Interesantna analiza, ali mislim da Rusi za to nemaju snage bez mobilizacije. Zelenski reče prije neki dan da imaju 700.000 vojnika, Rusi jedva 200.000 sa separatistima. Mada melje artiljerija krvnički, da sam na mjestu zapadnih generalštabova tu bih prve analize radio. Sa ovakvom kombinacijom protivavionske odbrane i hiljada haubica svaka zapadana zemlja sem Amerike bi izgubila rat i protiv Ukrajine i Rusije. Dok bi njihovi preskupi avioni ućutkali razne S-300 prošli bi mjeseci, a dotada bi artiljerija pretvorila u kašu svaku zapadnu pješadiju, jer oni mobilizacionih rezervi nemaju. Doktrinarno su omašili ulažući ovoliko u avijaciju, to se sad vidi, jedino ih vadi američki beskonačni budžet i potencijal.
Ovo rusko napredovanje može uspjeti samo ako Ukrajincima pukne moral, što je malo vjerovatno, mada ne nemoguće. Svakog dana iskaču po 3-4 video snimka gdje se ukrajinski rezervisti žale da ne mogu više. Evo, vidjećemo, ja mislim da Rusija ne može do Harkova ovako, a kamoli do Kijeva. Ali ako krenu da mobilišu onda se karte opet dijele.

Reply With Quote
Bookmarks