https://ec.europa.eu/eurostat/docume...9-2d867781e735
Lakše ti je ovako, da ne vadiš samo te detalje koje su ti po volji, brišeš sve koji ti ne odgovaraju, zanemaruješ dinamičke odatke (jul21-feb22) koji kažu da su inflacije koje navodiš najdirektnija posljedica cijene energenata i goriva, koje su kod nas regulisane i u stopi inflacije ih nema...
Elem, lakše ti je ovako- Eurostat, papir, cifre, da ne manipulišeš baš toliko tim podacima, pa poslije za to optužuješ mene
No aj, priliči ti
Na koncu, jul 21-jul 22:
Inflacija u eurozoni je i dalje 8.9%
Inflacija u CG je i dalje 14.9%
Inflacija u CG i dalje obuhvata blizu
2% deflacije u turističkom smještaju (izvoz, odnosno, deflacija koja se ne odnosi na naše tržište iako je ušla u tu stopu od 14.9 umanjujući je), te ne uzima u obzir
regulisane cijene energenata i goriva (odsustvo inflacije, za kategorije koje su ključno, atomskom eksplozijom napravile inflaciju u zemljama koje pominješ, i to u roku od par mjeseci, većinom).
Konačno, ako samo iskorigujemo našu stopu inflacije za ovo gore navedeno, imaćemo neku blijedu ideju koliko je zapravo katastrofalno loše realno.
Aha, ES dodala 1.5 do 2%? Svaka čast, šefe

Jasno mi je da je na ovakva navijačka mjesta ovo top izjava, ali nekako mislim da ti ipak znaš da bi zbog nje, na bilo kojem mjestu đe nisu bijesni navijači no neki blago više obrazovani, automatski ispao iz razmatranja za izistinski.
I to nije ni forumska, ni Milova ekonomija, a ta praksa kojom se vječito ovđe služite- kad neku istinu ne moš obalit, obali joj autora lično- postaje preizilizana
EDIT:
Spremajte bensedine, Milovo doba inflacija je bila skoro pa najniža evropska

Bookmarks