Page 569 of 574 FirstFirst ... 69469519559565566567568569570571572573 ... LastLast
Results 14,201 to 14,225 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Naravno da nije njihov posao niti je ovo njihovo misljenje o ustavnosti nekog rjesenja nego tuzilastvo u navodima pominje i ustavopravnu zastitu izbornog procesa i birackog prava i citira odredbe Ustava i Zakona o Ustavnom sudu Crne Gore kao nacelni princip.
    Time ono naravno ne tumaci ustavnost rjesenja jer ni nema takvu nadleznost ali ukazuje da je ustavna zalba posljednji korak, sto nije na fonu posljednjih predozenih izmjena i nacelima parlamentarne demokratije, kojima se koncept ustavne zalbe kao posljednjeg stepena zastite derogira.
    Zato bi mozda parlamentarna demokratija trebala da razmotri da ih razvlasti funkcija jer im ovakvim interpretacijama i obrazlozenjima postupanja samo stavljaju klince pod tockove.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Mislim da ga malo siroko tumacis. Konkretno u pitanju je odbijanje krivicne prijave Evropa Sad kao i kontratuzbe od strane DPS predsjednika IK.
    I to je tacno. Tuzilac citira TRENUTNI zakon po kojem je sve sto prica tacno.
    Nigdje se ne pominje ovo sto ti napisah. Da se po novom zakonu o lokalnoj samoupravi moze uvesti prinudna uprava.
    Tim amandmanima se Tuzilac nije bavio uopste, kako se pokusava predstaviti jer jos nije potpisan od strane Predsjednika.
    Tako da to ne mijenja moju prvobitnu izjavu. ona i dalje daje prednost trenutnoj vecini, dok je sav tekst CDM pretenciozno napisan da misljenje po starom zakonu se prenosi na novi. Dje postoji amandman "sta ako je US blokiran" sto i tuzioc pominje.
    Last edited by Hell Raiser; 28-12-22 at 14:28.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Sta ako je ustavna zalba takva da bi po njenom rjesavanju moralo da dodje do ponavljanja izbora na nekom birackom mjestu? I ako bi poslije ponovljenih izbora pobijedila druga politicka opcija od one koja je u medjuvremenu formirala vlast i donijela niz drugih odluka? Ustavna zalba mora da bude djelotvorna da bi uopste imala smisla.
    Pa ništa, bili bi ponovljeni izbori na nekim biračkim mjestima.

Treba uočiti da predložene izmjene ne predvidjaju formiranje "nove lokalne vlasti", nego prinudnu upravu sastavljenu od odbora povjerenika.

Mislim da je to demokratskije, nego da vlast obnašaju ljudi kojima je mandat istekao, a koji se očigledno kane ponašati kao da se ništa nije desilo.

Smatram da se sve te izmjene Zakona koje je u poslednje vrijeme donela skupštinska većina, nužne i korisne za demokratske procese u ekstremnim uslovima pravnog haosa uzrokovanog nefunkcionalnošću Ustavnog suda, što je situacija koju će u budućnosti valjda svi gledati da izbjegnu, te uglavnom do primjene tih zakonskih normi nikad više neće doći.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Sta ako je ustavna zalba takva da bi po njenom rjesavanju moralo da dodje do ponavljanja izbora na nekom birackom mjestu? I ako bi poslije ponovljenih izbora pobijedila druga politicka opcija od one koja je u medjuvremenu formirala vlast i donijela niz drugih odluka? Ustavna zalba mora da bude djelotvorna da bi uopste imala smisla.
    Mislis ko ovo sto Posjo ore vec godinu dana i zvanicno neustavno sa dvije presude, a sad vec odlucuje o planovima i strategijama za 2023. Ili za budzet i plate....ili postavljenja ....
    Ajde do marta ce i ta 5 godina mandata proci....
    Kad nova uprava pocne da naspicava zaposljene sa ove sjednice za dva dana ili da ne postuje strategije i planove....
    Bas me zanima da ti tad vidim pravni stav o ustavu i legalnosti.
    Bice da bude malo drugaciji nego sad ali ajde....nije to daleko

4. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Ako se slozimo da izborni postupak traje do proglasenja rezultata, koji opet ne mogu biti proglaseni ukoliko postoji zalba pred Ustavnim sudom, zakonskim rjesenjem a dok izborni postupak i dalje traje prestaje mandat skupstini po sili zakona i Vlada se uplice u izborni postupak kroz imenovanje odbora povjerenika. Pitanje je da li mandat skupstini moze da prestane a da izborni proces nije zavrsen
    Koliko ja znam, mandat skupštine je 4 godine i ovoj u Podgorici je istekao još u julu.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Smatram da se sve te izmjene Zakona koje je u poslednje vrijeme donela skupštinska većina, nužne i korisne za demokratske procese
    Slazem se da izmjene zakona jesu nuzne, ali ne mimo Ustava i u ovom slucaju Zakona o izboru odbornika i poslanika. Ne samo zbog toga sto ce nam se medjunarodna zajednica na*ebati majke, nego i zbog nas samih. Ova "parlamentarna vecina" je pokazala da ih apsolutno ne zanima vladavina prava. Sto ih za mene cini jednakim DPS-u. Bukvalno mi nema razlike, osim sto je DPS uspio da se nakrade, a ovi tek treba da se nakradu. Pokazali su da ne prezaju od krsenja osnovnih pravnih propisa da bi se domogli vlasti, pod izgovorom da i druga strana to radi. Treba li da ih pustimo da nastave u nadi da to rade za nase dobro i da ce imati granica? A sta su radili zadnje dvije godine? Dokle su nas doveli?

Ovo sto rade je na duze (a i na krace) staze daleko opasnije od privremenih pokusaja DPS-a da uzurpira vlast. Njima ce to sve doci na naplatu. Mogu samo da pokusavaju da odlazu neizbjezno. Ali urusavanje sistema i vladavine prava od strane onih koji su do juce za isto optuzivali DPS samo daje legitimitet svakoj narednoj vecini da isto radi. A onda smo kolektivno na*ebali.

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Mislis ko ovo
    Napisao sam sta mislim, i vec sam te jednom stavio na ignore zbog toga sto mi stavljas rijeci u usta, konstantno pogresno tumacis proste stvari i konstruises neke svoje bolesne ideje. Tako da ovog puta ides na ignore trajno.
    Last edited by VanjaTheMan; 28-12-22 at 14:49.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Слажем се.
    Не смије, рекао сам да би можда могла сдп или власт сличне идеологије.
    Црква јесте изнад закона у случају цркве на Румији, била је изнад закона о слободи вјероисповјести, није била кад су срушени темељи конака манастира у изградњи у улцињу, и кад су свештеници враћани са границе, или кад се против ње пресуђује на суду.
    Закони се у цг спроводе селективно откад постоје исти.
    Закони не важе за све једнако.
    Не знам зашто сам контрадикторан.

Рекао сам да би закон требао да буде једнак за све, али да то није, ни за цркву, ни за достину људи у цг, нити је икад био једнак за све.
    Pa bio si konradiktoran kad si kazao da crkva nije iznad zakona, ali da jeste iznad zakona (u slucaju Rumije).
    Nebitno. Oko bitnog se slazemo. A to je bitno

Jedan stari prijatelj je znao da kaze da se u Crnoj Gori zakon nikad nije odnosio na onog ko ga je donosio. Dobar opis pravne drzave u CG.

Proci ce jos dosta vremena dok u CG zakoni budu vazili za sve jednako. Ukljucujuci politicku elitu. I crkvu

8. The Following User Says Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    A kakvi su mi ovi poštovaoci legalnosti što su se Ustava i zakona sjetili 30. avgusta.

Pa ispada da predsjednik može da ne predloži mandatara i nema drugog izbora nego opet na glasanje. Pa izbore ponavljati dok se DPS ne dokopa vlasti.

Ili izgubi DPS u Podgorici 62%:38% i neće da preda vlast. I jedino je ustavno i zakonito da i dalje vladaju i da niko ne može da ih skine.

Ma ajde. Idite pa plačite malo Lajčaku.
    A pusti ga. Od objasnjavanja kako je Bulajic u zoni krivicne odgovornosti zloupotrebom sluzbenog polozaja do branjenja Posjovog jahanja opstine neustavno vec 6 mjeseci.
    Bice da brani postavljenja kad ovi pocnu da dijele otkaze po smjeni vlasti, kako su to zakonite odluke jer je novoformirani US rekao da su zalbe Svetosavske ******. I da su tad jos bili u mandatu. I naravno da ce da preskoci i odluku ustavnog i upravnog suda.
    DPS pravo u najljepsem sjaju. Ni prvi ni zadnji na forumu. I u stvari, on je samo zabrinut...nista vise
    Last edited by Hell Raiser; 28-12-22 at 14:51.

10. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,450
    Thanked in
    725 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Koliko ja znam, mandat skupštine je 4 godine i ovoj u Podgorici je istekao još u julu.
    Moj komentar je uperen prema zakonskom rjesenju kao sistemskom, jer ono predvidja raspustanje skupstine nakon proteka roka u kojem se ne proglase rezultati, nevezano za eventualne druge rokove.
    Slucaj Podgorice i drugih gradova kojima je istekao mandat je samo po sebi avetno stanje, ne nuzno i nezakonito ali upravo i dobrim dijelom jer se zakoni usvajaju kako kome trenutno odgovara.
    Cijenim diskusiju sa tobom i siguran sam da cemo se sloziti da je jedino kvalitetno rjesenje dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda a da su sva druga rjesenja samo privremene varijante koje kao presedani u buducnosti moze da upotrebljava neka druga vecina.

12. The Following User Says Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...anska-rivijera

Pazite ovog Radovića. Kakva pijavica, ovakvi su najveći kancer društva ali ih je previše.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Moj komentar je uperen prema zakonskom rjesenju kao sistemskom, jer ono predvidja raspustanje skupstine nakon proteka roka u kojem se ne proglase rezultati, nevezano za eventualne druge rokove.
    Slucaj Podgorice i drugih gradova kojima je istekao mandat je samo po sebi avetno stanje, ne nuzno i nezakonito ali upravo i dobrim dijelom jer se zakoni usvajaju kako kome trenutno odgovara.
    Cijenim diskusiju sa tobom i siguran sam da cemo se sloziti da je jedino kvalitetno rjesenje dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda a da su sva druga rjesenja samo privremene varijante koje kao presedani u buducnosti moze da upotrebljava neka druga vecina.

Da, jedino kvalitetno rješenje je izbor Ustavnih sudija...ali što prije, jer već sad postoji pravni haos i dubioza, koji ni Ustavni sud neće tako lako dovesti u red.
    Što više vrijeme bude odmicalo, to će biti sve gore i teže.
    Mislim da je ona Slovenka Fajon rekla da se to mora odraditi do kraja januara, očigledno svjesna situacije i posledica.

15. The Following 3 Users Say Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

O tom pitanju, iznijetom po slobodnom tužilačkom uvjerenju i u skladu sa nezavisnošću u odlučivanju i to isključivo za donošenje odluke o krivičnoj prijavi podnosioca", rekao je u izjavi Radonjić.
    https://www.vijesti.me/vijesti/polit...acko-uvjerenje
    Last edited by Hell Raiser; 28-12-22 at 19:30.

Thanks Thanks Given 
    3,566
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,825 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Da li imamo info koliko je prihod od pdv-a u odnosu na proslu god?
    A što ti govori taj podatak? Za čem ti je bitan?
    Prirodno je da je veći iz 2 prosta razloga. Jedan je Evropa sad i povećani raspoloživi dohodak za trošenje, drugi je inflacija i veće cijene pa samim tim i veći PDV a trećeg glavnog se nećete sjetiti vjerovatno.

Quote Originally Posted by gamechanger View Post
    herki, neka ti je srecno povecanje plate
    Hvala ti.
    Herki za 15 godina staža nije nikad radio na budžet i nadam se daće tako ostat do penzije.
    Last edited by hercules; 28-12-22 at 23:45.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

18. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    426
    Thanks Thanks Received 
    1,020
    Thanked in
    467 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    a trećeg glavnog se nećete sjetiti vjerovatno.
    Aj da probam mada nisam iz struke ali me uvijek podstakne na razmišljanje ovakvo pitanje. Da nije možda prva godina posle pandemije u kojoj se ekonomija koliko toliko povratila?

https://instagram.com/highlander_brushes/

Thanks Thanks Given 
    3,566
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,825 Posts

Quote Originally Posted by Milos Darmanovic View Post
    Aj da probam mada nisam iz struke ali me uvijek podstakne na razmišljanje ovakvo pitanje. Da nije možda prva godina posle pandemije u kojoj se ekonomija koliko toliko povratila?

https://instagram.com/highlander_brushes/
    Dobar pokušaj, ali nije.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    9,657
    Thanks Thanks Received 
    6,003
    Thanked in
    2,289 Posts

Po čemu se ovo razlikuje od trenutne situacije, đe politička opcija koja nema nikakvih šansi za pobjedom, sve da se ponove izbori u cijelom gradu, vrši vlast i donosi odluke. Usput ima i presuda da su prije izbora neustavno produžili mandat.

Koliko sam razumio, uvodi se prinudna vlast, logično bi bilo da tu prinudnu vlast ne mogu činiti učesnici na izborima tj Jakov and co.

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2,904
    Thanks Thanks Received 
    3,509
    Thanked in
    1,576 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    A što ti govori taj podatak? Za čem ti je bitan?
    Prirodno je da je veći iz 2 prosta razloga. Jedan je Evropa sad i povećani raspoloživi dohodak za trošenje, drugi je inflacija i veće cijene pa samim tim i veći PDV a trećeg glavnog se nećete sjetiti vjerovatno.

Hvala ti.
    Herki za 15 godina staža nije nikad radio na budžet i nadam se daće tako ostat do penzije.
    Nijesam ni ja ekonomista ali el. fiskalizacija maaaybee?
    Tu es mon héro!

23. The Following User Says Thank You to no-mercy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Zasto se ne donese neki zakon da do izbora clanova Ustavnog suda u v.d. stanju ulogu Ustavnog moze da preuzme Vrhovni sud npr. ?
    Strazbur?

Ili, posto smo preuzeli te neke EU pravne obaveze da presudi neki sud koji kontrolise norme EU, ako to postoji?

Nisam pravnik, ali mozda neko od vas zna... kako to da se samo konstatuje da nema neke institucije i da traje kolaps i blokada dok se ne formira... Mora da postoje neke medjunarodne instance koje mi kao drzava po nekim konvencijama i poveljama moramo da postujemo, a koje bi mogle da uskoce kad je ovakva kriza.

Pa cak i kad nestane struja i nema semafora u saobracaju ne ostavlja se saobracaj u kolapsu nego se posalje policija da regulise raskrsnice. Nije najbolje rjesenje, ali radi posao.
    Sta bi se desilo da nema toga... Isto nam je sad sa drzavom... jos malo ovako i krece anarhija...
    Last edited by Kliker17; 29-12-22 at 05:40.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Da. Mogu da se obrate sudu u Strazburu kao istanci.
    Medjutim to nikome ne odgovara. Niti DPS niti vecini u parlamentu oko Lekica.
    Preovladavaju partijski interesi i ajde da napravimo haos da bi narod prevagnuo na izborima na jednu ili drugu stranu. Konkretno je DPS krenuo sa tim, nadajuci se da bi glasaci rekli "ne moze se vise ovako" i glasali za njih na prijevremenim izborima. Isti sad trik koristi bratska im partija DF, dje na zalost vrijeme radi za njih.
    Godinama se ovdje prica o supljim DPS zakonima i jos supljem tumacenju DPS zakona.
    Medjutim sad je na taj sistem zajahao DF, koji je apsulutno ista partija ko i ovi. E sad je problem i sad se takvo ponasanje od dojucerasnjih branilaca smatra za nezakonito.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Od ostalog, do izbora DPS ce glasati samo za jednog clana US. I to onog iz reda manjina. Ostala tri nece, sto ce EU prihvatiti, iako ih savjetuju i pritiskaju za sva cetiri. Samo da bi smo posli na izbore, koji nece mnogo promijeniti trenutno stanje. Ali dobro....ima da se ovo rasteze jos 5 do 10 godina

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Ove sramote šta se radi... ko vas izmisli i dovede na listu pakla odmah da ide
    Ne pamtim da je iko ikada ovako urušio državu i sistem. Ovo nema ni u Ruandu, uz izvinjenje što ih upoređujem sa nama divljacima.
    Artan Kurti dobio pristup tajnim podacima

https://www.cdm.me/politika/artan-ku...jnim-podacima/

“Odluka da se ponovo radi bezbjednosna procjena za Kurtija bila nezakonita, kao što je nezakonito dobio i službenu legitimaciju, ali i pristup tajnim podacima”, kažu izvori Pobjede iz ANB-a.

Pobjeda piše da je Kurti, čovjek od velikog povjerenja odlazećeg premijera Dritana Abazovića, suštinski rukovodi ANB-om od kada je na njeno čelo, 8. oktobra, postavljen Boris Bato Milić.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Borelj odbio razgovor sa Abazovićem

https://mportal.me/politika/borelj-o...-sa-abazovicem

Odlazeći premijer Dritan Abazović pokušao je proteklih dana da ugovori i obavi makar telefonski razgovor sa Žozepom Boreljom, visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost, ali je odbijen, saznaje M portal.

Nakon što su slovenačka ministarka vanjskih poslova Tanja Fajon i austrijski ministar za evropske i međunarodne poslove Alekdander Šalenberg prošle sedmice u Podgorici jasno saopštili da će EU razmotriti obustavljanje pregovora sa Crnom Gorom ukoliko bude izabrana nova Vlada prema neustavnom Zakonu o predsjedniku, Abazović je pokušao da sanira nastalo stanje, tako što bi Borelju u telefonskom razgovoru pružio dodatna pojašnjenja. Međutim, njegova diplomatska aktivnost koju je, prema saznanjima M portala, pokušao da sprovede preko šefa Mislije Crne Gore u Briselu Petra Markovića, nije naišla na dobar prijem u kabinetu Žozepa Borelja, pa je Abazovićev zahtjev odbijen.

M portalu je više sagovornika iz diplomatskih krugova saopštilo da je Abazovićev zahtjev za razgovor sa Boreljom shvaćen i kao izraz nepoštovanja, jer su Fajon i Šalenberg boravili u Crnoj Gori upravo kao Boreljovi izaslanici i crnogorskim vlastima prenijeli tačno dogovorene poruke o zamrzavanju pregovora naše države sa EU ukoliko se nastavi insistiranje da bude izabrana Vlada na osnovu neustavnog Zakona o predsjedniku.

"Fajon i Šalenberg su tokom boravka u Crnoj Gori 21. decembra razgovarali sa predsjednikom države Milom Đukanovićem, predsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i predsjednicom Skupštine Danijelom Đurović, prenijeli im stavove EU i samog Borelja, saslušali ih i njihove poruke prenijeli onome ko ih je poslao - Žozepu Borelju. Svaki razgovor preko toga u diplomatiji se smatra nepoštovanjem i samog Borelja, ali i Fajon i Šalenberga, zato je i odbijen. Njih dvoje su ovdje bili u njegovo ime i sve što su oni rekli, njegovi su stavovi, nema prostora za dodatna objašnjenja. Borelj je "čvrst igrač", nepoštovanje njegovih saradnika i izaslanika ga može samo dodatno iziritirati", ističe jedan od diplomatskih sagovornika M portala.

U svojoj nesmotrenoj diplomatskoj ofanzivi Abazović je napravio joj jedan gaf - preskočio je komunikaciju sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom EU za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine, koji bi u diplomatskoj hijerarhiji trebalo da bude jedna od prvih adresa za razgovor o situaciji u Crnoj Gori.

Odlazeći premijer Abazović juče je saopštio da nije previše opterećen oštrim porukama koje stižu iz Brisela na račun Crne Gore.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Zvao ga je ali je bilo zauzeto saznaje M portal
    Pa i ovaj Beba Popović je prodimio.

Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

30. The Following User Says Thank You to kurogane For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

https://www.dan.co.me/vijesti/drustv...gorici-5153636
    Posjo u jos jednoj akciji "ajde da otvorim i presecem vrpcu" a kad ce poceti da to nesto radi......pa nema veze

Thanks Thanks Given 
    2,904
    Thanks Thanks Received 
    3,509
    Thanked in
    1,576 Posts

Posjo je imao sansu da bude pozitivan lik, doktorica, a ispao seljak
    Nikad nista da valja od dps-a
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,740
    Thanked in
    1,573 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Zvao ga je ali je bilo zauzeto saznaje M portal
    Pa i ovaj Beba Popović je prodimio.

Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
    Isto si povjerovao da je petar ivanovic u srbiju pobjegao… ali dobro to su ovi tvoji portali jutarnji

f6

34. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Page 569 of 574 FirstFirst ... 69469519559565566567568569570571572573 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)