Quote Originally Posted by Because View Post
Evo situacije od juče. Bio procjenitelj, računa se uknjižena kvadratura stana dakle ako da peocjenu na 1300 x uknjižena kvadratura to se šalje banci kao konačna suma jer sam vidjela izvještaj i na tu sumu ti banka pokriva (uglavnom manji lredit sto neko reče 20%) raspored prostorija se gleda, da li to ima smisla, gledao i gdje je ventilacija za aspiraror u odnosu na utičnice za sporet itd. Gledao je i pogled sa terase.. e sad nije ga zanimalo je li parket, tarket i to, nije ga zanimao kvalitet pločica tačnije to je opisano kao i u svakpj ušorednoj zgradi kao standardno- gleda se i postojanje lifta i parking mjesta. I onda uporedno sa ostalim sličnim zgradama u obližnjoj lokaciji gledao njihove prodajne cijene.. e te cijene su bile tipa 1290 i 1300 što je i maveo u procjeni sa podacima sa sajtova za prodaju ali on ih je procijenio na malo manje pa time i moj stan... Ima li tu pravde ne znam. Ali tako mi je bilo.
Uglavnom koliko procentualno od cijene stana treba da imas kao ucesce? Nesto mi to djeluje mnogo da 20% kesiras odmah...