Originally Posted by
hercules
Pa kad ne razumeš, onda se ne mešaj.
Rešenje je jednostavno, samo niko nema muda da ga sprovede u delo.
A i CG nije Srbija pa da ima onakvog neurotika na vlast. Tu nas je sreća pogledala djelimično.
A NHM ti je odgovrio zašto se to neće uradit:
Svi najavljuju ali nikako da sprovedu u djelo. Srce bi htjelo, ali muda se skupe svaki put.
Smatram te za ozbiljnog sagovornika.
Ove bajke 500 miliona, dvije Evrope sad i slično ću da ti povjerujem kad budemo imali dokaze za to. Mada ja ne bih volio da nam država živi od kriminala, radije biram neki pošteni način života.
Ovo gore što sam ti napisao je sve pokriveno dokazima, nisu nikakve žalopojke nego naša realnost. Tvoja i moja djeca će da vraću 3 milijarde DPS i 800 miliona Milojka i Jakova koje puštismo samo godinu.
Evo Jakov crta grafike i kaže najmanji deficit u zadnjih par godina.
Ajde što Milojku ruši sneška i priču o suficitu to je manji problem, problem je što je to čisti populizam baziran na lažima. A valjda znaš da su nam glasači neznaveni da logički zaključe da su to neistine.
Mada u državi đe 90% ljudi misli da je 500 miliona stvarno došlo u Prvu Banku na ime jednog fizičkog lica je sve moguće. Ovih 10% su ljudi koji znaju kao banke funkcionišu i njihovi rođaci pa je lako zaključiti da je to jedna obična gomila gluposti.
Demokratija, šta ćeš.
Mogu li ja jedno laicko pitanje? Odnosno vise njih, pa ako mogu forumasi koji bolje od mene poznaju ekonomiju da mi odgovore makar na 3-4.
Od cega je prihodovala drzava od 2006 do 2020?
Bilo je dosta zaduzivanja, ali ekonomija je ispade nekako bila odrziva.
1. Investicije i masovno zaposljavanje stanovnistva u markete?
2. Masovna privatizacija?
3. Otpustanje radnika iz drzavnih preduzeca koja su gasena i privatizovana?
4. Mala minimalna plata?
5. Redovna naplata poreza?
6. Pozitivno poslovanje drzavnih preduzeca (to sto je ostalo)?
7. Prodaja drzavne imovine (posebno vojni kompleksi na primorju i ostala drzavna imovina na primorju), kao i placevi po Podgorici za poslovne objekte i zgrade?
8. Vrhinske ljetnje turisticke sezone?
9. Zimski turizam?
Sta je to sto je ranije drzalo ekonomiju stabilnom?
Zar su to bile samo niske MINIMALNE plate?
Zar su zaista sve bile MINIMALNE pa napravise ovaj haos sad?
Zar nije bilo sive ekonomije (minimalna drzavi, ostalo na ruke)?
Ili ispade da su sve ove godine DPS ministri finansija i ekonomskog razvoja bili magovi i suve inteligencije i da je nama svima (citaj narod obicni radni) ustvari bilo mnogo dobro i nisu nam trebale nikakve promjene.
Zar je stvrno moguce da povecanje plate obicnim radnicima - drzavljanima i gradjanima Crne Gore tako lako skrka tu istu dezavu?
Stvarno mi je potrebno poredjenje prethodnih suficita i deficita sa ovim proslogodisnjim i zasto je ovaj toliko tragican u odnosu na ovaj sad.
I da li ce nas vracanje na staro spasiti?
Last edited by Kliker17; 26-05-22 at 05:04.
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
Bookmarks