Na osnovu čega se plaćaju kazne sad, zaustaviše mi druga za alkohol, dobi 300e kaznu - 30% ako plati u narednih mjesec dana, dakle 210e, to je valjda minimalna sad. Bio kod sudije za prekršaje, prethodno potpisao nalog ali ništa nije dobio, nikakav papir?
Sent from my Nord 2 using Tapatalk
Placa li dodatnih 30eur sudskih troskova jer je bio kod sudije?
Ako je 8 dana onda je 2/3 sto ispada kazna 200 + 30 troskovi suda (valjda)...a mozda je neki dogovor sa sudijom -30% bez troskova suda, ko zna.
Sad provjerih 300 - trećina kazne ako plati u 30 dana, tako mu je rekla. Nije trebao ništa da potpiše veli ali na osnovu čega sad da plati?
Sent from my Nord 2 using Tapatalk
Pa jesu li mu dali da duva?
Prema tome, šta da ti kažem?
Men' se cini da je i sudija bio pijan/a.
Bez obzira na visinu kazne, ako se plati u roku od 8 dana od datuma na samoj kazni.. placa se 2/3 od iznosa kazne.
Ne znam za ostale dogovore i sl. mimo normalne procedure i zakona.
--------------------------
Do Not Disturb.
Imao sam i ja neku kaznu 150 + 30 sudski troskovi i fora 2/3 prvih mjesec dana sto je ispalo 100 kazne + 30 troskovi suda = 130 eura
Doci ce preporucenom postom presuda i ondana osnovu nje placa.
Nije mu izdat prekrsajni nalog pa da ima papir sa instrukcijama, u pitanju je presuda koju ce tek da dobije.
Kasape za alkohol u zadnjev rijeme, ali i terba. 300 eur aje taxi za 5 godina dana izlazaka u grad.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
I ja kazem - jos jace i jos strozije, bez izuzetka pa da mi je najrodjeniji iz kuce.
Do Not Disturb.
Kad mu stigne na kućnu adresu od tada važi 30dana.
Ako ne plati za 30dana onda mu je kazna ta koja mu je izrecena (gubi taj takozvani popust)
On kad je bio kod sudije - izgleda jos alkohol nije izasao iz njega.![]()
Last edited by stefke; 12-06-22 at 14:40.
Sve koji sjednu pijani za volan mi nije nimalo zao.300e je smijeh
Last edited by Randy Orton; 12-06-22 at 14:57.
Moguce da je drugacije za te teze prekrsaje za koje se ide direkt kod sudije i sl.
Nisam nikad zaustavljen za alkohol niti cu ikad bit'. Za neke stvari ne postoji kompromis.
Pored novcane kazne koju podrzavam u potpunosti bila bi i privremena zabrana ucestvovanja u saobracaju, trajanje u zavisnosti od promila.
Last edited by Fidel Castro; 12-06-22 at 16:57.
Do Not Disturb.
Ja koliko znam za alkohol ide pritvor 24h + kazna.
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
Last edited by Fidel Castro; 12-06-22 at 23:46.
Do Not Disturb.
Pa jes,to je bas normalno da se ne pitaš s nogama i da udjes u auto da voziš,da ubiješ nekoga...
da se ja pitam takvima ispod godinu zatvora ne bi bilo,i to je malo...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Do Not Disturb.
Juče vidjeh jednoga dje ulazi u auto DG tablice,ono jedva,mislim se ako će ovaj put danilovgrada...
Pišem ovo,sto reče hercules gore,kasape za alkohol u zadnje vrijeme,neka će vala,sto strozije to bolje no je muka sto taksisti neće ove pjandure da voze i to s pravom...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kolega je vozio pijan sa 2 promila, kaznili su ga 400e i 3 mjeseca zabrane upravljanja vozilom, trebao je da prespava u zatvor ali je bio na 100m od kuce pa su ga pustili
Vjerovatno bolje vozi kad je pjan nego mnogi trijezni..
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks