Page 446 of 494 FirstFirst ... 346396436442443444445446447448449450456 ... LastLast
Results 11,126 to 11,150 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Pušti to Saurone nego svaka ti čast što si otvorio temu iako nisi pratio front kasnije.
    Nema veze.
    Posebno ti je promaklo da ja vazda provlačim o ženevskoj konvenciji ko pokvarena ploča pa i o medicinskoj opremi tih istih vojnika što ih šalje gmaz iz Kremlja.
    E sad što su primjenjivali neke mjere iz Sibirskih zatvora mučenja to baš neće proći kroz what ever ide kometa iz kosmosa, a i roscosmos je gmaz s*ebao odvojivši momke od dojučerašnjih kolega iz nasa-e i još čerupa djelove aeroflota jer je prizemio avione.
    Neće ti baš proći da izjednačiš Prigožina i Zalužnog posebno po etici kao ni ZSU i Wagner grupu možda u nekim bajkama za malu djecu.
    I ako može da mi se ne obraćaš sa "prika" jes da mi ne stoji na profilu ali nisam muškog nego onog drugog roda.

Sent from my SM-A336B using Tapatalk
    Pratio sam situaciju u Bosni i Hercegovini koja je bila dovedena do usijanja kad je Dodik planiro Vojsku, otcjepljenje, vojne vjezbe srpskog puka na Jahorini kada je proletio avion EUFORa i spustio helikopter zandarmerije RS, Srbije tenkova na granici sa BiH, a onda i opšta vjezba Vulina i vojske za evakuaciju Srba preko Drine, otvaranje mosta Bratoljub preko kojeg su i tenkovi i zandarmerija Srbije trebali ući u BiH i RS i Brčko distrikt, zatim upadi RS oklopnih snaga u Brčko, slanje ruskih antitenkovskih Korneta u Srbiju, stizanje vojne opreme iz Kine itd... Odlazak Generala Mašovića bošnjačkog puka Bosne u Tursku i nabavka Bajraktara... Izjašnjavanje vojnika i oficira srpskog puka u BiH da se zele boriti za RS... I trebalo je po nekim pouzdanim info, da pukne u Bosni, iako bi Rusija tu bila limitirana da djeluje i ratuje Proxy sa NATO... ali nebitno, prošla tema.

Praštaj koleginice na misgenderingu. Što se tiče samog fronta, šta se konkretno desilo, pao Mariupolj, zauzeli sve do Khersona, krenuli malo prema Odesi, vratili se i urovili na teritorijama sa ruskim stanovništvom. Azovstal je bila simpatična herojska priča za raju Zapada. Donjeck nisu prešli pola eo od 2014, Luhansk zauzeli cio. Pad Limana ovaj zadnji u ruke ZSU, i to je to.

Pa ja i drug smo ispratili cijeli Euromaidan Kijev tada na Youtube... kad se sjetim. Slavaaa Ukraineee i po cijeli dan popovi i gume zapaljene.

Eh, ko je rekao da će doći do ovoga.

Thanks Thanks Given 
    24,361
    Thanks Thanks Received 
    10,132
    Thanked in
    7,609 Posts

O Balkanu nećemo u tom trenutku iako je povezana tema, poprilično, ali nije tema ako ćemo o fokusu.
    Čuj međed saćeran u ćošak pa sad cio svijet treba da ga pusti da maše šapurdama gdje stigne i da igra po njegovim prljavim pravilima jer ima bombu.A to što je glup,prost i nedorastao civilizaciji i ko moljac izašao iz gogoljevog šinjela nikome ništa.
    Šta da baci kad mu je pola familije tamo đe bi da baci i njemu i krugu oko njega i jasno da je očaj što je za rođendan dobio kulu lubenica,pipuna i sertifikat za traktor ali koga briga za njegove probleme.
    Kakav scenario mu pripremaju ovi iz štaba Navaljnog bolje sam da se prijavi u hag. (vele treba ga sahraniti živog dalekobilo)

Nego, ovi Norvežani smislili dron ko vilinski konjić veličine a može da zamjeni 200 kgb špijuna garant a još je otporan na vjetrove..mogu i u zgradu ruske dume da ulete kad odškrinu one velike prozore.
    Tehnologija prije svega.

https://youtube.com/shorts/e4aqmriW4q4?feature=share

Last edited by Bluemoon; 25-10-22 at 19:39.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    1,209
    Thanks Thanks Received 
    729
    Thanked in
    529 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    vi - putinofili, ljubitelji lika i djela bolesnika, podržavaoci rata, ubijanja nedužnih civila. to ste, vi

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Jaka je mržnja, nekad toliko da zaslijepljuje logiku. Podržavaoci rata mogu biti i ljudi koji podržavaju Ukrajinu, kad je već, je li, rat..Rječoiznalaženje, putinofili, mržnja utičebi na stil. I na ukus. Ali, moj dragi Sinklere, kad mrzimo nekog čovjeka, mi u njegovom liku mrzimo nešto što se nalazi u nama samima.
    "Javno mišljenje podiže galamu, novine se uzbunjuju, prijstelji se gube, postaje samotno, i neka neodoljiva strava ščepa napadača društva. Ako nećeš da budeš sa nama - govori društvo - onda idi, idi napolje u šumu..."
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    24,361
    Thanks Thanks Received 
    10,132
    Thanked in
    7,609 Posts

Quote Originally Posted by Saruman View Post
    Eh, ko je rekao da će doći do ovoga.
    Kako ko? Pa FSB je kroz knjige to najavljivao odavno.I blitz krieg, i obračun sa Ukrajincima, sve je to najavljivao iz izdavačke kuće OZON.I žal što Staljin ipak nije se obračunao sa Evropom u saradnji sa Hitlerom.I to traje 10 godina, i ja sad mogu da ti postavim spisak svih tih knjiga i njihovih naslovnica no sam već na drugoj temi.
    To najbolje znaju oni Rusi što su disidenti režima ili su ostali pa sprovedeni u ruske zatvore, ali on je izbor većine i u tome je sva tragedija.
    Izbor većine se danas prosto zove..demokratija.

Last edited by Bluemoon; 25-10-22 at 19:54.

Thanks Thanks Given 
    6,163
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    3,205 Posts

Based on reliable source - Spetsnaz.

Ok, next.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

7. The Following User Says Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,361
    Thanks Thanks Received 
    10,132
    Thanked in
    7,609 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Based on reliable source - Spetsnaz.

Ok, next.
    Ili..kako gruva..GRU.
    (Ili dj change this shWeet..)
    No hajd znaš i sam.

Last edited by Bluemoon; 25-10-22 at 20:06.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Specnaz? Jel to onaj holivudski ogranak što vataju navodnog bombaša u sred bijela dana sa j*benim GSH18? Plus svaki ugao pokriven sa hd kamerama? A da ne govorim o tome da je auto sa UKR tablicama u sred Rusije.. I u sred bijela dana, da ponovim ��

Nažalost, njihova sposobnost se ogleda isključivo u gušenju poltičkih neistomišljenika po majki Rusiji.. A o kontra obavještajnom i obavještajnom radu je smiješno i govoriti.. KGB je bio institucija ipak..
    Last edited by Zedd; 25-10-22 at 20:17.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

10. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,361
    Thanks Thanks Received 
    10,132
    Thanked in
    7,609 Posts

Svašta si propustio da ih vidiš sad.Recimo epizoda most na Krimu.
    I mačka na mostu koja sa nacionalne televizije Moskva today "veli" ne brinite sve je pod kontrolom.

I takva "svjetska" sila nekog da uplaši?..pa Kim je za njega postao institucija.Mada tu su neđe..uskoro.Po sankcijama svakako.

Last edited by Bluemoon; 25-10-22 at 20:26.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Rusi konkretno imaju problem nize vrijednosti, a ne više vrijednosti. Iako su ih ultranacionalisti zeljeli ubjeđivati u superiornost, nije im nešto pošlo za rukom. Sam Aleksej Navaljani je jedan nacista i imate njegove fotografije na skupovima gdje se salutira desnom rukom brkici iz Njemačke, u Moskvi naravno. Pouzdana osoba iz Moskve mi je rekla da je lik sa 2 lica, jedno za Zapad a drugo za Rusiju, koju ubjeđuje da je patriota, ultranacionalist i to. Zadnje vrijeme se bio malo okanio tih nacističkih skupova i Sieg Heila i protesta na čelu neonacista u Moskvi, pa se na nečiju ideju okrenuo da slikava Putinovu, alleged, kuću tamo kod Sočija, vrijednu navodno stotine milijardi i šemu ruskih oligarha koji peru novac preko tog zemljišta oko Putinove palače.

Prosječan Muskovit, omladina, oni su se do ovog rata jako, ali jaaaaaako lozili na USA, EU, Britaniju, Njemačku, to im je san. Sve kopirali, hipsteraj, lgbt, mafijanje, TRAP, RAP muziku, sve su uvozili sa Zapada. Idol im je film BRAT, nešto kao naše Rane... Međutim, pala im je malo demografija, ljudi se ne razmnozavaju, nema se... Evo sad izbijaju informacije da najviše brakova otkad se uvela mobilizacija. Inače i sam Navaljni je kao i onaj idiot Dugin pristalica rasnih teorija o Rusima kao superiornom narodu, ali prosječan omladinski Rus se ne lozi na rasne ideje ranog 20. stoljeća i 1930tih... Njihovi intervjui, sve hipsteraj neki, ko da si došao u Amsterdam da intervju radiš. Što se tiče religioznosti, samo babuške su religiozne, ali vole i Staljina u zadnje vrijeme prema anketama. I Hrista i Staljina.

Elem, Rusija jeste Mordor. Kad vidim neke alternative Putinu, ugrizem se, jer Putin ispada manje zlo. A to je loš pristup. Onaj Alexandar Dugin je klasični sociopata. Alexei Navaljni pa i Boris Nemcov svi su oni imali rasne ideje o Rusima, plavim Rusima, da napomenem, kao o superiornom narodu. Samo nemaju kome to da prodaju. I evo Putin ovom invazijom zeli to da nadomjesti, ali mu ne ide baš najbolje, vraća se omladina u sanducima... Oficiri što je najgore, pukovnici, kapetani, general majori ginu sa pješadijom, neobjašnjivo. Neki tvrde da to podize moral vojnicima. Ja se bojim da im ga suzbija, jer ako pogibe ovaj najveći međ njima i komandant, šta će tek oni plebsi iz Jakutije i topovsko meso iz Sibira.

Ovi momci što su trazili pomoć iz Bjelorusije su IT specijalisti, bankari, pobjegli su svi u zemlje EU. Kazu kupe ih sa ulice i trpaju u kombije. Advokat onaj iz St. Petera je prvi otišo i poginuo... Nevjerovatno koliko je zivot jeftin u Rusiji.

A koliko je preko Gruzije napustilo, Bog jedini zna... pola miliona najmanje. I šta sad? Otišla inteligencija i sposobni, ostali partijski uhljebi, djeca FSB koja se bavi kriminalom, diluje i drogira, djeca generala, propagandista, supremacista... Ako je ranije bila Mordor, sad je je Mordor na steroidima. Inteligencija im otvara firme u Gruziji i nastavlja dalje. Što se tiče manjina, recimo Dagestan, Ingushetia, Čečenija... te zemlje su pune resursa, ali sve pare idu u Moskvu i za Kadirova i ostale diktatorčiće Putinove na Kavkazu, i tu mafiju. Ingushi su se do skora borili i pravili napade po Moskvi, za nezavisnost od Rusije... pucnjava na aerodromu Domodedovo, čini mi se, 40 ubijenih u napadima Ingusha... I sve to... Rusija pored toliko svega napada Ukrajinu. Neobjašnjivo.

I eo sad ta evakuacija Khersona, koju su cinično nazvali PROMJENOM ZIVOTNOG OKRUZENJA i HOLIDEJOM. PIKNIK.

Neće se više ruski civili vraćati u Kherson, u to sam siguran, i vrlo je izvjesno da će pasti u dogledno vrijeme. Nije da zelim to civilima, kao što ne bih sebi, pa nikom,
    nego svi su to nazvali DEPORTACIJOM.

I sad najnoviji problemi izbijaju za Putina. WAGNER se buni oko ratovanja, a onaj Wagner je jedina ozbiljna opozicija Putinu, vjerujte mi. Jeste FSB, GRU i sve to. Wagner ima yehbenu vojsku plaćenika koji su ubijali svuda po svijetu, iskusni, bivši SPECNAZ, ovaj onaj. Ako bi neko probao drzavni udar, to bi mogo Wagner. A ne mislim da bi to bilo baš najbolje za Zapad...
    Zato kazem, nekad Putin izgleda najnormalniji od tih ljudi tamo. Šta sve propagandisti predlazu, London gađat, Nju Jork, Irsku, Brisel, posle nuklearke se moze zivjeti kazu.. Putin je normalna psihijatrijska šifra...

Sic temper tyrannis

13. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,232
    Thanks Thanks Received 
    8,973
    Thanked in
    4,376 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Logistički gledano, to je pakao da se izvede a odnos motiva i potencijalne nagrade gubi smisao s obzirom da je apokalipsa na jedan klik..

Što se tiče eskalacije, pa rekao bih da smo taj prag prešli onog trena kad su Rusi počeli da nadoknađuju gubitke na terenu masovnim granatiranjima civilnih ciljeva..
    Ovaj rat se može završiti na jedan način - da Ukrajina vojno povrati većinu zemlje od Rusa (Krim bih izostavio po strani) a tek onda će se otvoriti put političkog djelovanja tj. potpisivanje primirja/mira..
    Sipaće se u Ukrajinu sve dok ne dođe do toga, jer čim je toliki kapital sručen u nju, postaraće se da im se to i isplati..
    Znači li to sad da se izostavljanje Krima,kad pričaš o vraćanju Ukr teritorija, dođe kao da ti je siledžija napao troje đece,dvoje si odbranio i onda ih uzimaš za ruku,vodiš kući i kažeš onom trećem,doći ću sjutra za tebe?
    Pošto vam je to omiljena analogija.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Znači li to sad da se izostavljanje Krima,kad pričaš o vraćanju Ukr teritorija, dođe kao da ti je siledžija napao troje đece,dvoje si odbranio i onda ih uzimaš za ruku,vodiš kući i kažeš onom trećem,doći ću sjutra za tebe?

Predpostavkom da će tu doći do određenog kompromisa jer i jedni i drugi (koliko tolko) polažu pravo na tu teritoriju, zato je ostavih po strani..
    A kompromis će u mnogome zavisti od stanju na frontu, potencijalnom okončanju sukoba..

A analogija sa đecom je tek priča za sebe..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,433
    Thanked in
    2,086 Posts

Da ti nacrtamo malo bolje analogiju:
    Siledžija je troje đece uzeo. Jedno je možda i željelo da pođe sa njim ali ova druga dva nisu sigurno.

1991. godine je 83% glasalo za nezavisnu Ukrajinu u donjeckoj i luganskoj oblasti.

2014. godine u aprilu (uoči farse od referenduma za nezavisnost) Donjecki institut za socijalne studije i političku analizu je radio istraživanje javnog mnjenja spram statusa oblasti i ovo je bila situacija:
    18,6% - unitarna Ukrajina bez promjene ustrojstva
    31,6% - unitarna Ukrajina u kojoj regioni imaju veća ekonomska i upravna ovlaštenja
    15,5% - federalna Ukrajina koja se sastoji nekoliko federativnih regiona
    8,7% - Ukrajina u sastavu Rusije ili ekonomskog saveza(sa Rusjiom) po uzoru na SSSR
    18,2% - odcjepljenje Donjeckog regiona i pripajanje Rusiji
    4,7% - Donjeck kao zasebna država

Odnosno:
    50,2% unitarna država
    15,5% federalizacija
    31,6% unija sa Rusijom/DNR
    Dakle, uprkos revoltu prema majdanskim vlastima i svrgavanju Partije regiona, većina populacije ovih oblasti nisu željeli nezavisnost niti ulazak u Rusiju.
    Što nije ni čudo budući da su po zadnjem popisu Ukrajinci činili 57% populacije u Donjecku i 58% u Lugansku dok su Rusi brojali 38% i 39%.
    Last edited by ASC; 25-10-22 at 20:53.

17. The Following User Says Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Saruman View Post
    Rusi konkretno imaju problem nize vrijednosti, a ne više vrijednosti. Iako su ih ultranacionalisti zeljeli ubjeđivati u superiornost, nije im nešto pošlo za rukom. Sam Aleksej Navaljani je jedan nacista i imate njegove fotografije na skupovima gdje se salutira desnom rukom brkici iz Njemačke, u Moskvi naravno. Pouzdana osoba iz Moskve mi je rekla da je lik sa 2 lica, jedno za Zapad a drugo za Rusiju, koju ubjeđuje da je patriota, ultranacionalist i to. Zadnje vrijeme se bio malo okanio tih nacističkih skupova i Sieg Heila i protesta na čelu neonacista u Moskvi, pa se na nečiju ideju okrenuo da slikava Putinovu, alleged, kuću tamo kod Sočija, vrijednu navodno stotine milijardi i šemu ruskih oligarha koji peru novac preko tog zemljišta oko Putinove palače.

Prosječan Muskovit, omladina, oni su se do ovog rata jako, ali jaaaaaako lozili na USA, EU, Britaniju, Njemačku, to im je san. Sve kopirali, hipsteraj, lgbt, mafijanje, TRAP, RAP muziku, sve su uvozili sa Zapada. Idol im je film BRAT, nešto kao naše Rane... Međutim, pala im je malo demografija, ljudi se ne razmnozavaju, nema se... Evo sad izbijaju informacije da najviše brakova otkad se uvela mobilizacija. Inače i sam Navaljni je kao i onaj idiot Dugin pristalica rasnih teorija o Rusima kao superiornom narodu, ali prosječan omladinski Rus se ne lozi na rasne ideje ranog 20. stoljeća i 1930tih... Njihovi intervjui, sve hipsteraj neki, ko da si došao u Amsterdam da intervju radiš. Što se tiče religioznosti, samo babuške su religiozne, ali vole i Staljina u zadnje vrijeme prema anketama. I Hrista i Staljina.

Elem, Rusija jeste Mordor. Kad vidim neke alternative Putinu, ugrizem se, jer Putin ispada manje zlo. A to je loš pristup. Onaj Alexandar Dugin je klasični sociopata. Alexei Navaljni pa i Boris Nemcov svi su oni imali rasne ideje o Rusima, plavim Rusima, da napomenem, kao o superiornom narodu. Samo nemaju kome to da prodaju. I evo Putin ovom invazijom zeli to da nadomjesti, ali mu ne ide baš najbolje, vraća se omladina u sanducima... Oficiri što je najgore, pukovnici, kapetani, general majori ginu sa pješadijom, neobjašnjivo. Neki tvrde da to podize moral vojnicima. Ja se bojim da im ga suzbija, jer ako pogibe ovaj najveći međ njima i komandant, šta će tek oni plebsi iz Jakutije i topovsko meso iz Sibira.

Ovi momci što su trazili pomoć iz Bjelorusije su IT specijalisti, bankari, pobjegli su svi u zemlje EU. Kazu kupe ih sa ulice i trpaju u kombije. Advokat onaj iz St. Petera je prvi otišo i poginuo... Nevjerovatno koliko je zivot jeftin u Rusiji.

A koliko je preko Gruzije napustilo, Bog jedini zna... pola miliona najmanje. I šta sad? Otišla inteligencija i sposobni, ostali partijski uhljebi, djeca FSB koja se bavi kriminalom, diluje i drogira, djeca generala, propagandista, supremacista... Ako je ranije bila Mordor, sad je je Mordor na steroidima. Inteligencija im otvara firme u Gruziji i nastavlja dalje. Što se tiče manjina, recimo Dagestan, Ingushetia, Čečenija... te zemlje su pune resursa, ali sve pare idu u Moskvu i za Kadirova i ostale diktatorčiće Putinove na Kavkazu, i tu mafiju. Ingushi su se do skora borili i pravili napade po Moskvi, za nezavisnost od Rusije... pucnjava na aerodromu Domodedovo, čini mi se, 40 ubijenih u napadima Ingusha... I sve to... Rusija pored toliko svega napada Ukrajinu. Neobjašnjivo.

I eo sad ta evakuacija Khersona, koju su cinično nazvali PROMJENOM ZIVOTNOG OKRUZENJA i HOLIDEJOM. PIKNIK.

Neće se više ruski civili vraćati u Kherson, u to sam siguran, i vrlo je izvjesno da će pasti u dogledno vrijeme. Nije da zelim to civilima, kao što ne bih sebi, pa nikom,
    nego svi su to nazvali DEPORTACIJOM.

I sad najnoviji problemi izbijaju za Putina. WAGNER se buni oko ratovanja, a onaj Wagner je jedina ozbiljna opozicija Putinu, vjerujte mi. Jeste FSB, GRU i sve to. Wagner ima yehbenu vojsku plaćenika koji su ubijali svuda po svijetu, iskusni, bivši SPECNAZ, ovaj onaj. Ako bi neko probao drzavni udar, to bi mogo Wagner. A ne mislim da bi to bilo baš najbolje za Zapad...
    Zato kazem, nekad Putin izgleda najnormalniji od tih ljudi tamo. Šta sve propagandisti predlazu, London gađat, Nju Jork, Irsku, Brisel, posle nuklearke se moze zivjeti kazu.. Putin je normalna psihijatrijska šifra...

Sic temper tyrannis
    Navaljni je prosto osjetio da sa takvim narativom i podrškom zapada može preuzeti Rusiju.. A iskreno kakva bi ta Rusija pod njim bila, pitanje je..

Drugo, što se tiče generala koje šalje na front da ginu sa pješadijom, to je redovno stanje.. Kako? Prosto, kad je ratno stanje, svi ti oficiri dobijaju bust moći i uticaja.. Da bi se to držalo pod kontrolom tj. da ne bi postali uticajniji od Putka, šalju se na front u prve redove..

Thanks Thanks Given 
    19,232
    Thanks Thanks Received 
    8,973
    Thanked in
    4,376 Posts

Okle se pojavi ovaj @Saruman na ovoj temi i ko ga je puštio?
    Utakmica je počela davno,tribine u početku bile solidno popunjene,navijača ostrašćenih dosta,neki došli da pogledaju o čemu se radi i izlazili sa tribina jer su ultrasi tražili da se svrstaju i čak im navlačili majce svojih grupa.Pri izlasku viđeli da je sve poskupjelo zbog gužve koju je meč napravio po gradu, .U međuvremenu se tribine osipale i ostali samo ultrasi.Utakmica postala gruba toliko da se nije moglo gledati.Ultrasi u ekstazi.Jedan tim nije ni bio pozvan ali kad je već uletio na silu na teren,ultrasi zadovoljni jer se tempo utakmice pojačava i bez obzira na mnogo grubosti sa obje strane nalaze zadovoljstvo u brojanju povrijeđenih igrača i slomljenih kostobrana i razbucanih kopački....
    I odjednom dolazi na tribine nekakav saruman,koji izgleda baš dugo prati fudbal a i statiku je položio na Građevinski i priča da postoji mogućnost da se tribine uruše i odu do qrca svi navijači zajedno sa igračima i trenerims,jer je možda minirana od strane jednog ili drugog trenera.Navijači sad optužuju jednog ili drugog trenera za postavljanje dinamide,ujedno ne prekidajući da prate utakmicu.
    Sarumane,"zašto nam uvjek uskratiš zabavu"? Moglo se gledati do kraja utakmica.Iako je 6-ti produžetak u toku i niko ne zna do kad će trajati,nikom se ne ide kući.

Last edited by joni; 25-10-22 at 21:24.

20. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Ја не знам стварно ко још узима за озбиљно кремљоидну пропаганду о некаквим прљавима бомбама које би ови употребили на својиј територији.

Исто као са биолабораторијама, и нећемо нападат причом.

Ја сам говорио о прљавој бомби као могућности да Украјина изврши освету над Русијом, уколико би ови употребили стратешко нуклеарно оружје против украјинских градова, и то на начин што би је доставили и активирали у Москви.
    У смислу оде Кијев, неће ни Москва стићи далеко, наредних 20к година.
    Зато сам и искључио било какву употребу стратешког нуклеарног оружја.

У времену када Украјина има предност на бојишу, када им оружје стиже, сада већ у пристојним количинма, када на свим секторима имају иницијативу, ево и на бахмутском, ђе је прекјуче завршена неславно посљедња офанзивна Русије у овом рату, очекивати да они прибјегну таквом плану је лудост.

А видјели смо да у украјинском, посебно војном врху сједе људи који нису луди, и добро знају свој посао.

За оне у Кремљу, и у војном и у политичким врху сам увјерен, да лише појединаца, тамо нема здравог у главу.
    Last edited by BAR; 25-10-22 at 21:25.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

22. The Following 2 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,361
    Thanks Thanks Received 
    10,132
    Thanked in
    7,609 Posts

Nisi ni ti Sarumane primjetio kad rekoh Sauron zbog tvog posta.Naravno da će wagner biti "ozbiljna opozicija" Putinu ali u obračunima ako si vidio snimak đe njegova lična ekipa umjesto FSB-a Prigožinovog momka vadi iz džipa u sred parking garaže.Ozbiljna je kavga među dojučerašnjim saradnicima, pa i partija Jedinstvena Moskva mjenja ploču osim jednog člana.
    Naravno da je u Rusiji život "jeftin" a to se najbolje vidi u ratu gdje su ljudi prosto topovsko meso i gdje se ni piloti ne čuvaju.(pilote nije lako nadoknaditi nimalo)
    I šta misliš koliko im je otišla vojna strategija u odnosu na Ukrajinu koja se obučava od 2015. po drugim standardima? To najbolje vidiš po linijama kretanja na frontu gdje ovi strateški prave čuveni "kotao" uz savršen logistički centar i savremeni IT i zarobljavaju im artiljeriju.
    Viđe li šta su im sve zarobili između ostalog onaj snajper 23-jku kalibra i kako je Ukrajina prvi put u istoriji ratovanja uvela zakon da mogu da predaju tenkove uz novčane naknade što su i činili Rusi pa je sa strane ta scena izgledala ko vojna vježba.
    Onda oni plakati kao poziv za vojsku kad je sve ovo bilo svo u mjestima đe sa tv prijemnika je nacionalna tv najveći domet.
    Redovna vojska u svakom slučaju nije odmakla od ww2 a ovi "elitni" ratnici su se praksirali po Siriji i Afganistanu.

Slikovito RF se srušio ko brod Moskva onog dana ili još slikovitije ona priča o vatnicima.Jer, meni lično prvo za oko nije zapala ni vojna oprema no paket prve pomoći.Takođe scena đe vojnik RF vojske ne zna ni kako krvarenje da zaustavi jer obuku prošao nije.
    I šta mi gledamo u 21.vijeku? Gledamo zemlju koja je potpuno zapostavila svaki standard tog istog vijeka.

Meni je Ilja Jašin daleko bliži po svjetonazorima od Navaljnog ali očito da će ovaj drugi preuzeti konce jer no nakon svega ko god to da bude trebaće mu velika snaga i energija da Rusiju izvuče iz ovog mulja a posebno što su mu saradnici upravo sve ove strukture no bez zapada neće imati perspektive jer Kina im je sve samo ne prijatelj.

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Ево нешто што видимо први пут у рату.Руски понтонски жељезнички мост на ријеци Оскил.
    Рекао бих да се овим правцем снабдијевала изјумска група.
    Химарс је завршио са овим мостом чим му се примакао.

https://twitter.com/TpyxaNews/status...q__p4hG_w&s=19
    Црногорце је одржало црногорско срце.

25. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,361
    Thanks Thanks Received 
    10,132
    Thanked in
    7,609 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    За оне у Кремљу, и у војном и у политичким врху сам увјерен, да лише појединаца, тамо нема здравог у главу.
    A vidiš BAR ođe ti je glavna zanimacija moralisanje i ona pazi sinko bio sam ja u tvojim godinama..jesi no Rusiju gledaš ko SSSR i dalje.
    I toliki prezir prema "zapadu" iako ti unuci koriste smart telefone, a onda se još razlije priča o Kosovu ko ozbiljan spin.
    Aj sad ti njima objasni šta su dronovi, šta je taktika i dobra logistika.
    Nijedan post ođe nije postavljen kao glorifikacija nad leševima ali i to se pripiše jer nisi podžao Ukrajinca da samo legne i da ga "specijalno operišu"..rusi.
    I cijelu mu familiju usput to se podrazumijeva jer u suprotnom ima sve da nas neki tamo gmaz iz Kremlja digne u vazduh tako veli radio sputnjik.

Last edited by Bluemoon; 25-10-22 at 21:40.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Utakmica je počela davno,tribine u početku bile solidno popunjene,navijača ostrašćenih dosta,neki došli da pogledaju o čemu se radi i izlazili sa tribina jer su ultrasi tražili da se svrstaju i čak im navlačili majce svojih grupa.Pri izlasku viđeli da je sve poskupjelo zbog gužve koju je meč napravio po gradu, .U međuvremenu se tribine osipale i ostali samo ultrasi.Utakmica postala gruba toliko da se nije moglo gledati.Ultrasi u ekstazi.Jedan tim nije ni bio pozvan ali kad je već uletio na silu na teren,ultrasi zadovoljni jer se tempo utakmice pojačava i bez obzira na mnogo grubosti sa obje strane nalaze zadovoljstvo u brojanju povrijeđenih igrača i slomljenih kostobrana i razbucanih kopački....
    I odjednom dolazi na tribine nekakav saruman,koji izgleda baš dugo prati fudbal a i statiku je položio na Građevinski i priča da postoji mogućnost da se tribine uruše,možda zato što je minirana od strane jednog ili drugog trenera.Navijači sad optužuju jednog ili drugog trenera za postavljanje dinamide,ujedno ne prekidajući da prate utakmicu.
    Sarumane,"zašto nam uvjek uskratiš zabavu"? Moglo se gledati do kraja utakmica.Iako je 6-ti produžetak u toku i niko ne zna do kad će trajati,nikom se ne ide kući.

Saruman je iz Gospodara Prstenova, od Tolkina, onog spisatelja, znaš prika. Bio je na početku dobar Bijeli Čarobnjak vođa Istari čarobnjaka, jedan od Petorice u Arda koji je došao pobjediti Saurona i pomoći Ljudima u borbi protiv zla. Nije odolio iskušenju moći i prstena, postao je recimo relativno zao, iskvarilo ga društvo, odnosno knjige zle magije koje je čitao, ali zlo je relativna kategorija, da je Sauron pobjedio, ispisao bi svoju historiju, ok? Sauronov saveznik pa je formirao vojsku u Isengardu, postao novi Gospodar Isengarda i sklopio savez sa Mordorom, Dva Tornja da vladaju Međuzemljem, ali samo sa ciljem da ubije Saurona i da sam zagospodari Međuzemljem, jer šta će mu Mordor kad ima Isengard toranj, meni je Isengard ljepši. Prsten je zahebana stvar, mnogi bi voljeli da imaju prsten. One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. No međutim, Saurumana posle bitke kod Isengarda gdje mu je potučena vojska Isengarda od strane ovih kliše, dosadnih good guysa, ubija njegov špijun Wormtongue, bukvalno nebitna ličnost, klošar, narkoman, špijunirao za Sarumana i Isengard onog kralja ljudi, to je jedino radio...Crv Ubija Sarumana s leđa nozem i prereze mu vrat i šutne ga sa Tornja, a Gandalf mu uništi ŠTAP. To je Sarumanova smrt. Crva ubiju elvi a u drugoj verziji Hobiti, strijelom.

Međutim, Saruman pripada besmrtnima, i njegov duh nastavlja da zivi u Međuzemlju, iako tijelo više ne postoji.

Saruman je moralno i metafizički daleko poučniji od Gandalfa, priča nalik na palog Anđela, priča Zabranjenog voća, i dok je bio dobar, on je bio višestruko moćniji čarobnjak od Gandalfa. Ali zla magija i Sauronovo savezništvo mu je smanjilo moći. Neki kazu da njegov duh i dalje luta Međuzemljem jer je vezan za moć Prstena. Neki da moze biti reinkarnisan, ali da Gandalf nema te moći više... istrošili se na Saurona. Šteta...

Saruman je zalutala osoba u Međuzemlju, previše je čitao knjige. Pouka ove Tolkinove knjige,

NE ČITAJTE KNJIGE. NAROČITO NE ONE SA ZLOM NAMJEROM. ALI KAKO DA PREPOZNAŠ ZLO KOJE TE OBMANJUJE?

ISPRATI ŠTA JE SARUMAN RADIO.

I ne prati Sarumana. **** off.

Thanks Thanks Given 
    24,361
    Thanks Thanks Received 
    10,132
    Thanked in
    7,609 Posts

I odjednom dolazi na tribine nekakav saruman,koji izgleda baš dugo prati fudbal a i statiku je položio na Građevinski i priča da postoji mogućnost da se tribine uruše i odu do qrca svi navijači zajedno sa igračima i trenerims,jer je možda minirana od strane jednog ili drugog trenera.Navijači sad optužuju jednog ili drugog trenera za postavljanje dinamide,ujedno ne prekidajući da prate utakmicu.

A ja se nadam da u tvojim godinama neću napisati ovako nešto.
    Grubosti veliš s obje strane? Jel moguće da ovo izjaviš nakon što su eto barem onog dana tri vojnika ZSU-a izvukla Rusa ispod ruševina da mu spase život?
    Dođeš malo na front a malo više nisi na njemu a onda nama kao eto stariji držiš lekcije.
    I onda se žališ što ti sve to treba.
    Ko Pasha veli srce mu puče za narod svoj (šta god to značilo) a tom istom narodu postavlja koliko je platio seiko čuku.
    I onda mu neka vještica pokvari doručak od 5 jaja na oko u restoranu sa 5* što je postavila od ranog jutra tenk.Ili što ruska vojska ni opremu nije dobila na -20C.

Pa evo nek moderatori ukinu timeline da i vama bude banja.
    Paši da uživa u obrocima a tebi da ne gledaš sve ovo,ipak si u godinama kad se ide u ribolov šta god.
    Ili ono..gledaju utakmice jer ovo to nije ovo je rat.

Last edited by Bluemoon; 25-10-22 at 22:11.

29. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Čovjek hoće da mi ukine slobodu govora i nekim odvratnim, sarkastičnim kvaziintelektualnim poređenjem, kliše napisanim iz pera nekog lokalnog, jadnog, kladioničara i krajnje malodušnim vokabularom. Pogledaj prvi post u ovom threadu. Ja sam najavio invaziju prije CIA i FSB, mangupe. U međuvremenu sam imao druga posla. Javio sam se za 5 minuta mišljenja, i neću ti više ni komentarisat da ne ometam tvoj nizak IQ, ne znaš etiku Foruma. Šta je uopšte Forum? Odakle potiče? Još od Rimske republike. Sveto mjesto, trg, na njemu su sklapani pravni poslovi, vodile se debate, diskusije, oslobađani robovi, kupoprodajni ugovori i ostale vrste ugovora, fiducija, Rimsko pravo, trijumf je blizu, na njemu je Rostra. Šta je Forum?

31. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,602
    Thanks Thanks Received 
    8,484
    Thanked in
    4,186 Posts

Ja mislim da nisi ukapirao jonijev post. A moguće i da je do mene.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

33. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ja mislim da nisi ukapirao jonijev post. A moguće i da je do mene.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
    Muka mi je da se trudim da razumijem ovaj klošarski simbolizam posle rečenice: ko ga je puštio? Mangupe, šta ima ko mene da pušta, ako sam prekršio neka pravila, nek me banuju. Svejedno mi je, napisao sam 2 svoja stava o ratu u Ukrajini, jedan je bio pacifistički jer agresija i dehumanizacija vodi samo u katastrofu, drugi samo objektivno i posle dosta čitanja, pričanja o Rusiji, uzgred i govorim ruski, o pojedincima i situaciji na vlasti tamo i stanju tamo koje sam dobio na uvid od ljudi koji su tamo, iz Moskve konkretno, trenutno. A vaše je da uzmete nešto sa rezervom i prekrizete kao neistinu ili propagandu, biased opinion, štagod...

Thanks Thanks Given 
    24,361
    Thanks Thanks Received 
    10,132
    Thanked in
    7,609 Posts

Sjećam se jedne priče..ispričala mi je cura iz tog rata u suzama kad je otac morao da bira da li će zadržati nju ili sina.Brata više nikad nije vidjela.Bila je slična scena u jednom filmu o ww2 pred majkom dvoje djece i vozom ka logoru.Kao i ona djeca što su ih odveli za Rusiju.Da ih "denacifikuju".A joni veli utakmica.
    Ako vam je tema teška za želudac bar poštedite druge mangupluka.

Nisu ni svjesni poneki izgleda što ovako iz oslobođenih mjesta ljudi dočekuju svoju vojsku i pod kakvim terorom su bili do tada.A činjenica je da vojnik te države oslobađa teritoriju svoje države nije upao u tuđu.To valjda ne treba crtati.
    Utakmica kako da ne prije će biti borba za slobodu.

Last edited by Bluemoon; 25-10-22 at 22:45.

Page 446 of 494 FirstFirst ... 346396436442443444445446447448449450456 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)