Page 180 of 574 FirstFirst ... 80130170176177178179180181182183184190230280 ... LastLast
Results 4,476 to 4,500 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Kao neko ko je na drzavnoj sisi, branicu se cutanjem
    znali smo da si za depees

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

2. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,665
    Thanked in
    3,832 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Trebaju nam čarobnjaci da omoguće primanja za sve supruge, ljubavnice, đecu, kume i kumove, i ostale koju su primljeni, ili tek treba da budu primljeni u državnu službu.
    Kao neko ko je na drzavnoj sisi, branicu se cutanjem

Znači, trebaće državi jedni dobri silikoni.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

4. The Following 2 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,523
    Thanks Thanks Received 
    1,163
    Thanked in
    527 Posts

Porucila mu je Veka da slucajno ne dolazi neuredan i bez veze obucen ako misli uć' u Spuž.
    Last edited by METZ; 25-05-22 at 17:02.

Thanks Thanks Given 
    6,609
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,625 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    znali smo da si za depees

Razocarani sam DPS-ovac + da samo znas dje mi je bila prosla firma sa drzavne sise...
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,843
    Thanked in
    3,384 Posts

https://jadrannovi.me/drustvo/video-...sticki-pozdrav

a vele ne moze selo iz covjeka izaci i svudje je bolje bez kod nas....

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

8. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Razocarani sam DPS-ovac + da samo znas dje mi je bila prosla firma sa drzavne sise...
    cedis tačno vidim

Thanks Thanks Given 
    503
    Thanks Thanks Received 
    2,035
    Thanked in
    1,156 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    https://jadrannovi.me/drustvo/video-...sticki-pozdrav

a vele ne moze selo iz covjeka izaci i svudje je bolje bez kod nas....

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

izmisljotina od ovih iz srbije, u hrvatskoj se gaje evropske vrijednosti i antifasizam

Thanks Thanks Given 
    6,967
    Thanks Thanks Received 
    689
    Thanked in
    401 Posts

Quote Originally Posted by METZ View Post
    Porucila mu je Veka da slucajno ne dolazi neuredan i bez veze obucen ako misli uć' u Spuž.
    I da se obuce da ne obruka majku i sestru, i nije ih obrukao

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    6,609
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,625 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    cedis tačno vidim
    Jok. Vidji, kad sam se zenio sramota je bilo i moje a i tazbinu da pricaju dje radim, a oni su suprotni tabori
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Jok. Vidji, kad sam se zenio sramota je bilo i moje a i tazbinu da pricaju dje radim, a oni su suprotni tabori
    rtcg.me ili vikpg.me. isto dodje.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,038
    Thanked in
    4,358 Posts

zelenilo?
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    4,210
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Vodovod 100%...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    3,566
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,825 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ja ne mogu prezalit sto ne pustismo Spajica i Milatovica jos makar 2-3 godine da vode sto su krenuli...

Ako pretpostavimo da su oni populisti i da nisu znali sto rade, onda nam se pise ekonomski najgori scenario, jer mi boljih od njih nemamo.

A ako su oni mogli nesto dobro da urade i poceli to da rade... Napravili smo istorijski propust sto ih makosmo.

Damjanovic nije vizionar. Damjanovic je obican ekonomista.

Mislim da su Spajic i Milatovic bili vizionari, ljudi s mudima i zeljom za promjenom.

Nama trebaju vizionari, ne trebaju nam najobicniji administratori. Administrator bih i ja mogao da budem, drzim status quo i da tavorimo ekonomski.

Nego, mozda je do mene, mozda sam ih pogresno procitao. Mislim da nisam. Ionako nikad necemo saznati, jer im nismo dali vise od godine.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Zao mi je ako ti rusim sneska.
    Malo vizionarskih uradaka na danasnji dan:

Za prva četiri mjeseca ove godine prihodi državnog budžeta dostigli su 598,6 miliona eura ili 11,3 odsto procijenjenog BDP-a, novi su podaci Ministarstva finansija.
    Ovaj iznos veći je za 106,1 miliona eura ili 21,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a prema planu čak 70,6 miliona eura ili 13,4 odsto. Prihodi budžeta za četiri mjeseca veći su i od onih u istom periodu 2019, i to za 62,2 miliona eura ili 11,6 odsto.

“Rast prihoda rezultat je dijelom zbog uvećanja raspoloživih dohodaka, kao i značajnog uvoza i povećanih cijena artikala, što je uticalo na bolju naplatu prihoda od PDV, akciza i međunarodne trgovine”, precizira se u Vladinom dokumentu.

Konkretno, prihodi po osnovu PDV-a i akciza značajno su porasli u odnosu na plan i to za 52,9 miliona eura ili 27,5 odsto, odnosno 10,1 miliona ili 15,4 odsto. U odnosu na ista četiri mjeseca 2021, prihodi od PDV-a su veći za 73,1 miliona ili 42,5 odsto, dok su prihodi od akciza veći za 18 miliona eura ili 31,1 odsto.

I porez na dobit pravnih lica imao je bolju realizaciju od najavljene za 15,5 miliona eura ili 28,4 odsto, a iz Ministarstva finansija podjsećaju da je to, pored ostalog, pokazatelj visokog stepena poreske discipline. U odnosu na prethodnu godinu, ovi prihodi su veći za 21,4 milion eura ili 43,9 odsto.

Manje ostvarnje od plana registrovano je u kategoriji doprinosa – za 6,9 miliona eura ili 5,4 odsto, odnosno 22,4 miliona eura ili 15,6 odsto spram rezultata iz prošle godine, što je prevashodno posljedica ukidanja doprinosa za zdravstveno osiguranje. Doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje su, prema očekivanjima, veći u odnosu na uporedni period 2021. za 9,4 odsto, prvenstveno kao posljedica povećanja minimalne zarade, a time i osnovice za obračun.

Izdaci budžeta od januara do aprila iznosili su 634,9 miliona eura ili 12 odsto procijenjenog BDP-a i u odnosu na planirane niži su za 50 miliona eura ili 7,3 odsto, a na nivou su izvršenja u odnosu na isti period 2021”, preciziraju iz Ministarstva finansija.

Najveći izdaci – čak 82 odsto – odnose se na Tekući budžet, budžeta državnih fondova i na Rezerve, dok se na kapitalni budžet odnosi osam odsto.
    Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je danas u Skupštini u odgovoru poslanicima da su trenutne tekuće budžetske rezerve 5,7 miliona eura, kada se u to uračunaju obaveze koje su plaćene i obaveze koje će se morati platiti, "uključijući kreditno-garantni fond".

"Od tog novca ćemo vjerovatno morati da platimo četiri miliona za put "Meljine-Petijevići", a to će možda biti posao za nadležne organe. Vidjećemo", rekao je Damjanović.

Damjanović je na jučerašnjem Odboru za ekonomiju kazao da je tekuća budžetska rezerva od 67 miliona eura, trošena od strane prethodnog ministarstva u mnogo većoj mjeri nego što je planirano, kao i da su nakon upita sve potrošačke jedinice ukazale potrebu za dodatnim novcem u odnosu na ono što su bile projekcije prethodnog ministarstva.

Za tri-četiri mjeseca je potrošen nivo rezerve za dva ili možda tri kvartala tekuće godine”, naveo je Damjanović.
    Dakle veci su troskovi od prihoda, i to prihoda koji su napumpani prva 4 mjeseca vecim prihodima od akciza na gorivo jer znamo kakve su cijene bile mart i april, i placanjem poreza na dobit odma a ne na 6 mjeseci.
    Da CEDIS i EPCG nemaju horde zaposleni, prodaja viska struje po basnoslovnim cijenama bi jos vise pomogla budzet nego sto je.
    Prosle godine nije bilo QR racuna kao ove, pa je i to doprinijelo vecoj naplati PDV-a.
    Sve to i dodjosmo od istorijskog suficita koji Spajic pominje (a uopste nije istorijski jer je Vlada Igora Luksica imala vece suficite npr) da iamo deficit opet.

A i ove neke sitnice da pomenem:
    - dug Montefarma je 60 miliona eura.
    - opstinama je Evropa sad umanjila prihode za 3.7 miliona koje ce Spajic obecao iz budzeta. Obecao je i Kapisodi i rukometnom neke pare pa je ostavio Damjanovicu da to potpisuje.
    - Evropa sad je predvidjena da se dijelom finansira iz zaduzenja sa nekih 270 miliona eto cisto da podsjetim
    - par direktora skola je dobilo Braticku i ministarstvo na sud pa mozemo i tu ocekivati finu cifru izdataka kad se to pomnozi sa 300+ direktora.

A obican ekonomista Damjanovic danas nam kaze da:
    - su u tekucu rezervu nasli manje nego sto je DPS ostavio prethodnoj Vladi - prosto je tesko zamisliti da je to moguce ali dobro.
    - da je budzetska rezerva potrosena za minimum dva kvartala - kranje odgovoran odnos prema budzetu nema sto.
    - da put koji je Vlada kupila i oslobodila ga za siroke narodne mase nije placen - studije opravdanosti za kupovinu puta su bile dostupne taman kao DPS program za spas MNE Airlinesa onomad.

E zamisli sto ce se sve nac kad jos malo odsjede u fotelje u koje su zasjeli. Cekaju se jos bilansi par drzavnih firmi, pa da vidimo konacnu rupu drzavnih finansija za 2022. Evo Predsjednik, koji je najmanje pozvan da prica o zaduzivanju, veli da nam 850 miliona fali. Sumnjam da je bas toliko ali vjerujem da nije napamet izasao sa cifrom.

Vizionari su nastavili DPS praksu. Trosenje do iznemoglosti i zaduzivanje. DPS je to radio 15tak godina koliko li smo vec izasli na trziste i zaduzujemo se, a ovi su ovo odradili za godinu dana.
    Sve u svemu, vizionarski gledano, ova drzava ide ka bankrotu. DPS je usmjerio na taj put, Vlada Zdravka Krivokapica je samo to nastavila.

Povecanje PDV-a, dizanje cijene struje kao posljednji pokusaji da se ne proda jos koji vitalan drzavni privredni gigant tipa EPCG ili slicno, su neminovnost u skorijoj buducnosti. Jer smanjivanje troskova i broja ljudi u administracija se kosi sa demokratskim principima 1 zaposleni 4 glasa.

Cisto da znate, Hrvatska se nedavno zaduzivala po 2.975% sto ce reci da CG 5% ako dobije ponudu treba da bude srecna a to je bas daleko od realnosti trenutno sa jos najavljenim dizanjem kamata.

E da, obavezno mi podvucite da sam protiv povecanja plata i za DPS.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

17. The Following 9 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,756
    Thanks Thanks Received 
    3,887
    Thanked in
    2,321 Posts

Tuzilashtvo?

Dje je i shto chini gospodin Bedi?Mama Vesna se nada...
    ...

Thanks Thanks Given 
    2,578
    Thanks Thanks Received 
    677
    Thanked in
    403 Posts

Aj ne s*ri no pricaj dje radis

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Zao mi je ako ti rusim sneska.
    Malo vizionarskih uradaka na danasnji dan:

Dakle veci su troskovi od prihoda, i to prihoda koji su napumpani prva 4 mjeseca vecim prihodima od akciza na gorivo jer znamo kakve su cijene bile mart i april, i placanjem poreza na dobit odma a ne na 6 mjeseci.
    Da CEDIS i EPCG nemaju horde zaposleni, prodaja viska struje po basnoslovnim cijenama bi jos vise pomogla budzet nego sto je.
    Prosle godine nije bilo QR racuna kao ove, pa je i to doprinijelo vecoj naplati PDV-a.
    Sve to i dodjosmo od istorijskog suficita koji Spajic pominje (a uopste nije istorijski jer je Vlada Igora Luksica imala vece suficite npr) da iamo deficit opet.

A i ove neke sitnice da pomenem:
    - dug Montefarma je 60 miliona eura.
    - opstinama je Evropa sad umanjila prihode za 3.7 miliona koje ce Spajic obecao iz budzeta. Obecao je i Kapisodi i rukometnom neke pare pa je ostavio Damjanovicu da to potpisuje.
    - Evropa sad je predvidjena da se dijelom finansira iz zaduzenja sa nekih 270 miliona eto cisto da podsjetim
    - par direktora skola je dobilo Braticku i ministarstvo na sud pa mozemo i tu ocekivati finu cifru izdataka kad se to pomnozi sa 300+ direktora.

A obican ekonomista Damjanovic danas nam kaze da:
    - su u tekucu rezervu nasli manje nego sto je DPS ostavio prethodnoj Vladi - prosto je tesko zamisliti da je to moguce ali dobro.
    - da je budzetska rezerva potrosena za minimum dva kvartala - kranje odgovoran odnos prema budzetu nema sto.
    - da put koji je Vlada kupila i oslobodila ga za siroke narodne mase nije placen - studije opravdanosti za kupovinu puta su bile dostupne taman kao DPS program za spas MNE Airlinesa onomad.

E zamisli sto ce se sve nac kad jos malo odsjede u fotelje u koje su zasjeli. Cekaju se jos bilansi par drzavnih firmi, pa da vidimo konacnu rupu drzavnih finansija za 2022. Evo Predsjednik, koji je najmanje pozvan da prica o zaduzivanju, veli da nam 850 miliona fali. Sumnjam da je bas toliko ali vjerujem da nije napamet izasao sa cifrom.

Vizionari su nastavili DPS praksu. Trosenje do iznemoglosti i zaduzivanje. DPS je to radio 15tak godina koliko li smo vec izasli na trziste i zaduzujemo se, a ovi su ovo odradili za godinu dana.
    Sve u svemu, vizionarski gledano, ova drzava ide ka bankrotu. DPS je usmjerio na taj put, Vlada Zdravka Krivokapica je samo to nastavila.

Povecanje PDV-a, dizanje cijene struje kao posljednji pokusaji da se ne proda jos koji vitalan drzavni privredni gigant tipa EPCG ili slicno, su neminovnost u skorijoj buducnosti. Jer smanjivanje troskova i broja ljudi u administracija se kosi sa demokratskim principima 1 zaposleni 4 glasa.

Cisto da znate, Hrvatska se nedavno zaduzivala po 2.975% sto ce reci da CG 5% ako dobije ponudu treba da bude srecna a to je bas daleko od realnosti trenutno sa jos najavljenim dizanjem kamata.

E da, obavezno mi podvucite da sam protiv povecanja plata i za DPS.
    Pa jednostavno neka sad ukinu evropa sad program, i tako su bili protiv njega.

Trajao je 6 meseci, valjda se crna gora oporavi od njih dvojice u narednih 10tak godina…

resenje je jednostavno… ne razumem cemu tolika filozofija i napadi, sad su vlast pa ako misle da treba drugacije imaju prilike da se dokazu…

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,665
    Thanked in
    3,832 Posts

Neće ga ukidat zbog glasova. Isto kao što neće otpuštat viškove iz državne uprave i državnih preduzeća zbog glasova. Neko će nekad morat da počne, ali će taj neko tim potezom završit svoju političku karijeru.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,323
    Thanked in
    3,171 Posts

Nama je u sivu ekonomiju i sverc 500+ miliona. x 16 godina x 30 godina... Izaberite sa koliko ocete da mnozite.

Ne mogu da slusam zalopojke o deficitu inavodnom ili nenavodnom slabijem punjenju budzeta.

Nego boli kad presuse crni fondovi i kad kumovi zavrsavaju u ziks.

Mogli bi dvije Evrope sad da uvedemo i imamo suficit godisnji, samo kad mafija ne bi vodila drzavu.

23. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Дско се врати Драгица Секулић да нас спасе. Једини излаз нам је она...

Thanks Thanks Given 
    6,609
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,625 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    rtcg.me ili vikpg.me. isto dodje.
    Quote Originally Posted by goozica View Post
    zelenilo?
    Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    Vodovod 100%...
    Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Tuzilashtvo?

Dje je i shto chini gospodin Bedi?Mama Vesna se nada...
    Quote Originally Posted by p0smatrac View Post
    Aj ne s*ri no pricaj dje radis
    Побједа

Ispraticu se sam
    Have a parachute.

26. The Following 15 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,740
    Thanked in
    1,573 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2022]

Quote Originally Posted by GRUNA'STAR View Post
    Дско се врати Драгица Секулић да нас спасе. Једини излаз нам је она...

Dje ti je zdravkoooooooo leleeeeeeeee

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

28. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Događaji na Cetinju: Ako se utvrdi da je neko izvana imao komandu to je izdaja

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...-je-mnogo-duzi

Kako ovaj covjek ima istancan osjecaj za pravdu i poštenje. Rijetkost u danasnje vrijeme

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Само да нам поживи и да нас извуче из овог што направише мицкеј и екипа.

30. The Following User Says Thank You to GRUNA'STAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,566
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,825 Posts

Quote Originally Posted by zaro View Post
    Pa jednostavno neka sad ukinu evropa sad program, i tako su bili protiv njega.
    Trajao je 6 meseci, valjda se crna gora oporavi od njih dvojice u narednih 10tak godina…
    resenje je jednostavno… ne razumem cemu tolika filozofija i napadi, sad su vlast pa ako misle da treba drugacije imaju prilike da se dokazu…
    Pa kad ne razumeš, onda se ne mešaj.
    Rešenje je jednostavno, samo niko nema muda da ga sprovede u delo.
    A i CG nije Srbija pa da ima onakvog neurotika na vlast. Tu nas je sreća pogledala djelimično.

A NHM ti je odgovrio zašto se to neće uradit:

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Neće ga ukidat zbog glasova. Isto kao što neće otpuštat viškove iz državne uprave i državnih preduzeća zbog glasova. Neko će nekad morat da počne, ali će taj neko tim potezom završit svoju političku karijeru.
    Svi najavljuju ali nikako da sprovedu u djelo. Srce bi htjelo, ali muda se skupe svaki put.

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Nama je u sivu ekonomiju i sverc 500+ miliona. x 16 godina x 30 godina... Izaberite sa koliko ocete da mnozite.

Ne mogu da slusam zalopojke o deficitu inavodnom ili nenavodnom slabijem punjenju budzeta.

Nego boli kad presuse crni fondovi i kad kumovi zavrsavaju u ziks.

Mogli bi dvije Evrope sad da uvedemo i imamo suficit godisnji, samo kad mafija ne bi vodila drzavu.

Smatram te za ozbiljnog sagovornika.

Ove bajke 500 miliona, dvije Evrope sad i slično ću da ti povjerujem kad budemo imali dokaze za to. Mada ja ne bih volio da nam država živi od kriminala, radije biram neki pošteni način života.

Ovo gore što sam ti napisao je sve pokriveno dokazima, nisu nikakve žalopojke nego naša realnost. Tvoja i moja djeca će da vraću 3 milijarde DPS i 800 miliona Milojka i Jakova koje puštismo samo godinu.
    Evo Jakov crta grafike i kaže najmanji deficit u zadnjih par godina.
    Ajde što Milojku ruši sneška i priču o suficitu to je manji problem, problem je što je to čisti populizam baziran na lažima. A valjda znaš da su nam glasači neznaveni da logički zaključe da su to neistine.

Mada u državi đe 90% ljudi misli da je 500 miliona stvarno došlo u Prvu Banku na ime jednog fizičkog lica je sve moguće. Ovih 10% su ljudi koji znaju kao banke funkcionišu i njihovi rođaci pa je lako zaključiti da je to jedna obična gomila gluposti.
    Demokratija, šta ćeš.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

32. The Following 3 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Ne znam koliko im je vjerovat, ali evo makar je zvanična anketa.

https://borba.me/istrazivanje-saraje...a-opcija-foto/

Neralno mi je nizak ES, a obzirom da je DF vjv naručivao anketu pretpostavljam da je obaljen ES a povećan DF. Mislim da je realno da su DF, ES i Dem tu neđe.

Ovo ostalo mi drži vodu.

Čujem da je SNP nikad popularniji među ovima što su upali preko Demokrata

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

pa ne može se vjerovati portalu Andrije Mandića, prosto

35. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Page 180 of 574 FirstFirst ... 80130170176177178179180181182183184190230280 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)