Results 1 to 25 of 1172

Thread: Ateizam - vrsta vjerovanja

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Default Ateizam - vrsta vjerovanja

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Ne mozes da kazes potrvrdjenoj iluzij, jer je u pitanju jedna teorija za koju ne mozemo imati dokaza. Konkretno to o cemu pricas sam citao da sekoristilo za objasnjenje deja vu scena koje nam se cesto desvaju i ako idemo u ekstreme onaj dio nauke zaduzen za ekstremne okolnosti poput telepatije (zvuci nevjerovatno i iz domena naucne fantastike ali ima pomaka i ovoj sferi, zahvaljujuci finansiranjima Elon Muska).
    Vrijeme je ljudima najveci problem, jer kako veli Ajnstajn, ono je relativno i vezano je za referentnu tacku. Svakako odosmo malo u offtopic, ali koga interesuje mogu iskopat jedan intersantan link koji ovo objasnjava na veoma jednostaavn nacin.

Ono sto je meni vise interesatno sto se polako javljaju slucajevi gdje se neke osobine koje nemamo (a koje druge zivotinje imaju), poput eholokacije, prosirenog spektra vidljivosti oka... Neki tvrde da je to iduci korak evolucije ali moje misljenje je da je veoma daleko od toga, u pitanju su izlovoani slucajevi koji nam pokazuju za sta su sve ljudi sposobni, a mozda u nekoj daljoj buducnosti bude pomaka ka tim stvarima.
    Nauka je jako interesatna, ko nema negativan stav ka njoj i ko voli da prati dostignuca
    Mnogo smo se tema dohvatili. Moram sa rezervom uzeti ono sto si rekao za plavu boju i funkciju vida. Mozda mi treba dobar update ali isto i ti čekni mladji si mislim a valjace nam obojici da znamo.

Ima mnogo toga oko teorije evolucije treba sad ispisat al ne dovodi to u pitanje teoriju evolucije vec samo preciznosti radi. Npr mutacije nisu primjer evolucije jer iste vode i degeneraciji ali su mutacije neophodne za evoluciju. Evolucija moze da se desi u toku jwdne generacije. Radjeni su skoro eksperimenti. Netacna je pretpostavka da treba dug vremenski period itd.

Ali nesto drugo sam htjeo napisati da ateisti i pored sve nauke imaju izrazito nenaučni način razmisljanja. Za sada tolikonpa kad ufatim vremena ako ufatim i malo detaljnije o tome. O vjerovatnoćama, bejnsijanskom nacinu razmisljanja, hipotezama, redefinisanju ateizma itd. Uz ogradu da loša logika ateista nije dokaz postojanja Boga naravno da ko sto ne pomisli pogresno

Sent from आत्मन:
    Last edited by Caesar; 11-08-22 at 20:08.
    γνῶθι σαὐτόν

2. The Following User Says Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)