Page 392 of 574 FirstFirst ... 292342382388389390391392393394395396402442492 ... LastLast
Results 9,776 to 9,800 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    6,615
    Thanks Thanks Received 
    6,303
    Thanked in
    2,629 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    1. Suzbijes sverc i sivu ekonomiju, odma imas makar 500 000 000 dodatnih oporezivih prihoda
    2. Oduzmes za pocetak 1 000 000 000 eura nelegalno stecene imovine
    3. Optimizujes drzavni aparat i privuces stotine miliona eura iz fondova EU nakon sto je suzbijena korupcija. Prva faza.
    Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Zakon o porijeklu imovine i astronomski porezi na imovinu i vece plate, ne bi nam trebao mmf
    Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Pitaj Grke

Koliko god bih volio da ti kažem ono čuveno teorijsko- investicije, odgovor će ipak nažalost bit na onu čuvenu realnu stranu- štednja.

I, koliko god ovi angažovani stručnjaci ovuda potrče da to sve zakače za agitaciju DPS-a protiv ES-a, i nama agitatorima, osnovni uzrok nije tu, ES je bio samo završni udarac.

Uzrok su globalna korona-recesija, globalna inflacija naročito na tržištu energenata i repromaterijala, naravno...
    ali, i naslijeđeni, krajnje visoki javni dug ( sa auto-putem stigo sa 62 na 67% BDP-a ), njegovo katastrofalno uvećanje u vrujeme vladavine eksperata ( zaduženje koje je otišlo u čistu potrošnju ), totalno odsustvo investicija koje generišu realnu zaposlenost i vrijednost u poslednje dvije godine, i, konačno, bušenje budžetskih prihoda i uvećanje budžetskih rashoda u enormnom iznosu kroz program ES.

I, prije no što navalite na stručnjačke priče o DPS stručnjacima sa foruma, i rupama po glava.... za ovo stručnjak ne treba, ovo je neki nivo opšteg obrazovanja.
    Znaci jedini realan odgovor na izlazenje iz neminovne situacije je stednja... E sad, meni je ekonomija nepoznat pojam (zato se i ne plekam oko nje) pa da postavim par pitanja - da li cemo mi i pored te stednje moci da generisemo novac da pocnemo da otplacujemo dugove? Ako je odgovor negativan, da li nam je turizam dovoljan?

Da li bi legalizacija marihuane mogla da nas izvuce iz te situacije?
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Pa jasno je da upiru prstom radi političke diskreditacije. Nama zdravstvo nikad nije valjalo, a to malo doktora koji su valjali su ili u penziji ili pod zemljom. Nema kuće u CG kojoj neko nije pod zemljom zahvaljujući stručnom kadru KBC-a koji u novim generacijama više vodi računa o pločicama 200 eura po kvadratu za kupatilo, nego o nekom starom nevoljnom pacijentu. Poenta je da novca u kasi ima i da je sve masna laž radi optužbi. Sve i da imaju stotine miliona na raspolaganju, ništa se ođe promijenilo ne bi što se zdravstva tiče

Izvini moram te zamoliti da se uozbiljis, kakva crna diskreditacija kad ljekova nema, kud ces vecu diskreditaciju za ministre i zdravlja i finansija. Sto se tice tih para kojih kazes ima samo pogledaj odnos uvoza i izvoza, a nemamo svoju valutu i sve je jasno kako ima novca. Zaduzismo se miliardu i radi se rebalans za jos ttecinu miliarde i tek su se kad je dosla voda do poda sjetili zdravsatva inace su koritasi bili prioritet. Covjek normalan i uopste ne mora da je prepametan treba da zna kad se za budzet zaduzujemo da novca nema i kad im ispanu ove situacije sa promjenom vlede i vecine moraju se poslanici kupovati kao sto ih je spaic kupovao sa po milion za njihove projekte da mu izglasaju budzet i moraju se novi koritasi yaposljavati. To sve kosta i sve i da je bilo novca fali poslije tog preslaganja parlamentarnih vecina.

Thanks Thanks Given 
    4,318
    Thanks Thanks Received 
    8,332
    Thanked in
    3,175 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Normalno da me sokiraju, nerealne i neizvodljive stvari koje stalno guras. Ovo sto ti pises se ne mozes izvesti, niti ce se ikad izvesti
    Normalne drzave su ove stvari odradile prije 100-200 godina.
    Ali akde da se ne poredimo sa njima.

Ajde da se poredimo sa baltikom, ceskom, slovackom poljskom, slovenijom... Koje su u zadnjih 20-30 godina uradile te 'nerealne' i 'neizvodljive' stvari.

Ako nemas kapaciteta za nesto, bolje nemoj ubijat volju onima koji imaju. I tebi ce bit bolje.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,113
    Thanked in
    2,316 Posts

Да би имали више новца, морамо више и наглашавам, ефикасније да радимо.
    Од појединца до читавог система.

Поново ћу рећи, печене кокошке не падају са неба, па их само зграбиш и манђаре.

Нема лаких решења.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

5. The Following 3 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,117
    Thanks Thanks Received 
    6,666
    Thanked in
    3,180 Posts

Vi biste da nam bude tesko i uz to da radimo!! Prodaj tu pricu drugome, mi nijesmo sisali vesla!
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

7. The Following 3 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,420
    Thanks Thanks Received 
    4,794
    Thanked in
    2,455 Posts

1. Suzbijes sverc i sivu ekonomiju, odma imas makar 500 000 000 dodatnih oporezivih prihoda

2. Oduzmes za pocetak 1 000 000 000 eura nelegalno stecene imovine

3. Optimizujes drzavni aparat i privuces stotine miliona eura iz fondova EU nakon sto je suzbijena korupcija. Prva faza.

Evo za pocetak ovoliko.

Ali posto necemo da se bavimo kriminalom i korupcijom, onda bolje po grbaci naroda.

Da se probaš za ministra finansija?
    Ovo je najlakše na svijet, no nas namjerno muče.
    Ti si bolji i od Mickeya.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

9. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,420
    Thanks Thanks Received 
    4,794
    Thanked in
    2,455 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Zakon o porijeklu imovine i astronomski porezi na imovinu i vece plate, ne bi nam trebao mmf

I da se ponudi patriotama da se odreknu zadnjeg povecanja plate od ES u korist drzave, svakako njima to nista ne znaci, a to bi im bila prilika da iskazu svoju ljubav
    Ja se odma odreknem, a država roditeljima plati sve ljekove i doktore i snimanja.
    E da, i pruži mi servis koji ima moja porodica sa privatnim osiguranjem.
    To bi mi bilo jeftinije.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,420
    Thanks Thanks Received 
    4,794
    Thanked in
    2,455 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Dokle se za zakonom o porijeklu imovine? Pitam za druga…

DPS brani da se napiše. Milo ih zajebava.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,420
    Thanks Thanks Received 
    4,794
    Thanked in
    2,455 Posts

Pa nama je nerealno da smo funkcionalna ekonomija sa manjim udjelom organizovanog kriminala i korupcije.

Zato i shvatam da te šokiraju metode koje ne ukljucuju takse na sim kartice i strujna brojila. Ili 'krizni porez' na plate od 500e.

Recimo, damo ti da ti sve složiš u finansijama.
    Ako uspiješ tebi 10 miliona.
    Ako ne uspiješ za tri godine, oduzima se sva imovina tebi i tvojoj porodici, roditeljima, braći, sestrama?
    Bi li rizikovao? Bi li tvoji potpisali saglasnost na taj bet? Ne moraš odgovarat, samo zamisli hopotetičku situaciju.
    Ali da ne bude posle ka vaš forumski guru što je eskivira šišanje do glave kad je fula.
    No ste svi ođe pametni dok se ne treba stavit neki bet.
    Kad vaše vrhovno božanstvo neće da se kose odrekne kad javno izgubi, što tek misliti o običnom forumskom plebsu?

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Ah, stednja... To je za vece i uredjenije sisteme. Sisteme gdje se zivi normalno a eto inflacija prijeti da napravi problem.
    Kako mi nemamo monetarnu politiku nisam siguran da bi stednja dala zeljene rezultate.
    Kod nas bi se moglo i bez toga uraditi ponesto.
    Ali sve krece sa jednim dobrim rjesenjem. Pa drugim. Pa trecim...

A ne znam brate, da znam bio bih ja premijer, ne bi dr Dritan Abazovic. We can calculate on him!

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

Mojsijev predlog je lako izvodljiv ali takvi potezi bi politcki sahranili svaku vladu i partiju koja bi to izglasala. Cus da firme placaju porez i da oduzimas nelegalno stecenu imovinu.. Da optimizujes uhljebe i zaposljavanje po dubini. Vazi. To je domen naucne fantastike. Odje su svi u skupstini pricali protiv ES ali ga glasase da im ne bi narod sto reka. Sto se decenijama ne usvaja zakon o porijeklu imovine. I ocekujemo od tih ljudi da nas spasavaju.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

15. The Following User Says Thank You to MK For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,420
    Thanks Thanks Received 
    4,794
    Thanked in
    2,455 Posts

Normalne drzave su ove stvari odradile prije 100-200 godina.
    Ali akde da se ne poredimo sa njima.

Ajde da se poredimo sa baltikom, ceskom, slovackom poljskom, slovenijom... Koje su u zadnjih 20-30 godina uradile te 'nerealne' i 'neizvodljive' stvari.

Ako nemas kapaciteta za nesto, bolje nemoj ubijat volju onima koji imaju. I tebi ce bit bolje.

Ptetpostavljam da tebi neće faliti hrabrosti i da ćeš se javiti na licitacije da se kupi imovina narko klanova.
    Ne mogu tebi prijetiti i prepanut te ti bleferi što su utepali pedesetak da se zna.
    A druže nije to kao kad neko kupi zemlju od firme u čudnom stečaju po 3€.
    U kakvim ti bajkama živiš.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

A taj Zakon o porijeklu imovine je bas ono klasicna politicka fora da naaarod prevedu zedne preko vode.

I koliko se sjecam, URA je prije nesto manje od dvije godine optuzivala ostale da ih plasi taj zakon koji oni imaju spreman u fioci i samo da ga izvuku.

I sto? Koga ce sve da gone? Politicki nepodobne. To je 15 ljudi u CG. Da li oni stvarno imaju tu imovinu? Ada vecinu pokranog su spiskali na kurve, drogu, alkohol, drustvo, sto su kupovali, stavljali su na prijatelje, familiju...
    I na kraju neki na koga zateknu tri stana i dvije kuce, on kaze "ja sam profesionalni kladionicar". Do prije par godina kladionice nisu bile u obavezi da biljeze ko je dobio 1000+.
    "Ja sam profesionalni kladionicar, prije 10 godina sam dobio 30 000 na nekoliko tiketa, u vise kladionica, i od toga je sve krenulo. Evo nekoliko ljudi da posvjedoci, pili smo, jeli od toga..."

Uip. Kladiti se nije zakonom zabranjeno niti je obaveza da se prijavi kao dohodak da bi se platio porez.

Uip.

A sve i da zaplijene neke nekretnine... WOW. Sve smo likvidni u PM pa da se sve to rasproda. Nije nego. A masu ce biti i nelegalno sagradjeno.

Znaci, Zakon o porijeklu imovine hrana za neznaveni naaarod.

18. The Following User Says Thank You to Mr_Gospodin_Signore For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,420
    Thanks Thanks Received 
    4,794
    Thanked in
    2,455 Posts

Quote Originally Posted by Mr_Gospodin_Signore View Post
    A taj Zakon o porijeklu imovine je bas ono klasicna politicka fora da naaarod prevedu zedne preko vode.

I koliko se sjecam, URA je prije nesto manje od dvije godine optuzivala ostale da ih plasi taj zakon koji oni imaju spreman u fioci i samo da ga izvuku.

I sto? Koga ce sve da gone? Politicki nepodobne. To je 15 ljudi u CG. Da li oni stvarno imaju tu imovinu? Ada vecinu pokranog su spiskali na kurve, drogu, alkohol, drustvo, sto su kupovali, stavljali su na prijatelje, familiju...
    I na kraju neki na koga zateknu tri stana i dvije kuce, on kaze "ja sam profesionalni kladionicar". Do prije par godina kladionice nisu bile u obavezi da biljeze ko je dobio 1000+.
    "Ja sam profesionalni kladionicar, prije 10 godina sam dobio 30 000 na nekoliko tiketa, u vise kladionica, i od toga je sve krenulo. Evo nekoliko ljudi da posvjedoci, pili smo, jeli od toga..."

Uip. Kladiti se nije zakonom zabranjeno niti je obaveza da se prijavi kao dohodak da bi se platio porez.

Uip.

A sve i da zaplijene neke nekretnine... WOW. Sve smo likvidni u PM pa da se sve to rasproda. Nije nego. A masu ce biti i nelegalno sagradjeno.

Znaci, Zakon o porijeklu imovine hrana za neznaveni naaarod.
    Ne ruši im sneška!

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,474
    Thanked in
    2,631 Posts

Znači javni funkcioner koji ima obavezu da prijavi imovinu svake godine, kao i razlike u odnosu na prethodnu godinu može lagano da kaže ja sam profesionalni kladioničar dobio sam prije 20 godina velike pare i od toga je sve krenulo...

Idem da javim ženi...

Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Javni funkcioneri uredno prijavljuju sve ove godine. Milo Djukanovic ima jedan stan i trecinu porodicne kuce.

Nece oni biti bas predmet ovoga Zakona, ne brini.

A onda ce mnogi imati biznise.

A onda ce mnogi biti profesionalni kladionicari...

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

U fazonu nije moje nasao sam.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,909
    Thanks Thanks Received 
    3,521
    Thanked in
    1,581 Posts

A greote kakvih majstora trune na cdm forum :'(
    Tu es mon héro!

24. The Following 2 Users Say Thank You to no-mercy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    365
    Thanked in
    221 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Recimo, damo ti da ti sve složiš u finansijama.
    Ako uspiješ tebi 10 miliona.
    Ako ne uspiješ za tri godine, oduzima se sva imovina tebi i tvojoj porodici, roditeljima, braći, sestrama?
    Bi li rizikovao? Bi li tvoji potpisali saglasnost na taj bet? Ne moraš odgovarat, samo zamisli hopotetičku situaciju.
    Ali da ne bude posle ka vaš forumski guru što je eskivira šišanje do glave kad je fula.
    No ste svi ođe pametni dok se ne treba stavit neki bet.
    Kad vaše vrhovno božanstvo neće da se kose odrekne kad javno izgubi, što tek misliti o običnom forumskom plebsu?

Pa najlakse je igrati se sa tudjim parama (gradjana CG) bez ikakve odgovornosti, kao sto se igrao Stojko Spajic, ekonomski Fredi Kruger. Dokusurio je i onako nikakav zdravstveni sistem, nije sprijecio tajkunske firme da dizu cijene u nebo, i gradjani su sad siromasniji nego prije njegove ekonomske djecije igre. Evo sad u Evropi ogranicavaju cijene masovno, a mi to ne mozemo da primijenimo jer to nijesu demokratski principi, evropske vrijednosti i sl.

ES, Stojko Milojko i Ratface Milatovic su novi 'mladi, lijepi i pametni'. Neki se vjerovatno sjecaju kolike su bile plate recimo u Radoju Dakicu - 1500 maraka i vise. I tad su stari 'mladi, lijepi, i pametni' obecavali vece plate od toga, pa dodjosmo do plata od 200 EUR.

ES, Stojko Milojko, su novi 'mladi, lijepi, i pametni. Koriste isti sistem, iste stoseve, sve isto kao stari 'mladi, lijepi, i pametni'. Nego dobro ko ne nauci istoriju, osudjen je da je ponavlja, zivi bili pa vidjeli

Tako i ES/Stojko Milojko obecavaju brda i doline, platu od 1000 EUR. Sarena laza, prica za maloumne. Nema ljeba bez motike, nema besplatnog rucka. Svaki euro se mora zaraditi, a Stojko Milojko nema plan i program za to. Da ima ne bi skrcao milijardu EUR kao nista, nego bi sad imali 200 novih fabrika, i 10-20 hiljada vise zaposlenih koji rade na stvaranju konkretne nove materijalne vrijednosti.
    Last edited by techlinkit; 09-10-22 at 20:25.

26. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    A greote kakvih majstora trune na cdm forum :'(
    Mene slobodno mozes na ignore jer moje izreceno sigurno ne moze biti bolje od covjeka sa dva doktorata, jednim cak iz Zeneve.

@Techlinkit
    Jedno jedino radno mjesto nisu otvorili za godinu i nesto koliko su bili ministri. A zatvorili nekoliko stotina.
    Zato bespredmetno je pricati o nekom njihovom brutalnom rezultatu.

A imam i neki info, od ljudi koji su pregovarali, da nisu imali sluha za jednu mnogo ozbiljnu pricu... Tako da neka, hvala. Neka predju cenzus, neka malo politickim bivstvovanjem pokazu kakve su im namjere...
    Last edited by Mr_Gospodin_Signore; 09-10-22 at 20:29.

28. The Following User Says Thank You to Mr_Gospodin_Signore For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,909
    Thanks Thanks Received 
    3,521
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Mr_Gospodin_Signore View Post
    Mene slobodno mozes na ignore jer moje izreceno sigurno ne moze biti bolje od covjeka sa dva doktorata, jednim cak iz Zeneve.
    A taj je poseban prevarant
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    7,420
    Thanks Thanks Received 
    4,794
    Thanked in
    2,455 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Znači javni funkcioner koji ima obavezu da prijavi imovinu svake godine, kao i razlike u odnosu na prethodnu godinu može lagano da kaže ja sam profesionalni kladioničar dobio sam prije 20 godina velike pare i od toga je sve krenulo...

Idem da javim ženi...

Poenta je samo prva prijava.
    Postaneš javni funkcioner i prijaviš recimo 100.000 u kešu da imaš kad prvi put prijavljuješ. Porijeklo? Uštedio i dobitak od igara na sreću.
    I eto ti buffer ako budeš muljao da sve bude legalno.
    Ili ono što je zanimljivije. Bemax ima nekih 130 mln zadržane dobiti, na koju je uredno plaćen porez na dobit i predati i prihvaćeni završni računi.
    Na koju foru možeš to da im oduzmeš?
    Toliku protivvrijednost moraš im ostavit.
    Šarić prijavio da je prodao firmu 30 miliona, koju je kupio ranije za 5 mln i platio porez.
    Taman ga za toliko teretili za pranje novca.
    Čudi te što pada optužnica? Koliko će tek toga da bude…

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    1,819
    Thanked in
    918 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post

Idem da javim ženi...

Bilo je toga i u stvarnosti, inace oko Zakona o imovini jednostavno problem je sto bi se odnosio na sve a ne samo na DPS, Sd ili SDP a onda bi nastao problem ne samo u bivsoj vlasti nego i u bivsoj opoziciji zato ga svi samo deklarativno prizivaju a u stvari niko ga ne zeli osim par romantika.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

32. The Following User Says Thank You to goldfinger For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,610
    Thanked in
    2,770 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Znaci jedini realan odgovor na izlazenje iz neminovne situacije je stednja... E sad, meni je ekonomija nepoznat pojam (zato se i ne plekam oko nje) pa da postavim par pitanja - da li cemo mi i pored te stednje moci da generisemo novac da pocnemo da otplacujemo dugove? Ako je odgovor negativan, da li nam je turizam dovoljan?

Da li bi legalizacija marihuane mogla da nas izvuce iz te situacije?
    Štednja u smislu kraćenja svih troškova po najbrutalnijoj formuli.

Turizam nije dovoljan, već potreban uslov. Kada se razviju Bjelasica/Komovi i Žabljak do određenog nivoa, koji će podržavati 200+ sezonskih dana, biće dovoljniji, ali ni tada dovoljan.

Dugoove nećemo vraćati mi, već formula po kojoj će nas neko, vjerovatno MMF, kreditirati.
    Tipa- u ovoj godini servisiramo vam ovoliko duga, ovo vam ide u kap. investicije, blabla...
    Uslov: Totalno rezanje neprivređujućih troškova, čitaj: shječa do polovine po javnih uprava, kresanje primanja.
    Totalni uslov: One budžetske rupe, što ih neki traže po tuđih glava, su, u ekonomiji, zapravo bukvalno sinonim za povećanje poreskih izdavanja. Samo će ovi stručnjaci to naučit tek kad ih pukne po njihovih glava bez rupa.

Nakon toga, određen broj godina.
    Kod Grka je bio tačno deset, isteklo ove godine.
    U početnim, servisirali dug, inicijalne kapitalne investicije, smanjena zaposlenost, brutalno smanjena primanja.
    U srednjim, servisiran dug, kapitalno rasli, ozdravljena zaposlenost, začetak ozdravljenja primanja.
    U poslednjim, balansiran dug, kapitalno stabilan rast, zdrava zaposlenost, ozdravljena primanja.

Ali su oni imali EU iza sebe, i manitu Merkelovu, koja je imala klikerčiće u gaćama taman dovoljne da ih sve, onako lajavei svađave, spakuje đe im je mjesto.

Marihuana jednako ko i duvan- ako je kod nas legalno, pa je propuštamo dalje, i ne pitamo mnogo je li legalna i tamo
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

34. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,610
    Thanked in
    2,770 Posts

Zakonska rješenja o oduzimanju privatnih imovina, od starih Rimljana pa do poslijeratnih nacionalizacija raznoraznim kolaborantima, najteža su moguća izvediva praksa.
    Svakako, potrebna i poželjna, ali qq onima kojima od toga bude leba zavisilo.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Page 392 of 574 FirstFirst ... 292342382388389390391392393394395396402442492 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)