Page 286 of 574 FirstFirst ... 186236276282283284285286287288289290296336386 ... LastLast
Results 7,126 to 7,150 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    9,440
    Thanks Thanks Received 
    6,885
    Thanked in
    2,707 Posts

Ljubo Cupic wannabe

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Ja sam takvu izrazenu praksu vidio u Njemackoj, gdje je to nacin dominantan nacin regrutovanja nove radne snage, narocito u malim mjestima. Objasnili su da su prakticno manufakture vremenom rasle u kompanije koje su privlacile stanovnistvo i da su na neki nacin kompanije uticale na uvecanje naselja.
    Njemci vjeruju da ce radnik otac prenijeti na buduceg radnika sina zahvalnost i da porodica osigurava kontinuitet svojih prihoda a da kompanija zauzvrat dobija lojajnog i zahvalnog radnika. Npr. u Biberachu su po cijelom gradicu pogoni biroi kao podrska Liebherr-u, u Friedrichshfenu biroi i pogoni ZF-a i slicno.
    Sama praksa vjerovatno ima svojih dobrih strana u nekim sistemima sa kapitalistickom tradicijom ali u drzavama kao sto je nasa u kojima industrijska proizvodnja postoji unazad tek sesdesetak godina a prije toga su bile nerazvijeni stocarski krajevi takva praksa ima sasvim drugu percepciju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    ne priča se o manuelnim radnicima u fabrikama već o referentima i samostalnim savjetnicima po državnim jaslima.

ovo su sad već basne kako racionalizujete priču...

3. The Following 4 Users Say Thank You to umart For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Ki$eo je ovaj osmijeh, juče se smijala od uva do uva kad su je privodili.
    Izgleda je duga noć bila...

Thanks Thanks Given 
    3,617
    Thanks Thanks Received 
    6,089
    Thanked in
    2,942 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    ja bih bas da zatrpavamo. jer ako im je vec nalozeno da isprave nepravilnosti, za iste je neko odgovoran. bas ce taj neko da kaze "nije verica trazila nego sam ja samovoljno".
    moguce jedino ako je dobra kao veka, a i primala je sigurno visoku platu pa eto da se oduzi.
    Naravno da je za nepravilnosti neko odgovoran. Te su nepravilnosti bile na vrednovanje zaliha, nisu se ticale posla sa OMP-om o kome trenutno pričamo odnosno ovo što joj SDT stavlja na teret.
    Riječ jedne osobe protiv druge osobe ni na ove naše sudove nije dovoljna.
    Je li dobra kao Veka... Pa što znam dok je Veka primala 7-7,500 a Valery je samo 6-6,500. Tu su neđe.

A Valery je radni spor dobila preko suda i naplatila. I terba, ako je utvrđeno da nije ispoštovan zakon o radu.

sto se tice valerije, u javnosti imamo samo da se oglusila o zahtjeve verice po tom pitanju.
    sve te kontrole bi i nju zakacile.
    Ne vala nema ništa u javnosti o Valery. Ima par klipova koje su Plantaže naručile nakon što je Veka pošla sa mjesta izvršnog direktora. Iste je sama Valery komentarisala po fb.
    Koga je volja neka potraži na youtube.
    Last edited by hercules; 25-08-22 at 09:16.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    5,221
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

aooo... a sad je in4s validan?

nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    3,617
    Thanks Thanks Received 
    6,089
    Thanked in
    2,942 Posts

aooo... a sad je in4s validan?

Je li baš problem pročitati što se piše?
    Ima par klipova koje su Plantaže naručile nakon što je Veka pošla sa mjesta izvršnog direktora. Iste je sama Valery komentarisala po fb.
    Nije ove klipove radio in4s več Plantaže. Isti su bili na njihovom youtube kanalu do nedavno.

Thanks Thanks Given 
    5,221
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

ne znam dje su bili, postavljas klipove koji su na kanalu in4s-a pa da te podsjetim na one tvoje kurire i ostale price.

Thanks Thanks Given 
    1,105
    Thanks Thanks Received 
    1,472
    Thanked in
    739 Posts

Quote Originally Posted by umart View Post
    ne priča se o manuelnim radnicima u fabrikama već o referentima i samostalnim savjetnicima po državnim jaslima.

ovo su sad već basne kako racionalizujete priču...
    Prastaj, nisam znao na koje se tacno strukture zaposlenih odnosi diskusija.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,617
    Thanks Thanks Received 
    6,089
    Thanked in
    2,942 Posts

I te priče za in4s i dalje stoje.
    Da si odslušala klip, prepoznala bi po naratoru da nikakvih dodirnih tačaka sa in4s nema. Inače sam kopirao prve klipove koji su ikočili na pretragu valerija saveljić plantaže nisam gledao koji je kanal eto priznajem moja karidnalna geška.
    I napisah ko ih je radio, ali izgleda zalud. Dobro je to.
    Veka je jedina kriva jer rekla ovoj u računovodstvo da nešto smandrlja, Valery je nevina iako je ona ista potpisivala te finansijske iskaze godinama.
    Još samo presudu da čujemo pa idemo dalje.

Imna li što novo da se emiuje u etar da se skrene sa SKY komunikacija?

11. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,161
    Thanks Thanks Received 
    3,995
    Thanked in
    2,398 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Ki$eo je ovaj osmijeh, juče se smijala od uva do uva kad su je privodili.
    Izgleda je duga noć bila...
    Mislio sam da su slike od juche iz arhive,a vidim istu majicu nosi kao juche,na to ce morat da se navikava,jbg.

A jes kiseo onda u odnosu na juche,sve ce kiseliji bit znachi,nimalo lijepo sa 6 banki i kusur nakon extra luxuza otic u prdaru.
    ...

Thanks Thanks Given 
    5,221
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    I te priče za in4s i dalje stoje.
    Da si odslušala klip, prepoznala bi po naratoru da nikakvih dodirnih tačaka sa in4s nema. Inače sam kopirao prve klipove koji su ikočili na pretragu valerija saveljić plantaže nisam gledao koji je kanal eto priznajem moja karidnalna geška.
    I napisah ko ih je radio, ali izgleda zalud. Dobro je to.
    Veka je jedina kriva jer rekla ovoj u računovodstvo da nešto smandrlja, Valery je nevina iako je ona ista potpisivala te finansijske iskaze godinama.
    Još samo presudu da čujemo pa idemo dalje.

Imna li što novo da se emiuje u etar da se skrene sa SKY komunikacija?
    ne umijes dijaloge da vodis i stavljas tacke dje ti i kad ti hoces. pa eto bas ne moze.
    + direktno optuzujes na skretanje sa sky teme.

a evo sad ja odma da ti kazem da mene licno boli ona stvar sta se i sta ce se desiti sa cijelim bivsiim, sadasnjim dps kadrom, kao i sa ovima sto su uzjahali pa vrlo brzo sjahali.
    bas ne pripadam nijednoj strani.

a komentarisem ono sto postoji i sto je lako provjerljivo, a ne naglabanja seljacka slicna onima "nisam je ja je*o, ali znam ko je" sto je svojstveno za ovo podneblje.
    da bas ne zvucim kao ona psiholoskinja, mnogi ce se uvrijedit, a niko me nece branit kao nju, jer nisam dps.

14. The Following 3 Users Say Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,665
    Thanks Thanks Received 
    4,789
    Thanked in
    2,143 Posts

ne umijes dijaloge da vodis i stavljas tacke dje ti i kad ti hoces. pa eto bas ne moze.

a evo sad ja odma da ti kazem da mene licno boli ona stvar sta se i sta ce se desiti sa cijelim bivsiim, sadasnjim dps kadrom, kao i sa ovima sto su uzjahali pa vrlo brzo sjahali.

a komentarisem ono sto postoji i sto je lako provjerljivo, a ne naglabanja seljacka slicna onima "nisam je ja je*o, ali znam ko je" sto je svojstveno za ovo podneblje.
    da bas ne zvucim kao ona psiholoskinja, mnogi ce se uvrijedit, a niko me nece branit kao nju, jer nisam dps.
    Ja cu te branit. Ne bi te da ni za kilo tresanja!
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    5,221
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Ja cu te branit. Ne bi te da ni za kilo tresanja!
    eh, da ne znam kako volis tresnje

17. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,665
    Thanks Thanks Received 
    4,789
    Thanked in
    2,143 Posts

eh, da ne znam kako volis tresnje
    E onda mozes mislit kako bih te branio
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Pojasnio na čem je mislio. I niđe nisam napisao da je to odlika dobrih ljudi.

A sad evo pročitah na teret joj se stavlja posao sa OMP i stvaranje loše slike u finansijskim iskazima.
    Dakle na teret joj se stavlja jer je kao izvršni direktor firme sprovela odluku odbora direktora kompanija, što joj je i obaveza po zakonu i statutu firme.
    I što je stavrala lošu sliku u finansijskim iskazim. A odgovorna osoba za sastavljanje finansijskih iskaza je finansijski direktor tj direktor računovodstva.
    Nadam se samo da imaju neđe email đe je rekla direktoru računovodstva da to tako prikaže.
    Direktor može da odbije da sprovede odluku OD ako ima sumnji da je odluka na štetu firme, pogotovo kad je u pitanju državno preduzeće. Ima i mogućnost da o tome upozna tužilaštvo, javnost itd. Kada ništa od toga ne uradi, onda postaje direktni saučesnik. I ti to vrlo dobro znaš.

Npr, nije bilo davno kada je VD Aerodroma CG Ana Lončarević podnijela ostavku, uz otvoreno pismo ministru Bojaniću i javnosti o tome da joj se OD miješa u posao i onemogućava da radi u skladu sa zakonom. Ko hoće može.

Thanks Thanks Given 
    3,617
    Thanks Thanks Received 
    6,089
    Thanked in
    2,942 Posts

Ja ne umijem dijaloge da vodim? Ti koja na odgovor i postavljene klipove odgovoriš sad in4s valja jel.
    Nemoj meni pripisivat nešto što ti radiš.

I mene isto lično ne tangira oće li Verica, i svi ostali DPS kadrovi provest dio svog života u zatvor. A bih li volio da i ovi ugroženi, i osvježeni kadrovi snose istu odgovornost sa DPSovcima- bih itekako.
    A tangira me oćemo li iz budžeta plaćat sudske troškove i povrede ugleda časti.
    Ali očigledno treba da se zadovolji narodna masa, a posljedice toga nema veze. Sad bih naveo smjene direktora škola koje padaju jedna za drugom i spremaju se ozbiljni troškovi, ali bi i to bilo skretanje sa teme + optužbe vjerovatno.

Lako je provjerljivo i ko je radio klipove (koje editom nekako obrisah) ali ti nije to bilo po volji. I onda ja ne umijem da vodim dijaloge. Baš.

Direktno optuživanje na skretanje sa SKY teme ne nam đe si viđela oputžbu tu. Samo sam pitao ima li što novo jer matrica je ista unazad pola godine. Malo problem sa crkvom, pa neko hapšenje. Malo neki drugi problem Vlade pa neko hapšene.
    Hljeba i igara.

I vezano za branjenje, ne znam gdje si vidjela da branim ijedan njen potez.
    Pojasnih na što je Sidewinder mislio, pojasnih da optužba da je sprovela u djelo odluku borda direktora je klimava na sudu uz dokaz rekla kazala. Pojasnih da ni Valerija nije takva kakvom je predstavljate.
    A fino napisah da stanem i ne zatrpavam temu, jer džabe se piše kad neko neće da pročita. in4s klipovi...

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Direktor može da odbije da sprovede odluku OD ako ima sumnji da je odluka na štetu firme, pogotovo kad je u pitanju državno preduzeće. Ima i mogućnost da o tome upozna tužilaštvo, javnost itd. Kada ništa od toga ne uradi, onda postaje direktni saučesnik. I ti to vrlo dobro znaš.

Npr, nije bilo davno kada je VD Aerodroma CG Ana Lončarević podnijela ostavku, uz otvoreno pismo ministru Bojaniću i javnosti o tome da joj se OD miješa u posao i onemogućava da radi u skladu sa zakonom. Ko hoće može.
    Naravno da može. Evo čisto kao laik da te pitam, ako kaže da nije znala da je štetna odluka koju joj je bord direktora rekao da sprovede što onda? Kriva je, ali ne za namjernu štetu nego za nešto drugo što je manja kazna?
    Sam pitam, jer nisam pravnik, navodim kao opciju.
    Last edited by hercules; 25-08-22 at 09:55.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Ja ne umijem dijaloge da vodim? Ti koja na odgovor i postavljene klipove odgovoriš sad in4s valja jel.

I mene isto lično ne tangira oće li Verica, i svi ostali DPS kadrovi provest dio svog života u zatvor. A bih li volio da i ovi ugroženi, i osvježeni kadrovi snose istu odgovornost sa DPSovcima- bih itekako.
    A tangira me oćemo li iz budžeta plaćat sudske troškove i povrede ugleda časti.
    Ali očigledno treba da se zadovolji narodna masa, a posljedice toga nema veze. Sad bih naveo smjene direktora škola koje padaju jedna za drugom i spremaju se ozbiljni troškovi, ali bi i to bilo skretanje sa teme + optužbe vjerovatno.

Lako je provjerljivo i ko je radio klipove (koje editom nekako obrisah) ali ti nije to bilo po volji. I onda ja ne umijem da vodim dijaloge. Baš.

Direktno optuživanje na skretanje sa SKY teme ne nam đe si viđela oputžbu tu. Samo sam pitao ima li što novo jer matrica je ista unazad pola godine. Malo problem sa crkvom, pa neko hapšenje. Malo neki drugi problem Vlade pa neko hapšene.
    Hljeba i igara.

I vezano za branjenje, ne znam gdje si vidjela da branim ijedan njen potez.
    Pojasnih na što je Sidewinder mislio, pojasnih da optužba da je sprovela u djelo doluku borda direktora je klimava na sudu uz dokaz rekla kazala. Pojasnih da ni Valerija nije takva kakvom je predstavljate.
    A fino napisah da stanem i ne zatrpavam temu, jer džabe se piše kad neko neće da pročita.

Naravno da može. Evo čisto kao laik da te pitam, ako kaže da nije znala da je štetna odluka koju joj je bord direktora rekao da sprovede što onda? Kriva je, ali ne za namjernu štetu nego za nešto drugo što je manja kazna?
    Sam pitam, jer nisam pravnik, navodim kao opciju.
    Kao dugogodišnji rukovodilac ona nema pravo da to ne zna, i taj argument ima težinu nula. To je isto kao da neki računovođa kaže da nije znao da treba 15og da preda PDV prijavu.

Thanks Thanks Given 
    5,221
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

ne umijes. i to ti svi zamjeraju i tvoj nacin obracanja. samo se spusti na zemlju i prihvati da nisi jedini ni odje ni na planeti.

23. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,617
    Thanks Thanks Received 
    6,089
    Thanked in
    2,942 Posts

Kao dugogodišnji rukovodilac ona nema pravo da to ne zna, i taj argument ima težinu nula. To je isto kao da neki računovođa kaže da nije znao da treba 15og da preda PDV prijavu.
    Nema pravo da ne zna? Ok ako to prođe na sud utoliko bolje eto presude lagano. Jedno je optužba a drugo je dokazivanje bića krivičnog djela što bi vi prvnici rekli.
    Last edited by hercules; 25-08-22 at 10:20.

Thanks Thanks Given 
    5,221
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

evo sad ce ti on objasnit da moze na svaki drugi nacin sem ne onako kako je logicno.

iz jedne proste stvari coek se siri u 100 tema da dokaze nesto a ne zna ni on sta dokazuje, ali ima potrebu konstantno da nekome nesto objasnjava, razvuce pricu i na kraju je sam zatvori i zakljucak je: nista.

Thanks Thanks Given 
    5,221
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

Nema pravo da ne zna? Ok ako to prođe na sud utoliko bolje eto presude lagano. Jedno je optužba a drugo je dokazivanje bića krivičnog djela što bi vi prvnici rekli.

Moj način obraćanja je bio vrlo direktan i sa činjenicama. Ja razumijem da to nekome smeta, naučio sm da živim sa tim.
    Na zemlju sam ja vazda bio. Ne uzdizem se u visine niti padam.
    Nikad. Eto.
    mozda za neke procedure bankarske. ostalo nista.

Thanks Thanks Given 
    3,617
    Thanks Thanks Received 
    6,089
    Thanked in
    2,942 Posts

Dobro je što mi i riječi stavljaš koje nisam napisao. Eh.
    Da ne zatrpavam više, evo sve si u pravu nema ptrebe išta ti pisati.

Thanks Thanks Given 
    5,221
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

jeste, i ovo za vericu sto si rekao nisi rekao kad ti je skrenuta paznja nego svi mi odje stavljamo tebi u usta.

Thanks Thanks Given 
    19,522
    Thanks Thanks Received 
    9,137
    Thanked in
    4,449 Posts

Gledam u ove goozičine postove ka Draginja u Konatara kad je držao govor u Skupštinu.
    PS Niko te ne može nagrdit ka što može nagrđeni(mislim na samog sebe i na moje poređenje samog sebe)

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

30. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Ne može inženjer da kaže: Ups, ja nisam znao da će se ovaj most srušiti ako preko njega pređe kamion od 10 tona.
    Ne može računovođa da kaže: Ups, ne znadoh da moramo platiti porez na ovaj honorar.
    Ne može doktor da kaže: Ups, nisam znao da moramo ušiti pacijenta nakon operacije.
    Ne može direktor preduzeća da kaže: Ups, nisam znao da je posao u kojem naša firma gubi pet miliona loš za nas.

Tj, da se ispravim: svako od njih može da kaže: nisam znao. Ali to ne predstavlja olakšavajuću niti oslobađajuću okolnost, već osim krivice dokazuje i nesposobnost.

Postoji nešto što se zove stručnost, zato su plate za takve ljude u hiljadama eura, zato se kod njih podrazumijeva da znaju.

Page 286 of 574 FirstFirst ... 186236276282283284285286287288289290296336386 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)