Originally Posted by
Mitro
Mobilizacija bi samo gurnula u dodatne probleme ionako okrenjenu rusku logistiku. Rezerviste treba motivisati, obučiti, opremiti i poslati na front, pa ih tamo držati i hraniti. Iako im je kvantitet prijeko potreban, džabe sve ako te jedinice nemaju kvalitet i tehniku da naprave razliku. U suštini, to bi bila veća dara nego mjera iz više razloga. Mada sa ovim izjavama o eskalaciji sukoba i doprremanju sve sofisticiranijeg oružja Ukrajini, kao da pripremaju naciju za totalni rat i opštu mobilizaciju.
Izgleda da su naučili neke lekcije. Ali mislim da će ih dosadašnji gubici u ljudstvu i tehnici (posebno u prve 3-4 nedjelje) na kraju ipak koštati. Odnosno da neće uspjeti da slome UKR vojsku i ostvare dobar dio zacrtanih ciljeva.
Mene je jedino strah da Rusi ne povuku kakav ekstreman potez usljed dopremanja sve većih kolicina oružja sa Zapada. Posebno sistema koji mogu da gađaju ciljeve duboko na teritoriji Rusije, kao i Krim. Uvjeren sam da će Ukrajinci prvom prilikom pokušati da sruše onaj most na Krimu. A onda će svašta da bude.
Bookmarks