Samo mi jedva stvar nije jasna, oce li nekim aktom ubrzati izmjene za sudije US ili ce sacekat do ljeta proceduru.
Bice lijepa sledeca vlada bez df i demokrata, bukvalno idealna. Sa dps koji se nece pitat sa svojim gacama, svi srecni i zadovoljni.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...stavnog-zakona
Znaci On odredjuje sto je ustavno, s obzirom da nema njegovog US da mu to potvrdi.
Da mu vjerujemo na rijec.
Kambodza.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
A čemu izbori bez ustavnog suda,pa evo imamo u Pg sliku kako to izgleda.
Ne ide se liderima DPSa u Spuž ali se nadam da će morati jedan po jedan koliko god se batrgali.
Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
oce, krenulo je i nema zaustavljanja.
i to onako kako se radi i kako treba, a ne magle slucajeva za bolju sliku.
nothing comes from violence and nothing ever could
Da su pametni, Ima Nas treba da se pretvori u #HocemoEvropu!
Bole briga ima li ikoga ili nema, nego sta se zeli za buducnost.
Protiv ovakvog pokreta tesko da bi i Evropa Sad mogla biti protiv.
Ko ce biti junak da izadje i kaze necemo?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Već ima Evropa Sad.
Tesko da ona ekipa sa protesta moze ista da ponudi osim Vučića,Srbije, i ostalih budalestina.
Najbolje bi bilo sto negdje pročitah, da se preimenuje u Nema Nas pa bi se vise skupilo naroda. Gradjani Crne Gore su generalno sazaljivi i bi pomogli svakome pa eto pravca da se razmišlja.
Live.
Pratite uživo tradicionalni novogodišnji prijem Abazovića
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Postoji li sansa da sad kad su izglasali zakon URA odustane od Lekica i da do novih predsjednickih izbora vecina jos 20 puta sastanci i bira kandidata sa ociglednom podrskom vecine?
Poznato je da su se jedva dogovorili i oko Lekica.
A Milo zna da je 41 vecina kao vreca puna rogova i da je svaki dogovor i bilo cija podrska na klimavim nogama i da je zato pristao da potpise ovaj zakon.
Aj da vidimo sta ce se dalje desavati...
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
Ako imaju dva grama mozga u glavi. Mada je upitno da li ih i to moze spasiti nestanka sa politicke scene.
Misljenje koje su dobili od Venecijanske komisije na sam zakon i reakcija EU i SAD-a na izglasavanje zakona ne ostavljaju apsolutno nikakav prostor za tumacenje. Vlada izabrana na osnovu ovog zakona ne bi bila priznata. Sa takvom vladom ne bi bilo govora o ispunjavanju obaveza iz pregovarackih poglavlja. Dodatno, ako bi se izabrala takva vlada, DF nikad ne bi glasao za sudije Ustavnog suda jer bi im odgovaralo da vrse vlast sto duze mogu i urusavaju drzavu. Samim tim, pojacali bi svoju poziciju na izborima koji bi morali da uslijede u nekom trenutku, sto je pogubno za URA-u ali i za Demokrate. Sto bi znacilo da bi obje partije morale da popuste i da naprave ogromne ustupke DPS-u da bi se Ustavni sud napokon odblokirao i da bi se islo na izbore. Sto znaci Ustavni sud po mjeri DPS-a.
Ili to, ili nemiri. Pravi nemiri. DPS ocigledno pokusava da izdejstvuje nasilnu smjenu Dritanove vlade. Neki dan je izasao clanak u kojem se, izmedju ostalog, citira Canak koji kaze da bi vojska trebala da uhapsi sve koji su glasali za ovaj zakon. Taj clanak nije bio bas suptilan. Ocigledno se kreira narativ koji ima za cilj da dovede do nasilnih protesta. Ali cutuk od Dritana to ne vidi jer je glup kao k***c. A za razliku od DF-a, DPS ima nacin da to izdejstvuje.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Eto ga ko Milanović, a sjetih se jer je histerisao onda kad je Evropa htjela da promjeni terminologiju.
https://www.theguardian.com/world/20...ghtwing-outcry
Sent from my SM-A336B using Tapatalk
A tu isto griješiš.
Ne stoje iza partije kriminalni klanovi koji vladaju državom.
Nego je partija koja je vladala državom, stajala iza kriminalnih klanova.
Sad ta partija ne vlada više državom, nema kontrolu nad vojskom, nema kontrolu nad policijom, nema kontrolu nad tužilaštvom, kriminalni klanovi su im u rasulu...i njihova sposobnost generalno da izvrše neko nasilje je u domenu Belvedera i nekih uličnih incidenata.
Ili da se odmetnu u šume.
Samo da ne bude da je Tramp one godine bio u pravu kad je rekao da je moguce da WW3 izbije u CG. Kami da nam je kako smo se fino postrojili.
Što proishodi iz neizglasavanja sudija US, usvajanja izmjena Zakona o presjedniku, i poruka zapadnih centara moći koje su uslijedile nakon toga?
Vidim, interesantna je tema, i na forumu, i šire, a iskreno, još nisam vidio iole potpunu analizu, čak na većini strana vidim masovno brkanje lončića. Iako je suština jednostavna sasvim.
1. Ne glasati za sudije US-a je ustavno pravo. One 2/3 i 3/5 ne stoje slučajno u Ustavu Države Crne Gore. Ovo pravo današnja vlast je u fullu iskoristila dok je bila opozicija u prvobitnom biranju sudija.
2. Mijenjati ustavnu normu zakonom je direktno kršenje Ustava. Što i sama većina u parlamentu otvoreno i priznaje.
3. Poruke međunarodnog faktora su vrlo jednostavne, čak bi se reklo i otvoreno pojednostavljene jer je izgleda primjećeno da mi slabo kapiramo bilo što komplikovanije od prosto-proširenih rečeneica:
- Birajte Ustavni Sud ; U procesu učestvuju vlast i opozicija, način procesa je inkluzija, znači nema jednostranih rješenja ; Obratiti pažnju da je DPS prethodno uspio da uspješno izvrši upravo ovakav proces
- Poništite izmjene Zakona o preshjedniku ; Ne pamtim ovako otvoreno stipulirano upućivanje na popravni u međunarodnim odnosima ; Što je, u suštini rezultat upravo prethodnih tačaka: ne glasati za ustavne sudije je pravo, a kršiti Ustav neustavnim zakonom je nepravo, što u međunarodnim odnosima i te kako ima težinu
- Vlada koja proistekne iz neustavnog djelovanja većine neće imati međunarodno priznati legitimitet.
Na ovaj poslednji red stavljena tačka. Sa razlogom. Jer od toga dalje nema.
I katastrofalno je pogrešna ta ocjena ovđe da je vladajuća većina u prednosti zbog ovakvog epiloga situacije.
Jer je bukvalno ostala bez opcija. Po meni, jer je drastično potcijenila reakciju međunarodnog faktora, no nebitno jesam li u pravu, suština je da su ostavili sebe da više nemaju kuda osim da se spuštaju niz uže DF-a. A to je uže poznato da umije da se potrže.
Jednostavnijim jezikom:
Ako izaberu novu vladu po osnovu ovakvog zakona, slijedi im otvorena izolacija. Ne Crnoj Gori, nego baš konkretno njima- vladajućoj većini. Slobodan Milošević, rings a bell.
Ako nastupi prethodno navedena situacija, what about DCG? DF je jasan- oni takvu poziciju i traže, to im je cilj. URA isto jasna- nema kud drugo, nestaje. But what about DCG, oni izgubiše jedini mogući kapacitet koji su imali- poželjnost za saradnju.
Ako nastupi prethodno, what about ES? Nakon izvjesnih izbora, bilo kad da se dese, ko im ostaje za saradnju? DF, URA, DCG, izopšteni od međunardnog faktora, jasno označeni kao rušitelji ustavnog uređenja i pravnog poretka, suprotstavljeni svim kritičnim centrima moći osim Tirane, Beograda i Moskve?
No no, drugari. Što god da odabere vladajuća većina, nakon što su se figure na tabli u ovih neđelju dana raspodijelile na ovaj način, izgubiće. Pitanje je samo kada, kako, i koliko.
Po meni, u konačnom, jedino otvoreno pitanje, nakon ovakvog razvoja situacije, jeste da li će konačni epilog donijeti ponovno učešće DPS-a u vlasti, ili samo potpuno razvlašćivanje DF-a, dok bi se vlast formirala manjinski, uz podršku DPS-a.
Pri čemu se za URU i SNP praktično više i ne postavlja pitanje: u vlasti dijeliće sudbinu DF-a, a u parlamentarnoj budućnosti najvjerovatnije ispod ili oko cenzusa. Sa ovim i ovakvim guranjem Zakona o oduzimanju imovine, kontra svih i svega, oni i sami pokazuju da su toga i svjesni.
DCG će sada ili obrnuti ćurak, ili će podijeliti sudbinu ovih gore pomenutih. Nažalost, ne izgledaju mi svjesni koliko su gubitnici, svaki dan sve više.
DF može da radi što god hoće, nema opcije koja ih ostavlja na vlasti u budućnosti, osim ukoliko je ne održe nekim vidom sile, pravne, fizičke, ili već kakve.
DPS se vratio u poziciju da maksimalno utiče na sopstvenu budućnost sopstvnim odlukama u periodu koji slijedi. Što do sada nije imao.
ES slobodno može da kupi kokice. Što im i preporučujem, jer kad god krenu u neku direktnu priču, stavove i planove, tipa 1k eurića za mjesec, dva... samo pokažu koliko su tanki, i koliko ne razumiju da trenutnu poziciju moći nisu stekli svojim uticajem, već kosmičkim greškama drugih.
Mi svi skupa smo još za komad više otišli u qrc. Krivci i krivice su vam opisani iznad. Što to više budemo razumijevali, manje će nas u budućnosti vodati na to isto mjesto.
Last edited by Buva+gacce; 16-12-22 at 21:01.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Meni se ovo cini prilicno realno....sto znam...
Za Djukanovica mozem misliti i pricati sto ocemo, ali sigurno ne da je naivan i da ne zna sto radi. Siguran sam da je on dobro izmjerio prije nego je potpisao zakon. Kakav god da je, jedan je od najjacih politickih licnosti na ex YU prostorima.
Sad da vidimo sto je Eskobar sapnuo ovima drugima, cini mi se nista lijepo...
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks