Da te ko pogrešno ne shvati:
Na klipu je ulazak ruske vojske u Buču prije skoro mjesec dana.
Tip kojeg je ubilo vozilo je sam dobrim dijelom kriv. Izišao je iza ugla put vojnog položaja u sred ratne zone. Kolateralna šteta.
Međutim, ljudi vezanih ruku, poubijani po podrumima i kućama su potpuno druga priča, a toga ima masu.
Imaš svjedočanstva lokalaca da su kupili lokalne činovnike prokazane kao "nacionaliste", veterane rata u Donbasu (ili one tako označene), ljude sa ukrajinskim tetovažama i vodili na pogubljenje.
Dok su prema kraju okupacije počeli nasumice da ubijaju ljude.
Pobijenu djecu da ne komentarišemo.
Last edited by ASC; 05-04-22 at 11:05.
Zato i napisah ono gore. Ulica je jos uvijek prazna. Ostali dogadjaji se jos nisu odigrali. Mislim da se vec vide dva mrtva tijela na ulici, ovaj lik je treci.
Iznenadjuje me da je ovo odgovor ukrajinske strane da mrtvi na ulici nisu rezija i propaganda, vec da su nastradali od ruske vojske.
Malo im je ovaj potez amaterski i bacice sumnju i na ostale snimke
Ne bih ja to nista diro
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
U marijupulju zarobljen americki general koji je tamo bio poslednjih godinu dana
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
UKR MoD estimated RU casualty figures of 18,000+ soldiers; 700 tanks destroyed or captured.
As an old tank Division Commander, those figures are unfathomable to me.
The US went into Desert Storm with 400k+ troops and a bunch of equipment...imagine those losses back then. 9/
Ne sporim CV ali evo i on poredi Iraq sa Ukrainom, jos veli preko 400k US vojnika je napalo ahahahahahaaha.
A piloti i oklopne jedinice igrale Call of Duty tamo, uz god mode
Sent from my phone
Украјинци су веома задовољни са овим системом.А још домаће.
Ово је и извозни производ па често користе конзоле које су биле предвиђене за арапско тржиште, са командама на арапском![]()
Црногорце је одржало црногорско срце.
Da, zamisli da je njima zabranjeno da posluju preko privatnih računa u Švajcarskoj (funkcionisalo bez ikakvih problema devedesetih) za poslovne potrebe...
Ruska vojska se povlači, sve više izlazi na vidjelo da su logistički ,,pukli". Šta će biti na paradi u Moskvi 9. maja? Koja pobjeda? Demilitarizacija Ukrajne? Denacifikacija Ukrajne? Da Ukrajna prizna Donjeck i Lugansk? Da Ukrajna prizna Krim kao dio Rusije? Ili su ovi prvobitni ciljevi ,, specijalne vojne operacije" previše? Drugi ciljevi? Kontrola cijele obale Azovskog mora? Zaplijena zapadnog oružja? Povlačenje prikazati kao genijalan plan i prvu fazu? Šta bi se moglo prikazati kao Ruska pobjeda?
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Devastiranje ukrajinskih vojnih efektiva i uništenje glavnine ukrajinske vojske u Donbasu, koju po Rusima čine te neke neonacističke jedinice.
To bi mogli da predstave kao demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine na vojnom planu.
Znači treba im pobjeda u Donbasu i što više pogodaka po nekim ključnim tačkama širom Ukrajine.
Ostatak demilitarizacije i dencifikacije moraće probati postići nekim mirovnim dogovorima i pregovorima, čiji uspjeh upravo srazmjerno zavisi od vojnog.
Što se teritorije tiče, pretpostavljam da bi bili zadovoljni sa Donbasom, Harkovom i cijelim južnim dijelom, uključujući Nikoalev i Odesu.
Ne vjerujem da to sve mogu do 09.maja, ali ne znam ni da li su tako zacrtali.
Значи пукли су руси. Запад је побиједио...
Strasna pobjeda. Nastavice da svjesno lazu kao i do sad. A istorija pamti.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
"They kept laser of the KA-52 till the last second not to trigger any warnings. Hello had no chance! Legends!"
Ko u Battlefieldu, drzis crosshair pored/oko tenka ili helikoptera do samog kraja da ne osjeti laser. Mada pitanje je imaju li uopste helikopteri alarm za laser, tenkovi imaju. Bilo bi dosta teze da se krecao jer nije tv guided.
Od ovih atgm klipova najjaci mi je onaj iz Iraka nedje kad gadju pikap koji stoji medju kucama i raketa leti i leti a baja pred sam udar upali auto i pomjeri se
Sent from my phone
Last edited by nikolaf7; 05-04-22 at 13:07.
Šta je rečeno 24.2.2022 god. da je cilj ,,specijalne vojne operacije"? Da podsjetim, četri su tačke:
1. Demilitarizacija Ukrajne? Ovo se neće desiti, pogotovo sada poslije dešavanja na tzv. Kijevskom frontu. Tek sada počinje naoružavanje Ukrajne, ne samo Ukrajne već i drugih susjeda Rusije. Ovaj cilj je neostvariv.
2. Denacifikacija Ukrajne? Nisu uspjeli da uđu u Kijev, smijene postojeću vlast i postave neku ,,slobodnu". Kada Kijev nije pao u roku od 96 sati vidjelo se da je to ,,zaludna rabota". Ipak, ovo će zvanična Moskva preformulisati da misle na Donjeck i Lugansk i da je to cilj. Umjesto denacifikacije (ma šta god im to značilo) Ukrajne biće (zapravo već je počeo taj narativ od zvanične Moskve) denacifikacija Donjecka i Luganska.
3. Da Ukrajna prizna Donjeck i Lugansk kao nezavisne države? To se neće desiti. Jedina mogućnost da se to desi je uspješno sprovedena tačka 2. Da Ukrajina prizna te dvije oblasti kao nezavisne vrlo brzo bi to učinili i saveznici Rusije (Kazahstan npr.). Ono što zvanična Moskva može sada prikazati kao uspijeh je to da zvanični Kijev nema kontrolu nad tom oblašću. Tu će se nastaviti rat, moguće u još surovijem obliku nego što je do sada bilo.
4. Da Ukrajna prizna Krim kao dio Rusije? Čisto sumnjam da će se ovo desiti. Opet, za razliku od Donjecka i Luganska koji će Ukrajna poslušati povratiti pod kontrolu (da, i vojnim putem, odnosno tzv. kontraofanzivama), mislim da se neće tako lako usuditi da (vojnim putem) povrate kontrolu nad Krimom. Zvanična Moskva smatra Krim za teritoriju Rusije pa bi napad na tu poziciju smatrala napadom na Rusiju. Tada mogu da upotrebe i taktično nuklearno naoružanje. Preveliki rizik. Tu će glavnu ulogu igrati diplomatija.
Edit: da, još nešto, kakav god ishod bio ne stoji ,,zapad pobjeđuje", može samo Ukrajina je potisnula (pobjedila) okupatora. Da i tu budem jasan.
Last edited by wulfy; 05-04-22 at 14:39.
Poljska i Češka su najavili da će u Ukrajinu poslati oko 150 tenkova čije je porijeklo Sovjetski Savez (poznavanje tehnologije). Danas su stigli prvi tenkovi iz Češke (T-72) u Ukrajinu.
Već ima 4 miliona izbjeglica iz Ukrajine u Evropi, a procjenjuje se da je još oko 7 miliona interno raseljeni u Ukrajini. UNHCR procjenjuje da se može očekivati još 2 do 3 milona raseljenih (što interno, što van granica Ukrajne), te u skladu sa ovim brojkama planirati donacije.
Vasilij Nebenzja, stalni predstavnik Ruske federacije pri UN, je izjavio da će dostaviti dokaze da zvanični Kijev (i njegovi zapadni sponzori) širi lažnu priču o zločinu u Buči.
Zbog zločina u Buči slijedi novi paket sankcija ka Rusiji. Do sada je indetifikovano 412 žrtava.
Italija, Danska i Švedska su sa svojih teritorija protjerali više ruskih diplomata.
https://t.me/istocni_front/4629
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks