Originally Posted by
Hell Raiser
Covjek je pricao o Arbitraznom sudu za blokchain smart contracts.
I usput, slozicu se, populisticki objasnjavao blokchain tehnologiju babi iz crmnice.
A sto se onoga o cemu je pricao, pametnim ugovorima, pa nije bas ni toliko nova stvar, niti je Ethereum fondacija jedina koja ih implementira.
Jedan od vecih provajdera pametnih ugovora je i IBM.
Tako da se ta tehnologija vec koristi u medicini, pametnim gradovima, ugovorima izmedju americkih firmi....
Da ti objasnim kratko. Blokchain smart contract je tehnologija koja se ispunjava ukoliko su ispunjeni dogovoreni uslovi. Ne moze se prekinuti i rezultat znaju samo ugovorene strane. Teske su za hakovanje pa se smatraju sigurnom razmjenom podataka.
Dje si ti ukapirao da se radi o prodaji i kupovini kriptovaluta i pranju para, stvarno ne znam
To je neizostavna posljedica ideje da se regulisu kriptovalute u drzavi kao sto je Crna Gora. Komnenic ga je dobro pitao zasto bi ti ljudi dosli ovdje i da li bi htjeli da kreiraju teren koji njima odgovara. I odgovor je apsolutno da bi. Posebno ako imas konkurentske drzave koje se bore da dovedu te ljude. Dovesce ih onaj ko im kreira najpovoljniji teren. Zna to i Spajic ali se pravi lud. Stavise, kao neko ko investira u kriptovalute siguran sam da racuna na to jer i sam ima finansijski interes da izvuce sto vecu korist od kriptovaluta.
Uzgred, neko treba da mu kaze da je Ethereum i dalje POW.
Last edited by VanjaTheMan; 09-04-22 at 20:35.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Bookmarks