Znas kako, za mene je Putin isto sto i Hitler. To sto mislis da su uzaludne zrtve Ukrajinci koji brane svoju drzavu i svoju kucu, kao sto bih ja branio svoju meni dosta govori o tebi. Postoje neke ljudske i civilizacijske norme koje srecom normalan svijet razumije i podrzava, isto kao sto ima i normalnog svijeta po Rusiji sto tako misle i zavrsavaju u zatvor zbog slobode govora diktatora kojeg dizete u nebesa. Vracamo se opet na neke pocetke po ko zna koji put. Dje zive djeca i porodica Putina i njegovih oligarha, na trulom zapadu je li tako? Vama je ovo tematika borbe protiv trulog zapada dok se vrsi genocin nad ukrajinskim narodom.
Dakle da se vratim na njabitnije, ljudske i civilizacijske norme naspram volje jednog diktatora i genocida.
Last edited by VooDooPrle; 13-06-22 at 14:34.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
Ne, evo da ponovim, ja se zalazem za prestanak rata jer mislim da rat nije okej i pogibija tog naroda je uzasna. Vodjenje drzave logikom tvojih istomisljenika ne doprinosi kraju ili prestanku rata, nema nikakvih benefita osim ‘junacke odbrane drzave’ a cijena je prevelika - mnogo ljudi gine, ruse se kuce, zgrade, fabrike, gradovi...ekonomija...ma drzava se rusi.
Da li je istina ono što sami izjavljuju zvaničnici zapadne ukrajine, da ne kontrolišu preko 20% nekadašnje zemlje, da im gine po 100 vojnika dnevno, da li je istina da je postojao ghost of kiev, da li je ona gospođa lagala o silovanjima pa je oni sami smijenili, cirkus oko Zmijskog ostrva itd?
Ili mene laže kurir ili nešto ne štima, evo ne znam...
Pocelo je kao akcija ruske vojske u Ukrajini u cilju ‘demilitarizacije i denacifikacije’ (sta god to znacilo) i moglo je da se odigra na neki drugi nacin, tacnije jos uvijek nije kasno da se Ukrajina kao nemocna sila preda i spasi/sacuva ostatak populacije. Kako je krenulo, nije iskljuceno da ce im 100% teritorije biti okupirano i da ce Ukrajina kao drzava prestati da postoji (teritoriju da prisvoji Rusija) - sto rusima mozda i nije bio plan, ali kazem da je mogucnost. Stvari se u medjuvremenu mijenjaju, razvijaju...
Napala je Rusija, zajedno je unistavaju sa Ukrajinom. Narodu nije do rata a drzavu im unistavaju i to sve nastavlja i nastavlja da traje, niko ne pronalazi resenje.
Nemoj mi molim te o junackoj odbrani drzave i kako bi ti tvoju branio i kako bi ovo i kako bi ono.
Ti sigurno ne bi.No,nebitno.
Poslano sa mog M2006C3MNG koristeći Tapatalk
Ne sigurno, sta mi je dala drzava i cime me je zaduzila da izginem za nju? Samo to sto sam rodjen u toj drzavi i zivim zivot kojim nisam zadovoljan je razlog da ratujem u ime drzave za nekog politicara? Za neke ljude koji ni po cemu nisu bolji od mene, stavise, vjerovatno su gori kako moralno tako i po drugim pitanjima.
Nego nam je odavno sve politicki a ofarbano u boje drzave pa kako bi inace vidjeli razliku.
Sve si rekao.
Još se samo na Aboridžine vratiti pa da se tema potpuno razvodni.
No to je očito i namjera.
Nedostatak argumenata.
Zamisli koje ljudsko dno moraš biti da branis putlera i njegove u ovom ratu. Sramota čovječanstva
Sent from my iPhone using Tapatalk
Što Rusima možda i nije bio plan.......hahahhahaha
Način na koji se ponašaju potvrđuje da je upravo to plan.
Da su bili ugroženi po nekom osnovu reagovali bi kao Izraelci. Da su u nekoj laboratoriji pravili neke bojne otrove, mogli su tu laboratoriju da sravne sa zemljom.
Da su im smetali nacisti u Ukrajini, mogli su posle Odese da im pošalju raketu u štab.
I onda ne bi bilo pljačke, silovanja, rušenja gradova itd .... ali ne bi bilo ni zauzimanja teritorije, pa Putinu nije odgovaralo.
Putin je ranijih godina popularnost van Rusije stekao argumentovanom kritikom onoga što radi zapad.
A onda je napravio ovu tragediju. Oni koji su ranije objektivno razumjeli njegove kritike zapada, sad objektivno vide da je on gori i prilično prolupao.
Pravljenje paralela sa Američkim sranjima nije baš korektno. Ja nešto ne viđeh kako se na američkim tenkovima transportuju ukradeni frižideri.
Koliko se sjećam Amerikanci nisu sravnili sa zemljom Mogadiš nakon što im je poginulo 20-tak vojnika 1993. A tijela poginulih su razvlačili po ulicama.
Morate da shvatite da postupke ovog ludaka iz Moskve ne možete braniti sranjima koje je radila Amerika.
A jeste radila svašta. Npr. voz u Grdeličkoj klisuri.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Ukrajina više ne postoji - to je sve Rusija.
Ako što bude preteklo od teritorije - zvace se zapadna Ukrajina.
Zapadni placenici u rasulu.
Украјини је јасно саопштено да јој се оружје даје не да би побједила у рату већ да би се ојачала њена позиција у мировним преговорима који ће захтјевати многобројне уступке украјинске стране, а од којих ће најболнији бити они територијални.
И сад неко жели да каже да Столтенберг није пријатељ Украјине и да је човјек људско дно.
Sljedeće nedjelje je najavljen sastanak predsjednika dvije države.
https://www.facebook.com/11088130486...TepCyCtDzZtUl/
Inače, na temu o planovima Putina ruski matematičar održao čas tautologije za razliku od teologije i apstraktnih planova vlažnih snova Putina o obnovi ruskog carstva. (tekst na ruskom i engleskom)
https://posle.media/?p=634
I ako možemo kako bez razvodnjavanja teme gdje se na kraju sve svodi na lična prepucavanja i nimalo prijatna atmosfera.
Nek bude kolektivna krivica pa da tu završimo.
Sve šok za šokom
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...dbija-15210121
The more things change, the more they stay the same.
Nema i ne može biti paralele između Rusa i Amera...osim ako frižideri nisu stari 2800 godina:
https://balkans.aljazeera.net/news/w...-vraceno-iraku
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
U Crnoj Gori na prste mozes prebrojati one koji bi je branili ama bas od svakog napadača.
a mozda je ovo i evropa zakuvala da proradi vojna industrija pa ce biti zito za municiju
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Stigli placenici do Moskve.
Gasi internet - motaj kablove.
https://m.facebook.com/story.php?sto...00081014847977
Mogu li se ikako isključit sub-86 sa ove teme?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks