Ne bi bio prvi Solid.
Edit: Koliko ce čeka od porudžbine?
Last edited by Tom; 20-08-22 at 18:27.
Izgleda da je Seiko već počeo da prodaje svoje NH34 GMT automatske mehanizme drugim kompanijama (4R34 je oznaka u Seiko modelima).
OceanX je već najavio Sharkmaster GMT, "omaž" verziju popularnog Rolex GMT Master II modela.
Tako da ako volite taj izgled, a nemate para za original, imate veliki izbor modela.
p.s. Zanimljivo mi je da je OceanX jeftiniji skoro 100 eura od Seika 5 GMT, iako dolazi sa safirnim staklom, boljom metalnom narukvicom i definitivnom boljom kopčom.
https://www.seriouswatches.com/colle...ic-sms-gmt-541
![]()
500m wr?
https://youtube.com/shorts/x7UyQJXEAyA?feature=share
Kakav zvuk, sta radi Seiko ao
Послато са SM-G998B помоћу Тапатока
Reaktiviran
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Last edited by Sidewinder; 24-08-22 at 11:02.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Ima li Casio GBD informacije o plimi i mjesečevim mijenama ili je to samo GBX?
I gdje se u CG može kupiti takav sat?
Sent from my OnePlus 8 Pro using Tapatalk
Stay salty.
GBX ima za plimu i mjesečeve mijene jer pripada tzv. SEA modelima, a to su imali i stariji modeli Frogmana (GWF-1000 serija, sa digitalnim licem).
Novi Master of G Frogmani imaju samo za plimu, ali su oni skroz analogni.
Mislim da nijedan model iz GBD serije nema ništa za plimu ili mijene.
Što se tiče kupovine kod nas - nema ovih modela ni na jednom sajtu ovih lokalnih G-Shock prodavnica (Leandro, Alexshop, Time...).
Jedino da odeš do njih pa da pitaš da ti naruče.
stigli su gbd modeli u leandro, 4-5 dana nakon sto porucih iz engleske.. tad mi rekose da ne znaju kad ce stici![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
A samo nek su zdravo, oni ne znaju ni đe su im satovi što se nalaze na njihovom sajtu a kamoli kad će im doći neki novi.
Nekoliko puta sam im slao mejlove da ih pitam za neke satove, nijednom odgovor nijesam dobio.
Par puta otišao da vidim neki sat kako mi stoji na ruci, prvo moram bukvalno na telefonu da im pokažem koji je to sat na njihovom sajtu, jer njima oznake i moj opis tog sata ništa ne znači.
A onda kad ga vide, treba cijela firma da se angažuje da se utvrdi u kojoj radnji je taj jedan jedini sat koji su naručili.
Da oće makar na sajtu napisati pored sata u kojoj radnji je dostupan, da se ne igram detektiva sa njima svaki put kad me neki sat interesuje.
Sad vidjeh ovaj bijeli je na 10% popusta u alexshop
Sent from my M2101K7AG using Tapatalk
Ja izguglah na brzinu "Gshock Istanbul" i u prve dvije prodavnice koje mi iskočiše imaš GBX modele po 3800 lira, to je oko 210 eura ako je vjerovati Guglu.
Imaš i Master of G, ali oni su dosta skuplji, 1000+ eura, makar ovi što sam ja vidio.
Uglavnom, imaš đe i šta pogledati.
![]()
A sto je ovo majko mila, kakav ljepotan.
Evo za tebe još jedan
Uh, neka... Dajem sve od sebe da se iskontrolisem.
Evo ako admini ne zamjere da postavim odje posto dosta ljudi gleda a dosta je rijedak model.
Prodajem Rolex Daytonu. Sa papirima.
Fixno, kratko jasno. 25000€.
Mislim da ne moze postenije.
Ko kupi ili nadje kupca, vodim ga na rucak da bira dje.
Juče je u 91. godini preminuo Mihail Gorbačov. Njegove odluke su u velikoj meri uticale na oblikovanje sveta u kojem danas živimo, pretpostavljam i na dobar i na loš način. Sud će svakako dati istorija nakon potrebne vremenske distance, ali već danas mu se prilično pouzdano mogu pripisati barem dve stvari - dobre želje i velika naivnost.
U svetu satova Gorbačov je povezivan sa nekoliko modela. Pre svega to je raketa big zero. Kada je 80tih bio u poseti Italiji i zapadnim novinarima obznanio početak glasnosti i perestrojke, noseći raketu big zero izjavio je "sovjetski narod je odlučio da krene od nule". Barem tako kaže legenda. Ja nigde nisam uspeo da pronađem fotografiju kako nosi ovaj model, ali budući da se ova informacija spominje i na raketinoj oficijelnoj stranici uzmimo da je istina.
Dalje, perestrojka i glasnost su više nego bilo šta drugo uticale na stvaranje ogromnog broja propagandnoh satova. Raketa, slava, luč, svi su se takmičili ko će praviti bolje i više satova sa motivima perestrojke.
Na nekim starim fotografijama sam video kako nosi hronograf satove, što znači da je verovatno reč o poljotu 3133, jer su sovjetski političari, za razliku od savremenih ruskih kolega vodili računa da nose domaće satove.
U kritičnim trenucima po SSSR, na nekim fotografijama se vidi da nosi Vulkan kriket, alarm sat koji je verovatno dobio od američkog kolege, budući da je reč o tradicionalnom američkom predsedničkom satu.
U poznoj fazi života najčešće je viđan sa kvarcnom omegom constellation. Dobar izbor.
O kritičnim danima i njegovom držanju u vreme raspada SSSR više sam pisao u ovom postu:
https://www.facebook.com/groups/tikt...4741629644452/
Preuzeo od kolege sa facebook grupe
Послато са SM-G998B помоћу Тапатока
Milo ima strašnu kolekciju satova, on kad ostara i premine kao gorbačov imaću tu zaostavštinu.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks