Je li to onaj Kentera sto parkira auto na trotoar duze vrijeme i sto mu ga ne smiju maci, ili neki drugi Kentera?
Je li to onaj Kentera sto parkira auto na trotoar duze vrijeme i sto mu ga ne smiju maci, ili neki drugi Kentera?
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Odgovor na tvoje konkretno pitanje oko toga što sad, iako meni nije upućen, je sljedeći. Ne znam, daj mi podatke za prethodnih deset godina, da li je i u kom procentu bilo isplativo kupovati fjučerse i koliko je na taj način ukupno zarađeno ili izgubljeno i koje su prosječne oscilacije na berzi na godišnjem nivou (isto deset godina).
Kad pogledaš nije to neka kvantna fizika, ali nekad treba imati samo elementarnu logiku i statističke podatke i analize.
Ako je Cedis kupovao fjučerse unazad deceniju, izvuče se prosjek razlika u cijeni po godinama i vidi se da li je za posljednjih deset godina to u prosjeku češće bila ispravna ili pogrešna odluka i pretvoriti oscilacije na berzi u milione eura.
Nego, kad zaposliš partitokrate koji nikakvog iskustva nemaju, a ni elementarne logike niti poznavanja načina ispitivanja kretanja na tržištu, dobijemo ovo.
Samo da ne bude ko u IRF, antidatiranja odluka OD i zavođenja naknadno, pa ljudi popili krivične.
No se nadam da će, makar za nauk nekim budućim partitokratama, malo više da se priča, istražuje, piše. Možda malo novine krenu, neka NVO, možda bi Vasilije Miličković da je živ podnio krivičnu prijavu zbog nesavjesnog poslovanja.
Valjalo bi da neko plati neznanje, čisto da neki budući makar pitaju okolo, prije nego što postupe po partijskoj direktivi a koja je nikako nije na ti sa elementarnim logikom i korporativnim upravljanjem.
Partitokratija, partijski interesi iznad državnih, gledanje rejtinga, postavljanje lojalnih stranci a ne struci, je kancer. Sve to nas je ubijalo tri decenije uz bonus sa korupcijom, ubijalo nas je od 30.08. na ovamo uz bonus sa neznanjem, a ubijaće nas i za vakat 43. vlade.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Last edited by kimmi; 22-04-22 at 01:30.
Na ovu priču o nekupovini fjučersa, dodajte budalaštinu od priče o Komarnici. Neke budale su odlučile da skrkaju grdilo para, mislim da je procjena (prije poskupljenja materijala) bila 300 miliona eura.
A šta dobijamo? Uništavanje jednog kanjona i rijeke, izvođenje radova u trajanju od 8 godina (ne lipši magarče do zelene trave), energiju u vrijeme visokog vodostaja (što imamo a nedostaje nam u sušnim mjesecima), veoma mali procenat nedostajuće energije.
Sprdnja nad sprdnjama.
Umjesto da se okrenemo većim solarnim elektranama, vjetroelektranama, čiji rok u oba slučaja izgradnje traje neuporedivo kraće, a daje ozbiljniji prinos (uloženo/vraćeno), plus nam solar daje energiju u sušnim mjesecima, ovi debili bi čak i kontra ekonomskoj logici da uništavaju kanjone, rijeke i prirodna staništa.
Ko god gura tu priču, a u konkretnom slučaju to koliko čujem najviše rade Demokrate i DF, je za mene izdajnik. Ne Crne Gore, nego zdravog razuma.
Debili!!!
Iskreno, zabolje me za ova sitna ideološka prepucavanja. Ako nova vlada zaustavi ovaj suludi projekat, od mene će imati VELIKI PLUS.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Jbg... Kod solarnih elektrana slabo bude betona i građevinskih radova. Kod hidrocentrale toga koliko oćeš.
A građevinski radova majka za školovanje nejači...
Što bi u Bratonožiće kazali "No building, no inbuilding".
Dakle kod solarnih je "no inbuilding" pa nisu zanimljive. Tako da postoji ekonomska logika za Komranicu. Doduše ponajviše za direktore firme koja investira i njihove silnte partnere.
Tko leti, vrijedi...
Jbt, je li realno da godinama dodjeljujete neke mitske i nadljudske sposobnosti tipu koji je jedva, uz intervenciju komiteta, skkepa' ekonomiju sa jedva prelaznom ocjenom, sa englenskim barata koliko li i sa klingonskim, a za GPU i RAM misli da je neki statistički podatak koji dodje po glavi stanovnika.
Majlo, veli, mastermind.
Forever young, i want to be forever young
Onaj iz teksta reče da su makar u avgustu kupili količine potrebne do kraja godine, gubitak bi bio manji za 5 miliona. Ovako su išli mjesec po mjesec, valjda nadajući se da će da padne cijena.
A radili analize nisu sigurno.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Evo Lekić odbio učešće u novoj vladi.
Dobro mlad je,ima se kad.
Poslano sa mog M2006C3MNG koristeći Tapatalk
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...m-vrsite-vlast
Nikolić: Radovaniću, uozbiljite se, sada zajedno sa DPS-om vršite vlast
"Budući da će svaka vaša odluka ipak zavisiti od nas, bilo bi poželjno da izbjegavate ispade poput onih koje ste imali na beogradskoj televiziji"
Poslanik i portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić pozvao je generalnog sekretara Građanskog pokreta URA Miletu Radovanića da se "uozbilji" i naveo da sada "vrše vlast" zajedno.
Nece DPS dat
😂😂😂😂
“Smatramo da je to važan gest koji će doprinijeti uvažavanju manjinskih prava i biti važan mehanizam u njihovoj afirmaciji. Na ovaj način šalje se snažna poruka međunarodnoj, ali i domaćoj javnosti da Crna Gora slijedi svoj prirodni put multinacionalnog sklada i uvažavanja doprinosa nacionalnih manjina na društvenom, kulturnom i političkom polju”, kazali su iz HGI.
Ok, HGI ulazi u vladu, nego trebalo bi objasniti šta je dovelo do raspada partije i svjesno biranje "ispod cenzusa" u prošlim parlamentarnim izborima.
Poslano sa mog M2006C3MNG koristeći Tapatalk
kakav je ovaj DPS, tolike godine lažu narod i sad govore istinu
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Pa šta su slagali sad?
Meni ovo sve djeluje ko fingirani sukob. Kao svako malo razmijene se ovakvi twitovi da se stvori privid sukoba kojeg vjerujem da nema. U prilog tome, i Urin bot na fejsbuku preko svojih 30,40ak naloga provlači istu tu priču. Kao moramo da se napadamo, po onoj ,da se Vlasi ne dosjete.
https://ura.org.me/vijesti/jokic-he-...sta-cinjenica/
a ministarka urbanizma i ekologije kao i ministar ekonomskog razvoja potpredsjednici URE. Ne brinite, ništa od HE Komarnica.
p.s. a pogotovo ništa od Kentere
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks