Kako ga je Dritan onda preveslao, ili pak nije...
Sent using Tapatalk
#fakenews
Milo je doktor, sigurno najjaci politicar u ex yu zadnjih 20 godina.
Nazalost on nije politicar nego car mafiokratije.
Nije realno da do Nove godine dobijemo novu Vladu" Dritan
https://www.rtcg.me/vijesti/politika...ovu-vladu.html
Sent from आत्मनः
γνῶθι σαὐτόν
On prosto nije realan od kad je zauzeo poziciju,ima neki žestok problem i sa drugim političarima a i sa svojom partijom. (samo kad se sjetim napuštanja samih osnivača u maju valjda)
Nastupi i ispadi ujedno su mU toliko frekventni da šta god izgovori se uzima sa debelom rezervom. (toj atmosferi je sam doprinio)
Govor tijela,retorika,prosto sam nastup meni bar takvih političara samo unosi haos i nemir.
I sad..toliko je prilika propustio i evo je premijer tehničke vlade ali ego..Očito nije bio spreman za tu ulogu, ali trebalo je onda prosto to da prizna prvo sebi pa kolegama.
"Necu ti ubit zenu ako mi budes zirant za kredit."
Neglasanjem za sudije Ustavnog suda se ne krsi nijedan pravni propis. Smecarski je, ali nije nezakonito. Glasanjem za zakon se krsi Ustav. I to svjesno. A da ne pominjemo opet implikacije koje to za sobom povlaci na putu ka EU integracijama.
Objektivno netacno. Ponudjen je kompromis da se odustane od neustavnog zakona i da se glasa za jednog sudiju.
Sve partije ovdje kalkulisu iz cisto partijskih interesa, da se razumijemo. Niko ne radi u interesu drzave ili gradjana. Ali je cinjenica da je URA najveci krivac za trenutnu politicku krizu.
Podsjetimo se da URA nije glasala ni za jednog od 18 kandidata za sudije Ustavnog suda, a sad se prave da su spremni da izaberu sva cetiri. Jedini razlog zbog kojeg kazu da su spremni da glasaju za cetiri kandidata je taj sto znaju da DPS zeli da da podrsku samo jednom kandidatu. U ovakvoj situaciji u kojoj se sad nalazimo, i jedan kandidat bi nam puno znacio jer bi mogli da se organizuju izbori. Tako da je URA pokazala da nije spremna na kompromis. Zaboravljas i da nisu htjeli da daju potpise podrske Lekicu. To nije bilo slucajno. Htjeli su da daju Djukanovicu izgovor da ne da Lekicu mandat. A onda su uradili nesto gore od DPS-a. Glasali su za usvajanje neustavnog zakona, tj. na necije pravo da ne glasa za kandidate za Ustavni sud su odgovorili grubim krsenjem Ustava. URA je sustinski kriva za ovu krizu. A prouzrokovali su je jer znaju sta ih ceka na izborima.
Last edited by VanjaTheMan; 16-12-22 at 22:36.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Imali su dogovor jos u julu oko Ustavnog suda, cio paket EU pomoci i mjera po vrlo jasnoj agendi koja je dogovorena sta i kada ali je Abazovic odlucio da je temeljni ugovor preci od svega i potpisao ga bez prethodnog dogovaranja i razmatranja te javne rasprave kako se radi u normalnim drzavama.
Djukanovic je potpisao zakon jer on iz pozicije koji zeli da gradi, onoga koji postuje Ustav, nema ni drugog izbora jer je norma jasna i on mora potpisati zakon koji parlament dva puta izglasa. Abazovic se vjerovatno nadao da do toga nece doci kako bi sebi kupio jos vremena. Bice cudo nad cudima ako se oni dogovore oko nove Vlade i vjerujem da ce januar obilovati zanimljivim scenarijima tj glupostima iz ove postavgustovske kuhinje koji ce na kraju morati da se zavrsi izglasavanjem sudija US pocetkom februara i raspisivanjem izbora cime ce dobiti jos par mjeseci tehnickog mandat, taman do ljeta koliko je od pocetka procjena da ce ostati na tom mjestu.
Je li se ovo opet vracamo na "Milo car, kralj, prvak u skoku u dalj..." i vidi 20 koraka unaprijed....
Na to, a i na ovo drugo - podanički mentalitet.
Sent from my OnePlus 8 Pro using Tapatalk
Stay salty.
Lako je za DF, njima i odgovara da CG vladu ne priznaju SAD i EU.Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, pozvao je Skupštinu da ne pokušava da formira novu vladu prema nedavno usvojenim izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku.
Eskobar je u intervjuu agenciji MINA kazao da ne vidi kako bi SAD mogle da rade sa vladom koja bi bila formirana pod tim uslovima.
URA nece dati![]()
Covjek je bio 30 godina na vlasti, i svaki put je uspio da prevesla opoziciju, koji je imao veli broj pristalica bilo da se izjasnjavao kao srbin ili crnogorac,...kakva god da je bila situacija umio je da je okrene u svoju korist. Svakako da je kao politicar dobar. Za mene sigurno nije car kralj i tako to, ali mu moram priznat da je od svih nasih politicara vjestiji za tri koplja.
Ako to prenesemo na sport, Djokvica mnogi ne mogu ocima vidjet, kao ni Ronalda, ali im niko ne moze osporit da su vrhunski u svom poslu.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
A i preveslao je Miloševića.
Sent from my SM-A336B using Tapatalk
Samo bi zamijenio "dobar" sa "vjest".
Moj je utisak da je Milo ponovo nadigrao suparnike. Uz podrsku medjunarodnog faktora.
Problem je sto je izgubio kontrolu nad polugama moci. I sto mu partija ide nizbrdo. Pitanje je samo kojim tempom ce se kotrljati.
Satjeran je u tjesnac. Tesko da se moze iz toga izvuci.
Pored sve priče da ovi idu ispod cenzusa a da one gazi međunarodna zajednica - niko se ne suočava sa takvim izborom između vješala i giljotine kao DPS.
Zašto? Zato što je svaka opcija za njih katastrofa. Svejedno im je formira li se nova Lekićeva vlada ili ostane stara Dritanova, jedini program tih vlada će biti gaženje DPS, koji je i ovako ugažen, što su više nego jasno pokazali izbori 23. oktobra.
Zato se DPS bori za vanredne izbore, koji im nisu najbolja opcija, već najmanje loša. Ako i uspiju za te izbore da se izbore - izlaze na njih u očajnoj situaciji. Sa njima niko iz većine niti hoće niti može (birači bi ih rastrgli), a sami snage nemaju - ako DPS izađe na 25% treba sve da skaču od sreće. Posle izbora koalicioni kapacitet je nula, sve dok se MĐ ne otresu, a kad ga se otresu onda ide još jedan pad podrške. Pa još jedan, kad bivši vođe ili strugne preko granice ili krene stazama Medenice i Čađenovića.
ipak se mora odati cast ovoj slici i prilici politickoj da se ni kriminalci vise ne mogu organizovati zbog politicke situacije xexexee
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Данашњег Мила бих ја превеслао политички.Сам је себи постављао шине под точкове, од окуживања љигавцима и неспособњаковићима, до миловања свакаквих лопова и непријатеља Црне Горе, до потпуног занемаривања медија као средства пропаганде до негдје 2018. кад му се већ почео назирати политички крај.
Његова једина предност је што нам политичком сценом која је контра њега, доминирају или глупи људи, који су преспавали неке часове географије, али и историје, и не разумију политички контекст у којем се наше друштво налази, или су толико сујетни да им свако средство оправдава циљ.
Имамо и неке нове који су почели да разумију тај контекст, али су изгледа ишли у екиномску школу Уга Чавеза.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Nisam advokat URA, niti cu ih glasati opet, ali ne bih rekao da su oni krivci za ovo.
Odakle znamo da je zakon neustavan?
Ako je neustavan, slobodno neka se podnese ocjena ustavnosti US, i neka tamo bude oboren.
Nismo mi pravnici da cijenimo je li nesto ustavno ili ne, zato imamo US.
A da, nemamo ga.
Pitam se zbog koga ga nemamo.
Ovdje se radi o tome da DPS oce da ima opet svoje podanicke sudije US, jer znaju da bez njih odose svi niz dolinu.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Onda će lagano da pane na US...
Sent using Tapatalk
#fakenews
Opet kazem, zato treba da imamo US.
Ako se neko drzne da prekrsi Ustav, odma ocjena ustavnosti, zato drzave i imaju (kompetentan) US.
Nije na nama i 'iole ozbiljnim pravnicima' da razmisljamo o tome.
US je bio bic i batina DPSa 20+ godina, sad kad je doslo vrijeme da imamo iole objektivniji US, blokada DPSa.
Zato sam da se izglasa nova Vlada, koja bi trebala bit pro EU i funkcionalna. EU i US ce saradjivati sa tom Vladom, kad vide da nas vadi iz ove pat pozicije.
Ako je americi i EU do toga da DF nije u Vladi, nego DPS i sistem stabilokratije, onda ih ne zanima misljenje naroda CG, iako se u svojim obracanjima konstantno pozivaju na volju naaaaroda.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks