Page 209 of 494 FirstFirst ... 109159199205206207208209210211212213219259309 ... LastLast
Results 5,201 to 5,225 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    1,844
    Thanks Thanks Received 
    5,381
    Thanked in
    2,072 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post
    Potpisa li ono Zelenski da civili mogu napadati rusku vojsku? Napravili li on od njih legitimnu metu?

Sent from my OnePlus 8 Pro using Tapatalk
    Civil koji uzme pušku u ruke više nije civil nego partizan, i jeste legitimna meta.

Jesu li na slikama naoružani ljudi stradali u borbi?
    Ili ljudi vezanih ruku koji su dobili po metak u glavu?

Sram te bilo.

2. The Following 7 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,710
    Thanks Thanks Received 
    2,336
    Thanked in
    1,088 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Civil koji uzme pušku u ruke više nije civil nego partizan, i jeste legitimna meta.

Sram te bilo.
    Možeš li sa sigurnošću da tvrdiš da nisu?
    Šta rade civili po ulicama punima tuđe vojske?
    KO ZNA ko su i šta su i kakva je priča iza onih sa vezanim rukama.
    Ja samo kažem da se ne zalijećemo, previše je dezinformacija i glumatanja bilo do sada.

Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Kakve su slike iz bucha, ovo je pakao. Katastrofa
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Ovo su Ukrajinci ubijali sami sebe da bi optužili Ruse, bar to je svakome jasno.
    Генијалан сарказам.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post

Sram te bilo.
    Можеш ли својим животом да тврдиш да овима нису везане руке накнадно ? Не бих рекао ...
    Толико је лажних информација да је скоро бесмислено пратит дешавања на дневном нивоу.

7. The Following User Says Thank You to GRUNA'STAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,710
    Thanks Thanks Received 
    2,336
    Thanked in
    1,088 Posts

Zamislite kad bi ovdje krenuli da kačimo slike i snime sa Telegram kanala "Borbeni Efektivi" koji je pun anti Ukrajinske propagande, baš kao Twitter anti Ruske.
    Cijeli topic bi se pretvorio u shit show.

Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    7,347
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post
    Možeš li sa sigurnošću da tvrdiš da nisu?
    Šta rade civili po ulicama punima tuđe vojske?
    KO ZNA ko su i šta su i kakva je priča iza onih sa vezanim rukama.
    Ja samo kažem da se ne zalijećemo, previše je dezinformacija i glumatanja bilo do sada.

Можеш ли својим животом да тврдиш да овима нису везане руке накнадно ? Не бих рекао ...
    Толико је лажних информација да је скоро бесмислено пратит дешавања на дневном нивоу.
    Ovakva je argumentacija i onima kojima je Mladić heroj.
    Last edited by Gagarin; 03-04-22 at 05:40.
    Tko leti, vrijedi...

10. The Following 5 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,710
    Thanks Thanks Received 
    2,336
    Thanked in
    1,088 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Ovakva je argumentacija i onima kojima je Mladić heroj.
    Ako prelaziš ulicu na isti način na koji razmišljaš, onda je pravo čudo da si živ još uvijek.

Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by GRUNA'STAR View Post
    Можеш ли својим животом да тврдиш да овима нису везане руке накнадно
    jes ubili ih Rusi pa onda kad su Ukrajinci vratili (ili došli) u sela/naselja koje su Rusi držali, ubijenim ljudima vezali ruke. kako ti obraza nemaš moj brale, treba da te sramota

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Last edited by outline; 03-04-22 at 10:05.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

13. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    jes ubili ih Rusi pa onda kad su Ukrajinci vratili (ili došli) u sela/naselja koje su Rusi držali, ubijenim ljudima vezali ruke. kako ti obraza nemaš moj brale, treba da te sramota

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Slicne stvari (i gore)su se desavale i kod nas devedesetih.

Ne kazem da je to ovdje slucaj (sta vise, cisto sumnjam) ali zasto mislis da je bilo koji narod u ratu ista manje ili vise monstruozan? Te zasto se na prvu vjeruje svemu sa smotanog Twittera i XYZ news outleta?

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Slicne stvari (i gore)su se desavale i kod nas devedesetih.

Ne kazem da je to ovdje slucaj (sta vise, cisto sumnjam) ali zasto mislis da je bilo koji narod u ratu ista manje ili vise monstruozan? Te zasto se na prvu vjeruje svemu sa smotanog Twittera i XYZ news outleta?
    Do sad sam smatrao da si makar ti korektniji od ovih koji se ne srame da lupetaju svashta u svojoj nesvjesti,da ne pricham o obrazu,moralu,itd.

Ovo se moze protumachiti jako loshe,prema tome da se zaustavim da ne otvaram lanchane reakcije jer bih sa gnushanjem bio prinudjen da chitam pojedine,usudicu se da kazem i to cu biti blag,bljuvotine.
    ...

16. The Following 2 Users Say Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,578
    Thanked in
    3,797 Posts

Odjednom se traže garancije životom da je bilo ovako ili onako, a za poginule u sukobu od 2014. naovamo uzalud i konretne brojke o tome koliko je poginulo Rusa, Ukrajinaca, koliko civila a koliko vojnika, papagajski se ponavlja priča o 14 hiljada Rusa koje su ubili ukrajinski nacisti. Možete da ne vjerujete da su Rusi ubili nenaoružane civile, ali imajući u vidu standarde koji su dovoljni da se prihvate ruske priče, skalajte sa pričom "možeš li životom garantovat" da su nastradali Ukrajinci obični civili, a da nisu bili militarizovani.

18. The Following 5 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,710
    Thanks Thanks Received 
    2,336
    Thanked in
    1,088 Posts

Kao i obično, biće da je istina na pola puta. Nije sve crno-bijelo.

Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Do sad sam smatrao da si makar ti korektniji od ovih koji se ne srame da lupetaju svashta u svojoj nesvjesti,da ne pricham o obrazu,moralu,itd.

Ovo se moze protumachiti jako loshe,prema tome da se zaustavim da ne otvaram lanchane reakcije jer bih sa gnushanjem bio prinudjen da chitam pojedine,usudicu se da kazem i to cu biti blag,bljuvotine.
    Ne znam cemu takav odgovor. Samo sam zelio reci da nikad nista nije crno-bijelo te da se u ratu desava sve i svasta, sto je cinjenicno stanje. Ne znam na koji si nacin moj post shvatio uvrijedljivim, bljuvotinom ili sta vec ali mi se cini da si ga shvatio kao da pokusavam da opravdam stranu A ili stranu B a to mi je bilo daleko, daleko od namjere.

Jos pri prvom postu, ako se ne varam, na ovom topicu rekoh da sam protiv bilo kakve invazije ma koji razlozi bili ali vidim da pojedini shvataju moje postove kao opravdavanje Rusije al' mi je cilj daleko od toga, cilj mi je uvijek pribliziti svima da nista, nikad, nije crno-bijelo a pogotovo ne u 21. vijeku gdje sa relativno malim budzetom mozes da promijenis svijest jednog naroda bez ikakvih problema.

Na neki nacin mi je posao indirektno vezan sa medijima a u zadnje dvije godine jos vise nego ranije (iako se radi o istoj bransi), te znam sta se sve radi u tom krugu na najnizim nivoima, ne zelim da zamislim sta se desava na samom vrhu. Uz to poucen iskustvom devedesetih (iako sam bio klinac) sa svih strana (bio sam zaglavljen, na zalost u ratu kako u HR, tako u BiH, a na kraju i prosao kroz NATO *ranje sa kraja decenije) i iz licnog iskustva znam sta se sve radi u ratu i da nikad nista nije crno-bijelo te propagande napadnutih rade svoj posao nista manje od propagande agresora.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Last edited by Zedd; 03-04-22 at 11:07.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    2,309
    Thanks Thanks Received 
    5,858
    Thanked in
    2,041 Posts

Mediji mogu mnogo toga i ne mogu izmijenit činjenicu da je Rusija napala Ukrajinu i urnisala je. Na raspolaganju ostaju teze koje čitamo i ovuda, da su Ukrajinci nacisti pa Rusi u stvari spašavaju svijet, da su Ukrajinci glupi što se brane jer će ih Rusija pregazit, itd itd.

23. The Following 2 Users Say Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Mediji mogu mnogo toga i ne mogu izmijenit činjenicu da je Rusija napala Ukrajinu i urnisala je.
    I za to nema nikakvog opravdanja i tacka.

25. The Following 2 Users Say Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,844
    Thanks Thanks Received 
    5,381
    Thanked in
    2,072 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Odjednom se traže garancije životom da je bilo ovako ili onako, a za poginule u sukobu od 2014. naovamo uzalud i konretne brojke o tome koliko je poginulo Rusa, Ukrajinaca, koliko civila a koliko vojnika, papagajski se ponavlja priča o 14 hiljada Rusa koje su ubili ukrajinski nacisti. Možete da ne vjerujete da su Rusi ubili nenaoružane civile, ali imajući u vidu standarde koji su dovoljni da se prihvate ruske priče, skalajte sa pričom "možeš li životom garantovat" da su nastradali Ukrajinci obični civili, a da nisu bili militarizovani.

Preskočimo 2021. godinu jer su podaci zaključni sa septembrom, pa je konačni broj vjerovatno veći.

Za cijelu 2020. godinu u ratu u Donbasu je poginulo ukupno 26 civila na obje strane demarkacione linije.
    Nađoh podatak da je 2018. 40% civila stradalo od mina i drugih neeksplodiranih ubojnih sredstava, dakle ne od aktivnih borbenih dejstava.
    Pretpostavljam da taj procenat za 2019. ili 2020. može biti sličan ako ne i veći.
    Ostale žrtve su stradale mahom u minobacačkim napadima u pograničnoj zoni.

A pazi sad ovo:

Prije nekoliko dana ruska vojska je gađala krstarećom raketom oblasnu administraciju Mikolajeva/Nikolajeva.
    Na početku invazije su tvrdili da nemaju namjeru da raspuštaju civilne vlasti na zauzetim teritorijama, no da ovi treba da nastave sa radom i prihvate rusku "specijalnu operaciju", koja nije protiv njih no protiv "nacista u Kijevu".

Inače Ukrajinci su odbacili ruski napad na grad nekih 15+ dana prije ovoga, tako da ovo nije bilo neko odbrambeno uporište.
    Kao što je rečeno, ovo bi mogla da bude legitimna meta da je u zgradi bila smještena neka ukrajinska vojna komanda, centar za vezu, itd.

Međutim, koliko nađoh, među žrtvama ima 3 vojna lica, a preko 30 civilnih službenika administracije.
    Prisustvo nekog broja vojnika radi obezbjeđenja administracije i nekog broja oficira radi koordinacije aktivnosti sa civilnim vlastima je sasvim normalno.

Dakle, ruska vojska je u napadu jednom raketom ubila više ruskojezičnih civila no što ih je stradalo u Donbasu na obje strane za cijelu 2020. godinu (ili 2021, ili 2019)
    Last edited by ASC; 03-04-22 at 11:55.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Krivci s ruske strane za masakr u Buči bi eventualno mogli da se traže u jednoj privatnoj vojnoj grupi.

I pored činjenice da je ruska vojska odgovorna za veliki broj nastradalih, hladnokrvne egzekucije vezanih civila nijesu baš karakteristične za regularne trupe. Isto mišljenje imam i za one snimke mučenja i ubijanja ruskih zarobljenika. To obučena i regularna vojska rijetko radi. Jeste rat ludilo. Ali krivce treba tražiti na sve strane i bilo kakvu zvaničnu verziju događaja uzeti s blagom rezervom.

Ovo kažem najviše zbog toga da se drži nivo diskusije. I ako nam je zaista cilj da dođemo do prave istine u ovom ludilu, a ne samo da se držimo zvaničnih narativa.

Na kraju, a i ono osnovno - tragedija je što je taj narod ubijen. I ne treba ih nanovo 'ubijati' s nekim proizvoljnim pričama i konstrukcijama.

Nemojte što zamjerit 🙂

28. The Following User Says Thank You to Mitro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    56
    Thanks Thanks Received 
    70
    Thanked in
    37 Posts

Meni je interesantno, da neko iz Ukrajine pokaze slike stradalih civila i kaze da su Rusi krivi, a neki ljudi s ovog foruma bez da i zastanu samo u duhu propagande koju su culi nastave "ovo je uzas, ada evo slike, sta ce ti vise, Rusi demoni, Genocid, katastrofa sta Rusi rade..."
    Mislim ne kazem da nije, ne kazem da jeste, ali daj minut tisine, i ne donosi zakljucke a da nisi cuo i drugu stranu, nisi nista pametniji, nisi donio svoj zakljucak, nisi analizirao nista nego si primio svarenu informaciju i ponasas se kao da si licno izvjestavao sa terena, da si izbjegao sa mjesta zlocina i sad znas vise nego ljudi na liniji.

Za istu Buchu ili kako li se zove, Ruska propaganda kaze prije nego li je krenula Ukrajinska, da su civili stradali zbog UA granatiranja na tom potezu dok su radili ofanzivu.
    Ne treba da vjerujem RU ili UA strani samo jer vise gotivim jedne ili druge.
    Niti ratujete tamo, niti znate sta se desava iz prve ruke, kupite informacije od jedne strane zavisno od toga za koju navijate i ne date trunku sumnje.
    Istina ce se mozda saznati kad prodju godine, ali je oni koji info traze od samo Ukrajine ili samo Rusije, nikad nece saznati.

Svakodnevno u Luhansku i Donetsku regiju Ukrajina radi isto sto i Rusija u druge krajeve. Granatiraju zgrade, stradaju Ruski civili, maltene Ukrajinska propaganda je ista i sa Ruske strane, samo su regije u koje se to desava druge u zavisnosti ko ima vlast nad njima.

Gledajte malo konflikt sa strane, kad vec imamo srecu da nije nas rat, dajte sebi slobodu da ne birate strane i budete samo stado koje prati pastira, a ni jedan pastir od ovih nije dobar.
    Njak Njak Njak

30. The Following User Says Thank You to Gorostas For This Useful Post:

MLS

Thanks Thanks Given 
    9,598
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

A ti znaš da se prati samo jedna strana priče...?

Sjediš pored svakog forumaša i provjeravaš kojim izvorima se služi...

Ili radiš ono za šta drugima spočitavaš, izvodiš zaključke iz dostupnih informacija...?

Sent using Tapatalk
    #fakenews

32. The Following 2 Users Say Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,710
    Thanks Thanks Received 
    2,336
    Thanked in
    1,088 Posts

Ja se sve čudim đe je Amerika do sad da se malo okiti tuđim perjem

Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Ovo sve više i više uzima jasan oblik koji se nazirao od starta ove "specijalne operacije" - ogromno antirusko raspoloženje u Ukrajini koji će oni uz maksimalni pr da ga "prodaju" ostatku svijeta..
    Nažalost, za takvo nešto je krivac jasan a svakim danom postaje sve očiglednije da zapad nije kriv za fejl ruske diplomatije i da su se Rusi okrenuli onome za šta su optuživali upravo taj zadrigli zapad i njihov imperijalizam..
    Što je još najgore od svega, praktično to rade protiv svojih najbližih (i komšija i srodnika i krvi i vjere).. Nego zabolje onog botoksiranog đuturuma za cijenu koju su platili i Rusi i Ukrajinci u životima, sve će on to ispeglati veličanstvenom paradom na dan pobjede..

Nema te ruske rijeke koja će ih oprati od ovoga ma koliko se vrdali sa opravdanjima..
    Last edited by Zedd; 03-04-22 at 12:56.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

35. The Following 5 Users Say Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,011
    Thanks Thanks Received 
    4,080
    Thanked in
    2,304 Posts

+18

https://twitter.com/visegrad24/statu...75613542907907

Индетификоване су неке од жртава руског ратног злочина над цивилима сјеверозападно од Кијева.
    Наводно у питању је градоначелница Мотижина, њен суприг и син, које је руска војска отела 23. марта.Иначе Мотижин је једна од најјужнијих тачака ка западнокијевском фронту до којих је руска восјка стигла.

Руска војска редовно је хапсила и хапси цивилне руководиоце у мјестима које су окупирали.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    1,710
    Thanks Thanks Received 
    2,336
    Thanked in
    1,088 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Nemojte me pogrešno shvatiti, maše li to rukom ovaj sa poda na 09-10 sekundi? Donji desni ćošak.

Stay salty.

38. The Following User Says Thank You to guvarana For This Useful Post:

Page 209 of 494 FirstFirst ... 109159199205206207208209210211212213219259309 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)