Page 150 of 304 FirstFirst ... 50100140146147148149150151152153154160200250 ... LastLast
Results 3,726 to 3,750 of 7598

Thread: Vlada Crne Gore, 43. saziv

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

Thanks Thanks Given 
    6,613
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,626 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Mislim da je jako plitkoumno razmisljanje da je URA dps spavac partija.

Imamo Dritana koji se 7-8 godina bori protiv DPSa, i sad se odjednom probudio i rijesio da ide sa DPSom? Nije svako na prodaju.

Kao sto sam rekao prije, URA se ponasa u skladu sa novim geopolitickim desavanjima, i saradjuje sa USA, UK i EU po pitanju formiranja nove vlade.

Svidja li mi se to? Naravno da ne. Mislim da nije bilo rata u Ukrajini, prosla Vlada bi opstala, ali s obzirom na novo prekrajanje svijeta, mi idemo na zapad, i samim tim nema mjesta u Vladi za DF, dok nazalost ne mozemo je sastavit bez DPSa.

Nuzno zlo u ovom trenu. Zato sto ovako mislim i razumijem igru Dritana, znaci li da sam i ja za DPS? Ne bi rekao. To nam je sto nam je, rat u Ukrajini je DPSu spas karta, i neocekivan poklon od univerzuma.

Ja se nadam da ce se kljucni ciljevi makar malo realizovati i nastaviti hapsenja, promjene u pravosudju, tuzilastvu, i da cemo makar malo biti manje zarobljena drzava.

Niko nam nije kriv sto u ovim procentima glasamo DF i DPS.
    Ono sto meni smeta, kao razocaranom URA glasacu , je odustajanje od ideje vlade koju ce voditi ljudi koji nisu profesionalni blavo... politicari.

Elem, nek je srecno nasim sveznajucim politicarima zeljnjim napretka spostvene guzice, tj. drzave. Zao mi je sto makar Meda nisu ukljucili, da slika bude kompletna.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

3. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Ono sto meni smeta, kao razocaranom URA glasacu , je odustajanje od ideje vlade koju ce voditi ljudi koji nisu profesionalni blavo... politicari.

Elem, nek je srecno nasim sveznajucim politicarima zeljnjim napretka spostvene guzice, tj. drzave. Zao mi je sto makar Meda nisu ukljucili, da slika bude kompletna.
    Ali kad kažu da je razlog za obaranje prošle vlade bilo partijsko zapošljavanje, a formiraju 18 ministarstva, svako podijeljeno do zadnje kafe kuvarice

5. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Rade Milosevic i zvanicno direktor poreske i carina.
    Ja evo ne znam ljudi šta je ovo, jel ovo neki paralelni univerzum ili šta, kakve su ovo madjije jbt... rade fakin milosevic... motajte kablove, nema dalje.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

7. The Following User Says Thank You to lucke91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Vratite se popovi sve vam je oprošteno...

9. The Following 4 Users Say Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,742
    Thanked in
    1,573 Posts

Zalili li se ovo skoj ,, 20%,, na partijsko zaposljavanje? A vlada ni pocela nije….

Jaooo san

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

11. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ministar Javne uprave je lik koji je pozivao gradjane Tuzi da ne slave dan drzavnosti i da nemaju obavezu prema tom datumu, jer nije njihov.
    Radulovic se osjeca zakinut...

Ne bih ja to nista diro

13. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ihoda-i-carina

prepisane stvari koje je radio DPS, preuzeli novi, a nastaviće i ovi. ne može me niko ubijedit da nema bolje i kvalifikovanije osobe za ovo mjesto od ovoga tipa
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

na predlog spajica, kako ovo objasniti lucke i skoju i ekipi
    Podgorica Podgoricanima!

16. The Following 2 Users Say Thank You to .Bole For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

pazi kad izađe Spajić sa nekom izjavom o ovoj upravi za par nedelja
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

18. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,309
    Thanks Thanks Received 
    8,325
    Thanked in
    3,171 Posts

Mislim da je svaki glasac opozicije razocaran, nebitno je li glasao URA, Dem ili DF.

Ali ovdje se radi velikim dijelom o eksternom faktoru, tj ratu u Ukrajini, koji od zimus diktira preslaganja u svijetu, i samim tim cini DF nepozeljnim u Vladi, a DPS pozeljnim.

Opet kazem, niko nam nije kriv sto u ovolikom procentu glasamo DF i DPS.

Opcije su nam nikakve. I manjinska Vlada i ponovni izboriz ist8 **** u ovom trenu.

Kad bi glasali max DF+DPS 45%, onda bi izbori i imali smisla, a ovako nista se ne bi promijenilo.

Sad samo da se nadamo nekim sitnim koracima i milostinji EU i US. Takvi smo, nije lako u ogledalo se pogledat, ko zeli.

20. The Following 5 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,171
    Thanks Thanks Received 
    10,008
    Thanked in
    7,500 Posts

Medo je "nezavisni" poslanik,neće on sa sorošima..

Doduše,ne znam koliko me nekad zabavlja da odslušam Miloša Konatara 2008. kako najavljuje Nebojšu Medojevića kao budućeg predsjednika Crne Gore.
    Dobro je da živimo u svijetu kamere,pa se možemo podsjetiti tako nekih momenata.
    "Zato ćemo 6.aprila svi mi biti Nebojša Medojević.."

Takođe je interesantno pogledati parlament kad se cijepao DPS '97,jedva su ljudi čuvali po kasetama pa je nekadašnji lscg objavio na tjubu.

Bilo je nešto na temi manjinske vlade..i tako to.

Svašta se može čuti.Ko deja vu.
    Last edited by Bluemoon; 27-04-22 at 22:38.

22. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Mislim da je svaki glasac opozicije razocaran, nebitno je li glasao URA, Dem ili DF.

Ali ovdje se radi velikim dijelom o eksternom faktoru, tj ratu u Ukrajini.
    Ovo je samo djelimicno tacno. Mislim da je mnogo bitniji bio interni faktor - SPC. Ovu vladu je pravila SPC, na kraju je i srusila.

Ako nije jasno, mogu da pojasnim.

24. The Following User Says Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Oće li tih 15-20 ljudi bit formalno nezavisni od partija, ili aktivni političari je nebitno ako se opet po dubini delegira partijska vojska.

"Ekspertske vlada" je bila ideja koja je podrazumijevala institucionalnu meritokratiju.
    Da je sreće, ta vlada bi postavljala stručne ljude, najkvalifikovanije za datu funkciju, bez obzira jesu li vanstranačke ličnosti ili, zašto da ne, i članovi DPS-a ili DF-a, pod uslovom da im se jasno da do znanja da na funkciju dolaze u službi građana i države, da treba da naprave doprinos, da će biti ometlani ako ne ostvare pozitivan učinak, i da njihov direktorat/sektor/služba nije privatni feud u koji lopatama ima da ubacaju partijske kolege i rodbinu.
    Na gotovo sva radna mjesta ljudi bi trebali da dolaze konkursom, a ne exel tabelama.

Umjesto toga podvaljena je crkvena vlada kao "ekspertska" a po dubini krenulo ubacivanje aktivista vladajuće većine i Zdravkovih svjedoka.

Trebao je da se odradi reset. Da se napravi presedan, i postavi novi model funkcionisanja.
    Međutim, samo je "potvrđeno" da stari sistem nikome nije sporan, samo ako njima padne u ruke.
    Last edited by ASC; 08-06-22 at 14:03.

26. The Following 10 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Yep..
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    24,171
    Thanks Thanks Received 
    10,008
    Thanked in
    7,500 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Ovo je samo djelimicno tacno. Mislim da je mnogo bitniji bio interni faktor - SPC. Ovu vladu je pravila SPC, na kraju je i srusila.

Ako nije jasno, mogu da pojasnim.
    Bilo je to obostrano.Zato vjerskim zajednicama nije mjesto u politici.

29. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    stari sistem nikome nije sporan, samo ako njima padne u ruke.
    Sustina politicke scene. Sve ih naglavacke treba izbaciti iz drzave.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

31. The Following 8 Users Say Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,613
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,626 Posts

Kad bi glasali max DF+DPS 45%, onda bi izbori i imali smisla, a ovako nista se ne bi promijenilo.
    Sistem, kao sto ASC veli, bi ostao isti. Potpuno je nebitno koja garnitura dodje kad koriste sistem prethodnika. Treba neka promjena, mozda poput onog sto si spominjao - primanje bruto plate i placanje poreza drzavi, dje ce svakome biti bitno dje nas novac ide. Ne znam koliko bi uticalo na partijsko zaposljavanje i generalno sistem koji je aktivan i dalje, ali bi valjaloto za pocetak vidjet kao promjenu.

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Medo je "nezavisni" poslanik,neće on sa sorošima..

Doduše,ne znam koliko me nekad zabavlja da odslušam Miloša Konatara 2008. kako najavljuje Nebojšu Medojevića kao budućeg predsjednika Crne Gore.
    Dobro je da živimo u svijetu kamere,pa se možemo podsjetiti tako nekih momenata.
    "Zato ćemo 6.aprila svi mi biti Nebojša Medojević.."

Takođe je interesantno pogledati parlament kad se cijepao DPS '97,jedva su ljudi čuvali po kasetama pa je nekadašnji lscg objavio na tjubu.

Bilo je nešto na temi manjinske vlade..i tako to.

Svašta se može čuti.Ko deja vu.
    Isto tako SDP nece sa onima koji se zalazu protiv interesa Crne Gore, SNP nece da glasa sto i DPS (osim kad su poslanicki benefiti u pitanju), SNP nece sa SDP-om... To je taj niz. Brzo ce Medovim glasacima doci u glavu dje su zalutali.

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Oće li tih 15-20 ljudi bit formalno nezavisni od partija, ili aktivni političari je nebitno ako se opet po dubini delegira partijska vojska.

"Ekspertske vlada" je bila ideja koja je podrazumijevala institucionalnu meritokratiju.
    Da je sreće, ta vlada bi postavljala stručne ljude, najkvalifikovanije za datu funkciju, bez obzira jesu li vanstranačke ličnosti li, zašto da ne, i članovi DPS-a ili DF-a, pod uslovom da im se jasno da do znanja da na funkciju dolaze u službi građana i države, da treba da naprave doprinos, da će biti ometlani ako ne ostvare pozitivan učinak, i da njihov direktorat/sektor/služba nije privatni feud u koji lopatama ima da ubacaju partijske kolege i rodbinu.
    Na gotovo sva radna mjesta ljudi bi trebali da dolaze konkursom, a ne exel tabelama.

Umjesto toga podvaljena je crkvena vlada kao "ekspertska" a po dubini krenulo ubacivanje aktivista vladajuće većine i Zdravkovih svjedoka.

Trebao je da se odradi reset. Da se napravi presedan, i postavi novi model funkcionisanja.
    Međutim, samo je "potvrđeno" da stari sistem nikome nije sporan, samo ako njima padne u ruke.
    Slazem se. To mi je i bila presudna stvar prilikom bataljenja apstinencije, ljeta gospodnjeg 2020. Obzirom da su se eksperti krojili na osnovu drugih kriterijuma (jednako losih, ako ne i gorih od onih profesonalno politickih) sama ideja je bila neki pomak, ne dovoljan ali pomak. Obzirom da se u eknomiju i pravo (a realno ni u svoju struku) ne razumijem, nisam komentarisao korake koji se ticu zaduzivanja i slicnih stvari vezanih za ekonomiju zemlje, zato o njima imam neko neutralno misljenje (mislim na Spajica i Milatovica, Srzentic).

Obzirom da smo veoma daleko od odabira kadra putem znanja i kvalifikacija, zadovoljan bih bio i da ideja (neke iduce) ekspertske vlade bude vodjena "partijski" - dokle god se na mjesto postavlja sposobna osoba koja nece da podilazi partiji koja je postavila (ne kao Zdravko jer nastavak slijedi) i koja moze da vidi siru sliku (not Zdravko). Opet, ni to nije bas idealno, neko moze da bude ekspert u svojoj oblasti ali da nema elana, znanja i pokretacke volje za vece stvari.
    A o nepotizmu i korupciji nema potrebe ni da se razglaba, bice ovo sastavna slika svake naredne vlade.

Ovo su dovoljne "sitnice" da moj izborni glas ostane doma dje je bio i prije 2020.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    24,171
    Thanks Thanks Received 
    10,008
    Thanked in
    7,500 Posts

Sistem, kao sto ASC veli, bi ostao isti. Potpuno je nebitno koja garnitura dodje kad koriste sistem prethodnika. Treba neka promjena, mozda poput onog sto si spominjao - primanje bruto plate i placanje poreza drzavi, dje ce svakome biti bitno dje nas novac ide. Ne znam koliko bi uticalo na partijsko zaposljavanje i generalno sistem koji je aktivan i dalje, ali bi valjaloto za pocetak vidjet kao promjenu.

Isto tako SDP nece sa onima koji se zalazu protiv interesa Crne Gore, SNP nece da glasa sto i DPS (osim kad su poslanicki benefiti u pitanju), SNP nece sa SDP-om... To je taj niz. Brzo ce Medovim glasacima doci u glavu dje su zalutali.

Slazem se. To mi je i bila presudna stvar prilikom bataljenja apstinencije, ljeta gospodnjeg 2020. Obzirom da su se eksperti krojili na osnovu drugih kriterijuma (jednako losih, ako ne i gorih od onih profesonalno politickih) sama ideja je bila neki pomak, ne dovoljan ali pomak. Obzirom da se u eknomiju i pravo (a realno ni u svoju struku) ne razumijem, nisam komentarisao korake koji se ticu zaduzivanja i slicnih stvari vezanih za ekonomiju zemlje, zato o njima imam neko neutralno misljenje (mislim na Spajica i Milatovica, Srzentic).

Obzirom da smo veoma daleko od odabira kadra putem znanja i kvalifikacija, zadovoljan bih bio i da ideja (neke iduce) ekspertske vlade bude vodjena "partijski" - dokle god se na mjesto postavlja sposobna osoba koja nece da podilazi partiji koja je postavila (ne kao Zdravko jer nastavak slijedi) i koja moze da vidi siru sliku (not Zdravko). Opet, ni to nije bas idealno, neko moze da bude ekspert u svojoj oblasti ali da nema elana, znanja i pokretacke volje za vece stvari.
    A o nepotizmu i korupciji nema potrebe ni da se razglaba, bice ovo sastavna slika svake naredne vlade.

Ovo su dovoljne "sitnice" da moj izborni glas ostane doma dje je bio i prije 2020.
    Ma da,sve jasno.

Poslano sa mog M2006C3MNG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...okalnih-izbora

Izabrani smo na četiri godine?

Ajde jadan, četiri-pet, isto ti je to

Kažu, ne mogu izbori ljeti, tada turisti dolaze. A zimi duva i pada snijeg. A jesen i proljeće su mješavina ljeta i zime.

Uostalom skupi su ti izbori, kako Dritan reče.

35. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,742
    Thanked in
    1,573 Posts

pametna odluka nove vlade. turizam nam je prebitan ne treba opterecivati narod sa izborima. bice vremena

bravo dritane!!!
    f6

37. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,171
    Thanks Thanks Received 
    10,008
    Thanked in
    7,500 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/polit...okalnih-izbora

Izabrani smo na četiri godine?

Ajde jadan, četiri-pet, isto ti je to

Kažu, ne mogu izbori ljeti, tada turisti dolaze. A zimi duva i pada snijeg. A jesen i proljeće su mješavina ljeta i zime.

Uostalom skupi su ti izbori, kako Dritan reče.
    Tačno sam pretpostavila da će računati na većinu kod glasanja od strane SD-a.

That's it.

Poslano sa mog M2006C3MNG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Zar ne bi priča da se traži hitno zasijedanje skupštine radi smanjenja akciza, ublažavanja ekonomskog pritiska na gradjane uzrokovanog krizom i ratom, kad ono izgleda je prioritet da se odlože svi mogući izbori.
    Forever young, i want to be forever young

40. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Forever young, i want to be forever young

42. The Following 4 Users Say Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Prije neki dan pročitah da ne može da se glasa o predlozima prethodne vlade. Moraće da sastavljaju nove i da ih predaju u skupštinsku proceduru, pa makar jednoga slova ne promijenili.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Page 150 of 304 FirstFirst ... 50100140146147148149150151152153154160200250 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)