I drugari... dogovorismo li se za ovu cijenu goriva?
Sent from my iPhone using Tapatalk
I drugari... dogovorismo li se za ovu cijenu goriva?
1,58+0,20e=1,78e?
Dobro to, ali kako loz ulje skuplji od eurodizela?
Prema tome, šta da ti kažem?
Pojma nemam
Evo i dizel opet skuplji od benzina
Na loz ulje nije smanjana akciza
Ta cijena je za mađare, ostali plaćaju punu cijenu. A nije ih malo.. Osim toga, sigurno je država pomogla pumpe da drže tu cijenu, kroz smanjenje poreza i akciza. Jeste profit od prodaje goriva dobar, ali ne toliki da u EU zemlji držiš 1,25€ cijenu litra goriva.
Dodatno, Mađarska ima od čega da pomogne svoju ekonomiju + za njih važi ovo izuzeće od EU sankcija Rusiji na uvoz nafte. Što je jako bitno za ovu priču.
E sad, ovakva politika diskriminiše drzavljane drugih država članica EU, a sigurno krši i EU zakone/ugovore. Mađarsku često prozivaju za (ne)poštovanje vladavine prava. Tako da će i ovo doći na dnevni red, odnosno već jeste.
Ne smijem ni da pomislim što bi kod nas bilo da se krene u tu priču. Vlasnici bi krenuli da smanjuju troškove, pa bi krenuli prvo da smanjuju plate i otpuštaju radnike, uvoze gorivo lošijeg kvaliteta, gase firme.. i ko zna kakve sve još malverzacije. Dodatno, probaj kod nas nešto da naplatis skuplje strancu, nema ko te ne bi skoptisao 🙂
Tako da potpuno razumijem tvoj predlog. Ali da bi se to izvelo, treba ti jaka ekonomija, sistem koji radi funkcioniše i narod koji je racionalan. A mi ćemo i na 2€ da kukamo i nastavimo da točimo.
Izadjite malo iz kola, do prodavnice pješke, do obližnje kafane pješke, dje god možete pičite pješke.. Ne mora se vala palit auto i za najmanju sitnicu, neka ga na parking maloNo će sad bit muka po ovoj vrućini šetat i znojit se..
Evo brzo ce gorivo na 2€
Uslisene dove forumasa.
Ne potrosi mnogo, punjac mu je snage kao za laptopove - cini mi se...a izmedju punjenja predje 20ak km. Svakako su nekako krhi i moras silaziti sa njih preko ivicnjaka...a i skroz smo se ulijenili, samo bi da se vozimo i onda u teretanu, umjesto setnje, trcanje i bicikla.
Vidim da će na ovoj temi diskusija o kvalitetu goriva,potrošnji i sl. postati off a većina forumaša će postovati cijenu el.struje,pedometre,udobnost patika,polazišta gradskog saobraćaja...
...I neka će(mo)
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Cim skoci 20c prica se o setnjici, struji itd.
Ali WinWin mi je situacija u kakvom su cudu ljudi sto voze dizelase a ovi na benzinjare se slade njihovom jadu.
Tako je, meni je banja, i da mogu sad bih zaokruzio na 5 eura.
Ne zna on to, on ima bateriju pa misli da nas je sve zeznuo![]()
Umoran sam od svega sto znam
Nisam ja nikoga zeznuo, samo mislim da bi to smanjilo guzvu.
Tesko je smanjiti gužvu, sve institucije su u PG, fakulteti, bolnica. Svakodnevno masu ljudi iz drugih gradova dodje u PG
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks