Informer Mayo?
Tu es mon héro!
Informer ili ne (ne pada mi na pamet da otvorim link ali vidim naslov), cinjenicno je stanje da pojedine zemlje lagano ukidaju ili su u procesu ukidanja benefita za UKR izbjeglice. Jedino Njemacka jos gura punom parom.
Mogu se kladiti da to nije bas cinjenica, a ne bih volio da navijas za to. Muka ljude nacera, mozda i nas nacera brzo.
Ne volim taj osjecaj sto sve mi se cini da zivim medju mnogo bijednih ljudi. Digla se pompa oko ploce u Morinju, gdje je bio logor i ljudi muceni.
Pa ljudi ladno traze razlog da se skine. Narodni poslanik Slaven Radunovic govori njima ovdje nije dlaka s glave falila, a u Lori ljude komatili.
Pod jedan, ipak smo mi napali Hrvatsku, nije ona nas.
A pod dva, mi treba da brinemo o nasoj casti, nasem obrazu, a Hrvati o svom. Ako oni nece da urade neki gest za Loru, to je njima na cast. Mi ono sto je do nas, a to je da se plocom izvinimo za logor.
I onda vidis puk kako u glas da se ploca skine jer je provokacija. Ludilo mozga.
Pise to? Jos bolje. Vidis kako su nas nasa braca Hrvati abolirali i tek sad ne vidim zasto bi se bilo ko u CG bunio.
Ploca na kojoj se ne spominju Crnogorci kada je neko nedjelo u pitanju je problematicna u CG.
WOW. Ludilo mozga 2.0
Forever young, i want to be forever young
https://www.portalanalitika.me/clana...-upravnog-suda
Svaka čast za zeta pedje bulatovića, evo se popeo visoko
Ne znam sta te moglo navesti da pomislis da navijam za nesto poput toga. A sto se tice kladjenja slobodno, kladi se, kvote ne idu u tvoju korist i jeste cinjenicno stanje da pojedine zemlje (kljucnja rijece je pojedine) mijenjaju politiku prema UKR izbjeglicama, na kraju krajeva jasno je i bilo da do toga mora doci jer nisu svi FR i DE pa da mogu da izdrze finansijski teret.
Kad si se vec dotakao Morinja tu ti mogu dati jedno iskustvo iz skoro pa prve ruke (otac mi je bio u zarobljenistvu u Morinju - CIVIL)... Najvece grozote koje su radjene u Morinju nisu bile od strane pravoslavnog stanovnistva, vec od druge strane koja je, valjda (nagadjam po slobodnoj procjeni), morala da se "dokaze". Da nije bilo Crne Gore da se "pripoji" odluci Srbije Dubrovnik nikada ne bi ni bio napadnut, toliko o tome.
Last edited by beatnological; 27-10-22 at 12:56.
Ja koliko razumijem dosla neka zvanicna lica iz Hrvatske, lokalni Hrvati, niko da spomene da na tabli ne treba da stoji "velikosrpska". Cak skroz zadovoljni gestom. Vele oni da su pisali ne bi mogli bolje da sroce.
Pa cekaj, ne razumijem sto hoces da kazes? Tabla je u stvari problematicna jer na njoj ne stoji "crnogorska" agresija?!
Vala i to da se stavi, nikakve stete. Ali ne bi odgovaralo istorijskim faktima. Crnogorci su tada bili na CT i pjevali za oprost. No znas kako kaze "najmudrija srpska glava"?
"Cast i bruka zive dovjeka."
Zavadjanje naroda, ovo je pismeniji daktilograf iz ministarstva mogao bilje napisati i da ostane ploca i da ostane sjecanje na zlocine koji ne treba nikad da se ponove. nevjerovatno rasko i ranko nisu pogrijesili bila je velikosrpska agresija sa crnogorcima ali se sve to moglo drugacije napisati da vuk i ovce ili ovca i vuka a tu i aska neka bude zadovoljna....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Čisto tehnički, svi (pa i oni u Crnoj Gori, na preporuku Brisela, da bi u tom statusu mogli poći u neku drugu državu EU) koji su izbjegli iz Ukrajine u momentu prijavljivanja dobijaju status izbjeglice na minimum godinu dana (maksimum tri godine). Ono što se može promijeniti je za izbjeglice koje dolaze poslije određenog datuma (recimo 1.12.2022) i o tome je bilo rasprave, ali, iskreno, nisam ispratio da li je neko peomjenio ovu tehnikaliju.by Marina Jocic
Sent from my moto e5 using Tapatalk
meščini da je ona to prva napisala (ili među prvima) dok je ka novinar zajedno sa političarima palila narod da se ratuje za srpstvo
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Moguće, nisam ni zna' da žena-zmija ima toliko političkig staža, probao na Google, ništa mi ne izbača na taj search u vezi nje i tih stihova.
Forever young, i want to be forever young
To su bili gradjani Crne Gore koji su bili protiv rata i tadasnje politike koja se danas pokazala kao pogresna. Drugi i neuporedivo veci dio gradjana Crne Gore podrzavao je ratne operacije ali mnogima nije bilo ni cudo da to rade imajuci u vidu reportaze u javnim glasilima, ratne reportaze u dnevniku i slicno sto se danas moze vidjeti na YT. A neko opet kaze da je to negdje u srcima tih ljudi klicala ideja jugoslovenstva, sad ko ce ga znati.
Sent from my iPhone using Tapatalk
bila je urednik u Pobjedi, a da je ona 'brendirala' ovaj izraz sam pročitao i ođe, taman od @wulfy ja mislim. tad su svi bili za DPS i Srbi, izdajnici svega Crnogorci. niko bolje od medija i političara ne pali bolje narod da idu u rat za nešto, ili da ga prosto podržavaju
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
Last edited by outline; 27-10-22 at 14:31.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Uopste nije prica o statusu izbjeglice vec o benefitima koje imaju u pojedinim drzavama.
Ma jasno kao dan, nego osoboma koje napisu onakve poruke bez smisla i odgovaram na adekvatan nacin, cisto da pojasne sta su to mislili a sta ne. Rat je rat, propaganda je propaganda, a svaki narod na planeti je veoma lagano dovesti do ludila zahvaljujuci propagandi - uvijek bilo i uvijek ce biti, pa tako i 91.
Marina Jočić u Pobjedi. Na Internetu teško da će se naći bilo šta iz tog perioda (tzv. čišćenje biografija), ali ima onih koji imaju sačuvanu ,,papirnu arhivu". Evo ko je bio ,,udarna pesnica" propagande u Pobjedi.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Razumijemo se, propaganda je zaista mocna stvar i orudje. Sjecam se cika Emila i Perice Djakovica kako su umjeli da razgale publiku i drze paznju gledaocima u pricama o svakodnevnom napredovanju i oslobadjanju sela, uz neizostavne fotografije i imena poginulih vojnika, sto je svakako pojacavalo efekat. Sa aspekta funkcije cilja tesko da je moglo bolje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
nove privredne linije i pomoc drzave od marta , bice nesto veliko i iz EU pa ko sto ponese
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks