Page 393 of 574 FirstFirst ... 293343383389390391392393394395396397403443493 ... LastLast
Results 9,801 to 9,825 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Meni je zanimljivo kako obican covjek tezi da izvrsi supresiju ljudskih prava, kako navija da se narod sto vise oporezuje da bi "drzavni" aparat tj zaposleni preko partija - koje narod namEsti na pozicije, jako dobro zivjeli, zaposljavali se i svako malo izmisljali "procedure" da oni mrceni ne bi brinuli..
    Normalan covjek, gradjanin, tezi slobodi, i smanjenju svih nameta da ne bi paraziti i partijski aparatchici zivjeli ugodnije ugodnije na njihov racun.

U CG nema partije ni covjeka u politici koji bi rekao dosta nametu.. Jok, oni se utrkuju kako da sto vise povecaju namete i organizuju sto beskrupulozniji opresivni aparat za prikupljanje toga.

Zato.. tesko narodu jer niko od politicara nece da djeluje u interesu naroda, vec samo za svoje organizovane partijce i partijske interese...

Hvala Lepo

2. The Following 3 Users Say Thank You to Maja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Kao u Srbiji kad probase da uzmu lovu od influensera pa narod na fonu te price.

Snadjes se nekako da zaradis za zivot, ulozis nesto u to, a prije svega vrijeme, kreativnost, rizikujes mnogo jer se iskljucis iz drustvenih tokova... I uspijes pristojno da zaradjujes, sto je opet od danas do sjutra i ovi ti pokucaju na vrata s pricom priznajemo ti troskove do 30% prihoda...

A, nisi 1 EUR uzeo pomoci od drzave kao nezaposleni. Diplomom bi mogao da se obrises samo da nije od malo tvrdjeg materijala, pa ne mozes ni to, ako ti nije neki bliski rodjak nedje na poziciji, ili ako nisi apartcik... A zdravstvo ne valja svakako nista... Na kraju krajeva, ko ce tebi da plati sto si 6 godina bio bez posla, gladan i zedan a da nije postojala nijedna socijalna mjera da ti pomogne???

I sad kad si se snasao, hajde da ti uzmemo. hahahhahahhahahah

I jos se u sustini bavis izvozom, pare iz inostranstva stizu u drzavu... Bitange.
    Last edited by Mr_Gospodin_Signore; 09-10-22 at 21:31.

4. The Following User Says Thank You to Mr_Gospodin_Signore For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Ahahahahahahaha, sad si naebo

Kad se usudih neđe da pomenem da je, za komparaciju inflacije, nama adekvatna euro-zona, završio sam na giljotinu po skraćenom postupku.

Čak i ako im pokažeš da je, sve do ove godine, dinamika inflacije u euro-zoni i kod nas bila istovrsna, i da tek ove godine dolazi do drastičnog odstupanja u kretanju, i kod nas inflacija ide znatno brže... i to uprkos činjenici da se poredimo sa zemljama koje su, u velikom obimu, zavisne od ruskih energenata i nemaju regulisane cijene istih kao mi, čime je njihova inflacija drastično uvećana u odnosu na našu...

Tebe će na lomaču

Čisto da vas preduprijedim:
    Niko nije ni reko da je ES uzrokovao inflaciju, ali da je uticao, i te kako jeste.

A to što ste napokon bar počeli da priznajete da neki uticaj jeste imao, i prestali da spinujete kako mi-tamo-neki tvrdimo da je ES za sve kriv, i da bismo da vrćemo običan narod da gladuje, i ostale lažavine... uživanje za gledat

A kad običan narod bude gladovao, brzo dosta, ne zbog inflacije, no zbog rupa u budžetu u koje više nemamo što sipat, pa nam MMF lijepo pojasni da se za te boljke jedino kaiš može stezat kao terapija, dugo i bolno...

Istinski je tužno što će i tad najviše kukat i larmat ovi isti koji danas ovoliko graju da podrže baš ono isto što nas je, na kraju, prevelo za taj jedan korak preko ivice ambisa.
    Evo ja sam se trudio da od vas ekonomskih magova saznam za koliki je to procenat inflacije kriv program ES, pa niko nista ne rece. Uporedjujete nas sa eurozonom, a ne shvatate da citava ta eurozona ima BDP veci od nas, mi uvozimo i vodu i cackalice, nista ne proizvodimo nista ne izvozimo, zadnji smo u Evropi po BDPu, ispred nas su i Kosovo i Makedonija i Bosna i Albanija, a San Marino sa svojih 500 kvadrata nam je za petama i sad vi hocete da ga mjerite sa eurozonom, a nemojte, mi ga ne mozemo mjerit ni sa okolnim drzava, tesko i sa Africkim, a ne Evropom.
    Ali dobro ponekad valja i mastati.
    Ja sam rekao jos i prije da je ES "kriva" za vecu inflaciju, ali to je u nekom vrlo malom procentu, da ne kazem u manje od pola procenta.
    No da sumiramo, da nije ES, mi bi bolje zivjeli sa platama od 220 eura i potrosackom korpom od 700 no sto danas zivimo.
    Ja bih volio da neko od moderatora stavi glasanje : 1. Protiv ES 2. Za ES program
    Ili bolje minimalac: 1. 220 2. 450
    To glasanje bi nam dalo odgovore na par kljucnih pitanja, a jedno od njih je jesmo li preko 86 ili ispod.

Sent from my SM-A505F using Tapatalk
    Last edited by ^izzy^; 09-10-22 at 21:33.
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    Evo ja sam se trudio da od vas ekonomskih magova saznam za koliki je to procenat inflacije kriv program ES, pa niko nista ne rece. Uporedjujete nas sa eurozonom, a ne shvatate da citava ta eurozona ima BDP veci od nas, mi uvozimo i vodu i cackalice, nista ne proizvodimo nista ne izvozimo, zadnji smo u Evropi po BDPu, ispred nas su i Kosovo i Makedonija i Bosna i Albanija, a San Marino sa svojih 500 kvadrata nam je za petama i sad vi hocete da ga mjerite sa eurozonom, a nemojte, mi ga ne mozemo mjerit ni sa okolnim drzava, tesko i sa Africkim, a ne Evropom.
    Ja sam rekao jos i prije da je ES "kriva" za vecu inflaciju, ali to je u nekom vrlo malom procentu, da ne kazem u manje od pola procenta.
    No da sumiramo, da nije ES, mi bi bolje zivjeli sa platama od 220 eura i potrosackom korpom od 700 no sto danas zivimo.
    Ja bih volio da neko od moderatora stavi glasanje : 1. Protiv ES 2. Za ES program
    To glasanje bi nam dalo odgovore na par kljucnih pitanja, a jedno od njih je jesmo li preko 86 ili ispod.

Ajde sad mi reci zašto minimalac da bude 450 EUR? Zašto da ne bude 1450 EUR umjesto 450 EUR?
    Ajde sad to odgovori pa da onda malo cijenimo tvoj IQ.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Ajde sad mi reci zašto minimalac da bude 450 EUR. zašto da ne bude 1450 EUR?
    Ajde sad to odgovori pa da onda malo cijenimo tvoj IQ.
    Hocu kad dobijem procenat koji trazim u pocetku posta.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Izzy, nije kod nas inflacija 25% kao u Estoniji, nego 35%.

A sad se mogu kladiti da provjerimo Estoniju da su i oni imali neke politike pumpanja para u narod, s obzirom da je EU nastampala paruljina i dijelila okolo.

A kod nas je fora sto smo upumpali u narod a pare ne gledasmo iz EU, a jednog investitora ne dovedosmo.

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post

Osim toga što blagog pojma nemaš o čemu pričaš, živiš u jednoj poprilično opasnoj zabludi: da će ovđe neko nešto da glasa, ili će neko nekoga nešto da pita, kao npr. nas.
    Neće.
    A momenat kad je prestala bilo kakva mogućnost da se mi tu nešto bitno pitamo je upravo Evropa Sad.

No, da se batalimo priče, ja o ekonomiji, ti o politici, nećemo se nać. Samo mali savjet:
    Uzmite doma kredit od jedno dvaes iljada, neka vam rata bude oko 500 eurića mjesečno.
    Potrošite sve to u kafanu, auto, gorivo, butik i poslastičaru.
    Poslije toga, kad vam mjesečne plate ne budu ni tu ratu hvatale, svi u kolo, i na sav glas: A sad kreni Evropa, Evropa sad, Evropa sad!!!

E, ovaj scenario ti je za nagradno pitanje: koji IQ?
    Last edited by Buva+gacce; 09-10-22 at 21:44.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Osim toga što blagog pojma nemaš o čemu pričaš, živiš u jednoj poprilično opasnoj zabludi: da će ovđe neko nešto da glasa, ili će neko nekoga nešto da pita, kao npr. nas.
    Neće.
    A momenat kad je prestala bilo kakva mogućnost da se mi tu nešto bitno pitamo je upravo Evropa Sad.

No, da se batalimo priče, ja o ekonomiji, ti o politici, nećemo se nać. Samo mali savjet:
    Uzmite doma kredit od jedno dvaes iljada, neka vam rata bude oko 500 eurića mjesečno.
    Potrošite sve to u kafanu, auto, gorivo, butik i poslastičaru.
    Poslije toga, kad vam mjesečne plate ne budu ni tu ratu hvatale, svi u kolo, i na sav glas: A sad kreni Evropa, Evropa sad, Evropa sad!!!

E, ova poslednja rečenica ti je za nagradno pitanje: koji IQ?
    Ja sam vec uzeo veoma dobar kredit sa jako niskom kamatom, radim u aerodrome preko partijske veze, a podjem tamo jednom u pola godine da uzmem plate sa kojima otplacujem kredit, a imam i privatni biznis, dobio sam tender za plazu na dobroj lokaciji za male pare isto preko partijske knjizice i od tih para zivim citave godine i gradim apartmane, zimi putujem, ljeti pomalo raduckam, ali prezivljavam nekako sa ovih 50iq.
    No su mi ovi iz partije rekli da moram pisat po forumu protiv depesa. Ojha!

11. The Following User Says Thank You to ^izzy^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,451
    Thanked in
    725 Posts

CG skoro nista ozbiljnije ne proizvodi, ako nema proizvodnje nema ni baze. Turizam kao usluzna djelatnost je primarna, ostalo je manje vise skoro sve uvoz. Dok se ne pocne proizvoditi i iz korijena promijeniti svijest o besplatnom rucku dzabe su sve reforme.
    ES je dobra jer je uvela neoporezivi dio zarade sto je davno trebalo uraditi, povecana je i potrosnja i naravno da je nekim dijelom to uvecalo inflaciju.
    Fiskalizacija je uvela vecu poresku disciplinu uticaj na primitke je imala i povecanja potrosnja i rast cijena samim tim i po osnovu PDVa.
    Dio sa zdravstvom je napravljen da se iz korijena zdravstveni sistem rekonstruise i predje se na privatno finansiranje i fondove.
    Povecanje poreza nije dobra mjera jer dodatno opterecuje regularne biznise koliki god da su, i uvijek su rjesenja takva da opterecuju realni sektor u korist javne potrosnje i drzavnog aparata, sto su opet populisticke mjere koje na kraju pogoduju razvijanju sive ekonomije jer se ne obezbjedjuje konkurentnost rada i proizvodnje u odnosu na sivu zoni ili okruzenje.
    Sve to u sistemu u kojem drzava nije realizovala maltene ni jedan ozbiljniji infrastrukturni projekat vec se samo forsira tekuca potrosnja a i ona je ugrozena.

Sent from my iPhone using Tapatalk

13. The Following 2 Users Say Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ne stigoh danas da pogledam sta je top tema diskusije, pa sad preletjeh pogledom, i vidim pricu oko pocasnog doktorata Abazovica nepriznatog Univerziteta itd..
    Sto neki pisu da je to bruka za CG?
    Covjek je Doktorirao na Sarajevskom Univerzitetu..
    GLOBALNA-POLITIKA-–-ETICKI-ASPEKTI-GLOBALIZACIJE-Dritan-Abazovic.pdf (unsa.ba) (procitati obavezno)
    Zar nije bruka za CG sve one "diplome" koje spominju da nisu bas khm..

Opet mi se cini da je i ovo izlaganje teme-lika (u ovom slucaju akcentuju se bruka i diploma) varnica za opet neku "valangu" na CG politickoj sceni...
    Matrica je toliko ocigledna, rekoh vec toliko puta ali.. izlaganje djela i lika - zatim pozicija pa "pjesma" tj. qqnjava , i stvarno mi sve lici na scenario filma..
    Sutra ce biti zanimljiv "odgovor".. Nije bas holivudski 100%, ali ...lici..
    Do sad ta matrica nije napravila gresku.. Istrpe se udarci, ali onda Roki poentira...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 09-10-22 at 21:59.

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    CG skoro nista ozbiljnije ne proizvodi, ako nema proizvodnje nema ni baze. Turizam kao usluzna djelatnost je primarna, ostalo je manje vise skoro sve uvoz. Dok se ne pocne proizvoditi i iz korijena promijeniti svijest o besplatnom rucku dzabe su sve reforme.
    ES je dobra jer je uvela neoporezivi dio zarade sto je davno trebalo uraditi, povecana je i potrosnja i naravno da je nekim dijelom to uvecalo inflaciju.
    Fiskalizacija je uvela vecu poresku disciplinu uticaj na primitke je imala i povecanja potrosnja i rast cijena samim tim i po osnovu PDVa.
    Dio sa zdravstvom je napravljen da se iz korijena zdravstveni sistem rekonstruise i predje se na privatno finansiranje i fondove.
    Povecanje poreza nije dobra mjera jer dodatno opterecuje regularne biznise koliki god da su, i uvijek su rjesenja takva da opterecuju realni sektor u korist javne potrosnje i drzavnog aparata, sto su opet populisticke mjere koje na kraju pogoduju razvijanju sive ekonomije jer se ne obezbjedjuje konkurentnost rada i proizvodnje u odnosu na sivu zoni ili okruzenje.
    Sve to u sistemu u kojem drzava nije realizovala maltene ni jedan ozbiljniji infrastrukturni projekat vec se samo forsira tekuca potrosnja a i ona je ugrozena.

Nažalost, cilj nije bio da se pređe na privatno siguranje i fondove, kao npr. USA. Kojoj je trebalo sto i kusur godina industrijalisanja da napravi firme, grane i sindikate da bi taj sistem formatirale i bar djelimično stabilizovale.
    Nije čak ni bio da se pređe u mogućnost izbora- osiguranje ili pare na ruke, kao npr. Austrija. Đe se to uvodilo tries i kusur godina postepeno, i praćeno je strahovito jakim socijalnim izdavanjima i principima.

Jer ovi nisu dotle dobacili. Njima je cilj bio čisti politički ćar, što je svakim danom sve vidljivije. A rečenicom o besplatnom ručku si zatvorio usta svima koji tu bar osnovnu ideju imaju o bilo čemu.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Na kojem jeziku je Dritan pisao taj rad? Posto na prvoj strani je dr. i mr. Pa eto pretpostavljam da je to sad tako u nekom tamo bosnjackom jeziku, kojim je Dritan morao da ovlada. Sto je za postovanje. Napisati doktorski rad na drugom jeziku...
    Isto mi se tema tog doktorskog rada cini krajnje ozbiljnom i kompleksnom. Kao i fakultet koji je pohadjao. Kao i Univerzitet. U tom Sarajevu ima na desetine privatnih skola i fakulteta. Univerzitet u Sarajevu je visokokotiran. U top 10 je. U Sarajevu.

17. The Following User Says Thank You to Mr_Gospodin_Signore For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

Dugoove nećemo vraćati mi, već formula po kojoj će nas neko, vjerovatno MMF, kreditirati.
    Tipa- u ovoj godini servisiramo vam ovoliko duga, ovo vam ide u kap. investicije, blabla...
    Uslov: Totalno rezanje neprivređujućih troškova, čitaj: shječa do polovine po javnih uprava, kresanje primanja.
    Ako moramo čekati taj bankrot za sječu po javnoj upravi, daj ga odmah sutra.

19. The Following User Says Thank You to Dzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

E kad bi shvatili vec jednom da smo svi samo posmatraci.. Shvatili bi sta je buducnost CG ekonomije, zdravstva, poljoprivrede, stocarstva, turizma.. ma sve..
    Fino vam je uslo u uho "relaksirajte se", ali je premijer naknadno dodao "volio bih kad bi narod napokon poceo da razmislja", dal je on rekao "napokon" ili ja.. nebitno..
    Prisustvujemo filmu koji nam govori da se nista nismo ni pitali, niti se sad pitamo.. pa kad je vec tako, razmislite zasto..
    Jednostavno je..
    Niti su glavasi mislili da su glupi, niti da su neorganizovani..Radili su sta su htjeli i kako su zeljeli.. Od glasanja(?) do glasanja i narod - sikter.
    E sad da li ih neko ima ili nema.. Mi smo samo posmatraci..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 09-10-22 at 22:11.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Ovaj Dritanov rad nije ni lekturu prosao. Po nekoliko gresaka po stranici. Bem ti. Njega ne mozes ni optuziti da je prepisivao. Koji naucni rad bi imao ovoliko gresaka...

22. The Following 2 Users Say Thank You to Mr_Gospodin_Signore For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,451
    Thanked in
    725 Posts

Nažalost, cilj nije bio da se pređe na privatno siguranje i fondove, kao npr. USA. Kojoj je trebalo sto i kusur godina industrijalisanja da napravi firme, grane i sindikate da bi taj sistem formatirale i bar djelimično stabilizovale.
    Nije čak ni bio da se pređe u mogućnost izbora- osiguranje ili pare na ruke, kao npr. Austrija. Đe se to uvodilo tries i kusur godina postepeno, i praćeno je strahovito jakim socijalnim izdavanjima i principima.

Jer ovi nisu dotle dobacili. Njima je cilj bio čisti politički ćar, što je svakim danom sve vidljivije. A rečenicom o besplatnom ručku si zatvorio usta svima koji tu bar osnovnu ideju imaju o bilo čemu.
    Ja sam ubijedjen da oni nisu sami pripremali program i da su imali "pomoc" tih nekih njima vjerovatno bliskih struktura tipa privatnih stranih fondova i konsultanata, koji su pretpostavili da se zdravstveni sistem, narocito nakon kovid ili ko zna kakvog novog moguceg scenarija, razumno nece moci stabilno finansirati (ne zaboravimo da je budzet prvobitno projektovan na 1 mlrd prihoda samo od turizma sto je upitno) i da ce krahirati. Sistem javnog zdravstva evidentno i krahira samo ga sad nova vlada reanimira. Dugorocno, bez stabilnijih primitaka, pod realnom pretpostavkom da niko nece mijenjati ES u dijelu doprinosa za zdravstvo (krajnje nepopularno) sistem ce polago da se udavi, sto vjerovatno i treba da bude i da ostane samo hitna pomoc.

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Ako moramo čekati taj bankrot za sječu po javnoj upravi, daj ga odmah sutra.
    Eto saglasja među nama

Ali, obrati pažnju:
    Garantujem da je svako od nas ovđe, bukvalno svako, ko je izašo na izbore, glasao za stranku koja je suludno, glupo i štetočinski zapošljavala. Ali baš svako.
    Jer su apsolutno sve to radile, i rade. Punom parom.

I, to ne govori o strankama. No o nama.

A o smanjenju takve, kao i svake druge zaposlenosti, ćemo nažalost ubrzo više.

25. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Samo nastavite do njegovih stavova.. Citati su tek(izbor, autori itd)... iha..

No..
    Niko nije obratio paznju izjave za Dan Vojske..
    Samo da se uporede govori, ciljevi itd.. Pa vrisnuli bi od smijeha..
    Doduse, ja sam se samo smjeskala .. iz razloga jer sam zensko, pa mi nije bas svejedno..
    Izjave sa proslava...
    Vojska jedno prica, politicari deseto...
    E to su hint-ovi za analize...
    Zasto je to tako?
    A onda bacim pogled da je Cola iz nekog sela kod Trebinja..
    i one "Zvao sam je Emili"
    Poci cu u sume da je opet trazim
    uz tisinu rijeke da je mirno sanjam
    i dok mjesec sija gledacu u zvijezde
    ne bih li je sreo sretnu i daleku

Ref.
    Zvao sam je Emili
    u moj je san k'o u svoj usla dom
    zbog nje se dan pretvorio u noc
    i pjesme sve poludjele zbog nje
    kao kise proljecne
    Zvao sam je Emili
    u danima kad voljesmo se mi
    od proljeca do kasne jeseni
    zbog nje, zbog nje, izgubio sam sve
    cak i dobre drugove
    Nista nije slucajno

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 09-10-22 at 22:23.

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Ja sam ubijedjen da oni nisu sami pripremali program i da su imali "pomoc" tih nekih njima vjerovatno bliskih struktura tipa privatnih stranih fondova i konsultanata, koji su pretpostavili da se zdravstveni sistem, narocito nakon kovid ili ko zna kakvog novog moguceg scenarija, razumno nece moci stabilno finansirati (ne zaboravimo da je budzet prvobitno projektovan na 1 mlrd prihoda samo od turizma sto je upitno) i da ce krahirati. Sistem javnog zdravstva evidentno i krahira samo ga sad nova vlada reanimira. Dugorocno, bez stabilnijih primitaka, pod realnom pretpostavkom da niko nece mijenjati ES u dijelu doprinosa za zdravstvo (krajnje nepopularno) sistem ce polago da se udavi, sto vjerovatno i treba da bude i da ostane samo hitna pomoc.

Po sopstvenom priznanju, pomoć jesu imali, ali sa par Beogradskih univerziteta.

Nebitno, sistem zdravstva, onakav kakav je bio, je, decenijama dokazano, bio apsolutno održiv. I, uz to, po ocjenama sa krajnje adekvatnih adresa, socijalno krajnje kvalitetno orijentisan.
    Kroz kompletnu prizmu pregovora o pristupanju, provlačila se ista vrsta ocjene.

Drugim riječima, nije bilo realnog razloga da se takav sistem temeljno dira, osim da se unapređivao.
    A urađeno je sve suprotno od toga.

Navoditi kao razlog jačanje finansijske moći stanovništva...
    Za tebe sam siguran da znaš kakva je to prazna floskula za još praznije glave.
    Jer se finansijska moć stanovništa jača jačanjem privrede, koja posledično jača plate. A ne umanjenjem zdravstvenog osiguranja tom istom stanovništvu, od onog momenta kad država potroši sve kredite, koje je mogla da uzme da mu povećava plate a ne oduzme ljekare i ljekove.

28. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,451
    Thanked in
    725 Posts

Po sopstvenom priznanju, pomoć jesu imali, ali sa par Beogradskih univerziteta.

Nebitno, sistem zdravstva, onakav kakav je bio, je, decenijama dokazano, bio apsolutno održiv. I, uz to, po ocjenama sa krajnje adekvatnih adresa, socijalno krajnje kvalitetno orijentisan.
    Kroz kompletnu prizmu pregovora o pristupanju, provlačila se ista vrsta ocjene.

Drugim riječima, nije bilo realnog razloga da se takav sistem temeljno dira, osim da se unapređivao.
    A urađeno je sve suprotno od toga.

Navoditi kao razlog jačanje finansijske moći stanovništva...
    Za tebe sam siguran da znaš kakva je to prazna floskula za još praznije glave.
    Jer se finansijska moć stanovništa jača jačanjem privrede, koja posledično jača plate. A ne umanjenjem zdravstvenog osiguranja tom istom stanovništvu, od onog momenta kad država potroši sve kredite, koje je mogla da uzme da mu povećava plate a ne oduzme ljekare i ljekove.
    Vjerovatno je to tako kako si napisao, samo sto onda slici na jedan veliki eksperiment kada je finansiranje sistema javnog zdravstva u pitanju.
    Svakako, bez konkurentne proizvodnje i stvaranja nove vrijednosti ne treba se ni zaludjivati vjerovanjem da se moze osnaziti bilo koji sistem. A finansiranjem dijela plata i penzija iz rebalansa, kako je i najavljeno, umjesto u kapitalne projekte jos i manja vjerovatnoca tako da je svaka ekonomska misao u tom smislu sracunata floskula.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Niste aktuelni uopste.. Treba znati ciljeve Agende koju su potpisale vecina svjetskih vlada (ljudi koji su postavljeni na vlast) i onda shvatiti sta znaci "put ka cilju".. e tu bi "bankrot drzava" kao tema bila sasvim logicna.
    Ne mozete ignorisati ciljeve Agende, globalizaciju o kojoj Premijer Cg prica sasvim otvoreno i transparentno i u svom doktorskom radu.. A koliko mi se cini niko od CG politicara nije rekao nista ni protiv..pa.. kontajte..

Bez toga, i mis se vrti u krug.. trosi energiju, dok ga odabrani "mladi lideri" ,globalisti posmatraju..
    E da.. pa jos niko ne komentarise novu religiju koja je prihvacena u Astani CKrislam? Sve po Agendi ili ?
    Dobar tenis?

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 09-10-22 at 22:47.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Da.. Politicari sve znaju, mi pojma nemamo, i ocigledno se ubise sa trolovanjem da i ne ukapiramo nista..MSM tek pogotovo.
    Tako da.. pokusajmo bar da razumijemo o cemu oni to "brinu"..u ovom filmu za mase..
    Manipulacija na maksimumu.
    Kad hoce da dovedu do svog cilja, naprave problem, razviju krizu, i onda "spasavaju" objasnjavajuci da je njihov prvobitni cilj jedino moguce resenje problema...
    i to je to..
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 09-10-22 at 23:00.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Na kraju krajeva (ovo sa tajmingom i ovdje funkcionise na forumu), i ja nasla kao obican gradjanin i to jos zensko da pisem pored svih majstora u CG politici na forumu...
    Meni je sasvim jasno kad neko ima cilj teren za obrt unosnog posla, lagano postojecu fabriku i sta god dvede do bankrota, posalje kuci radnike (izmanipulisane u medjuvremenu), obecaju im sarenu lazu, bla bla trotj, i fino nadju resenje - ispune cilj kojem su tezili..
    Zdravstvo? Cilj se postavi, pa....... ,a onda "resenje" ? I dodje se do cilja? Narod sretan ko mali deca..
    Infrastruktura?
    Poljoprivreda? Gradjevinarstvo?
    Ma sta god hoce.. Upali im svaki put..
    Ali...
    Bolje cete vi to objasniti.. u detalje, pa nazad...
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 09-10-22 at 23:12.

33. The Following User Says Thank You to Maja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

A
    Čak i ako im pokažeš da je, sve do ove godine, dinamika inflacije u euro-zoni i kod nas bila istovrsna, i da tek ove godine dolazi do drastičnog odstupanja u kretanju, i
    Vi ekonomski strućnjaci treba samo ovom napaćenom narodu da objasnite šta je to "inflacija u eurozoni"?
    Malta je u eurozoni sa 5% inflacije.
    Letonija i Estonija su takodje u eurozoni(koriste euro kao zvaničnu valutu), ali imaju inflaciju oko 20%.
    To znači da je "inflacija u eurozoni" u stvari samo običan prosjek.

Zašto Crna Gora treba da se ravna po prosjeku eurozone, kad niti po jednom drugom ekonomskom parametru ne pripada tom prosjeku, a na kraju krajeva zvanično uopšte ne pripada eurozoni?
    Samo to objasnite ako vam nije teško.

To je grandmothers and frogs.

Možemo isto tako reći da je Crna Gora prije kovida imala rast BDP-a iznad prosjeka eurozone, ali je za vrijeme kovida imala ubjediljivo najveći pad BDP-a u eurozoni i van eurozone.

Jednostavno, eksterni ekonomski šokovi utiču različito na različite ekonomije različitih zemalja.

I šta je to teško za shvatiti?

Čemu ovi maloumni tekstovi sa CDM-a samozvanih doktora ekonomije za koje niko nije čuo?
    Last edited by Massaro; 09-10-22 at 23:28.

35. The Following User Says Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

To je distrakcija da ne poslusate savjet DRS - Ukljucite mozak.

Laku noc:*

Hvala Lepo

Page 393 of 574 FirstFirst ... 293343383389390391392393394395396397403443493 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)