10-15% pripadnika ukrajinske vojske čine žene.
https://twitter.com/visegrad24/statu...97267608694785
*nije tenk no samohodna haubica (tj. nije na prvoj liniji)
Last edited by ASC; 20-04-22 at 19:28.
Je li ovo neka igrica? Meni ovo djeluje nestvarno...
https://twitter.com/NguyenK68421403/...v1CiVkB2w&s=19
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Руси се спремају да у прво у херсонској, а онда и у јужним дјеловима запорошке области прво поставе колабораторе на власт, а онда да прогласе независност или уједињење са ДНР, што му дође на исто.
Ипак у Херсону је јако тешко наћи релевантне колабораторе, а двојица су до сад убијена од стране украјинских партизанских јединица које дјелују у руској позадини.
Јутрос је убијен један од кандидата за шефа окупационе херсонске полиције.
https://twitter.com/visegrad24/statu...o4f6fqbRg&s=19
Црногорце је одржало црногорско срце.
Previše je naslova koji se mogu iskoristit. Uvijek može da se kaže da se jedan Veliki Inkvizitor i Idiot ponaša kao Kockar sa ljudskim životima kao ulogom, a sve ovo što rade Bijedni ljudi pamtiće se kao Priče iz podzemlja ili Zapisi iz mrtvog doma. A sve to da bi se ispunio San smiješnog čovjeka.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
noćas ipak demant od strane amera
On Tuesday Pentagon spokesman John Kirby said Ukraine had received additional aircraft as well as parts, but clarified on Wednesday that no fixed-wing aircraft had been provided so far to Ukraine's military.
"I was in error in saying that, in past tense, they have been given whole aircraft. I regret the error," Kirby said on Wednesday.
"That said, the Ukrainians have received -- through United States' coordination and provision -- enough spare parts and additional equipment such that they have been able to put in operation more fixed-wing aircraft in their fleet than they had even two to three weeks ago."
e, sad šta je istina ko zna
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Isti plan ima i Engleska.
"Njemačka će do ljeta prepoloviti uvoz nafte iz Rusije, a do kraja godine uvoz će svesti na nulu, rekla je njemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok poslije sastanka sa kolegama iz baltičkih zemalja, objavio je BBC.
„Bićemo na nuli do kraja godine, a onda slijedi gas“, kazala je Berbok poslije sastanka i dodala da će Njemačka biti na „evropskoj mapi puta“ kada je u pitanju uvoz energenata iz Rusije."
Poslano sa mog M2006C3MNG koristeći Tapatalk
Било је појашњење са украјинске стране, да се ради о наоружању за авионе и резервним дјеловима.
Поред 90так активних, Украјина је прије рата имала на десетине авиона Су27, МиГ29, Су24 и Су25, који већ деценијама леже у разним степенима неисправности.
Уз довољно дјелова, дио тога се може оспособити да лети и извршава задатке у ратним условима.
Слично је и са хеликоптерима Ми24 и Ми8.
Ovaj je bloger i imao telegram kanal koji je sirio rusku propagandu na teritoriji ukrajine.
Rata je vidio koliko li ja sto sam.
Ali dobro....
A ovo sam vidio da se zapadna stampa presnecuje i pita kako to da nema demokratskih izbora za novu vlast
Jeste sve se poslije ratnih dejstava raspisuju izbori...
Vidjesmo i u Afganistanu i Iraku kako su odmah poslije bombardovanja i vojnih dejstava raspisali izbore.
Ne bih ja to nista diro
Last edited by Hell Raiser; 20-04-22 at 21:10.
Ruski svijet
Stiže obećanje Borisa.
https://apa.az/en/europe/uk-pledges-...ukraine-373937
Kamo sreće da je više borisa u evropi i svijetu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Od ostalih dogadjaja vezanih za rat.
Poslije konstantnih prozivki Njemacke kao drzave i skandala sa odbijanjem njemackog predsjednika kao proruskog, juce se u Bildu pojavio tekst u kojem se njemci pitaju ko je dao vise para ili pomoci ratu u Ukrajini. Dok italija i francuska ne trpe nista iako je pomoc samo deklarativna, madjarska je jos odbila bilo kakve ultimatume. Urednik se pita je li cilj unistenje njemacke ekonomije.
Kao odgovor britanski Telegraf poziva na uvodjenje sankcija Njemackoj ili u najmanju ruku bojkot njemackih proizvoda.
Njemacka vlada danas odlucuje da se sa spiska opreme koja je bila spremna na isporuku ukloni svo teako naoruzanje. Od 12 stavki na spisku ostale su samo 3
Ne bih ja to nista diro
Timeline of Olaf Scholz's many lies
1) At the end of February Germany's defense industry sends Scholz a long list of all available weapons.
2) Scholz doesn't share the list with Ukraine.
3) Scholz says that there are no more weapons left in Germany to give to Ukraine.
4) Germany's defense industry leakes the list to Ukraine's ambassador.
5) Scholz says that the weapons on the list don't work.
6) The defense industry denies this and leakes the list to the press.
7) Scholz states Ukrainians can't master the weapons in the available time.
8) German defense experts tell the German press that Ukrainians can master the weapons in 2-3 weeks.
9) Scholz says the weapons are needed by NATO and NATO must approve their transfer.
10) NATO officials and German generals deny this.
11) Scholz says no other NATO/EU ally is delivering heavy weapons to Ukraine.
12) The US, UK, Australia, Poland, Czechia, Slovakia, Romania, Turkey, Italy, Finland, Denmark, Romania, Netherlands, etc. publish the lists of heavy weapon they deliver to Ukraine.
13) Under pressure Scholz announces €2 billion for Ukraine's military.
14) German parliamentarians find out that it's really just €1 billion, which won't be available for another 2-3 months, and then Scholz can veto or delay indefinitely every item Ukraine wants to buy.
15) The US, France, Poland, Romania, Japan, the UK and Italy, plus the heads of EU and NATO spend an afternoon trying to talk sense into Scholz.
16) Scholz makes a statement and says Ukraine can have the €1 billion now and order whatever it wants from the list.
17) Ukraine's ambassador says that Scholz removed all the items Ukraine actually wants from the list before giving it to Ukraine and what remains on the list is just a fraction of the €1 billion.
Ne bih rekao da je odbijanje posjete njemačke delegacije od strane Kijeva bilo slučajno.
A javljaju se i unutrašnja trvenja u vladajućoj koaliciji đe ostali pritisaju Šolca i SPD da se da Ukrajincima to što traže.
Last edited by ASC; 21-04-22 at 09:31.
Kakav će to kec na desetku biti ruskoj ratnoj propagandi kad Njemačka pošalje oružje koje će "opet da ubija Ruse".Moguće i podizanje morala ruskoj vojsci tim potezom.
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Sve je to u redu. Ne sumnjam ni malo da se tako izdesavalo.
Ne mijenja nista sliku koja se pravi u medijima.
Njemci se sve vise osjecaju uvrijedjenim prozivanjem Ukrajinaca dok trpe inflaciju i daju milijarde pomoci.
Ne mijenja sliku koju prave britanski mediji da je njemacka rusofilna drzava i da im treba uvesti sankcije. Prijetnja ugrozavanjem ekonomije najvece EU ekonomije radi pritiska UK i USA nece biti dobro prihvaceno u Njemackoj...
Posebno zbog stava Poljske oko aviona ili francuske oko pomoci...
Ne bih ja to nista diro
Русија је објавила да је након скоро два мјесеца освојила Мариопољ, односно оно што је остало од њега.
Такође објављено је да је Путин наредио да се Азовстал стави у окружење.
Што је и донекле логично.Раније ми није дјеловало изгледно, али бих рекао да сада постоји могућност да се Мариопољски гарнизон, преко треће стране извуче из Азовстала, вјероватно морем.
Русија би сачувала битну фабрику, животе својих војника а Украјина сачувала те трупе.
Мада не бих искључио да је у питању обмана.
https://twitter.com/nexta_tv/status/...aCnXmG2Cg&s=19
Ne vjerujem da ce se to desiti. Mislim da bi mu okrnjilo neki politicki ugled kod svojih vojnika ako ih pusti.
S obzirom na neke zahtjeve, prije vjerujem da ce se povuci na ivice i poceti da zasipaju strateskim bombarderima, ili ce DNR koristiti gas kao sto su trazili.
Mada.... Svasta se desava, pa se moze i to sto ti pomenu da se desi
Ne bih ja to nista diro
Navodno su mogla i nasa, pa su ih amerikanci urnisali tomahavcima.
Ne bih se ja bas kladio na kvalitet sovjetske gradnje
Ne bih ja to nista diro
Ne znam da li se sjećate govora Šolca u parlamentu prije mjesec dana.
Bilo je to rečenica,pa žestok aplauz.
I onda ništa.
Očito da kalkulišu sa navedenim, relacija standard na koji su navikli i obaveza prema EU.
Čak mi je nevjerovatno da SDP pritiskaju zeleni i liberali da pređe s riječi na akciju.
Meni je izgledalo da će Njemačka preuzeti ulogu NATO glavnice nego nisam više sigurna.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks