8C
Giulietta Sprint
33 Stradale
2600
GTA
Montreal
Spider
156
Brera
8C Competizione
Kako je Alfa Romeo došla na zao glas? To je puno puta ispričana priča, ali ajde da je ponovimo. Italija je pomogla Sovjetski Savez prilikom motorizacije (Fiat tehnologija), ali Sovjeti nisu imali novca da plate. Kako je Sovjetski Savez bogat sirovinama potpisuje se ugovor da Italija iste uvozi (kao kompenzaciju za tehniku), a najviše je uzimala čelik. Prve količine tog sovjetskog čelika završavaju u novootvorenoj fabrici Alfa Romeo, te je model Alfa Romeo Alfasud prvi automobil napravljen od tog čelika... Uskoro se pojavljuje izreka da Alfasud pojede korozija još u katalogu. Osim Alfa Romea i ostali (Lancia i Fiat) koriste taj čelik. Polovinom osamdesetih postaje jasno kolika je katastrofa sovjetski čelik i odustaje se od istog. Šteta je napravljena, a svi kasniji pokušaji (Lanca Thema je npr. prvi serijski automobil sa potpuno galavanizovanom karoserijom) nisu uspjevali, tim prije što tada na scenu stupaju i neki proizvođači (Japan) i italijanska auto-industrija se nikada nije oporavila od toga. Da se razumijemo, ne bih ja krivio samo Sovjetski čelik, krivi su sami proizvođači jer tada nije postojalo nešto što je danas uobičajno (a na scenu su doneli Japanci) - kontrola kvaliteta.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
opet ova tema ode u onom pravcu kao android vs ios.... i sl...
ja znam samo da bih da kupujem novo auto sa nekim "normalnim" budzetom...sjutra kupio ovo
![]()
To bi bilo za instagram, in real life:
![]()
ode jer prosto neodoljivo je zacikavat vas sektase,jer toliko primate sve k srcu
nema ti odje puno sektasa...ako i ima....
ja sam vozio dvije alfe...nadam se jos kojoj u buducnosti.... ali isto tako ne bjezim ni od ostalih.... imao ili imam pezoe, citroene, renoe, fordove, opela....evo sad i prvog starca japanca....
ne bjezim ni od jednog brenda...niti nesto hejtujem bilo koji.... sjutra cu kupiti opet bilo koji auto od ovih proizvodjaca....
Prca vas umart kvalitetno i profesionalno.
I am proud.
Prema tome, šta da ti kažem?
bice stelvio kod mene 10tak dana...vec se druzimo 2 dana i mogu vam reci da sam odusevljen...kako se to vozi, to nema veze sa suv vozilima...
moracu nedje do primorja za vikend da je probam ako dozvoli vrijeme![]()
https://www.instagram.com/p/CbQLQL4q...dium=copy_link
Kakvo dupe
Sent from my KB2003 using Tapatalk
eh.... mozes misliti kako mi je vratiti se u c3 posle stelvia....ali sto je tu je
auto se bas lijepo vozi... nije pregledna pozadi kao nijedna alfa...ali senzori, kamera, bude to ok![]()
2.2dizel je u nju i ide bas lijepo...prosto mi je nevjerovatno da se jedan suv tako vozi i uospte nemas osjecaj brzine i ubrzanja, a kad pogledas kazaljku iznenadis se kad vidis da si vec na 140....
nisam uspio nidje da odem nedje vani da je malo testiram na otvoreno bez do DG..sve ostalo je gradska voznja
menjac me odusevio...zf sa 8 brzina...kao i dizajn unutrasnjosti...
mozda to ne izgleda ono svemirski kao sad ova auta sa sve touch ekranima, ali to je ono sto ja najvise volim, displej na vrhu, komande oko mjenjaca i na volanu i komande klime odvojene od svega
naravno, kao i svaka alfa koju sam imao, i ova ima mane za koje ja sto puta rekoh do sad, mora da je inzinjerima bila pauza za rucak pa zaboravili dje su stali kad su nesto radili
vidjecemo kako ce se pokazati...ono sto je sigurno je da auto pojavom skrece paznju...
Ne znam za vas ali meni su ovi momci strava. Evo ga jedan masu dobar podcast:
Pa Djomla nije neki znalac kada su automobili u pitanju, mada i on ima par ovakvih gdje prica o kupovini i kvarovima, a Xen je legenda.
Podkasti su im full, priznaju i pričaju realno kakvih su problema imali.
Meni omiljeni onaj sa Swiftom
Meni je ovaj gore sa Alfama…
A dobar je i sa Swiftom, onaj sto ima navigaciju i debeli.![]()
upada mi na 159 voda negdje kroz vrata, bio sam više puta kod acike, stlano negdje izbije. jedna pa druga vrata i tako u krug. da li je imao neko sličnih iskustava i znate li ima li ko u pg da se bavi time?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks