Page 214 of 494 FirstFirst ... 114164204210211212213214215216217218224264314 ... LastLast
Results 5,326 to 5,350 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Znači, već je presudjeno.
    Ruski vojnici su se povukli po naredbi svoje komande, pa su uz put na cesti ubijali sve što se kreće, da eto ostave neke dokaze svojih zločina.
    ma kakvi. nisu ih ubijali mjesec dana koliko su držali to mjesto. no je život bio fantastičan. i onda se oslobodioci ruski povukoše, dođe vojska UKR, i izvrši masakr. ovakvima ka ti ni Mladić nije najveći zločinac u Evropi od 1945. na ovamo, no je morao to da odradi. dobio ti je SNS, ne moraš više po forumu da botinjaš
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

2. The Following 2 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    1,383
    Thanked in
    375 Posts

Pogledajte propagandne filmove o logorima u drugom svjetskom ratu, pomislio bi covjek to je tamo bila ljepota, izlazilo se, druzilo, zaradjivalo, islo u kafanu. E taman je takva ruska propaganda od kraja februara do danas. Paradoksalno ali od najvecih boraca za slobodu i borbu protiv fasizma postali su ovo.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

4. The Following 4 Users Say Thank You to Jakuza For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,014
    Thanks Thanks Received 
    4,081
    Thanked in
    2,304 Posts

На основу онога што смо видјели не само у Бучи, него комплет на том правцу, од пљачки и убистава, до остављених тијела руских војника, опреме и технике, све сам ближи закључку да је руским јединицама на том правцу, услијед лоше логистике, тешких борби, услова и понегдје распада команде, пријетило уништење.И да су зато повучене.

Чак мислим да ће потрајати седмице и мјесеци, можда и дуже док се те јединице не доведу у стање да могу да се употребе негдје друго.

Ратни злочини свакако, геноцид је ипак претешка ријеч.
    Last edited by BAR; 04-04-22 at 16:49.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

6. The Following 2 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    111
    Thanked in
    60 Posts

U ukrajini sigurno ima stranih agenata,vojski za koje se ne zna da su tamo CIA,MI6 itd koji su mogli da urade ovo u Buchi...

Sent from my SHARK PRS-H0 using Tapatalk

8. The Following User Says Thank You to 3g-m For This Useful Post:

ASC

Thanks Thanks Given 
    6,085
    Thanks Thanks Received 
    6,616
    Thanked in
    3,160 Posts

Quote Originally Posted by 3g-m View Post
    U ukrajini sigurno ima stranih agenata,vojski za koje se ne zna da su tamo CIA,MI6 itd koji su mogli da urade ovo u Buchi...

Definitivno.

Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

10. The Following 5 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    111
    Thanked in
    60 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Definitivno.

Morate priznati da im ne bi bilo prvi put da urade takve stvari...
    SIGURNO!

Thanks Thanks Given 
    1,845
    Thanks Thanks Received 
    5,384
    Thanked in
    2,073 Posts

Quote Originally Posted by 3g-m View Post

13. The Following 2 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    На основу онога што смо видјели не само у Бучи, него комплет на том правцу, од пљачки и убистава, до остављених тијела руских војника, опреме и технике, све сам ближи закључку да је руским јединицама на том правцу, услијед лоше логистике, тешких борби, услова и понегдје распада команде, пријетило уништење.И да су зато повучене.

Чак мислим да ће потрајати седмице и мјесеци, можда и дуже док се те јединице не доведу у стање да могу да се употребе негдје друго.

Ратни злочини свакако, геноцид је ипак претешка ријеч.
    Saglasan. Eto je i ruska agresija započela zbog "višegodišnjeg genocida u Donbasu".

Ali sad su svi preko noći postali eksperti za genocid.

Pitam se koliko njih uopšte zna definiciju i razlike/nijanse između ratnog zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida. Bez da koristite Google 😃

Ali kad nešto pročitaju/čuju na TV-u ili kaže neki političar, onda mora da je tako. Pa ajde da ponavljamo za njima. A s druge strane se ne priznaju odluke međunarodnih sudova, jer što zaboga sudovi i pravnici znaju o pravu 🙂

15. The Following User Says Thank You to Mitro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,123
    Thanked in
    2,748 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    kakve veze ima to da je gazda kluba zabranio svojim igračima da drže natpis protiv rata u UKR i ovi ljudi te drže zastavu UKR i NATOa? ova slika je totalno nebitna.

pazite reakciju, ka pojedine forumaše da čitam

Russia’s foreign ministry said that footage of dead civilians in the Ukrainian town of Bucha had been “ordered” by the United States as part of a plot to blame Russia.

“Who are the masters of provocation? Of course the United States and Nato,” ministry spokeswoman Maria Zakharova said in an interview on state television late on Sunday, Reuters reports.

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk

Prvo, dočekaš sa provokacijom, sa NATO zastavom, tim iz države koja je 3 mjeseca gutala kasetne bombe, osiromašeni uranijum (oboje zabranjeno ženevskom konvencijom), gadjanjw civilnih ciljeva itd, i onda očekuješ kooperativnost od gosta, nakon što si ga tako dočekao, ne ide baš sa logikom.
    Drugo i još bitnije, šta se desi sa parolom "ne mješati politiku i sport", npr. Čavić je radi takvih stvari "pio" kazne i diskvalifikacije, ali ništa neobično u licemjerstvu i selektivnoj primjeni, sve po potrebi i narativu.
    Forever young, i want to be forever young

17. The Following 2 Users Say Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Prvo, dočekaš sa provokacijom, sa NATO zastavom, tim iz države koja je 3 mjeseca gutala kasetne bombe, osiromašeni uranijum (oboje zabranjeno ženevskom konvencijom), gadjanjw civilnih ciljeva itd, i onda očekuješ kooperativnost od gosta, nakon što si ga tako dočekao, ne ide baš sa logikom.
    Drugo i još bitnije, šta se desi sa parolom "ne mješati politiku i sport", npr. Čavić je radi takvih stvari "pio" kazne i diskvalifikacije, ali ništa neobično u licemjerstvu i selektivnoj primjeni, sve po potrebi i narativu.
    Nije da me previse zanima, pa nijesam bas dobro pratio. Ali cini mi se da sam procitao nedje da su zastavu NATO donijeli posle 2.cetvrtine kao provokaciju zbog toga sto ovi nijesu htjeli da drze ukrajinsku zastavu sa "Stop war" porukom. Znaci ako je tako nijesu ocekivali kooperativnost od gosta nakon sto su mu iznijeli NATO zastavu, nego su NATO zastavu donijeli kao provokaciju jer gost nije pruzio kooperativnost na pocetku.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Litvanci su u stvari bili isprovocirani, pa se neko sjetio da na poluvremenu pođe po NATO zastavu 😃

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,161
    Thanked in
    1,032 Posts

O čemu priča ovi tehnus?
    Jel neko iznio na teren NATO zastavu?da jeste moglo bi se opravdat ovo,ali ovako nema opravdanja.
    Mada,kakav je smrad je na celu zvijezde i kakav je to projekat postao ne cudi me uopšte.

A ovo sto se NATOa i Srbije tiče,ne vidim da je bombardovanje smetalo vlastodršcima u Srbiji da izvodi zajedničke vojne vjezbe sa “zlocinackim” NATO paktom. Bježi djaole

Sent from my iPhone using Tapatalk

21. The Following User Says Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,123
    Thanked in
    2,748 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    Nije da me previse zanima, pa nijesam bas dobro pratio. Ali cini mi se da sam procitao nedje da su zastavu NATO donijeli posle 2.cetvrtine kao provokaciju zbog toga sto ovi nijesu htjeli da drze ukrajinsku zastavu sa "Stop war" porukom. Znaci ako je tako nijesu ocekivali kooperativnost od gosta nakon sto su mu iznijeli NATO zastavu, nego su NATO zastavu donijeli kao provokaciju jer gost nije pruzio kooperativnost na pocetku.

Moguće je i to, ali znači da su je nedje imali spremnu za privokaciju, jer pratio sam ranije navijačku scenu, nešto ne vidjeh da su idje širili NATO zastave, niti ima poente, bez za neke ovake provokacije.
    Ali, svakako ne mijenja poentu da je selektivne primjena i kažnjavanje mješanja politike i sporta.
    Eto je i KK CZ izdao saopštenje (i mislim da imaju apsolutno pravo) u kojem kažu ako je ovo ok da li onda oni imaju legitimno pravo da svaku EL utakmicu u BG izadju sa transparentom "Kosovo je Srbija" i zahtjevaju od gostiju da se priključe, ko odbije da ga provociraju na sličan način kao što su njih u Kaunasu

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Pa jes

Sto Kosovo Srbiji je,
    to Ukrajina Litvaniji je

I vise od ljubavi
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    1,810
    Thanked in
    911 Posts

Jes Kosovo je Srbija je isto sto i Zaustavite rat, pecko opravdanje kluba koji ne smije da pisne od navijaca
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

25. The Following User Says Thank You to goldfinger For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    čoek je prvi umiješao politiku, jer radi nje nije dozvolio igračima Zvezde da drže natpis. znao da bi to naškodilo politički stranci koja drži košarkaški klub. osim toga evo unazad mjesec se na makar jednom meču po kolu u EL taj transparent razvija. dotičnog zabolje briga za NATO zastavu, čoek bi radi svoje koristi prvi ovu zastavu širio po BGu

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Ja mislim da je CZ pogriješila što se nije solidarisala. Iako nisam pobornik mješanja politike i sporta, ipak je sa terena trebala da ode poruka mira.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

viđi Zelenskog sa svojim narodom. tačno se vidi da je fejk slika

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Na zapadnim kanalima je inače poplava američkih vojnih analitičara/ex oficira. I kad ide njihovo predstavljanje, obično se s ponosom pomene kako je isti "served in Iraq and/or Afghanistan, did multiple tours etc". Pa krenu da pričaju o ruskoj agresiji i kršenju međunarodnog prava bez da trepnu 😃

Inače, ko je Skot Ritter? Kako čovjek troluje, sve mu prosto. Neđe sam naletio na kompilaciju njegovih "analiza". Ništa pogodio nije, ali ga to ne obeshrabruje da i dalje prognozira 😃

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Evo ti znaš definiciju ekspertu.

Ne znam jesi li roditelj ali ja jesam. Pošto sam se ovih dana nagledao u Buči i ostalim djelovima sjeverno od Kijeva leševa djece (sve me jebalo) onda mi je ta terminološka razlika između ratnog zločina i genocida totalno nebitna. A vjerujem i svima preživjelim na tom potezu.

Ali ajde i stručno da to razložimo da ne bude da se vodim emocijom.

Svjedočanstva preživjelih se množe. Imaš od danas link na temi, a nije jedini đe preživjeli svjedoče o jasnom odvajanju i linčovanju onih muškaraca koji nose oznaku/odjeću/opremu Vojske UKR, koji su učestvivali i ratu u Donbasu od 2014 do 2018te kao i one koji imaju nepoželjne tetovaže. Sve ovo jeste dio PRVOG elementa (mentalni) u pravnoj definiciji genocida jer se jasno odvajaju nacionalni Ukrajinci koju su u momentu strijeljanja samo obični civili i vojnik na licu mjesta "utvrđuje" koje zaslužio metak a ko ne.

Dakle, pod nacionalnom grupom se podrazumijeva grupa pojedinaca čiji identitet je definisan zajedničkom državnošću.

Ako ovih mjesec dana, a posebno poslednja dva dana drzavna televizija i pijedini političari pričaju o deukrajinizaciji onda imamo jasnu potvrdu namjera.

Potpuno odusustvo razuma prilikom rendom bombardovanja govori o genocidnom mentalitetu zbog čega imamo ove slike kakve imamo.

Zaista ne bih i teško mi je da pogledam a ne da kacim ono sto sam vidio. I to me pizdi.

Tragične slike i masovne grobnice pojavljuju se svakodnevno.

Govorimo o djelimičnom genocidu jer rat traje "tek" više od mjesec dana i vidimo samo ono do cega su mediji doprli, zaboravljajući da tek treba da vidimo stanje u Mariupolju koje bi trebalo za vas biti strašan zlocin ili genocid?

Moralno, koja je razlika? Nema koridora za civile, nema vode nema hrane nema struje.

Ovim tempom, narativom i namjerom kojom se Rusi vode o DEUKRAJINIZACIJI samo potvrđuju prvi element genocida. Drugi je ispunjen a on je fizički.

I sve na stranu ajde da vidimo šta o tome misli profesor ekspert za ta pitanja.

https://twitter.com/eugene_finkel/st...h4Y6RAI0w&s=19

Ja i profesor smo idioti vjerovatno potpali pod propagandu zapada.

Bitana su ti "nijanse" kolega Mitro.

Pričaćemo o ovome za par godina kad se sve dokumentuje i završi, nažalost po sve.
    Pretpostavljam da si pravnik po struci? 🙂

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post

Potpuno odusustvo razuma prilikom rendom bombardovanja govori o genocidnom mentalitetu zbog čega imamo ove slike kakve imamo.
    Života ti? Tako?
    A pretpostavljam taj "čuveni" profesor nigdje još nije vidio takvo rendom bombardovanje, pa se zato nije oglašavao o "genocidnom mentalitetu:
    Last edited by Massaro; 04-04-22 at 18:43.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Koja je fora sa Poljacima u zadnje vrijeme.
    Pokusavaju da dokazu za sto je Ausvic bio na njihovoj teritoriji

Ne bih ja to nista diro

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,123
    Thanked in
    2,748 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    čoek je prvi umiješao politiku, jer radi nje nije dozvolio igračima Zvezde da drže natpis. znao da bi to naškodilo politički stranci koja drži košarkaški klub. osim toga evo unazad mjesec se na makar jednom meču po kolu u EL taj transparent razvija. dotičnog zabolje briga za NATO zastavu, čoek bi radi svoje koristi prvi ovu zastavu širio po BGu
    Dakle, onaj što je iznio ukrajinsku zastavu nije umješao politiku, već onaj koji nakon toga nije istu htio da drži axxaxaxa
    Megalol
    Kakve veze ima što se svako kolo to radi?
    Onda je u redu mješati politiku i sport?
    Da svako kolo prebiju nekog Rusa na teren, je r je Rus, ok je, jer jbg, svako kolo se to radi.
    Šou

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    O čemu priča ovi tehnus?
    Jel neko iznio na teren NATO zastavu?da jeste moglo bi se opravdat ovo,ali ovako nema opravdanja.

A makse obraza ti, prvi odje pljuješ kad su kakve pogrdne parole ili transparenti na Zvezdinim tribinama, ali ovo nije na teren pa je ok.
    Koji dvostriluki standardi jbt.
    Last edited by technus; 04-04-22 at 18:49.

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,161
    Thanked in
    1,032 Posts

Neću opet o zvijezdinim navijačima,nemam lijepo mišljenje o njima.

Ali možemo li da se držimo terena,ispravno je sto igraci zvijezde,dakle igraci a ne navijači nisu podržali poruku STOP WAR?

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Iznenađen sam što je poljski potpredsjednik Kačinjski juče izjavio da su otvoreni za smještaj američkog nuklearnog oružja. Ta izjava treba da posluži u cilju odvraćanja Moskve?

Page 214 of 494 FirstFirst ... 114164204210211212213214215216217218224264314 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)