Bez sudjenja,po kratkom postupku. Da ostane normalan narod da živi,a ne da nam na svakom koraku budu narkomani,a ove sitne narko dilere da je sreće u zatvor i neki društveno korisni rad
Sent from my iPhone using Tapatalk
Inflacija je uvezena jer je DPS, za protekle 3 decenije, uništio svu proizvodnju koju smo imali i sve karte bacio na turizam.
Sve fabrike koje su radile kad su došli džemperaši na vlast, neuništeni prostor, sve su proćerdali, rasprodali ili uništili, prostor trajno devastiran, zadužili nas do guše...
A za svo to vrijeme je plata građanima bila mizerna. Jer kako drugačije kupovati glasove paketima pomoći, ako građani ne žive u mizernim uslovima.
Zaduživali nas uprosjeku po 300 miliona godišnje, a građanima puko preživljavanje.
Evo kako je to bilo 2019. godine.
Pa DPS, da nije bilo SDPa, bi i Taru potopio, a i Rudnik uglja bi bio prodat Rusima.
Nego...Miki Spajić jer je kriv jer je digao plate i što je budžet fonda zdravstva sada 350 miliona, a prošle godine bio 300, al vele zbog Mikija fale ljekovi.
A ne pominje se debilna namjera vlade sa kupuje akcije EPCG za 70 miliona, dotiranje opštinama 50 miliona i ostale gluposti.
A to što u vodovod podgorički radi 700 duša, to nikome ne smeta, ni to što preko 90% prihoda parking servisa ide na plate...
Realno bolje umjesto ukidanja ES da se ukine jedno 10% radnjh mjesta u JS i to nek bude prva sječa u cilju otpimizacije zaposlenih. Tih 10% zarad mnogo veće broja ljudi. A naravno ajmo i od krimosa da krenemo, Popeka iz Ramade itd
Sent from my SM-G780G using Tapatalk
Zna li se šta kad CG ulazi u 'strujna zaključavanja i poravnavanje krive' da ljudi na vrijeme kupe svijeće?
EU will propose a "mandatory target for reducing electricity use at peak hours" in order to "flatten the curve."
In winter, typically, peak hours are between 6 and 9 am, and again between 5 and 9 pm — before and after work.
The more things change, the more they stay the same.
Ne zaboravite da u organizam unesete dovoljno tecnosti.
https://www.cdm.me/politika/sjutra-s...masadorima-eu/
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Nasi zapadni partneri sto bi rekao Skoj
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Kako te nije sramota da ti ambasadori sastavljaju vladu i određuju sve u vezi tvog života?
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
A kad moze Milo sto ne bi mogli poppvi i strani ambasadori?
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
https://www.cdm.me/politika/sjutra-s...masadorima-eu/
Dosta je da dijaspori kažu možete na izbore ka vazda što ste, bez ono jedanput onomade...
Poslanički klubovi u Skupštini Crne Gore Demokratska partija socijalista DPS, Socijaldemokratska partija SDP – Liberalna partija LP, Socijaldemokrate Crne Gore SD, Bošnjačka stranka, kao i poslanici Genci Nimanbegu i Mehmet Zenka ispred kluba albanskih poslanika
URA-e i Demokrata nidje.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Kolko klikah na anketu Dana za Guzichka,uzalud,pasmtr.
...
https://www.portalanalitika.me/clana...jena%2Bprometa
Niđe ništa o ovome.
Pola foruma i dalje u trci za Nobela, to be continued...
Inflacija u CG je već četvrti mjesec galopirajuća ( dvocifren procenat ). EU je ispod 10% u prosjeku. Ever.
Inflacija u CG, godišnja vrijednost, jul 2022., (Monstat) - 14.9% . EU, jul 2022., (Eurostat) - 8.9% (eurozona, total EU je 9.8%)
Nećemo u detalje. Kao, recimo, onog da je u sferi turističkih usluga i smještaja došlo do deflacije za predmetni period.
Da prevedem- ono što, generalno, prodajemo a ne trošimo, je pojeftinilo. Odnosno, zarađujemo manje, a trošimo više.
Da se isključi ta deflacija, zahvaljujući i vezanosti turizma za ostatak privrede, inflaciona vrijednost bi tek bila loša.
Dalje, uračunajte i ograničenja, spuštanja akciza, itd. Van ovoga, realna inflacija je TEK katastrofalno visoka.
Inače, ovo su sve cifre do kojih je prelako doć. Pa što ih onda ne potražite, no sipate li sipate, a slabo znate što sipate, i đe sipate?
I, da: Apsolutno je tačno da je ES najrazorniju posljedicu ostavila u budžetu, pa posledično u likvidnosti budžetskih korisnika.
Ali je isto tako tačno da je i te kako uticala i na inflaciju.
Nije lako kvantifikovat, ali tražite odgovor neđe u poređenju inflatornih kretanja iz okruženja i kod nas, pri čemu isključite iz poređenja deflaciju koju smo imali u turizmu (blizu 2%), i regulatorna ograničenja i sniženja (el.energija, gorivo, itd.).
U svakom slučaju, odgovor će vam bit da je svakako inflacija globalna, ali da je ova naša baš ovolika sa i te kako postojećim učešćem ES.
Znam da je za nevjerovat, ali ove cifre veze nemaju sa politikom, ni mojim, ni vašim preferencama. Probajte, nije teško![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Ovo je strasno sta se radi!!
Katastrofa!?!
Nego, ima li dje zemlje po 3 evra, tuda u okolini, kao kad si ti kupio, dok su te proganjali????
https://www.google.com/amp/s/www.vij...i-za-male-pare
Nema tog ekonomskog maga koji me može ubjediti da je ES napravio veliku štetu cg ekonomiji u poređenju sa lopovlukom koji je počinjen posljednjih 20-ak godina.
Nego smo mi zatrovani politikom i partijskim interesima.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks