте која грије срце и душу, то се не може описати речима.
Нема извештаченог говора на иеакавици, сви иду једни код других, посећују се, друже, сви су добри људи једноставно, сви за нашег брата Путина, за Русију. Нико не пије кока колу, сви пију квас. Нико не једе слаткише Крашове, само домаће, нико не гледа америчке филмове и серије, само Биковића у руској и белоруској кинематографији. Нико не слуша песме на енглеском језику, сви слушају на руском. Омиљени спорт женска одбојка.
Прославили смо победу Аргентине над Хрватском како и доликује, са дивним објавама на сторијима руских друштвених мрежа, ватрометом и велики петардама. Сви пију шливовицу, ракија од винове лозе се користи за после бријања, евентуално када човек добије температуру да накваси чарапе са њом.
Док куцам присећам се и суза ми кваси ћириличну тастатуру. Ма иди у першун бре.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Dozvoljeno bi trebalo biti svim nacijama, kao clanovima odredjene nacionalne manjine u drugoj drzavi ali ne i narodima jer su to dva sasvim razlicita pojma.
Hrvatska nacionalna zajednica u Crnoj Gori ode na konsultacije u Republiku Hrvatsku, madjar iz madjarske nacionalne zajednice u Crnoj Gori ode na konsultacije za dijasporu u Budimpestu, pa na kraju naravno, i clan Srpske nacionalne zajednice ode u svoju maticnu drzavu Srbiju (jer takav narativ o nacionalnoj zajednici i forsira Vuksanovic iz Srpskog nacionalnog vijeca, za kintu sasvim vjerovatno jer se za to budzetira novac) te bilo koji drugi nacionalni entitet u nekoj drzavi.
Sa druge strane, scenario u kojem na primjer amerikanac koji obnasa javnu funkciju u USA ode u parlament Velike Britanije da raportira sta je ucinio za britance u USA jer se sjetio i zao mu je predaka koji su bili protiv Bostonske cajanke ili potomak nekog srpskog iseljenika a gradonacelnika nekog grada u Njemackoj da ode kod Milice zavetnice da joj polozi racune sta je ucinio u gradskoj upravi za srpski narod u toj opstini nam je malo vjerovatan i svjesni smo da bi ga javno mnjenje i vlasti takvih iole ozbiljnih drzava sa noge na nogu sa javne funkcije.
Ali ne treba pretjerano davati paznje za ono sto je razumno ocekivano, ovi to ne rade iz uvjerenja vec zato sto im je neko a zna se ko porucio da se nacrtaju tog i tog dana na tom i tom mjestu i da pred kamerama, a u digitalno doba da ne bi negdje nekada prdoklacili da to nisu radili, javno poljube ruku koja ih hrani ako jos misle dobijati novaca i ostajati tu gdje sjede a ne mlatiti se po birou i van politike.
Siguran sam ipak da velika vecina stanovnika Crne Gore koji se osjecaju Srbima (iako mozda ne razumiju ili im namjerno nijesu objsnili razliku izmedju prioadnosti naciji i propadnosti narodu) ne misle i ne prihvataju da su Srpska nacionalna manjina i da im je Vucic predsjednik a da su im institucije u Beogradu (sto te opet jel, narativ ovih drugih artikulisan kroz djelovanje Srpskog nacionalnog savjeta).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Narod, običan svijet, naravno da ima pravo da komentariše nečije odlaske. ALi, isti taj narod još nisam čuo da bekne ijednu riječ o odlascima ovih političara,što grakću zadnjih dana, koji ni na popiš ne idu dok im ambasad(e)a ne kaže možeš u wc. Nekako mi licemerno to. To su ovi što su dozvolili postavljanje spomenika Hitlerovim vojnicima.
Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.
Principijelnosti radi, reci mi da li hrvatska vlada radi o glavi Crnoj Gori? Vode li hibridni rat protiv Crne Gore? Negiraju li postojanje crnogorske nacije i da li imaju pretenzije da Crnu Goru pretvore u dio hrvatskog svijeta ili nešto slicno?
Postoji vrlo jasna razlika izmedju ovoga sto su uradili ovi likovi, i onoga sto rade Hrvati i Bosnjaci. Zna se sta su ciljevi i pretenzije jednih i drugih. Pokusaj da se stavi znak jednakosti na bazi povrsnih slicnosti i da se na taj nacin jos jednom relativizuju pokusaji Srbije da destabilizuje Crnu Goru nece proci.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
I ja u to vjerujem, i ne sviđa mi se ovaj odlazak na raport uopšte. Ali to je nešto na šta ti ljudi imaju puno pravo. Presenećivanje i razvlačenje u DPS medijima (a i ovdje) je krajnje licemjerno, jer nikad isti ti ljudi nisu to isto to pravo Bošnjaka ili Hrvata dovodili u pitanje.
To su stvari koje se kažnjavaju na izborima, od strane glasača tih partija, ali se svakako radi o pravu koje su druge nacionalne zajednice često i bez riječi kritike koristile.
Zasto nema RTCG kanala na kablovske u Srbiji???
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks