Page 556 of 574 FirstFirst ... 56456506546552553554555556557558559560566 ... LastLast
Results 13,876 to 13,900 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    2,904
    Thanks Thanks Received 
    3,509
    Thanked in
    1,576 Posts

Opet dojave o bombama u skole...
    Ne umiju rijesiti grijanje u skole pa bolje da su djeca kuci eeee
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    4,309
    Thanks Thanks Received 
    8,325
    Thanked in
    3,171 Posts

Ovaj tinejdzer iz ceske nas definitivno mrzi.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

3. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    da ima države vesna bruder bi fino u bajbok za kopi pejst seriju nezakonitih rješenja, šteta je sad već trista hiljada eura a još ih dolazi na naplatu

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...t-vesne-bratic
    Процијењена штета је 300.000, тренутна 50.000 како пише у тексту. Процијењени трошкови се могу смањити ако се признају тужбени захтјеви. У изјави заштитинице имовинско правних односа од прије 20 дана досадашњи трошкови су били 25.000 еура.

Мало мање од милиона колико су поједини причали или стотина станова као други.

Најгоре би било да те паре буду потрошене а да се директори морају вратити на посао, ако и добију паре а не буду враћени на функције те паре су добро потрошене.

Послато са sm-a525f помоћу Тапатока
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    4,709
    Thanked in
    2,096 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Процијењена штета је 300.000, тренутна 50.000 како пише у тексту. Процијењени трошкови се могу смањити ако се признају тужбени захтјеви. У изјави заштитинице имовинско правних односа од прије 20 дана досадашњи трошкови су били 25.000 еура.

Најгоре би било да те паре буду потрошене а да се директори морају вратити на посао, ако и добију паре а не буду враћени на функције те паре су добро потрошене.

U sustini to bi trebalo tako, da se vrate na mjesto sa kojega su smijenjeni i da im se isplati ta razlika u plati, plus sudski troskovi.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,815
    Thanked in
    915 Posts

Nije ni jedna trećina tužbi obrađena, pare od poreskih obveznika nisu dobro potrošene jer je neko bio nesposoban da rješenja sastavi tako da troškovi tužbi budu 0 a taj neko za svoje brljotine neće te pare davati iz svoga dzepa isto kao ni ovi za stanove osim ako ih država zakonski ne naćera, no ako ćemo tim putem da idemo onda možemo i na cedulju da dajemo otkaze ili SMS porukama pa kasnije da zbrajamo troškove, ima se može se.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,451
    Thanked in
    725 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Dritan bi trebao sam da bude oprezniji s izjavama.

U emisiji Nacisto, Novovic je kazao da je imao razgovor s Dritanom te da je ovaj "iznio saznanja" koja se sada provjeravaju, ali da nije pruzio nikakve dokaze. U vezi optuzbi na racun Ubovica i Lazovica da spremaju njegovu likvidaciju, Novovic je kazao da se Dritan nije odazvao na poziv postupajuceg tuzioca, te da mu je poziv ponovo upucen. Dritan bi trebao da bude oprezniji s izjavama. Vec postoji nekoliko prijava protiv njega zbog laznih optuzbi.
    Dritan je politicar koji ne razumije jednostavnu stvar: ako imas saznanje o postojanju ili pripremi nekog krivicnog djela, tvoja je duznost da o tome obavijestis nadlezne organe. Umjesto toga, Dritan pravi predstave iznoseci teske optuzbe na konferencijama za medije.
    Sama izjava PM-a iz naslova clanka, ukoliko je tacno prenesena, u kojoj izjavljuje da ce pokazati semu sverca i time implicira da je u saznanju o ulogama u takvoj operaciji, u najmanju ruku je nesmotrena.
    Ukoliko je PM u saznjanju kako se odvija operacija a pod pretpostavkom da je tacan osnov sumnje GST koja se stavlja na teret Milosevicu, onda bi trebala biti logicna i izjava Konjevica da je PM morao znati da to radi Milosevic.
    Sa druge strane, ukoliko je PM u saznjanju kako se odvija operacija i da je Konjevic zastitnik mafije, slijedi logican zakljucak da GST nije u pravu i da dokazi ukazuju na osnov sumnje Milosevica kao organizatora nisu tacni.

Pri takvom stanju stvari gdje PM tvrdi da zna, svodi se na PM i njegova saznanja vs. GST i njegov stepen osnovanosti sumnje na osnovu prikupljenih dokaza.

Pod oborivom pretpostavkom da ne postoji razuman stanovnik Crne Gore koji moze da prihvati da bilo koje lice pa bio i PM, ukoliko nije i sam sudionik i ima neposredna saznanja pa je rijesio da saradjuje, moze imati saznanja o nekom krivicnom djelu koja saznanja nema tuzilastvo obzirom na dijapazon mjera koje mu kao organu stoji na raspolaganju, i jos demonstrira materijalizaciju tih saznanja nosenjem u aktovki, postavlja se pitanje u istinitost cijih tvrdnji se moze vise vjerovati - PM ili GST?

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    4,709
    Thanked in
    2,096 Posts

Nije ni jedna trećina tužbi obrađena, pare od poreskih obveznika nisu dobro potrošene jer je neko bio nesposoban da rješenja sastavi tako da troškovi tužbi budu 0 a taj neko za svoje brljotine neće te pare davati iz svoga dzepa isto kao ni ovi za stanove osim ako ih država zakonski ne naćera, no ako ćemo tim putem da idemo onda možemo i na cedulju da dajemo otkaze ili SMS porukama pa kasnije da zbrajamo troškove, ima se može se.
    NIjesam pravnik, i ne znam kako to moze biti trosak tuzbe 0. Ako angazujes advokata, on napise tuzbu sto ti je odma u startu neki stotina eura. Plus da to preda u sud, plus rociste, plus sudski vjestak koji treba da utvrdi zarade i razliku koju treba da se ostecenom isplati zato sto je nezakonito smijenjen sa radnog mjesta.Sve to ide na teret onoga koji je izgubio spor. Ako neko zna, bas bih volio da to vidim, kako to ide.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,815
    Thanked in
    915 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    NIjesam pravnik, i ne znam kako to moze biti trosak tuzbe 0. Ako angazujes advokata, on napise tuzbu sto ti je odma u startu neki stotina eura. Plus da to preda u sud, plus rociste, plus sudski vjestak koji treba da utvrdi zarade i razliku koju treba da se ostecenom isplati zato sto je nezakonito smijenjen sa radnog mjesta.Sve to ide na teret onoga koji je izgubio spor. Ako neko zna, bas bih volio da to vidim, kako to ide.
    Sve se to podrazumijeva, ali troškove sudskog postupka osim ako se ne dogovore da ih podijele snosi strana koja izgubi spor u ovom slučaju država gubi sporove plaća i sudske troškove i procijenjena obeštećenja a troškovi bi bili 0 za državu da su rješenja napisana kako treba sudske troškove bi plaćali podnosioci tužbi i ne bi dobili ni centa obeštećenja.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

DF zajedno sa SD/DPS glasao protiv promjena zakona o preuzimanju vlasti u Podgorici.

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...noj-samoupravi

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Заштитница предвиђа да трошак једног поступка може бити од 450 до 700 еура.
    Bez procjene koliko bi državu koštala "sječa direktora" (vijesti.me)

Поднешено је 150 тужби, свега 10 је правоснажно.
    Сад сам погледао једну пресуду вишег суда, бившој директорки је одбијен захтјев да се врати на старо радно мјесто.
    Циљ је постигнут, цијена је велика, али спреман сам да је држава плати хахахах.
    Иначе Волков заступа двије трећине тужилаца....

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Sama izjava PM-a iz naslova clanka, ukoliko je tacno prenesena, u kojoj izjavljuje da ce pokazati semu sverca i time implicira da je u saznanju o ulogama u takvoj operaciji, u najmanju ruku je nesmotrena.
    Ukoliko je PM u saznjanju kako se odvija operacija a pod pretpostavkom da je tacan osnov sumnje GST koja se stavlja na teret Milosevicu, onda bi trebala biti logicna i izjava Konjevica da je PM morao znati da to radi Milosevic.
    Sa druge strane, ukoliko je PM u saznjanju kako se odvija operacija i da je Konjevic zastitnik mafije, slijedi logican zakljucak da GST nije u pravu i da dokazi ukazuju na osnov sumnje Milosevica kao organizatora nisu tacni.

Pri takvom stanju stvari gdje PM tvrdi da zna, svodi se na PM i njegova saznanja vs. GST i njegov stepen osnovanosti sumnje na osnovu prikupljenih dokaza.

Pod oborivom pretpostavkom da ne postoji razuman stanovnik Crne Gore koji moze da prihvati da bilo koje lice pa bio i PM, ukoliko nije i sam sudionik i ima neposredna saznanja pa je rijesio da saradjuje, moze imati saznanja o nekom krivicnom djelu koja saznanja nema tuzilastvo obzirom na dijapazon mjera koje mu kao organu stoji na raspolaganju, i jos demonstrira materijalizaciju tih saznanja nosenjem u aktovki, postavlja se pitanje u istinitost cijih tvrdnji se moze vise vjerovati - PM ili GST?
    Priznajem da sam subjektivan, ali ja vise nista ne vjerujem Dritanu. A bio je moj favorit. GST djeluje mnogo ubjedljivije.

Samo se nadam da me nece i on razocarati. Nastup Novovica kod Komnenica je bio odlican. Uprkos dozi treme koja je na momente bila vidljiva. Ipak je i on ljudsko bice

13. The Following User Says Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,826 Posts

Da ima države Vesna Bruder bi fino u bajbok za kopi pejst seriju nezakonitih rješenja, šteta je sad već trista hiljada eura a još ih dolazi na naplatu

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...t-vesne-bratic
    Nemoj tako. Bilo je odje forumasa koji su jos tada govorili neka kosta, samo neka je makla DPS direktore.

U sustini to bi trebalo tako, da se vrate na mjesto sa kojega su smijenjeni i da im se isplati ta razlika u plati, plus sudski troskovi.

Ja sam pricao da ce kostat milion.
    A evo ti je @mexiko odgovorio ovo je samo tuzba da je rjesenje o smjeni nezakonito.
    Nakon toga sa tom presudom se ide na isplatu razlike zarada.
    Pa ako je plata direktoru bila oko 800 eura a kao profesoru 600 to je 200 eura razlike x 6 mjeseci i 200 + evropa sad povecanje x 12 mjeseci - otprilike 250 * 12 mjeseci jedno 5,000 eura u prosjeku.

300 direktora skola * 5.000 eura je 1,500,000 eura.
    Jos sam i konzervativan bio u racunici od milion eura.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

15. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,233
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    3,387 Posts

ovih tricavih milion i po za sjecu umnoporemecenih tj partijskih direktora je sitno ada ljudi toliko samo jedan partijski vojnik lazovic ima hahah qqq

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    nemoj tako. Bilo je odje forumasa koji su jos tada govorili neka kosta, samo neka je makla dps direktore.

Ja sam pricao da ce kostat milion.
    A evo ti je @mexiko odgovorio ovo je samo tuzba da je rjesenje o smjeni nezakonito.
    Nakon toga sa tom presudom se ide na isplatu razlike zarada.
    Pa ako je plata direktoru bila oko 800 eura a kao profesoru 600 to je 200 eura razlike x 6 mjeseci i 200 + evropa sad povecanje x 12 mjeseci - otprilike 250 * 12 mjeseci jedno 5,000 eura u prosjeku.

300 direktora skola * 5.000 eura je 1,500,000 eura.
    Jos sam i konzervativan bio u racunici od milion eura.
    Окле сад 300 директора? Смијенила је око 200, 150 је покренуло тужбе.
    Видјећемо брзо колике износе траже бивши директори у тужбама, па ће се онда штета израчунат. У сваком случају, срећно их трошили.

Деполитизација школства не испаде јефтина....
    Last edited by Mstislav; 23-12-22 at 14:09.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

18. The Following User Says Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,451
    Thanked in
    725 Posts

Uvesti pravilo da se za stete do vrijednosti do 2 M eura ne odgovara ukoliko je cilj bio prihvatljiv aktuelnoj vlasti. I to da vazi retroaktivno od 1989. godine i svi zadovoljni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

20. The Following User Says Thank You to Shaneman For This Useful Post:

acs

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by shaneman View Post
    uvesti pravilo da se za stete do vrijednosti do 2 m eura ne odgovara ukoliko je cilj bio prihvatljiv aktuelnoj vlasti. I to da vazi retroaktivno od 1989. Godine i svi zadovoljni.

Sent from my iphone using tapatalk
    Иван Брајовић дислајкс дис.
    Last edited by Mstislav; 23-12-22 at 14:07.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

22. The Following 2 Users Say Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,451
    Thanked in
    725 Posts

Иван Брајовић дислајкс дис.

Mora se postaviti neka nominalna granica prihvatljive savjesnosti i postenja. Ko nudi vise, ko nudi, prvi put...

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,826 Posts

Видјећемо брзо колике износе траже бивши директори у тужбама, па ће се онда штета израчунат. У сваком случају, срећно их трошили.

Broj onih koji stu tuzili nije jedna ukupnom broju direktora. Neki nece da bacaju pare na advokate, nego ce samo se pozvat na presudu.
    Svakako u pravu si, okle 300 kad ih je smijenila 500.

https://www.slobodnaevropa.org/a/crn.../31657869.html

Tokom prošle godine otkaze je dobio i rukovodeći kadar u školstvu. Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić je smijenila oko 500 direktora i pomoćnika u školama i vrtićima, izabranih u vrijeme DPS vlasti.
    “Na dan 24. novembra 2021. broj tužbi bivših direktora škola je 157”, potvrdili su za RSE iz Ministarstva.
    Da bi smjene direktora i pomoćnika bile legalizovane Skupština Crne Gore usvojila je krajem maja 2021. glasovima vladajuće većine izmjene Zakona o obrazovanju i vaspitanju.
    Tokom skupštinske rasprave o Zakonu Bratić je rekla da je dio direktora “zloupotrijebio obrazovne ustanove u političke svrhe”.
    Mogla je da kosta mnogo jeftinije, ali zasto tako kad je lakse istancat genericki 500 odluka o razrjesenju. I umrle je smjenjivala.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,451
    Thanked in
    725 Posts

Priznajem da sam subjektivan, ali ja vise nista ne vjerujem Dritanu. A bio je moj favorit. GST djeluje mnogo ubjedljivije.

Samo se nadam da me nece i on razocarati. Nastup Novovica kod Komnenica je bio odlican. Uprkos dozi treme koja je na momente bila vidljiva. Ipak je i on ljudsko bice
    Ma sam naslov clanka dovoljno govori o licnom dozivljaju ozbiljnosti izjava

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,190
    Thanked in
    473 Posts

Samo medijsko nastupanje SDT,ko god on bio,i ljudi sa slicnih pozicija nije od precerane koristi.
    Ti ljudi smiju podijeliti 10-20 % info koje imaju,svako ko je ocekivao vise nije normalan.

Ali posto PM jedne drzave izjavljuje da ON ZNA,i moze NACRTATI SEMU SVERCA CIGARA,ocekujem da mu se isti taj SDT trenutno obratni po tom pitanju.

I da,imam jako pozitivno misljenje u superlativu u vezi novog SDT,licno ga znam decenijama,mozda sam malo i pristrasan ali uprkos svemu posle sinoc,nemam vise dileme da ce se po pitanju hapsenja velikih glava jos cekati godinama ili mozda i decenijama.
    Last edited by Sidewinder; 23-12-22 at 14:51.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

27. The Following 2 Users Say Thank You to Sidewinder For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,277
    Thanks Thanks Received 
    631
    Thanked in
    328 Posts

Skolstvo je depolitizovano isto tako kao sto je trenutna prosjecna plata 15.000 eura.
    SMRT FAŠIZMU!

29. The Following User Says Thank You to Illuminated For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    4,709
    Thanked in
    2,096 Posts

Za sad ih je tuzilo toliko. Ovi ostali ce odma za njima, samo d avide kako ce ovi proc. Tako je bilo kad je policija i jos neki tuzili drzavu za neisplacene odmore,....i jos po nesto. TO je bilo mooogo vise para u pitanju. Samo su sudski troskovi bili nekolika miliona. Tada je radijator izbacio u novine sve koji su tuzili drzavu (a svi do jednoga su dobili sporove) a nije mu palo na pamet da objavi ko je tome doprinio i ko je kriv sto su drzavni sluzbenici tuzili drzavu.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    26,227
    Thanks Thanks Received 
    8,420
    Thanked in
    4,145 Posts

Ja pristajem da dam jednu svoju mesečnu platu kako bih pomogaow državi u ovom slučaju. Sve joj cvjetalo zbog one odluke.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

32. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    47
    Thanked in
    24 Posts

https://www.cdm.me/politika/vukovic-...i-u-podgorici/

Pucisticko preuzimanje? Druze, zar ti nijesi izgubio izbore?
    Ufati se tamo za neku "slamku" sto nema US i sad tvrdi da je njegova vlast "legitimna". Iako je izgubio izbore. I to svi znaju. I on to zna.

To se zove manipulacija.

Isto i Dritan, izglasano mu je nepovjerenje, iza njegove vlade ne stoji vise od oko 5% glasaca (URA + SNP), a ponasa se ko da se nista nije desilo. Smenjuje ministre vlade koja je smijenjena. Fata se za slicne "slamke" kao Vukovic.

I to se zove manipulacija.

Sto je to kod homo balcanicus-a da tako tesko priznaje poraz? I tako mu je tesko rastaviti se od fotelje? Ka' da mu je ta fotelja đedovina pa ne da da se u nju dirne.

Mučno je gledat te gladnike.

Te 2 situacije su neuporedive, Dritanu jeste izglasano nepovjerenje, ali on nema uslova da ucjenjuje niti se pita, nego ostaje Vlada do izbora nove ili raspuštanja Skupštine, dje se ide na nove izbore, dok Posjovi likovi opstruiraju zajedanje Skupštine Glavnog grada da ne bi moglo doći do izglasavanja novog pg_mayora.

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ako se ispostavi da je tacno da je Dritan hendikepirao Agenciju za NACIONALNU BEZBJEDNOST da bi zastitio licne i partijske interese, treba ga naglavacke izbaciti iz drzave.

Kako ti, kao pravnik (čini mi se), zamišljaš protjerivanje gradjanina CG iz CG?
    Na osnovu kojeg člana zakona?
    U koju državu da se deportuje lik bez dokumenata?

Thanks Thanks Given 
    679
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    457 Posts

Vazda si imao smisla za humor
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

35. The Following 2 Users Say Thank You to Markys For This Useful Post:

Page 556 of 574 FirstFirst ... 56456506546552553554555556557558559560566 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)