Page 203 of 494 FirstFirst ... 103153193199200201202203204205206207213253303 ... LastLast
Results 5,051 to 5,075 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    fantastičan tekst

https://www.vijesti.me/kolumne/59753...om-a-ne-bolest

Između savremenog svijeta i većine mojih sunarodnika stoji ponor. Odvaja ih glavna revolucija koju je izvelo čovječanstvo: prelazak sa rodovske svijesti na individualnu, sa diktata plemena na prioritet ličnosti. Hiljade generacija ljudi u potpunosti su se utopile u svom plemenu i identifikovale se sa vođom, kanom, carem. Sopstveno pleme je uvijek nosilac dobra, tuđini su zlo. Trebalo je da se pojavi novo osjećanje sebe kao slobodnog čovjeka, koji je svjestan svog ljudskog dostojanstva i svoje odgovornosti da razdvoji dobro i zlo, prije nego što se mogao roditi dokument koji počinje sa „We the people“. Svijet je podijeljen na dva čovječanstva i njihove granice se ne poklapaju sa državnim. Jedan dio nas, Rusa, spreman je da živi u svijetu u kojem je najveća vrijednost čovjekova ličnost, ali većina i dalje egzistira u patrijarhalnoj prošlosti, gdje je pleme uvijek u pravu i gdje se lošem caru ne smije željeti smrt.

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    But pleme rulles.
    Ti si se makar ođe ispisao o plemenu kod naših domorodaca.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Ne bi valjda CNN slaga, nije dotle došlo.
    Nego, nadjoše li Sadamu WMD?
    moram te razočarati nije sa CNNa. mada ne znam što je problem sa njima. eno ih tvoji idoli iz Kremlja, daju intervju njima

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

3. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Nemam ja idole, za razliku od Titovih idolpoklonika
    Nastavi sa CNN brainwashingom.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Nemam ja idole, za razliku od Titovih idolpoklonika
    Nastavi sa CNN brainwashingom.
    Izvini što su tvoji izgubili 1945.
    Evo vidiš, lijepa riječ i smanje se tenzije
    Tko leti, vrijedi...

6. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

kakav užas. kako oni misle sjutra u ovom gradu nešto da rade je nejasno

https://twitter.com/StratcomCentre/s...2F2352048.aspx

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

8. The Following 2 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Kreće muljanje sa uvozom u Rusiju. Na ovim sankcijama vjerovatno će stasati nova generacija oligarha.
    Meni djeluje poznato.
    Država odredi ko će biti uvoznik.

https://www.vijesti.me/v/597549?utm_..._share_counter

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    250
    Thanks Thanks Received 
    248
    Thanked in
    144 Posts

Ovo će taman postati grad duhova nešto kao Pripjat...Ako se taj narod i vrati biće im potrebne milijarde i milijarde za obnovu...

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Izvini što su tvoji izgubili 1945.
    Evo vidiš, lijepa riječ i smanje se tenzije
    Moji?
    E kakakv si ti "mozak", meni djed bio u partizane, nosilac spomenice.
    Mislim, vjerovatno bi to i znao iz mojeg pisanja na forumu da se nisi registrova' tek kad su ti šef i partija se pobili na glavu.
    Št ne zači da pravim idola ka' pojedini, ni od Tita, a tek ne od Blitve rastočke
    Last edited by technus; 31-03-22 at 12:02.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    6,106
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Bar se vidi da im je vojska puna dobrih vjernika pravoslavnih. Jedino crkva netaknuta. A ko ce da ide u nju je manje vazno.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

U potonje vrijeme je sve više klipova sa snimcima stradalih vojnika s obije strane, u svakakvim stanjima. Ne postoji više ni minimum poštovanja prema mrtvima, što dovoljno govori o stanju uma. Slično je i sa načinom postupanja prema zarobljenicima. Takvi zlikovci nisu ni svjesni kakvu štetu čine svojim saborcima, sunarodnicima, pa i sebi.

14. The Following User Says Thank You to Mitro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Quote Originally Posted by Mitro View Post
    U potonje vrijeme je sve više klipova sa snimcima stradalih vojnika s obije strane, u svakakvim stanjima. Ne postoji više ni minimum poštovanja prema mrtvima, što dovoljno govori o stanju uma. Slično je i sa načinom postupanja prema zarobljenicima. Takvi zlikovci nisu ni svjesni kakvu štetu čine svojim saborcima, sunarodnicima, pa i sebi.
    U ratu postaješ životinja. Distorzija svijesti. Ne znači da taj neko ne može biti dobar ili da neće biti samo eto rat ga čini trenutno takvim. Svi mi taj mrak imamo i ok je to samo nismo svi jaki da se izborimo sa tim kad dođe vrijeme. Mene je toga uvijek bilo strah. Ne da poginem već da budem nešto takvo. A najviše me strah bilo da ne prisustvujem tome kao posmatrač kome su "vezane ruke" i mora da gleda to. Pakao koji ti ljudi i ubice i posmatrači kasnije proživljavaju često ih otjera u ludilo, smrt ili u najmanju ruku život koji nema smisla. Ne zna se koga treba više žaliti mrtve ili one koji ubijaju bespotrebno nekad sam mislio. Ni jedne ni druge. Danas tako razmišljam. "Srednjašenje" opet u punom zamahu .
    Last edited by Caesar; 31-03-22 at 12:50.
    γνῶθι σαὐτόν

16. The Following 3 Users Say Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Pa obnoviće se, kao i svaki grad koji je razrušen u ratu
    Nijesu ovo gore slike od Alepa, Mosula, Faludže, Groznog, Vukovara...

18. The Following User Says Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Zarobio je ukrajinsko vozilo, ispred svoje rezidencije...

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    U ratu postaješ životinja. Distorzija svijesti. Ne znači da taj neko ne može biti dobar ili da neće biti samo eto rat ga čini trenutno takvim.
    Bio si u ratu pa to tvrdis iz licnog iskustva? To o cemu pricas se desava u rijetkim situacijama (da ne opisujem kakvim) a u 99.99% je osoba takva kakva jeste i prije rata samo sto postoje mehanizmi koji ih sprecavaju da budu to sto jesu.

Tako da bih ja to pamlo preformulisao i rekao... U ratu pokazujes jesil' zivotinja ili ne.

21. The Following 2 Users Say Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,472
    Thanked in
    2,629 Posts

U nestandardnim okolnostima čovjek se mijenja.
    Odavno postoji izreka "daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti kakav je".
    Ista je stvar sa ratom, sa vlašću sa svim...

I niko ne može znati za šta je spreman sve dok to nešto ne dođe.
    Može da misli da je spreman, da nikad nekom ili nečemu ne bi naučio, ali simulacije i obuka te samo pripreme na moguće stvar. Prava stvar saml dođe...

Ili pojednostavljeno za naš narod, ili kvrcneš ili ne..

Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

23. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,727
    Thanks Thanks Received 
    2,395
    Thanked in
    1,110 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    A šta bi tvoja malenkost željela na temi da vidi?

Tvoj doprinos temi u vidu slaganja sa tezom da je Zelenski pobjegao iz Kijeva i da Ukrajina treba da se preda, da se stvori Bjelorusija MK2 jer je to neminovno, je zaista bio vrhunski.

Evo vidimo koliko si bio u pravu. Ruska vojska odustade od Kijeva.
    Što ćeš, tvrd je orah voćka čudnovata...

Ovo je bio poseban biser.
    Vlast izabrana sa preko 60% podrške na regularnim izborima je POTPUNO ISTA STVAR kao kvislinška vlast instalirana od okupacione vojske nakon razaranja gradova i ubijanja desetina hiljada Ukrajinaca.

Quote Originally Posted by guest View Post
    Ovo si napisao čisto da pokupiš neki tnx i ispadneš "pametan" a zapravo pokazuješ veliko licemjerstvo i patiš od dunning Krugerovog efekta.

Vrlo je lako potvrditi tu tezu jer si u početku i sam bio "analitičan" i dao prognoze i savjete Ukrajini.

Kao što vidiš, ova dva komentara potpadaju pod geopolitičku projekciju.

I onda kada ti se ne sviđa nečiji stav i ako se ne uklapa u tvoje projekcije onda ajde da malo karikiramo, zaboravljajući da si i sam dio sopstvene sprdačine

To se zove autogol.

Ako je neko imao drugačiji stav argumentovano je pokušao da ga potkrijepi za razliku od tebe koji štancuješ botovske komentare pune logičkih zabluda u nedostatku bilo kakve informisanosti i znanja iz oblasti kojom se ovđe bavimo iz hobija.

@Zedd ti je jednom tražio da obrazložiš neki "logični" stav i naravno NIJE SE DESILO.

Forum je level up i ledeni brijeg za kafanske analitičare.

Zato nosiš orden forumskog padobranca zajedno sa još nekolicinom kolega

Generalno, zaslužuješ igrnore ali čisto zbog drugih da pokušam da delam stimulativno da se ne ustručavaju komentarisati dijeleći svoja znanja, iskustva i info do kojeg dođu jer činite temu kvalitetnijom za neke od nas koji volimo da se bavimo ovim temama kao sto neko drugi piše na temu igrica i trotineta.

Neki od nas su pozvani da komentarišu bezbjednosno-diplomatsku arenu. To ne znači da smo popili svu pamet svijeta i da smo imuni na greške.

Mnogi imaju vojno iskustvo, poznanstva sa vojnim licima, atašeima, diplomatama.
    Neki su pročitali više nego neki vojni stipendisti

Čovjek griješi i uči se dok je živ.

Mnogi veliki geopolitičari (diplomirani geografi, istoričari, političari, diplomate, pravnici i ekonomisti) uopsteno najobrazovaniji ljudi, imali su ozbiljne promašaje u predviđanju ishoda mnogih ratova, dok su sa druge strane razne kafanske "ćorave kokoške" znale zrno da ubodu.

Nažalost, to ih ne čini stručnjacima ali njihovu slobodu govora i pravo da iskažu stav niko ne osporava. Osporava se samo neargumentivan, navijački, ogranicen, ismijavajući, šturi i generalno siromašni stav.

Ovo je forum. Društvena mreža a ne stručni i naučni časopis i prepreka podizanju kvaliteta ove teme su upravo članovi poout tebe.

Pa i sam pokojni Lazanski kojeg pominješ imao je dosta deluzivnih stavova. Neke je obrtao za 180 za kratak period što ga ne čini lošim analitičarem ili neznavenim.

No hard feelings
    Mogu i ja malo da igram kladionicu, pa ću ponoviti da neće biti aneksiranja i da će dobiti vladu naklonjenu Kremlju. Zelenski će isto potpisati na kraju višemjesečnog rata ili da te to uradio odmah. Razlika je, Bože moj, povrijeđen ponos sa jedne i desetine hiljada mrtvih i spržena zemlja sa druge strane.

Da obrazlažem detaljno zašto i kako mi ne pada na pamet, nisam baš toliko dokon kao vi forumski analitičari. U pravu ste da je ovo forum, na ovo tlo se sve prima i budala i stručnjak. A vi ga momci prećeraste, toliko daleko idete i toliko samouvjereno pišete da ste evo počeli i dijagnoze da dijelite po forumu Po tom pitanju bih preporučio hitno da se pogledate u ogledalo i izanalizirste malo vlastito ponašanje i stav. Jer, mnogo nešto smrdi ta vaša "holier than thou" priča.

Ah, kuku što bi smo mi bez dežurnih svađalica, stručnjaka... Vi momci u biti nemate neke strašne sposobnosti analize, vi samo dobro koristite Google.

Sent from my OnePlus 8 Pro using Tapatalk
    Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Ja nisam dijelio nikakve dijagnoze, a ti jesi uletio na temu sa nekakvim ciničnim pričama o "intelektualnom kremu" đe omalovažavaš pisanje ostalih učesnika na temi.

Dalje, ne znam da je iko ovdje tvrdio da će biti aneksije Ukrajine u Rusiju. (sa tim da aneksija Donbasa nije isključena)
    Da je "specijalna operacija" pošla po planu, Ukrajina bi postala satelit/vazal koji se ništa ne pita poput Bjelorusije, ili bi eventualno te dvije države zajedno bile ućerane u neku uniju sa Rusijom, đe bi formalno bile na istoj nozi sa Moskvom, ali u realnosti vazali.

Ukrajinske vlade naklonjene Kremlju nakon srušenih Mariupolja, Harkova i Černigova može da bude samo ukoliko ruska vojska umaršira na kijevski Trg Nezavisnosti.
    Last edited by ASC; 31-03-22 at 13:48.

26. The Following 2 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Niko ođe čini mi se ne reče da je expert za ovu materiju, doduše ja imam diplomu bezbjednosti a ostatak se prati čisto iz hobija ali izgleda i to ne odgovara izgleda jer se remeti mitika nekih davno prošlih vremena koje su pojeli skakavci ili oligarsi tranzicije..
    Opet, mogu prihvatiti da neko ovo ne gleda iz moje ravni i prilično je senzitivan o ovome po nekom religioznom/istorijskom (dodajte šta fali) pitanju..
    I to razumijem i respektujem i ako nema dodirne tačke sa mojim viđenjem situacije ako lijepo staviš argument pred mene pa diskutujemo..
    Nisi ni prvi ni potonji guvarana koji me targetirao za nešto na ovom forumu, vjerovatno će ih biti još dok meni forum generalno ne dosadi, samo rispekt i za tebe jer vodiš civilizovan dijalog, neko u nedostatku istog napravi 5-6 profila pa se dopisuje sa samim sobom, opet što kažu babe na pijacu - samo neka ide random..

Materiju pratim iz hobija, u startu je počelo kao obaveza za kredite/ocjenu kasnije je to preraslo u hobi.. Žao mi je što rušim snješka pojedinima i informacije ne dobijam sa cnn-a, RT-a i drugih one sided medija.. U zaglušujućoj buci informacija koja prati ovaj rat, istina je obično u sredini.. Praćenje tih informacija i predhodno iskustvo/znanje mi omogućava da lakše sagledam neke stvari.. Naravno, griješim i griješiću kao i svi ostali.. Ali moram se složiti da kafanske priče treba ostaviti u kafani jer se lako uz gugl mogu demantovati

Nažalost, ne znam zalazi li ili je banovan Vještac iz Rivije, kao sušta suprotnost mojim pogledima a opet jako zanimljiv za diskusiju.. Ne zamjerite vi ostali što vam ne dajem toliku pažnju..

Peace
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

28. The Following 6 Users Say Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

interesujem se modernom vojnom istorijom preko 15 g,čak sam davno ponešto i pisao i ni na kraj pameti mi nije da tvrdim da sam ekspert.

sama riječ 'ekspert' je davno devalvirana i danas,pogotovo ođe ne znači ništa u javnom diskusu.meni lično i dalje sem zvanja znači i rad dotičnog i objektivna vrijednost tog rada da bi neko se mogao i poluozbiljno nazvati 'ekspertom'.

lično u crnoj gori da ja znam nema ih ni 10,u bilo kojoj oblasti.

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Odavno postoji izreka "daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti kakav je".
    Tacno, ali ta izreka je potpuna tek kad sagledas ko je taj covjek na koga se odnosi. Vlast privlaci nekvalitetne ljude, koji svoje nekvalitete pokazu svima tek kad dodju do nje. Takvi sve vrijeme pokazuju svoj nekvalitet svom okruzenju. Razlika je u tome sto kad dodju na poziciju vlasti, to okruzenje kojima mogu pokazati svoje nekvalitete postaje sire.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

31. The Following User Says Thank You to Dejan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,472
    Thanked in
    2,629 Posts

Moralno ispravni ljudi dolaskom na vlast okružuju se ljudima koji su loši.
    Neko mora da radi loš posao.
    Jing i Jang

Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Moji?
    E kakakv si ti "mozak", meni djed bio u partizane, nosilac spomenice.
    Mislim, vjerovatno bi to i znao iz mojeg pisanja na forumu da se nisi registrova' tek kad su ti šef i partija se pobili na glavu.
    Št ne zači da pravim idola ka' pojedini, ni od Tita, a tek ne od Blitve rastočke
    Aok... tebi ni lijepo ne valja
    Tko leti, vrijedi...

34. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Rusija je u raketiranju prvog dana, kod Žitomira, uništila desetak S300 lansera, sa komandnim kabinama i radarom.
    Uništeni su u skladištu, na gomilu, što znači da nisu bili izvedeni u borbeni raspored uprkos svim najavama invazije.

Nepripremljenost je bila aktuelna i u Hersonskoj oblasti, đe je vojska po priznanju jednog oficira dobila informaciju da sprema odbranu za neminovni napad svega 3 sata prije nego je napad počeo.
    Zato su se ukrajinske trupe izviše Krima povukle u rasulu, bez organizacije i jasnih planova đe da postavi naredna linija odbrane...

Dalje, Ukrajinci špekulišu da su neki njihovi činovnici i agenti SBU-a radili za Ruse i farbali Zelenskog i komandu vojske da neće biti invazije no da Amerikanci pretjeruju, zbog čega su uhvaćeni spuštenih gaća na više mjesta.

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,111
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post

Rusija je u raketiranju prvog dana, kod Žitomira, uništila desetak S300 lansera, sa komandnim kabinama i radarom.
    Uništeni su u skladištu, na gomilu, što znači da nisu bili izvedeni u borbeni raspored uprkos svim najavama invazije.

Nepripremljenost je bila aktuelna i u Hersonskoj oblasti, đe je vojska po priznanju jednog oficira dobila informaciju da sprema odbranu za neminovni napad svega 3 sata prije nego je napad počeo.
    Zato su se ukrajinske trupe izviše Krima povukle u rasulu, bez organizacije i jasnih planova đe da postavi naredna linija odbrane...

Dalje, Ukrajinci špekulišu da su neki njihovi činovnici i agenti SBU-a radili za Ruse i farbali Zelenskog i komandu vojske da neće biti invazije no da Amerikanci pretjeruju, zbog čega su uhvaćeni spuštenih gaća na više mjesta.
    Заузимање Херсона и Нове Каковке је и највећи досадашњи успјех руске војске у рату.Мени је било за очекивати да се потез Перекоп-Енергоград не може бранити, али некако је било изненађујуће да су заузели Херсон и оба моста преко Дњепра нетакнута.По мени једини логичан потез је ту дио да се оба Херсонска моста сруше у првим сатима рата, а да се Нова Каковка (тамо је брана) одлучно и жестоко брани.
    Заузимањем та два кључна прелаза руска војска је остварила значајну предност и могућност да дјелује ка Миколајеву, ка нуклеарној елекртани у Јужноукрајинску и ка Кривом Ригу.Наравно то је онемогућено жестоким отпором на тим правцима, али уз много више труда него што је изискивало зарушавање мостова и брањење Каковке.
    Требало је дана и дана, да Украјинци организују неки смислени отпор на југу.

Најбоља рекација украјинске војске је свакако била на Сумском и Черниговском правцу гдје су примили пун удар 1. гардијске тенковске армије.На истоку се очекивало да реагују агилно.

Свакако да су Руси имали сарадника у обавештајним структурама Украјине, мене чак и чуди да их није било/има више.Само и са друге стране и Украјинци су добили и добијају неке информације из противничког табора.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

37. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

ASC

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Od sutra gas samo za rublje ili raskid ugovora.

If unfriendly countries do not pay in rubles starting from April 1, we will consider this a default on gas contracts, in which case the existing contracts will be scrapped,” the president said.
    Putin explained that Russia "supplied gas" to Western states which "paid us in euros, which they themselves froze.”

https://www.rt.com/russia/553053-putin-sets-deadline-for-ruble/

Page 203 of 494 FirstFirst ... 103153193199200201202203204205206207213253303 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)