https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...jih-automobila
Pumpao troškove na štetu zaposlenih
Navodi da je u slučaju “Bjelasica rade” za usluge obezbjeđenja firmi “Securitas Montenegro” isplaćeno 112.760,64 eura za period od tri mjeseca, dok ukupne plate svih radno angažovanih čuvara jedva prelaze iznos od par hiljada eura.
Tužiteljka Mitrović objašnjava u spisima da je Jovanić, kako bi mogao da “pumpa troškove” odbio zahtjev ljudi koji su bili zaposleni na poslovima obezbjeđenja prije pokretanja stečajnog postupka u kompaniji “Bjelasica rada”, i čija mjesečna zarada je iznosila 250 eura, odnosno, da im nije dozvolio da nastave sa obezbjeđivanjem imovine.
Objašnjeno je i da su članovi te kriminalne organizacije gotovo uvijek u stečajnim postupcima angažovali fizičku zaštitu imovine stečajnog dužnika i da su za te uslugu firme “Titan security”, “Securitas Montenegro”, “Top force sistem” fakturisale više desetina, pa i stotina hiljada eura.
Koliko ja znam, lose su prenijele vijesti taj dio za 112k i 3mjeseca. Tacan iznos ne znam ali se radi o vremenskom periodu od 5-6 godina.
Nijesu oni retardirani da takve iznose lupaju, to što su radili su isplanirali do detalja. Da nije bilo sky-a i mjera tajnog nadzora, nikad ne bi pali.
Ljudi/ zaposleni nemaju pravo da podnesu zahtjev da rade u toku stecaju. Kakve gluposti Lidija lupa ili vijesti pogresno interpretiraju.
Stecajni upravnik ima pravo da angazuje, odnosno ostavi u radnom odnosu oredjeni broj lica uz odobrenje stecajnog sudije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Znaci pobrkali su pa su prenijeli 112k za 3 mjeseca a ti kazes da je 70k za 72 mjeseca?
Mislis da je sekuritas pristao na ugovor - hiljadu mjesecno? Mozda po radniku i to je cifra preko hiljadu a to sto pominjes, radi se o tome da je postojala opcija da se angazuju oni koji su bili zaposleni za 250 ali se pravi posao firmi Sekuritas pa se njima plati 1250 po radniku a oni angazuju nekog mrcenika pa ga plate taman 250 i 1000 je zarada, ili u slucaju napumpavanja cijena, zarada po radniku ispada mnogo veca.
Mozda je Cini Perovic ubacao ilegalne pare u tokove firme pa su realnu vrijednost od 12k fakturisali 112k ili mu je to Blazo Jovanic napumpao (dozvolio) kako bi podijelili po 50k ili neka treca kombinacija...nebitno, radi se o krsenju zakona.
Radio sam u toj firmi godinu dana, praznicne dnevnice kad se pomenu to znaci zamjeranje firmi, godisnji odmor je misaona imenica, smjene od 12h dok je maksimalno 8+2 i to u posebnim slucajevima...posao koji zahtjeva 24/7 i 4 radnika radila su 3, tacnije dosta vremena samo dva jer je uvijek neko napustao pa se dolazi do 240-300h mjesecno.
Plata preko banke ali iz dva dijela, prvi je 230 zarada a posle sekunde stize jos jedna poruka ‘naknada zarada’ u mom slucaju 270 jer je plata 500 ali osiguranje na minimalac.
Zelim mu makar 10-20 godina robije jer sam cuo da je prije par godina napravio vilu od 5 miliona a ovom Blazu makar 40.
Dok ne uvedemo takve zakone sa takvim kaznama, isplati se biti kriminalac i drzava je bananna.
Uvijek su pribavljali 3 ponude i birali najmanju, kako bi se zastitili. Radi se o fiktivnim ugovorima/ fakturama, u vecini slucajeva niko nije ni obezbjedjivao tu imovinu a kad je obezbjedjivao onda je vjerovatno jedan zaposleni ka sto ti kazes 1k (mozda i 2k) cista zarada mjesecno. U stecajevima kao sto taj, gdje postoji odbor povjerilaca, tesko da moze proci toliki mjesecni iznos bez njihovog znanja/ prigovora.
Neka odgovaraju za sve sto su uradili a jesu uradili i 5 puta vise od ovoga, ali ja mislim da je mnogo tesko dokazat krivicu u ovom slucaju, osim kroz te sky/ mtn dokaze. Mozda zvucim glupo i neshvatljivo, ka da pokusavam da ih opravdam (sto mi nije ni najmanje namjera), ali pricam samo iz moje perspektive i onoga sto znam o ovim predmetima.
Last edited by SweetShiva; 07-06-22 at 22:39.
Oces da kazes da su ovi retardirani i da su uhapsili 10 ljudi prije mjesec dana i nista od toga za sta ih terete ne mogu dokazati?
oni jesu stelovali ponude, kao da niko ne zna kako se namjesta tender...
FINGIRALI PROCJENE
U spisima SDT-a piše i da su osumnjičeni, kada bi se u postupcima pojavili kao procjenitelji, fingirali procjene.
Zejak je, piše u spisima, po prethodnom dogovoru sa drugim procjeniteljima, u takvim slučajevima dogovarao da ispostave fiktivne ponude, kako bi svoju ponudu za procjenu imovine predstavio kao najpovoljniju:
”A koja procjena imovine višestruko prevazilazi realne troškove procjene i koja je u suprotnosti sa odredbama 43, 44, 45 i 46 Zakona o sudskim vještacima”.
Terete ga i da je, u predmetima u kojima se pojavljivao kao saradnik stečajnog upravnika, fiktivnim procjenama i inventarisanjem, uvečavao troškove stečajnog postupka.
”I na osnovu fiktivno pruženih usluga primao sredstva sa računa stečajnog dužnika, a u korist kriminalne organizacije, te eventualno transferiše sredstva po nalozima i uputstvima organizatora kriminalne organizacije, okrivljenog Blaža Jovanića”.
ubice nas tumacenje.
nothing comes from violence and nothing ever could
Kazem da je tesko dokazati krivicu, bas tesko. Slicno je bilo u Srbiji i poslije 5 godina su oslobodjeni optuzbi. Medjutim, valjda imaju sky prepiske i neke dokaze kroz MTN, sto ja mislim da je jedina sansa + neki svjedok saradnik mozda ako se pojavi.
Ne bih se ponavljao za procjenu imovine i zakon o sudskim vjestacima, gore sam vec napisao sta mislim o tome.
Ahaha ok, aj ovako mogu da podnesu zahtjev ali ce taj zahtjev sudija da odbaci kao nedozvoljen jer nije u njegovoj nadleznosti o tome da odlucuje ko ce bit angazovan u toku stecajnog postupka.
Isto kao da kazes: tesko je dokazati kako je Saric svercovao drogu, prao pare i sve ostalo.
Evo direktor Sekuritasa ima vilu od 5 miliona i ko zna sta jos pa neka dokazu kako je dosao do tih miliona.
nasli su im semu, sve su razotkrili: nacin na koji su dobijali mogucnost da budu upravnici (u dogovoru sa ostalim procjeniteljima njihova ponuda je bila najpovoljnija), ako su realni troskovi 10k mjesecno oni su to fakturisali na 20, 50, 100k a razliku dijelili izmedju sebe.
Ako ne postoji tarifa za procjenu imovine niti je pravilnikom predvidjeno, sta sprecava nekog da dostavi ponudu na i 100k, te ako postoje jos dvije na 200 i 300k, koju izabrati?
Podji kod nekog racunovodje koji je poceo tek da radi i kod neke vece firme, uporedi ponude.
Pravedno je da odgovaraju za sve ovo ali pravda i pravo cesto ne idu jedno uz drugo.
Vidi, zakoni u drzavi su nam takvi da se sve moze tumaciti na dva nacina i sve se gledaju neke cake da se iskoriste, da se neko zaebe a u ovom slucaju ni da si advokat Jovanica.
Zna se odlicno dje i kad treba zastita imovine/fizicka ili alarmi/kamere, zna se da se servis licnog automobila ne placa od stecanih para neke lijeve firme, kao ni rucak od 800-900 eura.
Vrlo je jasno sta se radi sa tom imovinom, kako se rasporedjuje a ocigledno je bilo vise timova koji su se bavili slicnim radnjama ali...cini se da je ovaj Jovanic bio najbezobrazniji i najvise koristi pribavio.
U svakom slucaju kad dodje do hapsenja predsjednika nekog suda zajedno sa jos 10 lica, pa im se odredi zadrzavanje mjesec dana, podrugljivo je reci da im nemaju nista i da se ne moze dokazati.
Da dodam, ako se radi o nabavci kola kole od 2 litra kojoj je cijena 2 eura, a u ponudama na tenderu stoje cijene 6, 6.5 i 7eura po litru, stvarno je bezobrazno kad neko kaze da su oni sve radili po zakonu i da su izabrali najjeftiniju cijenu od 6 eura po litru...a stvarna cijena je 1e po litru.
Komentarisao sam članak vijesti jer je pun kontradiktornosti i nigdje nijesam napisao da im “nemaju ništa” već da je preteško dokazati to što im se stavlja na teret bez tih sky/ mtn dokaza, sto sam ponovio par puta.
Cisto sa pravne strane komentarisem, potpuno neutralno i ne znam sta je sad toliko strasno da se problematizuje predkrivicni postupak, kad znamo kakve propuste je pravilo nase tuzilastvo u proslosti.
Za zakone se slazem, takvi su sa namjernom godinama usvajani.
Nema utvrdjene cijene to je problem, da je ima lako bi im dokazali makar za procjenu. Nema ni za obezbjedjivanje imovine, nego ti ponudis koliko kostaju tvoje usluge. Ne mozes ti frizeru nekom rec e sisanje je 3e, ti naplacujes 30e - treba da odgovaras.
Nigdje nijesam napisao da su radili “po zakonu” jer nijesu, ostetili su na taj nacin sve povjerioce.. samo sam rekao da je tesko dokazati krivicu, tako da ne potrebe da mi stavljas rijeci u usta. Zahvaljujem
Last edited by SweetShiva; 08-06-22 at 08:55.
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...repoznaju-glas
haaha,no ne da ne bih otvarao istragu,no dok ne ischitaju porukice sa sky-a,nishta,nema rada do Septembra,eventualno ove 2,3 dana poshto je zahladilo pa aj da se neshto kao radi.
...
Ne mozes prijatelju, ali ako se godinama sisas kod tog frizera za 3 eura i znas da jos nekoliko tvojih drugova takodje placa 3 eura i da je to neka najcesca cijena sisanja...ne moze taj frizer da fakturise 30 eura po sisanju (doda 27eura prljavih para) i da dnevno odradi 300 takvih sisanja a nema zaposlenih vec sam sisa.
‘On radi sve po zakonu, ima pravo da naplati sisanje koliko on hoce, mozda ljudi dolaze kod njega da im samo pocupa jednu dlacicu...uredno placa porez, ti si ljubomoran sto on vozi Bentlija...’
Niko ne pominje godinama istog, vec jedan naplacuje 3e a drugi 30e - doduse oni imaju cjenovnika, Tako da sam dao glup primjer ali evo npr racunovodje nemaju te ce ti jedan ponudit za 500e da ti vodi papire dok ce pocetnik i za 50e radit. Nadam se da shvatas sta hocu da kazem. Ovdje se radi o ponudi i prihvatu ponude i to je to. U tim radnjama ne vidim krivicu kod Procjenitelja vec samo kod stecajnog upravika i sudije, samo to htio objasniti jer osnovna svrha stecajnog postupka je namirenje povjerilaca a ne procjenitelja i drugih lica.
Svakako se oduzi ovo, da zakljucim nadam se da grijesim i da im sve mogu dokazati sto su radili i nadam se da ce obespravljeni radnici dobit makar dio onoga sto su im uzeli, a poslije njih i drzava.
Last edited by SweetShiva; 08-06-22 at 09:18.
Oni(stecajni upravnici) s obzirom da se bave time dugo bi morali da znaju da procjena (ili obezbjedjenje)odredjene imovine kosta otprilike 5-10k npr. I kad im stignu ponude na 90k, 100k i 150k, da odbiju sve tri i ponove postupak trazenja ponuda. I tako koliko god mogu puta dok ne nadju nekog sa normalnom cijenom, da bi sto manje opteretili troskovima firmu u stecaju. I u tome je njihova krivica, a krivica ponudjaca samo ako se dokaze da su u dilu, jer ovako imaju pravo i milion da traze
Sent from my phone
Užas.Tužno za sve one koji su čekali rod ove godine.
https://www.antenam.net/drustvo/2477...ucio-na-niksic
Poslano sa mog M2006C3MNG koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 08-06-22 at 23:18.
samo bahato
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...efonom-u-glavu
kazu i da ulaze preko reda sa passom ukrajina
nothing comes from violence and nothing ever could
Najjače da ti vidiš da nešto ođe nije u redu, više si ti bio u topicu "Degenerici" no Kia Kockar u Kurir.
Ne ne Bizbi, to se zove nekultura.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks