Page 437 of 574 FirstFirst ... 337387427433434435436437438439440441447487537 ... LastLast
Results 10,901 to 10,925 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    4,315
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Устав му је гарантовао такву позицију и грађани који су га бирали.
    По мени треба радити ревизије Устава по том питању, али зна се процедура.

Рушење Устава, и преузимање надлежности једне гране власти од стране друге је јако опасно.
    Ово са одлагањем избора је отворило врата ломљењу Устава, а ово би све докусурило.

Шта би се десило ако би Предсједник два пут одбио да прогласи овај закон, па исти не би ступио на снагу?

Што ако онда Службени лист по налогу Владе свеједно исто објави тај закон, па онда Предјседник без Владе, исто тако на дивље распусти Скупштину?

Па онда кад Врховни командант и Премијер која изабере тако "распуштена" Скупштина, почну да издају неуставно команде Војсци и Полицији, па неки почну да слушају једну страну, а неки другу.

Па крену обрачуни?

То су јако јако опасне ствари.Људи треба да сједну и да мало оладе и да се договоре.

Нажалост ограничене способности премијера у техничком мандату, значајно доприносе оваквој ситуацији.
    А Предсједник игра своју посљедњу политичку игру, по Уставу.

ДФ грицка кокице.Ако све ово оде у Хондурас они су свој задатак испунили.

Требају преговори и договори.Ако тога не буде, онда ћемо одлучивати оловом, мјесто оловком.

Ипак надам се у наше партнере и њихов утицај.Такође мислим да у партијама има појединаца који би могли да овај посао испреговарају.
    Да се изабере тај један судија Уставног суда и да коначно изађемо из тих прича.
    Je li rusenje ustava kad imas Vesnu Medenicu na celo sudstva 20 godina? Koja sluzi jednoj politickoj partiji i mafiji.

Ili Blaza Jovanica u privredni sud?

Ili Katnic? Ili Stankovic? Ili Veljovic? Ili Lazovic?

Dps ce opstruirati izbor sudije, dok god ne dovedu 'svog' sudiju.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Last edited by Mojsije; 02-11-22 at 21:23.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,113
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Je li rusenje ustava kad imas Vesnu Medenicu na celo sudstva 20 godina? Koja sluzi jednoj politickoj partiji i mafiji.

Ili Blaza Jovanica u privredni sud?

Ili Katnic? Ili Stankovic? Ili Veljovic? Ili Lazovic?

Dps ce opstruirati izbor sudije, dok god ne dovedu 'svog' sudiju.

Није.

Имају већ двоје својих а један је СНП-ов.

Још један, судија чак и да нагиње ДФ-у или УРА-и, не би промијенио баланс, али би неке основне ствари могле да се ријешавају.

Само треба мало воље, са обије стране.
    Last edited by BAR; 02-11-22 at 21:28.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

4. The Following 2 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,315
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Није.

Још један, судија чак и да нагиње ДФ-у или УРА-и, не би промијенио баланс, али би неке основне ствари могле да се ријешавају.

Glavna stvar koja treba da se rijesi je kako da DPS sprijeci osipanje glasova i da se vrate u igru.

Sto se njih tice, CG moze splamcet samo da se oni vrate i da budu 'spasioci'. Yebe se njima za ustav i drzavu.

I oni ce uraditi sve u svojoj moci da se povrate, i do sad su mogli da izaberu tog sudiju ali nisu htjeli.

Tako da nas samo drze za taoce, dok se oni gase postepeno i osipaju. Samo gubimo vrijeme, kao da 30 godina nije bilo dovoljno.

I na sve to imas nesposobne EU birokrate koje mlate po twiteru dok sklepaju ogromne plate za svoju 'diplomatiju'. Bilcik, Picula i Popa. Mene je blam na sto je EU spala.

6. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Ovdje ljudi ili nece ili ne znaju da razdvoje pojmove. Jedno je kad neko napravi radnju za koju mislis da je neustavna, drugo je kad doneses akt kojim krojis taj Ustav kako hoces. Jedno je stvar tumacenja i tehnike, drugo je brutalno derogiranje i Ustava i drzave.

Druga stvar, Milo Djukanovic nije odbio da da mandat vec ga oni nijesu imali. Pretpostavka je da je Abazovic fingirao pregovore da bi ostao sto duze premijer u tehnickom mandatu, da ne spominjemo da su svi odbili da dodju na sastanak kod predsjednika gdje su trebali da ga zvanicno obavijeste da su pregovori u toku. Ko se od vas moze zakleti da ce Lekic dobiti 41 glas uopste!? Ja bih se kladio da on tog filma gledati nece.

Ovdje imamo jednu politicku snagu u nestajanju (URA), jednu cijoj snaga rapidno opada (Demokrate) i jednu koja se nije dovoljno etablirala u sistem da bi se koristeci njime dobila onoliko koliko misli da treba i kojoj ne odgovara momentum ES. Svima odgovara status quo osim Crnoj Gori a sve tri strane su one koje za CG ne haju pa i nije neka steta. Mi smo juce se i zvanicno udaljili miljama od EU i jedino sto im je ostalo da kupe mrvice sa stola OB i srpskog sveta.

Osvjezilo...

Mene je blam na sto je EU spala.

E ovo vam je avangarda

Poslije neko prica o likovima koji "oridjinalno" brane DPS. Imamo mi takvih likova na sve strane...
    Last edited by Rodion Romanovich; 02-11-22 at 21:48.

8. The Following 4 Users Say Thank You to Rodion Romanovich For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,179
    Thanks Thanks Received 
    10,014
    Thanked in
    7,505 Posts

Glavna stvar koja treba da se rijesi je kako da DPS sprijeci osipanje glasova i da se vrate u igru.

Sto se njih tice, CG moze splamcet samo da se oni vrate i da budu 'spasioci'. Yebe se njima za ustav i drzavu.

I oni ce uraditi sve u svojoj moci da se povrate, i do sad su mogli da izaberu tog sudiju ali nisu htjeli.

Tako da nas samo drze za taoce, dok se oni gase postepeno i osipaju. Samo gubimo vrijeme, kao da 30 godina nije bilo dovoljno.

I na sve to imas nesposobne EU birokrate koje mlate po twiteru dok sklepaju ogromne plate za svoju 'diplomatiju'. Bilcik, Picula i Popa. Mene je blam na sto je EU spala.

Baš me zanima gdje bi autori ovakvih postova otišli da ovdje bude ono o čemu BAR piše ako se ne spuste lopte s obje strane.
    Ah da,u tu istu EU.

Thanks Thanks Given 
    4,315
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Baš me zanima gdje bi autori ovakvih postova otišli da ovdje bude ono o čemu BAR piše ako se ne spuste lopte s obje strane.
    Ah da,u tu istu EU.
    Sto cemo ako DPS nece da spusti loptu i podrzi izbor za sudije US?

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,113
    Thanked in
    2,316 Posts

ДПС ако се врати у игру, вратиће се као дачићев СПС, мањи коалициони партнер неке Европе сад или неке друге промаје.

Живим од свог рада и не чекам први у мјесецу да ми на рачун легне ухљебнина, као многим овдје.Желим да живим у миру.
    А то се једино може ако се поштује Устав и ако се спроводе закони.
    Не може се бит мало трудна и мало кршит Устав и правит држани ударчић, јер нам тако политички одговара.

Ако нема Устава ако нема закона, онда иде закон нечег другог.

Јеси ли вољан да се у том случају опашеш бомбама и руку под руку са Батом и Милом јурнеш на мрски ДПС и Бемакс?
    Па ко што понесе.
    Last edited by BAR; 02-11-22 at 21:47.

12. The Following 5 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,179
    Thanks Thanks Received 
    10,014
    Thanked in
    7,505 Posts

Sto cemo ako DPS nece da spusti loptu i podrzi izbor za sudije US?

Ovdje se ne radi o DPS-u, a to što ti tražiš da EU podrži pitaj tamo kako to izgleda.

No ja stojim pri tome da se ovdje nešto desi oni isti koji ovdje drvlje i kamenje na EU bi tamo prvi otišli.

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Kako se Mojsije trigeruje na DF e kako sve prevrnu šta je ovo

Vidi se da je ucio od najboljih od Skoja i Hella

Nego, dakle...
    On je digao ruke od EU i on hoće u zatvoreni Balkan i to je to. Da nas izoluje od svijeta jer za njega postoji samo onaj sprski svet.

Kaži tako, šta ga mutiš brate pa moraš da miješaš babe i žabe...
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Ovdje se ne radi o DPS-u, a to što ti tražiš da EU podrži pitaj tamo kako to izgleda.

No ja stojim pri tome da se ovdje nešto desi oni isti koji ovdje drvlje i kamenje na EU bi tamo prvi otišli.

Isti scenario smo gledali, u nekoliko navrata, devesetih godina. Tu nepodnošljivu lakoću agresije, kojom su se, jedna za drugom, palile vatre, u kojima su bukvalno nestajale čitave generacije.
    I skroz si u pravu, kad se otvorio pakao, oni najglasniji više nisu bili tu.

I skroz je fascinantno, kad @BAR kaže da treba da se spusti lopta i ohlade glave, kako instant krene artiljerijska paljba, kao da je genocid tražio.
    Ta slika ''izvrnuto-obrnutih istina'' nažalost postaje osnovna vizura koja se ovom narodu nametnula.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

16. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,315
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Ovdje se nista nece desit jer smo krenuli da izlazimo iz jame u koju nas je DPS uvukao.

Kad se nismo poklali za doba tiranije, sigurno necemo ni sad kad smo svrgnuli tiranina, iako bi on to najradije htio.

Tako da ce se i ovo okoncati, vidjecemo na koji nacin, i nastavicemo da tavorimo i dalje kao sad.

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Ovdje se nista nece desit jer smo krenuli da izlazimo iz jame u koju nas je DPS uvukao.

Kad se nismo poklali za doba tiranije, sigurno necemo ni sad kad smo svrgnuli tiranina, iako bi on to najradije htio.

Tako da ce se i ovo okoncati, vidjecemo na koji nacin, i nastavicemo da tavorimo i dalje kao sad.

Ti izgleda živiš u nekoj drugoj realnosti. U kojoj je, padom svmrskog-svezlog DPS-a, došlo u ovih dvije godine do toka demokratije, blagostanja, spokoja i odsustva bilo kakvih antagnizacija i sukoba.

Ako pogledaš kroz prozor, viđećeš nešto sasvim drugo.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

19. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,113
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Ti izgleda živiš u nekoj drugoj realnosti. U kojoj je, padom svmrskog-svezlog DPS-a, došlo u ovih dvije godine do toka demokratije, blagostanja, spokoja i odsustva bilo kakvih antagnizacija i sukoba.

Ako pogledaš kroz prozor, viđećeš nešto sasvim drugo.
    Осим ако га нису убачили у овај ЕПЦГ-ов Солар да придржава хемијску оловку комисији за 700е и дали му службеног Клиа 4.

21. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Није.

DPS je odbio takvo kandidovanje i insistirao na Banetu Raduloviću. Da imaju 3:1. To je makar opštepoznato.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

* Da li je, kako se ocjenjuje, Ustav Crne Gore sinoć “bačen pod noge”?

Mitrić: Jeste. To je jedna od najgrubljih povreda Ustava od kad ih ja pratim, a pratim ih ima 30 godina. Jedna od najgrubljih.
    https://www.cdm.me/politika/mitric-u...sada-nadlezan/

Thanks Thanks Given 
    6,192
    Thanks Thanks Received 
    13,742
    Thanked in
    5,208 Posts

Za nevjerovat, bukvalno kao da zadnje dvije godine nisu postojale, tako se neki narativ gura. Ako ignorišete ovo što vam @BAR priča eto vam Vanja Ćalović koja priča isto ili ni ona sad ne odgovara?

Sent from my Galaxy S22+ using Tapatalk

25. The Following 2 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

ДПС ако се врати у игру, вратиће се као дачићев СПС, мањи коалициони партнер неке Европе сад или неке друге промаје.

Живим од свог рада и не чекам први у мјесецу да ми на рачун легне ухљебнина, као многим овдје.Желим да живим у миру.
    А то се једино може ако се поштује Устав и ако се спроводе закони.
    Не може се бит мало трудна и мало кршит Устав и правит држани ударчић, јер нам тако политички одговара.

Ако нема Устава ако нема закона, онда иде закон нечег другог.

Јеси ли вољан да се у том случају опашеш бомбама и руку под руку са Батом и Милом јурнеш на мрски ДПС и Бемакс?
    Па ко што понесе.
    Slažem se potpuno sa tobom.

Samo bih volio da se ovi koji sad kukaju kako država propade jer se ne poštuje ustav sjete ko je u to kršenje ustava prvi zabrazdio početkom godine, sazivajući sjednice skupštine većinom poslanika ("41 je veće od 40"), produžavajući mandate skupština preko četiri godine, formirajući novu opštinu u Podgorici usred izborne kampanje.

Nije ovo sinoć gubljenje nevinosti, prvo kršenje ustava pa da se ovako svi presnećujemo.

Thanks Thanks Given 
    4,315
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Ovdje se prave neki najgori scenariji cim Vucurovic i Zekovic krenu na mig Petra Ivanovica.

A nemojmo.... Providno je vise. I ovo ce se rijesiti, opalice nam EU 2-3 packe, i idemo dalje.

Thanks Thanks Given 
    6,110
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Nadam se da DF sad još jače upre. I nastavi da se politicki igra sa ostalim partijama koje su glasale za ovaj zakon sinoc. Jasno se vidi da su okuraženi, puni sebe. Otvorena arogancija. Demokrate sinoc ka posrani. URA od sramote ni da progovore. Pi.

Upri DF. Samo pazite da ne polomite zube ka DPS onda sa zakonom o vjeroispovijesti.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    239
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    74 Posts

Niko ne reče, jesu li radnicima u skupštini prekovremeni i noćni sati plaćeni?
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    24,179
    Thanks Thanks Received 
    10,014
    Thanked in
    7,505 Posts

Od tebe me ništa ne iznenađuje nakon pojedinih viđenja na međunarodnu zajednicu, kao i na temi gdje neka država brani svoj suverenitet upadom tenkova od strane druge koja joj isti ne priznaje ali ono što je najgore u cijeloj priči je upravo ovo što napisah prvi bi takvi tražili vizu tamo gdje ta ista pravila važe onda kad bi stvarno pali u jamu kad bi ovdje opalila prva puška.

U tom slučaju je nebitna svaka partija ako možeš uopšte i sklopit sliku.

Last edited by Bluemoon; 02-11-22 at 22:23.

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,113
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Slažem se potpuno sa tobom.

Samo bih volio da se ovi koji sad kukaju kako država propade jer se ne poštuje ustav sjete ko je u to kršenje ustava prvi zabrazdio početkom godine, sazivajući sjednice skupštine većinom poslanika ("41 je veće od 40"), produžavajući mandate skupština preko četiri godine, formirajući novu opštinu u Podgorici usred izborne kampanje.

Nije ovo sinoć gubljenje nevinosti, prvo kršenje ustava pa da se ovako svi presnećujemo.
    Рекох још кад су одложили изборе, да нико не размишља о послиједицама тога.
    Знао сам да ће бити лоше, али нисам очекивао овако лоше.

Нажалост од овог следећег корака, ако наступи, можемо да очекујемо само општу амархију и безвлашће.

Но опет кажем, ипак имам мало наде да ће доћи до компромиса.

32. The Following 2 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Рекох још кад су одложили изборе, да нико не размишља о послиједицама тога.
    Знао сам да ће бити лоше, али нисам очекивао овако лоше.

Нажалост од овог следећег корака, ако наступи, можемо да очекујемо само општу амархију и безвлашће.

Но опет кажем, ипак имам мало наде да ће доћи до компромиса.
    Ja se nadam da će ljudi konačno malo da se trgnu pred jamom, ali dosadašnje iskustvo nam je da svako bezobzirno jaše i mamuza protivnika čim se uzda dokopa.

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

Ово све је у неком најближем поређењу као стари добри гејминг и прелажење нивоа са краљичицом на крају.

Много се ствари одиграло, превалио се пут од наде до очаја и назад, и у финалу коначно се нашло пред краљичицом.

Одбрамбени штитови су јој срушени, енергија јој је сведена на мање од једне трећине у фулу, а надигравање је ушло у ону фазу када се у помоћ подижу разноразне слуге и мињони .

Питање више није хоће ли већ када ће да пане...

Thanks Thanks Given 
    239
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    74 Posts

Evo pare za autoput moji dobri ljudi, nema brige

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...nica-auto-puta
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Page 437 of 574 FirstFirst ... 337387427433434435436437438439440441447487537 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)