Page 377 of 494 FirstFirst ... 277327367373374375376377378379380381387427477 ... LastLast
Results 9,401 to 9,425 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    1,727
    Thanks Thanks Received 
    1,286
    Thanked in
    857 Posts

Kako ce Rusima da utrnu zubi u Ukrajini. Sad od blama ne smiju napustit teritoriju Ukrajine da ne bi ispali slabici u ocima svijeta, a i sami vide da ovo nikuĐ ne vodi.

Dobro je rekao jedan general armije BiH: da je nas Zapad ovako snadbijevao oruzjem kao Ukrajinu, mi Srbe ne bi istjerali iz Bosne, nego i iz Srbije

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Tripleta For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,619
    Thanks Thanks Received 
    6,118
    Thanked in
    2,953 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    6 mjeseci od invazije...

Šojgu danas veli da specijalna operacija napreduje po planu.
    E stvarno im svaka čast kako su isplanirali specijalnu vojnu operciju na preko pola godine.
    Ovo ni svi režiseri ovoga svijeta ne bi mogli opisati u 180 epizoda sve i da su htjeli.

Ali imat obraza to i dalje zvat specijalnom vojnom operacijom...
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

4. The Following 2 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Ovo sa elektranom može biti tačka dogovora na način što će Ukrajina ( ili zapad ) koristit tu energiju a za uzvrat stati ratna dejstva ili da tu struju sprovede u Rusiju a Ukrajina ostane bez ičega ... valjda su zreli ljudi pa će nać dogovor ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

I dalje se civilizacijsko unistavanje jedne zemlje svodi nekima da je to ok samo da bi energenti bili jeftiniji i da bi trebalo da se predaju. Strasno.
    Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!

7. The Following User Says Thank You to VooDooPrle For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Po ovom satelitskom snimku više se postavlja enigma kako naoružane veprove sa ograničenim intelektualnim kapacitetom i njihovu nagomilanu vojnu opremu (60m od pete ćelije) skloniti od reaktora?

Ili ih špijunirati ovim norveškim komarcima što su ih juče poslali Ukrajini, i prikupiti im veprovske navike.

https://twitter.com/nexta_tv/status/...bJpsXKo5w&s=19

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by VooDooPrle View Post
    I dalje se civilizacijsko unistavanje jedne zemlje svodi nekima da je to ok samo da bi energenti bili jeftiniji i da bi trebalo da se predaju. Strasno.
    Moram da pitam jesi tako mislio kad je kapitulacija Jugoslavije bila tema??? Ja nisam i nije mi teško da priznam kako bez obzira što nas čeka rasprodaja države agresoru i bukvalno život stranca u sopstvenu državu ipak je esencijalni podatak da sam živ i da mi je obaveza sačekati bolje dane prevagnula !!! Mrtvog me ništa ne može zadovoljit ili makar ja ne vjerujem u to ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

To zahvali onima što su trčali u Moskvu prije njenog raspada.

Toliko je izvrnuta zdrava logika u tvojim viđenjima ove situacije a onda izroni ono čuveno izvrtanje nekih istorijskih podataka.
    Tačno do,(bez pretjerivanja je reći), čiste perverzije.

Last edited by Bluemoon; 25-08-22 at 11:00.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    To zahvali onima što su trčali u Moskvu prije njenog raspada.

Toliko je izvrnuta zdrava logika u tvojim viđenjima ove situacije a onda izroni ono čuveno izvrtanje nekih istorijskih podataka.
    Tačno do,(bez pretjerivanja je reći), čiste perverzije.

Ne znam što je pervezno u vjerovanju da koliko god krst bio težak moja je obaveza da ga nosim a ne zabodem u zemlju ... metaforički rečeno da naglasim jer koliko vidim ima potrebe ... to čak nije ni logično ali je tako ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Moram da pitam jesi tako mislio kad je kapitulacija Jugoslavije bila tema??? Ja nisam i nije mi teško da priznam kako bez obzira što nas čeka rasprodaja države agresoru i bukvalno život stranca u sopstvenu državu ipak je esencijalni podatak da sam živ i da mi je obaveza sačekati bolje dane prevagnula !!! Mrtvog me ništa ne može zadovoljit ili makar ja ne vjerujem u to ...
    Ja sam i svi mi izgubili godine zivota zbog Slobodana i slicnih diktatora i da nije bilo tih idiota, strvi im se ne znalo, sad bi zivjeli i uzivali u zivotu kao Slovenija i taj dio Evrope.

13. The Following 2 Users Say Thank You to VooDooPrle For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

ne nego rumunija.

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Koci nas civilizacijski napredak tj odustvo istog, prvo kao misao a onda i da se radi nesto po tom pitanju. Nekima je ta misao daleka kao najbliza nama galaksija.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Koci nas civilizacijski napredak tj odustvo istog, prvo kao misao a onda i da se radi nesto po tom pitanju. Nekima je ta misao daleka kao najbliza nama galaksija.
    Znači da 20 god od Beogradskog sporazuma ( da uzmem to kao početak usvajanja EU agende ) mi nismo civilizacijski napredovali ... to je kao dijete koje nikad nije prohodalo nego mu za prelazak odredjene distance treba perfektno ravan teren ... ili nas prosto EU prihvata samo u tom stadijmu "nezavisnosti" ... ako je već tako onda je idealna prilika da napuštimo tu agendu a ne sa nestrpljenjem čekamo da podnesemo teret njihovog problema koji je tu iza ćoška ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Da se vratimo na ovo:

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Da se vratimo na ovo:

Ne znam sta ti je tu strasno a da nije ponovljena prica bezbroj puta kroz istoriju?

Ovo sto se desava u UKR je za svaku osudu ali nemoj(te) molim da se chudimo necemu sto nije za chudjenje. Iznenadio bi se kad bi vidio kako se prica i u vecem dijelu EU okrenula kod normalnog stanovnistva sa priblizavanjem zime i, u nekim slucajevima, 3x vecim racunima za grijanje i struju.

Sve to dok u Etiopiji duze od godinu dana isto tako nevini ljudi stradaju samo u drasticno, drasticno vecem obimu (reklo bi se cak i u milionskim zrtvama medju civilnim stanovnistvom). Al' *ebesh Etiopiju, kome su oni bitni, zar ne?

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Nisam vidjela da si se obradovao kad sam prije nedjelju dana napisala da je 23000 tona pšenice konačno stiglo u luku za Afriku i Etiopiju iz luke u Odesi,koju inače blokira Rusija od 24.februara?
    I sve to naravno zahvaljujući monitoringu UN i Brave Commanderu.
    Ali,sad si se sjetio da kažeš da je tebi stalo?
    Kao da je nama ovdje nivo informisanja ko u Sjevernoj Koreji,pa ono hajde da mijenjamo teze.
    (ili je to ono sjetim se Etiopije/Aboridžina/Indijanaca/ izaberi po želji žeton kad treba da opanjkavam taj "truli" zapad)
    Još samo neko da napiše kako je u Sjevernoj Koreji ili ovoj sad Rusiji savršeno idealno prototipsko gnijezdo za čuvanje od svog zla ovog iskvarenog svijeta.

Last edited by Bluemoon; 25-08-22 at 14:05.

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

Все в порядке и приходит в себя

СВО што се тиче...

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Nama je budzet oko 3 milijarde € ( tu spadaju sve stavke i trećina koju dajemo za kredite ) a USA senat je samo u 4 tranši opredijelio ta sredstva za Ukrajinu !!! Sve podsjeća na čuveni prilog novinara RT koji je posle povlačenja Amerikanaca z Afganistana postavio pitanje praveći reportažu sa glavnog gradskog trga "Jel vama izgleda da je odje uloženo 300.000.000 dnevno ili više od 2 triliona ukupno" !!!
    Last edited by night_silence; 25-08-22 at 15:46.
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

“People like to invent monsters and monstrosities. Then they seem less monstrous themselves.”

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Nisam vidjela da si se obradovao kad sam prije nedjelju dana napisala da je 23000 tona pšenice konačno stiglo u luku za Afriku i Etiopiju iz luke u Odesi,koju inače blokira Rusija od 24.februara?
    I sve to naravno zahvaljujući monitoringu UN i Brave Commanderu.
    Ali,sad si se sjetio da kažeš da je tebi stalo?
    Kao da je nama ovdje nivo informisanja ko u Sjevernoj Koreji,pa ono hajde da mijenjamo teze.
    (ili je to ono sjetim se Etiopije/Aboridžina/Indijanaca/ izaberi po želji žeton kad treba da opanjkavam taj "truli" zapad)
    Još samo neko da napiše kako je u Sjevernoj Koreji ili ovoj sad Rusiji savršeno idealno prototipsko gnijezdo za čuvanje od svog zla ovog iskvarenog svijeta.

Jel' ovo meni upuceno?

Posto si ti na ovom topicu non-stop onda se nadam da ti nije promaklo kada sam pustio par linkova prije par mjeseci upravo o toj istoj psenici i koji uticaj ce cijeli rat da ima upravo na Afriku.
    Mijenjate teze redom svi (a ponajvise pojedini moderatori - znaju oni ko su), samo kako kome odgovara a ja ne visim na ovom topicu 24/7 da bih znao ko sta pise. Da budem iskren, ne interesuje me do te mjere posto se konstantno vodi ista prica (MI vs ONI, DOBRI vs LOSI, PRO RUS vs NON PRO RUS).

Stalo mi je samo do te mjere da me zaboli srce gdje god je rat i gdje stradaju nevini ljudi (jer znam sta je rat) al' mi nekako sama priroda nalaze da mi bude malo vise stalo za one za koje nema ko da se bori. O tome koliko je velikom ostatku svijeta stalo mogu samo da kazem da im je stalo do "Posljednjeg UKRAJINCA/UKRAJINKE", sto se i vidi vec mjesecima i nema toga ko to moze da ospori.

---

Al' eto, od mog komentara je izvuceno, jos jednom, da se zalazem za nesto drugo. Fino umisljas.

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Nije da mi je stalo, ali sigurno "ruski rat" utiče i na ovo:
    Oko 13 miliona ljudi u Keniji, Somaliji i Etiopiji suočava se s teškom glađu na Rogu Afrike koji prolazi kroz najtežu sušu u decenijama, saopćio je Svjetski program hrane (WFP) u utorak.

Tri uzastopne kišne sezone su izostale dok se regija suočava s rekordnim sušnim uslovima od 1981, saopćila je agencija UN-a.

Suša je uništila usjeve i izazvala je “abnormalnu” smrtnost među stokom, prisiljavajući porodice koje se oslanjaju na uzgoj stoke da napuste svoje domove, piše AFP a prenosi Fena.

Žetva propala a stoka ugiba od gladi
    “Vodosnabdjevanje je kratkoročno ugroženo i prognoze padavina ispod prosjeka u narednim mjesecima samo će pojačati očajnu situaciju za ljude u toj regiji”, izjavio je Michael Dunford, regionalni direktor WFP za istočnu Afriku.

“Žetva je propala, stoka je uginula i glad je u porastu dok nova suša pogađa Rog Afrike”, navodi on u izjavi za javnost.

Situacija “zahtijeva hitnu humanitarnu akciju” kako bi se izbjeglo ponavljanje krize poput one u Somaliji 2011. godine kada je 250.000 ljudi umrlo od gladi tokom duge suše.

Pomoć u hrani dodijeljena je u područjima Kenije, Etiopije i Somalije gdje su stope pothranjenosti visoke i oko 13 miliona ljudi u teškom je riziku od gladi u prvom kvartalu godine.
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Ja sam i svi mi izgubili godine zivota zbog Slobodana i slicnih diktatora i da nije bilo tih idiota, strvi im se ne znalo, sad bi zivjeli i uzivali u zivotu kao Slovenija i taj dio Evrope.
    Nema to veze sa Slobom, nekad sam i ja tako mislio (kad bijah mlad i lud) pa sam se u gimnaziji prepirao s narodom, čak sam optuživan da sam za Mila, jer nisam bio za to da narod gine na Kosovo. Heh, a u osnovnu su me optuživali da sam za Šešelja, mi đeca ono, i pitaju me: jesi li za Sloba, za Vuka, za Slavka, za trta mrta, ja sve "ne, ne, ne ..". Qq
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    19,571
    Thanks Thanks Received 
    9,160
    Thanked in
    4,463 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Jel' ovo meni upuceno?

Posto si ti na ovom topicu non-stop onda se nadam da ti nije promaklo kada sam pustio par linkova prije par mjeseci upravo o toj istoj psenici i koji uticaj ce cijeli rat da ima upravo na Afriku.
    Mijenjate teze redom svi (a ponajvise pojedini moderatori - znaju oni ko su), samo kako kome odgovara a ja ne visim na ovom topicu 24/7 da bih znao ko sta pise. Da budem iskren, ne interesuje me do te mjere posto se konstantno vodi ista prica (MI vs ONI, DOBRI vs LOSI, PRO RUS vs NON PRO RUS).

Stalo mi je samo do te mjere da me zaboli srce gdje god je rat i gdje stradaju nevini ljudi (jer znam sta je rat) al' mi nekako sama priroda nalaze da mi bude malo vise stalo za one za koje nema ko da se bori. O tome koliko je velikom ostatku svijeta stalo mogu samo da kazem da im je stalo do "Posljednjeg UKRAJINCA/UKRAJINKE", sto se i vidi vec mjesecima i nema toga ko to moze da ospori.

---

Al' eto, od mog komentara je izvuceno, jos jednom, da se zalazem za nesto drugo. Fino umisljas.
    Sačekaj da ti Tripleta da konačnu definiciju za koga si,protiv koga si,od kojija si...,jer,pitanje je da li ti to uopšte znaš.Sve to u par prostih rečenica on složi.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Last edited by joni; 25-08-22 at 23:11.

Thanks Thanks Given 
    1,727
    Thanks Thanks Received 
    1,286
    Thanked in
    857 Posts

Ocigledno je, ne moram ja nista pisat Odmah se prepoznate po stilu pisanja

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Nije da mi je stalo, ali sigurno "ruski rat" utiče i na ovo:
    Oko 13 miliona ljudi u Keniji, Somaliji i Etiopiji suočava se s teškom glađu na Rogu Afrike koji prolazi kroz najtežu sušu u decenijama, saopćio je Svjetski program hrane (WFP) u utorak.

Tri uzastopne kišne sezone su izostale dok se regija suočava s rekordnim sušnim uslovima od 1981, saopćila je agencija UN-a.

Suša je uništila usjeve i izazvala je “abnormalnu” smrtnost među stokom, prisiljavajući porodice koje se oslanjaju na uzgoj stoke da napuste svoje domove, piše AFP a prenosi Fena.

Žetva propala a stoka ugiba od gladi
    “Vodosnabdjevanje je kratkoročno ugroženo i prognoze padavina ispod prosjeka u narednim mjesecima samo će pojačati očajnu situaciju za ljude u toj regiji”, izjavio je Michael Dunford, regionalni direktor WFP za istočnu Afriku.

“Žetva je propala, stoka je uginula i glad je u porastu dok nova suša pogađa Rog Afrike”, navodi on u izjavi za javnost.

Situacija “zahtijeva hitnu humanitarnu akciju” kako bi se izbjeglo ponavljanje krize poput one u Somaliji 2011. godine kada je 250.000 ljudi umrlo od gladi tokom duge suše.

Pomoć u hrani dodijeljena je u područjima Kenije, Etiopije i Somalije gdje su stope pothranjenosti visoke i oko 13 miliona ljudi u teškom je riziku od gladi u prvom kvartalu godine.
    Rusija i Ukrajina su bili glavni snadbevači pšenice za afričke države (nešto manje od polovine potrebne).

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Kaže denacifikacija Ukrajne... Glupost, da je to cilj rata prvo bi trebalo denacifikovati svoje dvorište. U Rusiji postoji oko 150 neofašističkih, neonacističkih, rasističkih i ekstremno desničarskih udruženja. Članovi tih organizacija su u zadnjih deset godina ubili 2.245 ljudi (ovo je broj slučajeva koji su imali sudski epilog). U Rusiji ima oko 60.000 skinhedsa... To što ima ovakvih (ne)ljudi u Rusiji ne opravdava postojanje istih takvih (ne)ljudi u Ukrajini. Ali da je razlog ,,specijalne vojne operacije" denacifikacija je glupost, tim prije što Rusija nije sposobna da u sopstvenoj zemlji odradi taj posao.

Nego, da se vratimo na globalni uticaj ovog rata. Ovaj rat će uticati na porast gladi u Africi jer se čak 45% pšenice uvozi iz ove dvije države (Rusija 33%, Ukrajna 12%).

Sent from my moto e5 using Tapatalk
    Osim gotovog proizvoda (pšenica) tu treba i pomoćni proizvod (vještačko đubrivo), a njega je Ukrajina u velikom procentu uvozila iz Rusije. Elem, ako bude sve po planovima (ratnim) Ukrajina će imati proizvodnju pšenice u odnosu 35 do maksimalno 40% prošlogodišnjih prihoda (osim Afrike ta pšenica je išla i u Aziju i Evropu). Osim pšenice Ukrajina je poznata (najveći uzgajivač) po suncorektu (osnova za ulje), a tu su zbog ratnih uslova dosta smanjeni prihodi. Dakle, imamo žestoki manjak dvije osnovne namirnice za hljeb (pšenica) i ulje (suncokret), a stanje se neće značajno popraviti ni u narednih pola godine ako rat stane danas (žetva).
    Koje su alternative? Pojedine afričke države razmatraju promjenu u načinu ishrane, te da osnova nije pšenica nego riža (tu ulazi Kina kao glavni snadbjevač) ili da uvoze pšenicu iz Indije (koja je trenutno objavila moratorijum na izvoz) ili da obnove saradnju sa Rusijom na način kako je to nekada bilo sa Sovjetskim Savezom (nije klasična trgovina već razmjena dobara). Indirektna posljedica ovog rata će biti i preraspodela zona uticaja na afričkom kontinentu (iskorišćenje prirodnih dobara, od nafte, preko litijuma do dijamanata).

Sent from my moto e5 using Tapatalk

29. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Zanimljiv detalj.

Page 377 of 494 FirstFirst ... 277327367373374375376377378379380381387427477 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)