Originally Posted by
avet
Dje ga je onaj expert svjetskog glasa Todorovic? Ko ga je ono doveo? Koliko je dugo ono radio? Kakve je rezultate realizovao? Koliko je ono otpremnine dobio?
Nesretni Todorović je tu najmanje bitan. AA reklo bi se da je lijepo prošo, i da je zadovoljan.
Ono što nevjerovatno upada u oči kako, ta komplet ista vladajuća klika, danas na sve načina spašava Željezaru, a suprotno istom zakonskom rješenju po osnovu kojeg tvrde da su tada obavili eutanaziju nad Montenegrom.
Pri čemu su multiplikativni efekti Željezare praktično nulti, dok tekst koji sam naveo mnogo lijepo, čistim brojkama i bez politike, govori šta je za ovu privredu, konkretno turizam, značio MA.
Naravno, više niko ne pominje ni da su imali regulativno rješenje EU, koje je ipak dopuštalo direktnu pomoć jer se radi o privredniku koji je imao globalni uticaj na turizam, koje nisu ni pokušali da iskoriste. Da me ne prozivaju ovđe po milioniti put, tu deklaraciju sam ranije postavljao na temi o tome.
Takođe, ne pominje se ni činjenica da je MA u ovoj godini stekao pravo na direktnu državnu pomoć, i da je sve što je zapravo trebalo jeste da preživi do tada. Što je učinio čak i onako direktno odstrijeljen na onoj čuvenoj konferenciji za štampu.
Posledične gubitke u turizmu, gubitke novo-osnovanje kompanije, kao ni dobitke Air Serbia po ovom osnovu, niko nikad ne izračuna.
Ali, jednako ko što se radujem vremenu kad će raznorazni iz bivše vlasti da plaćaju što su činjeli, radujem se i vremenu kad će i direktni vinovnici ovoga da prođu jednako rešeto.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Bookmarks