A u narednom članu fino piše da redovno zasijedanje počinje prvog radnog dana u martu.... Kojeg smo danas?
TT
Trebalo bi precizirati, radi preciznosti, da ako predsjednik Skupstine ne zakaze/odbije da zakaze Skupstinu u razumnom roku, parlamentarna vecina ima pravo da zakaze Skupstinu. Predsjednik Skupstine nema pravo da blokira rad Skupstine suprotno volji parlamentarne vecine.
To je demokratija.
A u narednom članu fino piše da redovno zasijedanje počinje prvog radnog dana u martu.... Kojeg smo danas?
TT
Ne znam sto nije jasno. Predsjednik Skupstine saziva Skupstinu, sto znaci da je to njegovo pravo i obaveza. Ako odbije da zakaze Skupstinu, suprotno volji parlamentarne vecine, onda to ne moze da traje beskonacno. Time bi prekrsio obavezu zakazivanja Skupstine i takvom zloupotrebom bi bila unistena parlamentarna demokratija. Zato treba samo dodati u poslovniku ono sto napisah u prethodnom postu: ako predsjednik Skupstine ne zakaze, ili odbije da zakaze Skupstinu u razumnom roku, parlamentarna vecina ima pravo da je zakaze.
Problem rijesen.
Ne moze predsjednik Skupstine imati vecu moc od parlamentarne vecine. To bi bilo suprotno demokratskim nacelima.
Vrati se Markovicu, sve ti je oprosteno.
Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
ovo što je radio Bulajić jer mu je tako reka Manda dok ga nisu prevaspitali oni koji trebaju, je mogao da odradi i Brajović, septembra 2020. godine. da ne zakazuje sjednicu
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Kolko kmeci Skoj
Podgorica Podgoricanima!
Ja ne znam sto se bune 43 vladi,jer ce trajati tj ako potraje do 2024.
Ne kapiram,imali su priliku i to bas lijepu,da budu na vlasti i da pokazu se. Ocigledno crkvena vlada je bez podrske Usa/Eu,znaju da su naklonjeni kome jesu i to je kap u časi pored svih nekih stvari+,izgubilu podrsku kako su dobili od Dritana na pocetku i cao.
Ne znaci da ce ovi biti bolji,al ako ne pojave u skupstinu predlog odma vlade 40% od plate svakom za ne pojavljivanje na radnom mjestu. Kako će Milača i drugovi odma doci
Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk
Priznajem da pojma nemam šta treba da se radi kad se već došlo u situaciju da predsjedavajući skupštine neće da zakaže sjednicu. Ono što skoj neće da prokomentariše jeste kako se formalno došlo u takvu situaciju. Kao po običaju djelimično predstavlja argumente, citira dio Ustava koji kaže da predsjednik supštine zakazuje skupštine, ali ne citira dio đe se kaže da skupština zasijeda u dva redovna zasijedanja. Pošto u Ustavu ne piše da predsjednik skupštine MOŽE da zakaže sjednicu, nego piše da je ZAKAZUJE, i pošto piše da redovno zasijedanje počinje 1. marta, Bulajić je imao obavezu da zakaše sjednicu i tu obavezu nije ispunio. I onda smo došli u ovu situaciju za koju ne znam kako se pravno valjano rješava.
Ko misli da budala o tome kako zasijedanje skupštine ne znači da se to mora odradit kroz sjednice, neka me zaobiđe. A možda neko i odgovori na pitanje da li je parlamentarizam zauvijek završen u Crnoj Gori pošto nema predsjednika skupštine da zakaže sjednicu... ikad više.
Last edited by NHM; 27-04-22 at 16:03.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ti ne odgovori na pitanje, da li znaci, sudeci po tvojim stavovima i stavovima tvojih favorita, a posto nemamo predsjednika skupstine, da se vise nikad ne moze sazvati Skupstina CG!?
Ja znam da vam je ona intimno potpuno nepotrebna kao i sve ostale drzavne institucije samo cekamo kada cete to glasno da kazete.
Ne pričam uopšte o Bulajiću, slažem se da mu se nije moglo dozvoliti da zauvijek blokira sjednice.
Mada i nije mogao zauvijek nego 150 dana. Imala je nova većina kad da izglasa vladu posle obaranja Bečića nego je trebalo raditi.
Ono što pitam je što sad. Ko definiše razumni rok? Predsjednik skupštine očigledno više ništa ne znači. Sjutra ako URA opet pretrči nazad mogu da traže zasijedanje za 10 dana i ako ga predsjednik ne zakaže - naprave sjednicu sami. Preko deset dana im je više od razumnog roka.
Zato pitam ove što pravdaju ovakvo rastezanje ustava kao lastike - hoće li odsad svaka ad hok većina moći da zakazuje sjednice kako im padne na pamet?
Tada su vjerovali Bulajiću koji se kleo u djecu da neće ometati zakazivanje sjednice itd itd... Htjeli da ga ispoštuju, ostalo je istorija...
TT
pa to je glavni problem. budući premijer je vjerovao Strahinji Bulajiću. Bulajić dolazi iz stranke koja je pod šapom SNSa i Rusije i eo već dobar vremenski period radi direktno kontra države Crne Gore, njenih institucija i građana. on je dužan da odgovara političkom vrhu Beograda, jer je u džepu istog. on nikad nije niti će uraditi nešto u korist ove zemlje
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Moraju se odraditi uložene pare.
Kukavac je vjerovatno htio odraditi kako je obećao, ali onda dođe neko da te podsjeti da si njegova investicija.
I takvi znaju biti grubi kad ih slažu. Ne samo prema lažovima već i prema porodicama.
Obično rade u firmama koje imaju tri slova koja se mijenjaju u zavisnosti od istorijskih okolnosti u matičnoj zemlji iz koje dolaze.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Nije dobro kad DPSovci ne kmece.
Sprdate li se vi to da je iko ocekivao od Bulajica ista drugo.
Muka mi da trazim dje je Manda rekao da sve zavisi od njih i Bulajica.
Je li to sramota reci da je DPS zajebao Dritana i ovo vrijeme iskoristio da ispregovara najbolje moguce uslove za sebe.
Jeste sve su u Bulajica vjerovali. Ko sto su svi vjerovali u Gvozdenovica i Komisiju za izmjenu izbornog zakonodavstva.
Zajebao ih je DPS i rekao da ce podrzati Memorandum i kad obale Becica da idu dalje.
A onda poceli da ih kecaju sa svakog coska.
Jeste, sve su se nade u Bulajica i DF da ne prevari polagale. Nevjerovatno da se i dan danas ne smije reci da je DPS iskoristio situaciju maksimalno i zajebao URU
Ne bih ja to nista diro
Da, od njega lično su očekivali, jer i dalje imaju OK mišljenje o njemu... Al onda se izgubilo vrijeme, desila se Ukrajina pa u vezi sa tim pritisci sa strane da mora ili SD ili SDP u vladu...
TT
Mislim da je jako plitkoumno razmisljanje da je URA dps spavac partija.
Imamo Dritana koji se 7-8 godina bori protiv DPSa, i sad se odjednom probudio i rijesio da ide sa DPSom? Nije svako na prodaju.
Kao sto sam rekao prije, URA se ponasa u skladu sa novim geopolitickim desavanjima, i saradjuje sa USA, UK i EU po pitanju formiranja nove vlade.
Svidja li mi se to? Naravno da ne. Mislim da nije bilo rata u Ukrajini, prosla Vlada bi opstala, ali s obzirom na novo prekrajanje svijeta, mi idemo na zapad, i samim tim nema mjesta u Vladi za DF, dok nazalost ne mozemo je sastavit bez DPSa.
Nuzno zlo u ovom trenu. Zato sto ovako mislim i razumijem igru Dritana, znaci li da sam i ja za DPS? Ne bi rekao. To nam je sto nam je, rat u Ukrajini je DPSu spas karta, i neocekivan poklon od univerzuma.
Ja se nadam da ce se kljucni ciljevi makar malo realizovati i nastaviti hapsenja, promjene u pravosudju, tuzilastvu, i da cemo makar malo biti manje zarobljena drzava.
Niko nam nije kriv sto u ovim procentima glasamo DF i DPS.
Kad smo kod Gvozdenovića (i izvikanij drugih funkcionera) jedini spas za DPS da povrati svoje birače je da njega i slične puste niz vodu... Iznenadili bi se koliko ih ne podnose u DPS-u
TT
Ovo je i Blazic vrlo lijepo objasnio juce, da moze svako da shvati. I nema ovdje glupih koji ne shvataju. Ali ima ostrascenih i ima bezobraznih placenika koji su u stanju samo da pricaju kako im partija naredi.
Ko je jos cuo da u nekoj drzavi zbog pravne praznine jedan covjek moze da blokira rad parlamenta? I pritom se na to ne gleda kao na zloupotrebu! Pa to su maloumne zamisli u koje samo debil moze iskreno da povjeruje.
Last edited by VanjaTheMan; 27-04-22 at 18:34.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks