Sistem, kao sto ASC veli, bi ostao isti. Potpuno je nebitno koja garnitura dodje kad koriste sistem prethodnika. Treba neka promjena, mozda poput onog sto si spominjao - primanje bruto plate i placanje poreza drzavi, dje ce svakome biti bitno dje nas novac ide. Ne znam koliko bi uticalo na partijsko zaposljavanje i generalno sistem koji je aktivan i dalje, ali bi valjaloto za pocetak vidjet kao promjenu.
Isto tako SDP nece sa onima koji se zalazu protiv interesa Crne Gore, SNP nece da glasa sto i DPS (osim kad su poslanicki benefiti u pitanju), SNP nece sa SDP-om...

To je taj niz. Brzo ce Medovim glasacima doci u glavu dje su zalutali.
Slazem se. To mi je i bila presudna stvar prilikom bataljenja apstinencije, ljeta gospodnjeg 2020. Obzirom da su se eksperti krojili na osnovu drugih kriterijuma (jednako losih, ako ne i gorih od onih profesonalno politickih) sama ideja je bila neki pomak, ne dovoljan ali pomak. Obzirom da se u eknomiju i pravo (a realno ni u svoju struku) ne razumijem, nisam komentarisao korake koji se ticu zaduzivanja i slicnih stvari vezanih za ekonomiju zemlje, zato o njima imam neko neutralno misljenje (mislim na Spajica i Milatovica, Srzentic).
Obzirom da smo veoma daleko od odabira kadra putem znanja i kvalifikacija, zadovoljan bih bio i da ideja (neke iduce) ekspertske vlade bude vodjena "partijski" - dokle god se na mjesto postavlja sposobna osoba koja nece da podilazi partiji koja je postavila (ne kao Zdravko jer nastavak slijedi) i koja moze da vidi siru sliku (not Zdravko). Opet, ni to nije bas idealno, neko moze da bude ekspert u svojoj oblasti ali da nema elana, znanja i pokretacke volje za vece stvari.
A o nepotizmu i korupciji nema potrebe ni da se razglaba, bice ovo sastavna slika svake naredne vlade.
Ovo su dovoljne "sitnice" da moj izborni glas ostane doma dje je bio i prije 2020.
Bookmarks