Page 424 of 574 FirstFirst ... 324374414420421422423424425426427428434474524 ... LastLast
Results 10,576 to 10,600 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Navijam ja, nego neka mi objasni neko kako, ali realno, bez Mojsijevih analiza i rješenja

Minimalac se povećao na konto poreza i doprinosa, cijene odmah svi povećali. Kako sa 450 do 1000 bez ikakvog osnova ? Ne može. To jedino ovi što su na državni budžet pa bi se njima i moglo, ali da nenormalno poraste trošak.

Možda nekim nametima na račun građana, ali opet neodrživo ? Hmm...

Vlada da daje subvencije firmama za radnike ? Kako da ne, đe to ima...
    Čekam.

Magovi ekonomije ujedinite se kad je toliko teško... ima li ikakvog maga da proba to da objasni?
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    2,278
    Thanks Thanks Received 
    631
    Thanked in
    328 Posts

Sjajno.
    SMRT FAŠIZMU!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,905
    Thanks Thanks Received 
    3,516
    Thanked in
    1,577 Posts

Informer Mayo?
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Informer ili ne (ne pada mi na pamet da otvorim link ali vidim naslov), cinjenicno je stanje da pojedine zemlje lagano ukidaju ili su u procesu ukidanja benefita za UKR izbjeglice. Jedino Njemacka jos gura punom parom.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Mogu se kladiti da to nije bas cinjenica, a ne bih volio da navijas za to. Muka ljude nacera, mozda i nas nacera brzo.

Ne volim taj osjecaj sto sve mi se cini da zivim medju mnogo bijednih ljudi. Digla se pompa oko ploce u Morinju, gdje je bio logor i ljudi muceni.
    Pa ljudi ladno traze razlog da se skine. Narodni poslanik Slaven Radunovic govori njima ovdje nije dlaka s glave falila, a u Lori ljude komatili.

Pod jedan, ipak smo mi napali Hrvatsku, nije ona nas.

A pod dva, mi treba da brinemo o nasoj casti, nasem obrazu, a Hrvati o svom. Ako oni nece da urade neki gest za Loru, to je njima na cast. Mi ono sto je do nas, a to je da se plocom izvinimo za logor.

I onda vidis puk kako u glas da se ploca skine jer je provokacija. Ludilo mozga.

7. The Following 2 Users Say Thank You to Mr_Gospodin_Signore For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by Mr_Gospodin_Signore View Post
    Mogu se kladiti da to nije bas cinjenica, a ne bih volio da navijas za to. Muka ljude nacera, mozda i nas nacera brzo.

Ne volim taj osjecaj sto sve mi se cini da zivim medju mnogo bijednih ljudi. Digla se pompa oko ploce u Morinju, gdje je bio logor i ljudi muceni.
    Pa ljudi ladno traze razlog da se skine. Narodni poslanik Slaven Radunovic govori njima ovdje nije dlaka s glave falila, a u Lori ljude komatili.

Pod jedan, ipak smo mi napali Hrvatsku, nije ona nas.

A pod dva, mi treba da brinemo o nasoj casti, nasem obrazu, a Hrvati o svom. Ako oni nece da urade neki gest za Loru, to je njima na cast. Mi ono sto je do nas, a to je da se plocom izvinimo za logor.

I onda vidis puk kako u glas da se ploca skine jer je provokacija. Ludilo mozga.

Ako smo mi, naša čast i obraz u pitanju, zašto na tabli piše "velikosrpska agresija", mensčini da je Morinj i tada bio u sastavu CG, a ne Srbije?
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Pise to? Jos bolje. Vidis kako su nas nasa braca Hrvati abolirali i tek sad ne vidim zasto bi se bilo ko u CG bunio.

Ploca na kojoj se ne spominju Crnogorci kada je neko nedjelo u pitanju je problematicna u CG.

WOW. Ludilo mozga 2.0

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Slabo kapiraš, izgleda.
    To piše na tabli koju su Rastko i TRanja postavili u Morinju, znači sami sebe pokušavamo da aboliramo, divno.

A evo kako nas Hrvati u sred Dubrovnika aboliraju i šta misle, tako i treba, da čitav svijet vidi NAŠU sramotu, a ne tamo nekih imaginarnih Srba.

11. The Following 2 Users Say Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    127
    Thanked in
    98 Posts

https://www.portalanalitika.me/clana...-upravnog-suda

Svaka čast za zeta pedje bulatovića, evo se popeo visoko

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Ne znam sta te moglo navesti da pomislis da navijam za nesto poput toga. A sto se tice kladjenja slobodno, kladi se, kvote ne idu u tvoju korist i jeste cinjenicno stanje da pojedine zemlje (kljucnja rijece je pojedine) mijenjaju politiku prema UKR izbjeglicama, na kraju krajeva jasno je i bilo da do toga mora doci jer nisu svi FR i DE pa da mogu da izdrze finansijski teret.

Kad si se vec dotakao Morinja tu ti mogu dati jedno iskustvo iz skoro pa prve ruke (otac mi je bio u zarobljenistvu u Morinju - CIVIL)... Najvece grozote koje su radjene u Morinju nisu bile od strane pravoslavnog stanovnistva, vec od druge strane koja je, valjda (nagadjam po slobodnoj procjeni), morala da se "dokaze". Da nije bilo Crne Gore da se "pripoji" odluci Srbije Dubrovnik nikada ne bi ni bio napadnut, toliko o tome.
    Last edited by beatnological; 27-10-22 at 12:56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    127
    Thanked in
    98 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Slabo kapiraš, izgleda.
    To piše na tabli koju su Rastko i TRanja postavili u Morinju, znači sami sebe pokušavamo da aboliramo, divno.

A evo kako nas Hrvati u sred Dubrovnika aboliraju i šta misle, tako i treba, da čitav svijet vidi NAŠU sramotu, a ne tamo nekih imaginarnih Srba.

Mrčni Dubrovčani,,,pola familije nam je tamo a bili napadnuti nesretnici, da ni sami ne znaju zašto.....sramota jedna velika,

15. The Following User Says Thank You to bloom For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Ja koliko razumijem dosla neka zvanicna lica iz Hrvatske, lokalni Hrvati, niko da spomene da na tabli ne treba da stoji "velikosrpska". Cak skroz zadovoljni gestom. Vele oni da su pisali ne bi mogli bolje da sroce.

Pa cekaj, ne razumijem sto hoces da kazes? Tabla je u stvari problematicna jer na njoj ne stoji "crnogorska" agresija?!

Vala i to da se stavi, nikakve stete. Ali ne bi odgovaralo istorijskim faktima. Crnogorci su tada bili na CT i pjevali za oprost. No znas kako kaze "najmudrija srpska glava"?

"Cast i bruka zive dovjeka."

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Crnogorci su tada bili na CT i pjevali za oprost.
    Hoces da kazes da je 91/92 u CG bilo svega par hiljada Crnogoraca, tacnije, samo oni koji su pjevali za oprost na Cetinju su "pravi Crnogorci"???

18. The Following 2 Users Say Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,239
    Thanks Thanks Received 
    5,859
    Thanked in
    3,393 Posts

Zavadjanje naroda, ovo je pismeniji daktilograf iz ministarstva mogao bilje napisati i da ostane ploca i da ostane sjecanje na zlocine koji ne treba nikad da se ponove. nevjerovatno rasko i ranko nisu pogrijesili bila je velikosrpska agresija sa crnogorcima ali se sve to moglo drugacije napisati da vuk i ovce ili ovca i vuka a tu i aska neka bude zadovoljna....

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Informer ili ne (ne pada mi na pamet da otvorim link ali vidim naslov), cinjenicno je stanje da pojedine zemlje lagano ukidaju ili su u procesu ukidanja benefita za UKR izbjeglice. Jedino Njemacka jos gura punom parom.
    Čisto tehnički, svi (pa i oni u Crnoj Gori, na preporuku Brisela, da bi u tom statusu mogli poći u neku drugu državu EU) koji su izbjegli iz Ukrajine u momentu prijavljivanja dobijaju status izbjeglice na minimum godinu dana (maksimum tri godine). Ono što se može promijeniti je za izbjeglice koje dolaze poslije određenog datuma (recimo 1.12.2022) i o tome je bilo rasprave, ali, iskreno, nisam ispratio da li je neko peomjenio ovu tehnikaliju.
    Axaxaxa, "Crnom Gorom teče Zeta, uskoro će i Neretva".
    by Marina Jocic

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    by Marina Jocic

Za nju ne znam, siguran sam da je "otac nacije" to izjavljiva', ka' i ono da neće da igra šaha itd

Thanks Thanks Given 
    5,042
    Thanks Thanks Received 
    12,414
    Thanked in
    6,718 Posts

meščini da je ona to prva napisala (ili među prvima) dok je ka novinar zajedno sa političarima palila narod da se ratuje za srpstvo

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Moguće, nisam ni zna' da žena-zmija ima toliko političkig staža, probao na Google, ništa mi ne izbača na taj search u vezi nje i tih stihova.

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,451
    Thanked in
    725 Posts

Hoces da kazes da je 91/92 u CG bilo svega par hiljada Crnogoraca, tacnije, samo oni koji su pjevali za oprost na Cetinju su "pravi Crnogorci"???
    To su bili gradjani Crne Gore koji su bili protiv rata i tadasnje politike koja se danas pokazala kao pogresna. Drugi i neuporedivo veci dio gradjana Crne Gore podrzavao je ratne operacije ali mnogima nije bilo ni cudo da to rade imajuci u vidu reportaze u javnim glasilima, ratne reportaze u dnevniku i slicno sto se danas moze vidjeti na YT. A neko opet kaze da je to negdje u srcima tih ljudi klicala ideja jugoslovenstva, sad ko ce ga znati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,042
    Thanks Thanks Received 
    12,414
    Thanked in
    6,718 Posts

Moguće, nisam ni zna' da žena-zmija ima toliko političkig staža, probao na Google, ništa mi ne izbača na taj search u vezi nje i tih stihova.

bila je urednik u Pobjedi, a da je ona 'brendirala' ovaj izraz sam pročitao i ođe, taman od @wulfy ja mislim. tad su svi bili za DPS i Srbi, izdajnici svega Crnogorci. niko bolje od medija i političara ne pali bolje narod da idu u rat za nešto, ili da ga prosto podržavaju

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Last edited by outline; 27-10-22 at 14:31.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Čisto tehnički, svi (pa i oni u Crnoj Gori, na preporuku Brisela, da bi u tom statusu mogli poći u neku drugu državu EU) koji su izbjegli iz Ukrajine u momentu prijavljivanja dobijaju status izbjeglice na minimum godinu dana (maksimum tri godine). Ono što se može promijeniti je za izbjeglice koje dolaze poslije određenog datuma (recimo 1.12.2022) i o tome je bilo rasprave, ali, iskreno, nisam ispratio da li je neko peomjenio ovu tehnikaliju.by Marina Jocic

Uopste nije prica o statusu izbjeglice vec o benefitima koje imaju u pojedinim drzavama.

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    To su bili gradjani Crne Gore koji su bili protiv rata i tadasnje politike koja se danas pokazala kao pogresna. Drugi i neuporedivo veci dio gradjana Crne Gore podrzavao je ratne operacije ali mnogima nije bilo ni cudo da to rade imajuci u vidu reportaze u javnim glasilima, ratne reportaze u dnevniku i slicno sto se danas moze vidjeti na YT. A neko opet kaze da je to negdje u srcima tih ljudi klicala ideja jugoslovenstva, sad ko ce ga znati.

Ma jasno kao dan, nego osoboma koje napisu onakve poruke bez smisla i odgovaram na adekvatan nacin, cisto da pojasne sta su to mislili a sta ne. Rat je rat, propaganda je propaganda, a svaki narod na planeti je veoma lagano dovesti do ludila zahvaljujuci propagandi - uvijek bilo i uvijek ce biti, pa tako i 91.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Za nju ne znam, siguran sam da je "otac nacije" to izjavljiva', ka' i ono da neće da igra šaha itd
    Marina Jočić u Pobjedi. Na Internetu teško da će se naći bilo šta iz tog perioda (tzv. čišćenje biografija), ali ima onih koji imaju sačuvanu ,,papirnu arhivu". Evo ko je bio ,,udarna pesnica" propagande u Pobjedi.

Ko je uređivao ,,rat za mir":
    Direktor i glavni i odgovorni urednik: Vidoje Konatar.
    Urednik izdanja: Šćepan Vuković.
    Prilozu u broju- ratni reporteri:
    Momčilo Popović,
    Milenko Vico,
    Mišo Drašković,
    Gojko Knežević,
    Milutin Labović,
    Vojin Božović,
    Jovan Stamatović,
    Mira Popović,
    Velizar Sredanović,
    Boban Novović,
    Dražen Drašković,
    Dragan Bošković,
    Jelena Samardžić,
    Marina Jočić,
    Dragan Grozdanović.
    Sarađivali:
    Milorad Bošković,
    Vladan Mićunović,
    Mirčeta Anđelić,
    Milenko Jelić,
    Rade Perišić,
    Stradimir Fatić,
    Tomislav Šoškić,
    Veliša Kadić,
    Gordana Vujović,
    Lada Đurović,
    Salko Luboder,
    Boro Jovanović.

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,451
    Thanked in
    725 Posts

Uopste nije prica o statusu izbjeglice vec o benefitima koje imaju u pojedinim drzavama.

Ma jasno kao dan, nego osoboma koje napisu onakve poruke bez smisla i odgovaram na adekvatan nacin, cisto da pojasne sta su to mislili a sta ne. Rat je rat, propaganda je propaganda, a svaki narod na planeti je veoma lagano dovesti do ludila zahvaljujuci propagandi - uvijek bilo i uvijek ce biti, pa tako i 91.
    Razumijemo se, propaganda je zaista mocna stvar i orudje. Sjecam se cika Emila i Perice Djakovica kako su umjeli da razgale publiku i drze paznju gledaocima u pricama o svakodnevnom napredovanju i oslobadjanju sela, uz neizostavne fotografije i imena poginulih vojnika, sto je svakako pojacavalo efekat. Sa aspekta funkcije cilja tesko da je moglo bolje.

Thanks Thanks Given 
    6,239
    Thanks Thanks Received 
    5,859
    Thanked in
    3,393 Posts

nove privredne linije i pomoc drzave od marta , bice nesto veliko i iz EU pa ko sto ponese

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Page 424 of 574 FirstFirst ... 324374414420421422423424425426427428434474524 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)