Page 95 of 347 FirstFirst ... 4585919293949596979899105145195 ... LastLast
Results 2,351 to 2,375 of 8652

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    U Kips new city su sve zgrade zavrsene i ne grade više ništa…

Prekoputa Kips new city, gradi čini mi se Kračković još pet zgrada, cijena 1500-1600€ u izgradnji što mi je ludilo kad u Kips za slične pare imaš gotovu zgradu, dobrog kvaliteta, a ovamo ni temelj još nisu….
    A što se onda gradi onamo u ograđenom dijelu sa tablom KIPS?

Thanks Thanks Given 
    594
    Thanks Thanks Received 
    1,059
    Thanked in
    551 Posts

Je si ti, Direktore, bio u Berlin ili Kinšasu?

Thanks Thanks Given 
    1,798
    Thanks Thanks Received 
    2,329
    Thanked in
    1,286 Posts

Default [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Quote Originally Posted by Director View Post
    A što se onda gradi onamo u ograđenom dijelu sa tablom KIPS?
    Ne znam na šta misliš?

https://www.instagram.com/reel/Cg1p8...d=NmNmNjAwNzg=

Ovo je new city i to je to što se tiče Kipsa..

https://www.bankar.me/2022/06/24/na-...stellar-homes/

Ovo radi Mijač pored (nije još počeo)

https://me.ekapija.com/real-estate/3...lovna-prostora

A ovo prekoputa Kračković (ogradjeno)
    Last edited by stefke; 09-09-22 at 09:28.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Ne znam na šta misliš?

https://www.instagram.com/reel/Cg1p8...d=NmNmNjAwNzg=

Ovo je new city i to je to što se tiče Kipsa..

https://www.bankar.me/2022/06/24/na-...stellar-homes/

Ovo radi Mijač pored (nije još počeo)

https://me.ekapija.com/real-estate/3...lovna-prostora

A ovo prekoputa Kračković (ogradjeno)
    Ja prolazih par puta i vidio sam radove u ograđenom dijelu i tabla KIPS, zato pitam jer sam stekao utisak da nije sve završeno

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by bayo View Post
    Je si ti, Direktore, bio u Berlin ili Kinšasu?
    Kad sam se vrnuo, taman sam pomislio da nas nisu u Kinšasu spuštili u povratku

Thanks Thanks Given 
    9,213
    Thanks Thanks Received 
    6,683
    Thanked in
    2,624 Posts

To ti pricamo odavno
    Pa si nam se cudio
    Znaci dodje na moje kvadrat odje treba da je 800 max

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

7. The Following User Says Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,729
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,104 Posts

Quote Originally Posted by Cydia View Post
    Posto je drug odavno u tome, da nemate informaciju kakva je situacija sa DUPom onamo, bile su neke price i najave da ce brzo? Koliko realno vrijedi po kvadratu plac onamo prije Salaša, direkt sa puta pa do rijeke dolje, oko 3.000m2?

Sent from my RMX2202 using Tapatalk
    Quote Originally Posted by Pasha View Post
    Sad ga bas nazvah. Nema veli najava nikakvih jos uvijek. Izgradis, predas za legalizaciju i kraj. Nema tu filozofije.
    Sto se tice cijena, bas ne znam, evo vidim po oglasa na Velje brdo i po 70€ kvadrat. xD

Sent from my iPhone using Tapatalk
    jes dok neko ne ospori sve divlje legalizacije i krenu bageri...

Quote Originally Posted by StevanHN View Post
    Mnogo je skuplji zid od betona nego zid od bloka.
    U jedan M2 ti ide 12,5 blokova koji koštaju oko 10 €. Malter za zidanje je smješno jeftin, pjesak prije svega. U M2 betonskog zida debljine 20cm ti ide samo 16-17 € betona plus dupla armatura (što košta još najmanje toliko) + dvostrano šalovanje koje je jako skupo. Serklaž ide i na jedan i na drugi zid samo što kad je na betonski zid opet ode više zeljeza jer se veže sa mrežama iz zida koje "vire". Neuporedivo je komplikovaniji i skuplji betonski zid od zidanog.
    ali je takav zid i noseci...
    vecina ima neke cudne projektante... da vi sto vise kvadrata prodali, zidovi na "cudnim" "lokacijama su noseci - vidljive su grede po plafonima, presijecaju sobe, kuhinje itd...
    svojevremeno bi im svi ti projekti bili odbijeni i ne bi smjeli tako da grade, ali avaj... danas moze sve...
    dobijes stan polufunkcionalan i izgleda ko da ga je projektovalo dijete sa posebnim potrebama

Quote Originally Posted by Emill View Post
    Prijatelj je tu uzeo 2 stana po 1350 eura, prije 20-ak dana. Koliko cuh, sad su po 1500/kvadrat
    prvih 50 kupaca je bilo 1350 i to su prosli bas davno... 1500 je sad

2 kule do pruge su skroz prodate skoro rekose juce i po ostatku kako sta, ali i tu nestaju
    ovo sto je ostalo iole "smisleno" pozicionirano zapravo ne valja boba - dvosoban stan ~70m2, sobe tu i tamo, ajde, ali dnevna soba, trpezarija, kuhinja - 7.5m duzine, skoro 4m sirine u daljem dijelu i od otvora ima balkonska vrata 1.4m... tu ce svijetlo po cio dan da gori da su barem ko u master kvart stavili velike balkonce od 2m... bas nejasan promasaj

inace, pored kvarta imaju plac za jos jednu zgradu - to ide naknadno
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    1,729
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,104 Posts

Quote Originally Posted by Emill View Post
    Prijatelj je tu uzeo 2 stana po 1350 eura, prije 20-ak dana. Koliko cuh, sad su po 1500/kvadrat

kips new city ima jos lamelu 4 (Ili 4i5) da finisira fine radove... ali su zaustavili prodaju (Jer planiraju da dignu cijenu kad bue kljuc u ruke garant)
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    13
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    132 Posts

Ajde da se i ja uključim u ovu diskusiju. I to iz ličnog primjera. Ista ova priča se pričala tamo 2007-2008 god. u vrijeme onog buma sa prodajom stanova i nekretnina. I tada su Rusi i stranci bili razlog skoka i divljanja cijena. Kupovina stana po nekim normalnim cijenama je bila misaona imenica. Takodje i tada,kao i sada "priča" je bila :" Kupuj,jer samo može da bude još više i gore". A tada je taman počela ona kriza sa nekretninama u svijetu. Naravno,što se dešava u svijetu nas ne interesuje jer mi smo,jelte,mimo svijeta. Podjem do pokojnog ZIB-a(Zavod za izgradnju Bara),i to još po preporuci i cijeni " baš za mene". A cijene su bile od 2300eur pa na više... Ko je imao štalu mogao je tada prodati. Bilo je komičnih priča,tipa,podji kod tog i tog lokalnog investitora (Barani ih znaju jer su i dan danas aktuelni) i ponudi mu neku cifru tipa 1800 za kvadrat jer mu gori ispod noga. Skidaju ga sa vješala,nema centa,hoće da se ubije....itd. A kad podješ,samo što ti ne kaže da si ga uvrijedio. Na kraju,da skratim priču,spletom srećnih okolnosti uzmem jednosobni stan koji sam renovirao ono što se kaže od poda do plafona. Potpuno novi stan je ispao i to me je tada sa renoviranjem uhvatili oko 1400 eur . Par mjeseci posle toga,cijene su pale. ZIB je bankrotirao. Cijene su se spustile debelo ispod 2000 eur i to je bilo tako do skoro. Do ovog "buma". Nisam ja sad stručnjak da predvidim šta će dalje biti. Ali sve ima svoj početak,a bogami i kraj.
    Always,forever and beyond ...

11. The Following 3 Users Say Thank You to zeks For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by zeks View Post
    Ajde da se i ja uključim u ovu diskusiju. I to iz ličnog primjera. Ista ova priča se pričala tamo 2007-2008 god. u vrijeme onog buma sa prodajom stanova i nekretnina. I tada su Rusi i stranci bili razlog skoka i divljanja cijena. Kupovina stana po nekim normalnim cijenama je bila misaona imenica. Takodje i tada,kao i sada "priča" je bila :" Kupuj,jer samo može da bude još više i gore". A tada je taman počela ona kriza sa nekretninama u svijetu. Naravno,što se dešava u svijetu nas ne interesuje jer mi smo,jelte,mimo svijeta. Podjem do pokojnog ZIB-a(Zavod za izgradnju Bara),i to još po preporuci i cijeni " baš za mene". A cijene su bile od 2300eur pa na više... Ko je imao štalu mogao je tada prodati. Bilo je komičnih priča,tipa,podji kod tog i tog lokalnog investitora (Barani ih znaju jer su i dan danas aktuelni) i ponudi mu neku cifru tipa 1800 za kvadrat jer mu gori ispod noga. Skidaju ga sa vješala,nema centa,hoće da se ubije....itd. A kad podješ,samo što ti ne kaže da si ga uvrijedio. Na kraju,da skratim priču,spletom srećnih okolnosti uzmem jednosobni stan koji sam renovirao ono što se kaže od poda do plafona. Potpuno novi stan je ispao i to me je tada sa renoviranjem uhvatili oko 1400 eur . Par mjeseci posle toga,cijene su pale. ZIB je bankrotirao. Cijene su se spustile debelo ispod 2000 eur i to je bilo tako do skoro. Do ovog "buma". Nisam ja sad stručnjak da predvidim šta će dalje biti. Ali sve ima svoj početak,a bogami i kraj.
    Nije baš uporedivo. Tada je baš bila nerealna priča, pogotovo na primorju. Ko je mogao da pretpostavi da će dolaskom Delte, budući kvart preko puta doživjeti takav bum prodaje? Ljudi su kupovali stanove po 1150 eur za m2... razlike su tokom godina bile takve da su ljudi bili u plusu prilikom preprodaje od 500 do 900 eura po m2, zavisno od kvadrature tj tipa stana, a to traje i traje tj samo se povećavalo. Ja sam prvu nekretninu uzeo preko projekta 1000+ i mislim da sam tada uradio dobar potez, iako je priča bila ista "kakve su ovo cijene bla bla, to ne vrijedi, sad će SEKA da surva na 600 eura za m2..." . Od sve te priče nije bilo ništa, već je trend prodaje nekretnina samo rastao u PG, a pratio je rast cijena nekretnina. Imajte na umu da je pad kamtnih stopa na stambene kredite doprinio dobrom zamahu u građevinarstvu. A ovo sada sa rastom cijena...pa slušajući koliki je problem nabavka sirovina, rast cijena od stakla do drvenih profila, aluminujima, a posebno rasta cijena u energetici, ja ne vjerujem da će doći ikada do cijena koje su bile prije par godina...

Thanks Thanks Given 
    13
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    132 Posts

Rekoh gore da nisam stručnjak da predvidim dalja dešavanja na tom polju. Možda i laički razmišljam? Ali ima tu još stvari . Po toj logici,na kraju će nam cijena stana biti kao u sred Pariza. Jer za nas ne važe svetska dešavanja pa će cijene rasti. Plus, većinom se ovdje piše o Podgorici. A dje su drugi gradovi? Kod nas ,mislim na Bar,se trenutno gradi toliko novih zgrada da im ni broja ne znam. A u planu je barem još toliko u sledećih par mjeseci. I to takodje treba prodati. A gdje su drugi gradovi i pogotovo planinski dio države koji se takodje napada? Imate par tekstova gdje se piše da je balon sa nekretninama toliko napunjen da kad prsne smatra se da će biti gore nego te 2007. U Kini je već počelo. Država je morala da reaguje.
    Always,forever and beyond ...

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,323
    Thanked in
    3,171 Posts

Rekoh gore da nisam stručnjak da predvidim dalja dešavanja na tom polju. Možda i laički razmišljam? Ali ima tu još stvari . Po toj logici,na kraju će nam cijena stana biti kao u sred Pariza. Jer za nas ne važe svetska dešavanja pa će cijene rasti. Plus, većinom se ovdje piše o Podgorici. A dje su drugi gradovi? Kod nas ,mislim na Bar,se trenutno gradi toliko novih zgrada da im ni broja ne znam. A u planu je barem još toliko u sledećih par mjeseci. I to takodje treba prodati. A gdje su drugi gradovi i pogotovo planinski dio države koji se takodje napada? Imate par tekstova gdje se piše da je balon sa nekretninama toliko napunjen da kad prsne smatra se da će biti gore nego te 2007. U Kini je već počelo. Država je morala da reaguje.
    Na primorje, zavisno od lokacije, ko kupi stan za 1500-2000m2, sigurno je da nece izgubiti.

Ko placa 3000-4000+ m2 u neke 'obicne' zgrade, to je rizik. Recimo Old Bakery u Bd, cijene kao u Lusticu, Porto M ili Porto N. Sigurnije je za 4000e m2 uzet u jedno od ova 3, nego u neke zgrade poput Old Bakery ili nekih slicnih, dje se bas luduje s cijenama.

Sjecam se u Pg se onomad 2008-2010 kupovao kvadrat za 2000-2500e. I naravno da su splasnule te cijene, ko je kupio po toliko izgubio je.

Tada se i u Bd u obicne zgrade kupovalo po 2500-3000 m2, govorilo se doci ce kvadrat u Bd 10 000.

Vazi... Doslo je. Za godinu dana su cijene pale za preko 1000e m2.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

15. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    155
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    71 Posts

Za razliku od tog perioda, kad je samo nenormalna potražnja podigla cijene stanova, sad ima i drastičnih povećanja cijena građevinskog materijala, troškova transporta na svjetskom nivou, povećanja troškova za radnike i slilčno. Poslije određnog vremena i ako bi krenule cijene malo da padaju, nema šansi da se to resetuje kao poslije onog prvog buma.

17. The Following 3 Users Say Thank You to elemental For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ne možemo upoređivati cijene sa razvijenim zemljama jer nije isto kvadrat u PG najskuplji 2500, a u Parizu 50.000 po m2 i više... I ja sam mislio da je priča sa nekretninama nerealna sve do dana kada sam objavio oglas za prodaju stana, a od tada i prilikom kupovine nekretnine sam shvatio u kakvoj sam zabludi živio, a da ne pričam da imaš toliko ljudi u PG kojima radna ploča kuhinje više vrijedi nego cijela kuhinja većine običnih smrtnika sa sve medijapanom i tehnikom...

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,625
    Thanked in
    2,374 Posts

Eto posla za par kolega sa foruma.

Uzmite zgrade da radite, prodajte stanove po 1000€ po kvadratu i pregazite se od para. )))

20. The Following 3 Users Say Thank You to Pasha For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,983
    Thanks Thanks Received 
    803
    Thanked in
    363 Posts

Ne mozes da uporedjues 2007-2008 sa 2022, plate su sada mnogo vece nego tada, a i cijene svega su u nebo posle, ne samo gradjevinskog materijala, tadasnjih 1400 je sadasnjih 2000
    two things are infinite:
    the universe and human stupidity;
    and I'm not sure about the universe

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,625
    Thanked in
    2,374 Posts

Ma ne, htio je co'ek da kaze da sve ima svoj pocetak i kraj. xD

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Ne mogu ove cijene opstat
    nikako, posebno sto ne staje da se gradi.
    Za primorje je druga prica, tu je zemljiste ogranicen resurs.
    U Podgoricu nije ne zagrebeno koliko ima jos zemljista dostupnog.
    Pa samo one Sadine ako se urbaniziju, tu moze nova Podgorica
    da nikne.

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,625
    Thanked in
    2,374 Posts

A sto se toga tice moze se graditi i na Bioce. Problem je u nedostatku kvalitetnih lokacija. Da imas skolu, vrtic, dom zdravlja, apoteke, prodavnice itd. Takvih lokacija treba.

A budu li Sadine po ovim cijenama zemljista bice u izgradnji kvadrat 2000€.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    Ne mogu ove cijene opstat
    nikako, posebno sto ne staje da se gradi.
    Za primorje je druga prica, tu je zemljiste ogranicen resurs.
    U Podgoricu nije ne zagrebeno koliko ima jos zemljista dostupnog.
    Pa samo one Sadine ako se urbaniziju, tu moze nova Podgorica
    da nikne.
    Nije to tako jednostavno drug... Naselja se grade decenijama. Sadine sve i da krenu sjutra, trebaće 40 godina da postanu naselje... Lokacija odlična makar meni ali mnooogo treba ulaganja, a opština nema novca da održava trenutno stanje , a ne da se pruža na novo. Vojislavljevića ulica u PG kada stranci prolaze, vjerujem da pomisle da su u Africi... a samo za njeno širenje i eksproprijacije treba 40 miliona minimum...Sadine će biti patnja za život dok se ne skocka sve kako treba...

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

U Novom su tada najobicnije shupe od stanova ljudi prodavali za 3k+. Totalno neuporedivo sa svih pogleda krenuvsi od cijene materijala pa dalje.

Ne kazem da cijene u nekom trenutku nece padati ali definitivno ne pretjerano koliko to pojedini zamisljaju. Opet ponavljam, pricam o primorju, pojma nemam sta se desava u PG.

---

Ja bih prvi volio da padnu drasticno cijene, taman da prodam ovaj stan i doplatim za drugi dosta veci. Ljepota.
    Last edited by beatnological; 09-09-22 at 16:09.

27. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Opet ponavljam, pricam o primorju, pojma nemam sta se desava u PG.
    Da prepravim, mislio sam reci da pricam o Novom naranvo, ne o cijelom primorju.

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,323
    Thanked in
    3,171 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Ne možemo upoređivati cijene sa razvijenim zemljama jer nije isto kvadrat u PG najskuplji 2500, a u Parizu 50.000 po m2 i više... I ja sam mislio da je priča sa nekretninama nerealna sve do dana kada sam objavio oglas za prodaju stana, a od tada i prilikom kupovine nekretnine sam shvatio u kakvoj sam zabludi živio, a da ne pričam da imaš toliko ljudi u PG kojima radna ploča kuhinje više vrijedi nego cijela kuhinja većine običnih smrtnika sa sve medijapanom i tehnikom...
    Mislim da se mozemo slozit da u Pg vise nece biti stanova za 1000-1200e po m2.

Sad ce postati standard 1300-1800m2.

Ko kupi po ovim cijenama nece izgubiti.

A ko kupuje 2500+, i nada se da ce preprodati u Pg za 3000-5000 kvadrat, to je vec rizik, osim ako se u Pg ne gradi neki Porto Montenegro, a ja takvoga projekta tamo ne vidim.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

30. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,581
    Thanked in
    787 Posts

Pa nije ovo toliko loša cijena...

Thanks Thanks Given 
    9,213
    Thanks Thanks Received 
    6,683
    Thanked in
    2,624 Posts

Dvosoban 53kv, tuga

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Page 95 of 347 FirstFirst ... 4585919293949596979899105145195 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)