Originally Posted by
Hell Raiser
Vidim da se i dalje brani Petar Ivanovic ekonomija. Nema.veze sto nema smisla i sto je gomila gluposti, mislis da je dovoljno da kazes da neko nema pojma napises gomilu pompeznih nebuloza i mislis da si u pravu.
Niko nije pricao o procentu drzavnog duga nego o zaduzivanju drzave.
Dje si napisali gomilu CDM glupavih neistina i uz malo fancy rijeci pokusavas da se izvuces pricom o procentu drzavnog duga.
Jer nemas nijedan argument za ono sto sam napisao, pa sad pokusavas da se izvuces kao nekim nazovi znanjem koje kao imas dok mi geaci ne razumijemo.
Evo ti jos jedan podatak kako se radilo. Luksic se zaduzivao u prosjeku 200 miliona godisnje, djukanovic 600 dok je Markovic 750 miliona godisnje.
I da ono sto sam napisao je zvanicni podatak za 18, 19 i 20tu. Ali kad se suocis sa cinjenicama koje ne mozes da pobijes pribjegnes nekulturi.
Ali dobro, mozda ti postane jasnije zasto su ti tata i rodjaci u slobodnom padu.takav bahati i nekulturni stav su i oni imali. Samo sad nema papagaja i trubaca da vam pomazu u ehu.
Vidi da nije dje ostalo Petru lazovicu pored onog mlinca za meso koie milionce od kokaina da finansirate kampanju
Sve što mi prebacuješ, zapravo si sam uradio, dok je moja jedina krivica bila što sam ti reko da ne govoriš istinu, i dao dokaz za to. Znaš li kako se to zove?
Inače, po milioniti put: zaduživanje države se mjeri javnim dugom na kraj godine, a javni dug se ocjenjuje učešćem u BDP-u.
Sve DPS vlade su ga držale na (previsokih) 60+%, covid ga je 2020. gurnuo u 80+%, a Milojko 2021. na 75%, u godini kad je BDP bio identičan 2019 u kojoj je to učešće bilo 64.5%. To je katastrofalan pokazatelj, za bilo koga ko sa ekonomijom veze ima. Ne ekspertske, nego bilo kakve, jer je ovo level najopštijeg prosječnog znanja.
Konačno, podaci koje je ostavio Mojsije ti kažu da će 2022. završit još gora, naročito imajući u vidu i da BDP raste.
Dalje, komparativni prikaz koji navodiš (Lukšić, Đukanović, Marković), sam snimio u jednom tekstu u Vijestima, i znam da si ga odatle preuzeo.
Znam po tome što je sadržao identičnu komparaciju, i identični materijalni promašaj u ciframa koliko se ko ''zaduživao'', a koje su potpuno netačne, kao i identičnu logičku grešku, jer se zaduživanje ne mjeri pozajmljivanjem.
Iskreno, ne mislim da si geak, ali znam da ti termin ''zaduživanje'' treba pojasnit:
U smislu javnog duga, zadužuješ se tačno onoliko koliko si na kraj godine više dužan nego što si bio na kraj prošle. A ne koliko si ukupno para te godine pozajmio. Jer, ako si tim parama vrtao stare dugove, onda se nisi zaduživao u tom iznosu, nego si se refinansirao.
Upravo zato je i učešće javnog duga u BDP-u jedini pokazatelj koji realno determiniše stanje.
Što se Lazovića i mlinaca za meso tiče... Baš ti nemam što pametno reć, sve si sam sebi reko. Nemoj jedino zaboravit ubistvo Šćekića da mi prikačiš.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Bookmarks