Oglasio se Oik iz Var sobe:
Snp 5 mandata, Berane sad 6 mandata, ostali su na isto.
Pa sprda se covjek sa tvrdnjom spajkovaca da im je neko sinoc ukrao mandate jer je njima izgleda neko sinoc rekao koliko ce ih imati a danas ih nema. Glavni osumnjiceni im je SNP i tu mora var soba da radi da utvrdi ko je spajkovcima ukrao mandate..
Kiksao sam.
DPS nema 30% nego manje.
Berane sad, Demokrate DF i SNP zajedno sam mislio oko 60% i da će redosljed biti DF, BS, Demokrate, SNP. Imaju oko 69% i drugačiji redoslijed.
Za PCG i UCG sam pretpostavio do 8%, uzeše preko 11%.
Taman ta razlika u procentima (koje sam pretpostavio) je na konto DPS-a. Dakle najviše je razočaranih glasača DPS-a.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Nisu razocarani glasaci dps, oni su opet glasali plus kupljeni romi na talume itd i to ti je to, ovo je realno za dps, a biće samo manje. Problem u padu je jer nema vise drzavne vlasti, a ni lokalne, da zaposljavaju, da obecavaju, da namještaju svašta i tih nekih 20 i kusur % glasaca su se okrenuli drugim partijama, tj nisu razocarani samo traze gore navedeno na druge adrese... sto bi rekli ameri 'No Hard feelings. It's just business.'
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Last edited by lucke91; 28-03-22 at 00:04.
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
U principu kad se pogledaju rezultati, partije koje su sacinjavale ZBCG na parlamentarne plus demokrate su ukupno uzele skoro isti broj glasova kao na ove lokalne uz prelivanje nekog broja glasova iz zbcg na račun demokrata, a ovi iz se danas rasporedili samo pojedinačno..
Dok dps bilježi pad od 1500 glasova u odnosu na parlamentarne i ispada da su ti ljudi otišli u apstinente a ja bih rekao da većina njih nije htjela da se cima da dolazi iz luxemburga, njemačke itd jer nema besplatnih avio karata više...
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
Odavno nisam pratio politiku na forumu ali zar ovaj Lucke nije bio najvece DPS fan ikad, izuzetnog vokabulara, predvodnik novog talasa DPSa, govornik kakav se rijetko vidja, britkog pera? On je najbolji dokaz zapravo kakav smo narod![]()
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Berane lokalni, tabela gore ne vidim URA, BS, SDP, SD Jesu li ove partije ucestvovale? Ako jesu koliko su imali glasova?
Trend u Beranama (parlamentarni 2020 - lokalni 2022) uz manju izlaznost na lokalnim:
ZBCG (DF+SNP+BS+UCG+PCG+BiA) - 10.024 - 8.601 (-1.423)
DPS+BD+SD - 6.397 - 3.797 (-2.600)
Demokrate - 1.486 - 2.546 (+1.060)
Nisu učestvovali:
CnB - 235
SDP - 151
HGI - 14
Jednoglasno - 10
Albanska lista - 8
HRS - 2
Ukupno važećih: 18.327 - 14.944 (-3.383)
Dosta manja izlaznost, ogroman pad glasova koalicije oko DPS-a. Ovaj pad broja glasova oko nekadašnje koalicije ZBCG (koja je na lokalnim izborima izašla na šest listi) ne bi trebao biti toliko strašan jer se gubi tzv. singerijski efekat, ali kada se pogleda rast Demokrata... i oni gube svoje glasače. Demokrate mogu biti zadovoljne, takođe i SNP jer je dobio najviše glasova od šest lista iz negdašnje koalicije ZBCG, ostali ... UCG i PCG su prešli cenzus, to im daje snagu za neke buduće koalicije. DPS katastrofa, DF u padu.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Posto nisi bio tu, bio podrzavaoc, tacno, dok nisu odigrali suprotno mojim ubjedjenjima, i onda se prekinula ta moja podrska sasvim normalno u demokratskom svijetu. U cg narod i ovaj forum iz nekog razloga to najviše pogadja dps i sateliti podrzavaoce, ali jbg ne mogu im ništa.
Nikakav novi talas itd bio nisam, jer ja nikad nisam imao partijsku ili drzavnu funkciju niti bilo sta od njih, jer me to nikad nije zanimalo, zivim od svog rada...
Iako je očigledno velika tranzicija medju glasačima u toku, i da je baš teško predvidjet bilo šta, kako očekuješ da se ovi izborni rezultati u ba i ul odraze na predstojeće lokalne izbore u maju/junu? Ako uopste mogu imat neki uticaj...
Po meni pregovori i kombinatorika novih vlasti u ove 2 opstine ce se direktno umijesat u formiranje manjinske vlade, a i obrnuto.
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
Ukupno uzevsi partije koje su sacinjavale vladu Duska Markovica su u Beranama blago receno dozivjele debakl i to za relativno kratko vrijeme ako uporedimo glasove iz 2020 godine sa parlamentarnih izbora.
Nema vise dovodjenja biraca iz bijelog svijeta a ni obecanja o zaposlenju,umanjenjima racuna za struju i vodu,legalizaciji objekata itd itd.
Pedja Boskovic sad izgleda kao sto i treba arhiseljacina sa zadnjega pljevaljskoga brda i njegova obecanja ne vrijede ni po lule duvana a bogami prije dvije godine kao ministar sasvim drugacije je dozivljavan u Beranama kad je imao u tasni resenja o zaposlenju u ministarstvu odbrane i kucao imena na lice mjesta
Posto nemaju poluge vlasti ni na lokalu niti na drzavnom nivou to im je to.
Da se odradi ta Podgorica da ne gledam vise ovoga Miškovog bratanica pa mogu da mrem,neka ide u zavicaj u Plužine tamo pa neka njih pozlati i usreci.
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Sto ste kidisali na lucke91?
Cak i na peckanja, kojih nije da nema, covjek normalno odgovara, bez provokacija drugih. Potpuno korektan sagovornik i kamo srece da je vise forumasa tog tipa.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Pa ovi su izbori kao i vecina prethodnih pokazali da je znacajan broj pravoslavaca ,ljudi koji su naslonjeni na Crkvu i tradiciju glasalo ranije za DPS i sve ove promjene su nastale zato jer je Milo svojim nasrtajem na Mitropoliju jednostavno onemogucio takvim ljudima da ga zaokruze na izborima.
Sto bi se reklo pucao je sam sebi u nogu.
Sad kad su mehanizmi prinude izgubljeni DPS je u slobodnom padu i u Beranama sa 17 ode na 9 odbornika.
Mislim da sam makar 10 puta gledao obracanje Boskovica i one nesrecne doktorke posle objavljivanja rezultata glasanja,neprocjenjivo!
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Zao mi je Alternative, taj jedan mandat da nijesu mogli izgurati, a zasluzili su...
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Tu es mon héro!
Vidim volja nAAAAAAAroda SNP i URA ostavila skoro ispod cenzusa u Berane i Ulcinj.
Dobrih predviđanja nam bar nikad nije falilo.
I neka nam je sa srećom ova Bosna i Hercegovina u koju se pretvaramo.
Tko leti, vrijedi...
A i zezate li se da je peckanje problem? Pa čoek je 10 godina proveo rugajući se ndps forumašima poslije svakih izbora, čučeći po krovovima sa dps brojačima ljudi na raznim protestima i prenosio šta se dešava, hvalio se da mu je neki stric petostruki ministar u dps vladama... Ok, razumijem da je to standard na navijačkom dijelu foruma pa se prenio i na druge teme, ali kad je već tako, neka ga niko ne brani od peckanja. Nisam bio aktivan neđe neposredno od usvajanja dps zakona o slobodi vjeroispovijesti pa naredne dvije godine tako da ne znam da li lucke-ova vjekovna borba protiv dps-a počinje od dana usvajanja zakona ili od dana kad je dps izgubio izbore. Ali ostali su postovi koji govore ovu ili onu priču, ali ne mislim pretraživat forum samo zbog toga.
Last edited by NHM; 28-03-22 at 10:14.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Lucke91 svima trn u oku i najbitnije pitanje u drzavi, ideeemmooo![]()
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks