DF-u prslom.
Zato onaj trojac iz DFa ni nije za izbore, a i ES će im uzet fin komad.
Madanisam baš toliko optimističan ka' ostali da će bit ispod 15%, nažalost.
A Krivi? Zar nije pisalo neđe da ulazi u igru. Kome će najviše otet glasova? ES-u?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
DF-u prslom.
Zato onaj trojac iz DFa ni nije za izbore, a i ES će im uzet fin komad.
Madanisam baš toliko optimističan ka' ostali da će bit ispod 15%, nažalost.
Forever young, i want to be forever young
Како на лијевој страни политичког спектра имамо само минорне партије, а све је остало је пошло у десно,десни центар постаје готово синоним за стабилну Владу.
Преведено на разумљив језик то је ово што каже kaemSe.
Nema te vlade na duze staze koja ce vladati bez Abazovica. Cak ako budu izbori brzo, dosta je izvjesno da ce opet njega izabrati.
Ne pitajte me odakle znam.
Mozda neki potezi u predizbornoj kampanji opet odvedu par procenata na njih ali sa ovakvim razjedinjavanjem srpskog birackog tijela ne vjerujem da mogu do 15%. Sad ide partija i krivokapica koja moze uzeti tu oko cenzusa a opet par glasova od DF. Onda partije kao milaciceva, daniloviceva itd koje ako nastupe izvan DF opet mogu uzeti procente itd.
Uglavnom zavisi dosta i od predizbornih koalicija
Podgorica Podgoricanima!
Ако Здравко направи партије то је дефинитивно почетак краја Дф-а. Што је најјаче то би била слатка освета за оне нападе годину дана. Како год био би win-win за Црну Гору јер какав год био Здравко је много бољи од Дф-а
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Sate sate sate
Koliko je bolesna Americka demokratija.
Stranka koja ima 32+% ne moze u vladu jer je njihova politika suprotna od americke..Ok znaci organzujmo jednu traktorijadu za Srbe,posto izgleda ne da su gradjani 3 reda,nego kao da uopste ne postoje.
Mada sto se cudimo,ti cuveni promoteri demokratije su podrzavali diktatore po juznoj americi,sve dok su im odgovarali,kad ih iskoriste,kao toalet papir ,onda im uvode demokratiju.
Volio bih da je ovaj nas broj 50%,cisto iz razloga,da vidim sto bi tada uradili,uz onaj lazni licemjerni osmjeh.
Profesor ako ode sa UCG i možda Pravom, šou će napravit DFu. DF može Dajka da priključi. E zamislite taj cirkus, Dajko i Medo u kampanji.
Mislim da je i DPS na leru nizbrdo. Oni pokušavaju da malo uspore pad, ali to je misaona imenica.
Tu je strašan potencijal za glasove.
Ja stvarno ne kapiram zašto bi neko glasao DPS/SD umjesto SDPa ili Preokreta, u konačnom ES ili URA.
Koja je poenta istrajavati u glasanju za listu koja je od reformi promijenila logo?
Zato i mislim da SDP može da im uzme glasove. Ja ne razumijem Draginjino avetanje i tu ulogu. Horor. Da je umjesto Draginje Boris Mugoša drugačije bi potpuno izgledali.
Demokrate nisu ostvarile realan rezultat 30.08. ZBCG im je pokupila makar 30% glasova mjesec pred izbore. Njihova realna težina je evo nekoliko godina cca 15%.
Mislim da će im ovaj put ES dio planiranog, a bez ES oni bi otimali glasove ZBCGu, kao u NK na primjer, ili HN.
Tako da...narod konačno malo razmišlja koga će glasat.
Ja bih volio te otvorene liste, pa onda ako ide lupam ES i Dem ja glasam listu ali ne dam ni jedan glas Dem, jer ja ih baš ne mogu svarit.
URA i Preokret...dunno, baš ne mogu da procijenim. Ja želim da budu što jači, jer ta priča je progresivnija mnogo od DPS/SD/SDP/DF/Dem/SNP/UCG. Jesu li ovi iz URA zsjebali, jesu, al opet su kopljima ispred. Ja bi ih volio oboje u koaliciji sa ES. To bi bila top priča.
Tri stvari me zanimaju
-EU put, reforme i institucije
-traženje većine bez DPSa i DF.
-profesionalizacija i otvoreni konkursi
-moratorijum na identitestke teme
Čekam da vidim ko će da ponudi (obeća) što. Pa kad slažu da ih razapinjemo.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Koje je objašnjenje da će ES oteti glasove baš DF-u?
Pa nisu samo glasačima DF-a povećane plate.
Mimo ekonomske politike i programa, čime to ES ulazi u glasački korpus DF-a, koji važi onako za najtvrdji srpski.
Ne vjerujem baš da je Spajić gostovanjem kod Šukovića u emisiji i pričom kako mu baba cijeli život glasa za DPS pobrao mnogo simpatija kod dotičnog.
Najtvrđi Srpski pa uzme 30+ posto glasova? Ne ide ti ta računica baš.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Last edited by umart; 24-08-22 at 08:03.
Ne bavim se računicom niti procentima.
To što je uzela ZBCG koalicija na poslednjim izborima u sprecifičnim, skoro plebiscitarnim okolnostima je druga priča.
Ajmo reći da DF ima otprilike 20%
Mene samo interesuje zbog čega se tvrdi da će ES oteti najviše glasova DF-u.
Stranka koju vodi svjetski plejboj i japi iz Singapura, koja se usko fokusira na ekonomska pitanja, oteće najviše glasova četničkom vojvodi?
Baš njemu, Pipunu i Medu?
Najviše DF Srbe interesuje ekonomija i dostignuća ES, jel?
možeš ti da vjeruješ da će krenuti plejboj u tu priču a ne u litijašenje,i ja prvi vjerujem da će biti gusto unutar same 'stranke' koji narativ će preovladati ali isto tako znam da su konsultovali malo ozbiljniju instancu i da im je rečeno 'suludo je u ovim okolnostima inflacije primarno potencirati striktno ekonomski i građanski narativ' i neminovno se takmiče sa ostalima ko će bolje i ljepše da uđe pod skut mićovićima.
naravno,ovo su sve samo nagađanja plus uvijek ostaje mogućnost da pleyboj ima još koji legendaran ispad i da bude kraj tom narativu.najrealnija priča je predizborna koalicija sa 'mičitese da mi šćer prođe' kapljicom pa onda može i malo viski malo koka kola.
ako do sad nisi ukapirao da u cg politici program znači isto koliko i lanski snijeg ja ne znam kako da ti objasnim dalje.mislim,najnacionalističkija stranka u parlamentu su socialdemokrate,punopravni član evropskog saveza socijaldemokrata.
svi ovi krugovi pakla su se već desili po regionu,ista priča je bila sa mostom u 'rvatskoj,onim šizofreničarom u bg,'građanska','stručna' itd priča je u startu osuđena na propast a kamoli kod nas đe preko pola stanovnika ne zna čemu služi daska od klozet šolje.vjeruj mi da taj što je plejboju dao pare za stranku zna to bolje od svih nas ođe zajedno.
Vlada je pala isto kao što je pala u Bugarsku !!! Jednostavno neće pravoslavni narodi da staju na stranu zapada u sukobu sa Rusijom već žele da se ili sukob završi ili imamo neko vanredno stanje dje se ne mogu donosit odluke !!! To je svakome jasno koliko god Dritan pominjao krv na ulice jer se zbog toga sigurno nećemo poubijat izmedju sebe a manjine kako god oće ... uvijek se mogu prijavit u NATO i otić da da brane zapadne "vrijednosti" ...
deuscroix
Nidje nisam ni napisa' da će uzet glasove samo DF-u, uzeće svima, nekom manje, nekom više, ali zalaze u svačije biračko tijelo, to sam spomenuo samo nausput, odgovorio sam na post dje @avet pita kome će Zdravinjo uzet najviše glasova.
A što se DF plaši izbora?
Pa prvo, zato što su napravili rezultat u koaliciji koji nikad više neće ponovit, jer se desio u baš specijalnim okolnostima, posle litija a crkva je stala iza njih podrškom, a oni se hvale tim rezultatom, iako ga DF nije sam ostvario, već u velikoj koaliciji ZBCG koja je sačinjena od mnogo činilaca.
Drugo, zato što su se okolnosti od 30.08 mnogo promjenile, došle su i neke nove snage na scenu, onda njihov tip sa čela liste osniva sopstvenu partiju, dalje narodu su se smučili gledajući kako podrivaju i miniraju sopstvenu Vladu i čoeka sa čela liste, nisu bili kooperativni u izglasavanju stvari koje su bitne za gradjane i državu, sprdali se sa predlozima da plata minimalna bude 650e smijući se.
Evo traže da Manda bude Premijer, a što veli jedan, jesu li svjesni da su Vojvodu morali zaključat u garažu prije izbora da ga narod ne gleda.
Last edited by technus; 24-08-22 at 10:04.
Forever young, i want to be forever young
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks