Results 1 to 25 of 8649

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,302
    Thanked in
    881 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    prva stvar koja se gleda u straogradnji je kvadrat od 700 eura ...

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Gdje? U Plavu/Mojkovcu mozda?

"Solidna" starogradnja je u Novom trenutno 1.6 - 2.2k u zavisnosti od stanja stana/zgrade. Nadji mi stancic za 700 eu po m2 da odmah kupim, renoviram i preprodam.

Quote Originally Posted by joni View Post
    Što se tiče statike,istina,starogradnji ne mo'š viđet kostur i koliko je u njoj željeza,ali je mo'š viđet i provjerit je li tu bila i prije 1979.Ako jeste i još je tu...onda je "tested"
    Takođe je "tested" i svaki upravnik koji ima na računu +5k€ duže od 3g.
    Eto riješismo sve dileme

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Ni blizu, 5k je nista za upravo te starije zgrade. Ne pricam bzv, pricam poucen debelim, teskim iskustvom (i prilikom sopstvene kupovine, tada velikim neznanjem).

Ljudi kod nas se zavaravaju misleci da ako je nesto napisano u zakonu da se stvarno i primjenjuje... Podebeli racun zgrade kao prvo, minimalan broj neplatisa kao drugo te finalno provjera uplata/isplata u zadnje dvije godine (svaki vlasnik stana bi trebalo da prilikom prodaje moze ovo da dobavi).

Uzeo sam stan prije par godina u starogradnji, sto se tice statike zgrade stojati ce jos 500 godina ali postoje neke stvari koje su relativno kraceg vijeka a moraju eventualno kad-tad da se rijese (fasada, balkoni, krov, liftovi) a veoma, veoma su skupe.

Pa kad si već upotrijebio odrednicu "posle 20-30 god."evo jedno iskustvo iz zgrade đe mi otac živi.Posle 41 godine(a to je duplo više od 20g) lift radi kao prvog dana,hidrofor isto(samo redovno održavanje-podmazivanje lifta.Hidrofora ni tolko).Prije 20g.,odnosno 21 godinu poslije useljenja nisu ni imali račun a kamoli sredstva na njemu,što znači da je neko tada kupovao stan u toj zgradi(a jeste) morao je to ispitati i možda bi odustao od kupovine.Ja živim u zgradi koja je skoro 3 puta prošla tu odrednicu od 20g.Skoro smo(znači posle 55 i nešto godina) prvi put radili izolaciju na ploči.Istina nemamo hidrofor i lift jer je 4 sprata ali sve ostalo radi(npr.metalna vrata koja su tu od 1. dana zatvaraju ka automatski gepek na Takumijevog Leksusa,ako ne i tiše)...Samo mala digresija.Ne prodaje se ni jedan od stanova da ne pomislite da sam cigo koji svoga konja fali.
    E,ako ćemo pošteno,moja zgrada plače za osvježenjem(krečenjem) fasade,ova očeva isto,ali i meni je auto matiralo,imam para da ga poliram ali bih za sad te pare radije za nešto drugo upotrijebio.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Mislim da zaboravljas na jednu stvar... Do devedesetih su sve te stare zgrade bile odrzavane od strane drzave, pa tako npr. i zgrada u kojoj trenutno zhivim. Nemoj da to zaboravis, veoma je bitna cinjenica.

Rijetke su zgrade koje nisu odrzavane adevkatno 30+ godina a da nekome negdje ne tochi... To sto ne tochi tebi ne znaci da neko od komsija nema problem, te da kupac nece imati problem. Upravo takve situacije i jesu problem, gdje vlasnici koji nemaju problema na odrzavanje gledaju kao na nesto sto ih ne interesuje jer oni nemaju problema (al' zato cim se pojavi prvi su da kukaju kako se nista ne radi).
    Last edited by beatnological; 14-12-22 at 20:40.

2. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)