Danas preuzeh kljuceve, Juzna kapija grada, dvosoban, 67 kvadrata, 1300e. Gledali smo dosta, to sto bi nam najbolje leglo lokacijom je preko 1600e, a sad vec preko 1700e, mislim da je preskupo. U Juznu kapiju je kvalitet gradnje odlican, raspored prostorija je fenomenalan, svaki centimetar je iskoriscen i moze se koristiti, nema greda i onih kamarina na sred hodnika. Sobe su velike 11,8 i 14,5 kvadrata, kupatilo isto veliko.
Moram da kazem da me Green Level odusevio, sve je vrhunskog kvaliteta, stanovi posjeduju smart hub preko kojeg mozes bukvalno sve u stanu da ukljucis/iskljucis, isprogramiras, pa cak i vodu mozes gasiti. Imaju podno grijanje, multisplit sa windfree jedinicama, aluminijumske kase na prozore i same prozore od aluminijuma, parket vrhunski i isti u svaku prostoriju, sanitarije i pravarija ludilo, keramika top level. Jedina zamjerka, bar za mane, sto su prostorije uske a dugacke. Nego je sad oko 2000e pa mogu mastat.
two things are infinite:
the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe
Neka je sa srecom kolega !
Sent from my iPhone using Tapatalk
Srecno bilo, korektna cijena za ovo vrijeme i bas fina kvadratura sobaa ne po 9 kvadrata.
srecno, pa podijeli sa nama opremanje![]()
nothing comes from violence and nothing ever could
two things are infinite:
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
two things are infinite:
Jakove, Direktor cestita kupovinu stana, sprijecen je da ti licno cestita!
Čestitam od srca, da ga napunite ljubavlju
Sent from my OnePlus 8 Pro using Tapatalk
Stay salty.
Pridružujem se čestitkama, stvarno od dosta ljudi čuh da je Južna kapija odlično odrađena.
Btw, kakva je praksa kod starogradnji, kod prodaje stanova, konkretno stan od 79m2 + 6m2 terasa koja nije upisana (tako je valjda kod starogradnji bilo, terasa se nije računala).
Prodaje li se stan ka 79m2 ili ka 85?Ili se prodaje ka 79m2 pa se začini malo cijena kvadrata?
![]()
s obzirom da se sad terasa računa kao puna kvadratura kad ti država naplacuje porez, mislim da i prodavci starogradnje racunaju punu terasu u kvadraturu
f6
Mogu pricati samo sa aspekta Novog i relativno ne tako stare kupovine stana... Manje tarase prakticno svi racunaju "u cijenu" tako sto je "zachine" nebitno dal' su uknjizene il' ne, dok je za vece nesto drugacija situacija (iznenadio bi se koliko stanova u mini zgradama/vecim kucama imaju tarase od 30+ kvadrata).
Uz to bih dodao da najveci dio stanova u starogradnji ni nema uknjizenu terasu al' svi je na neki nacin uracunaju u cijenu.Evo u mojoj zgradi npr. imamo slucaj gdje je medju identicnim stanovima jedan dio uknjizen sa obje terase, drugi dio samo sa jednom a treci dio bez terasa.
![]()
Zato i pitah, jer se razmišljam o jednoj prodaji.Btw, ovo nije nikakav pomoćni objekat, wannabe terasa i slično već skroz funkcionalna velika terasa kakve nema u 80% novogradnji. E sad, to što se u komunizmu nisu računali terase u sklopu kvadrature je druga priča...
Mogu li ja predati kakav zahjev da se i terasa uknjiži ?
Last edited by BiTrAtE; 06-04-22 at 10:24.
Ja sam mislio da se terasa i tada knjizila samo sto ej bila 50% od m2
Ne znam sto bi bilo kome odgovaralo da se uknjizi veca povrsina, kad ce ti automatski biti i veci godisnji porez.
Svaki kupac moze da izvede geometra ili sam premjeri stan i da zna koliko kupuje.
To sto se danas trendovi mijenjaju pa se i terase računaju/prodaju kao m2 stana, ne znaci da neko u starogradnji treba da ti pokloni xy m2 terase jer mu nije uknjizeno.
two things are infinite:
Znam da moze ali ne i koja je tacna procedura, sibni na ovom linku ispod jer se pricalo o tome pa mozda neko ima detaljnije informacije.
https://forum.cdm.me/showthread.php?...34#post5683534
Yep, al' opet ne u svim slucajevima. Negdje je uknjizeno na pola, negdje nije uopste.![]()
Valjda je bila razlika od "terase" mislim na ovo https://www.4zida.rs/blog/terasa_balkon_lodja/
Nema potrebe da knjizis to. Kazes fino, stan je 79 kvadrata a uz njega dobijate terasu na koju ne placate porez.
Da sam mu kupac, poluokrenula bih se na petama momentalno. Kad tad će od toga imati problem.
Da sam prodavac ni ja to ne bih knjižila, vazda će naići naivni kupac.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks