Page 190 of 494 FirstFirst ... 90140180186187188189190191192193194200240290 ... LastLast
Results 4,726 to 4,750 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Juče je ministarstvo odbrane Rusije održalo konferenciju za štampu, pogledao sam i evo šta su, otprilike, rekli:
    - cilj specijalne vojne operacije je oslobađanje Donbasa. Mogla se operacija voditi samo na tom području, ali to bi omogućilo Kijevu da napada Donbas, te se zato vodi operacija i na ostalim dijelovima Ukrajne da se eliminiše vojna pretnja Donbasu.
    - prva faza specijalne vojne operacije koja podrazumijeva uništenje većine vojne opreme Ukrajnske vojske je skoro privedena kraju tako da specijalna vojna operacija može da uđe u drugu fazu. Druga faza podrazumjeva fokusiranje isključivo na istok Ukrajne.
    - ruska vojska nikada nije namjeravala da zauzme Kijev, Harkov i ostale gradove. Borba oko tih gradova je služila da omete ukrajnske snage kako bi se lakše napredovalo na istoku (Donjeck i Lugansk).
    - tokom specijalne vojne operacije nisu gađani civilni objekti i izbjegavaju se civilne žrtve.

Poslije 30 dana zvanično objašnjenje zašto se ovaj rat vodi na ovaj način.

Sent from my moto e5 using Tapatalk

2. The Following 2 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,210
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Quote Originally Posted by Pasha View Post
    https://twitter.com/maxseddon/status...Dr9IaAhte-2v2w

Ziv je

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Pazi samo komentare ispod...

Odavde ---------->
    Dovde <-----------
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    Znas kako, dosta je jednostrano gledati da se zivoti gube samo zbog Rusa. Rusi jesu pokrenuli i inicijator su svih stradanja koja su nastala, ali odgovornost za zivote Ukrajinaca nakon pokrenute agresije je i na Ukrajinskoj strani, rekao bih i da je Ukrajinska strana ta koja treba da najvise brine o zivotima svojih ljudi, vise nego okupator.
    Rusija je vojno superiornija sila od Ukrajine i rezultat rata je po meni i uz svu pomoc zapada tu na stranu Rusije. Zapad ce svojim pumpanjem oruzja ucinjeti da samo ima vise zrtava, ne vjerujem da ce preokrenuti rat osim ako se direktno ne ukljuce.
    Kad kazes zasto ne pozivam na povlacenje Rusije nego na predaju Ukrajine, ja pozivam i na jedno i na drugo, ne moramo birati strane i misliti da ja navijam za Rusiju jer kritikujem Ukrajinu. Meni je Rusija jasni agresor u ovom ratu. Ovdje se radi o tome da ne zelim abolirati od odgovornosti Ukrajinsku stranu. Ukoliko je jasno da Ukrajina ne moze pobijediti u ratu, logicno jeste da sacuva zivote i preda se, to je za narod bolje ako im je do naroda a onda neka svu krivicu tog moralnog poraza snosi zapad koji je bodrio sa pumpanjem lakog oruzja, jer bitnije je sacuvati zivote nego moral valjda.
    Quote Originally Posted by starwalker View Post
    U moru postova napokon jedan koji odražava i moja stajališta a tiče se i one opaske o izlasku iz okvira agresor-žrtva. No, zanimljiva su vremena došla.. sve je teže imati mišljenje, sve je opasnije izražavati ga a da ne dobiješ etiketu, šamar ili sutra možda metak. Masovna propaganda je nevjerovatno sofisticirana, efikasno udara na emocije te je sva ova promocija rata toliko jeziva i zastrašujuća gdje prosječnog čovjeka prosto uvlači u bodrenje jedne ili druge strane i navijanje za dalji nastavak rata a u konačnom u nuklearni armagedon.
    Saglasan sa navedenim.

Inače kako melju ovi Iskanderi, zastrašujuće

https://t.me/mod_russia_en/426
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Bi ste li vas trojica tako srednjičarili i 1914. ili 1939. godine?

Ono, izađimo iz narativa "agresor-žrtva", gledajmo situaciju iz više uglova, svačija viđenja su validna.
    Možda su Austrougari bili u pravu kad su tražili da oni diktiraju liste koga će Srbija da očisti iz svoje administracije i oficirskog kadra, i koga treba da hapsi, ili kad je nacistička Njemačka uletila da štiti ugrožene sudetske Njemce u Čehoslovačkoj.
    Mir, mir, mir, niko nije kriv... ili "svi su krivi".

Traženje kompromisa i mirnog rješenja je validno do onoga momenta kad neko počne mučki da te bije šakom u glavu, i nastavlja da te bije.
    Ne može da se razgovara dok ti puca po glavi.
    Možda bi neki neki pognuli glavu, tražili oproštaj od Đure što ih bije, i priznali da je Đura sve u pravu u nadi da će ovaj da se zaustavi.
    Ali neki bismo vratili Đuri nazad po nosu, pa ko šta ponese.

Ukrajina je u par navrata tražila prekid vatre.
    Rusija veli da toga neće biti dok se ne ispune "ciljevi operacije".
    Last edited by ASC; 26-03-22 at 13:37.

6. The Following 6 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Bi ste li vas trojica tako srednjičarili i 1914. ili 1939. godine?

Ono, izađimo iz narativa "agresor-žrtva", gledajmo situaciju iz više uglova, svačija viđenja su validna.
    Možda su Austrougari bili u pravu kad su tražili da oni diktiraju liste koga će Srbija da očisti iz svoje administracije i oficirskog kadra, i koga treba da hapsi, ili kad je nacistička Njemačka uletila da štiti ugrožene sudetske Njemce u Čehoslovačkoj.
    Mir, mir, mir, niko nije kriv... ili "svi su krivi".

Traženje kompromisa i mirnog rješenja je validno do onoga momenta kad neko počne mučki da te bije šakom u glavu, i nastavlja da te bije.
    Ne može da se razgovara dok ti puca po glavi.
    Možda bi neki neki pognuli glavu, tražili oproštaj od Đure što ih bije, i priznali da je Đura sve u pravu u nadi da će ovaj da se zaustavi.
    Ali neki bismo vratili Đuri nazad po nosu, pa ko šta ponese.

Ukrajina je u par navrata tražila prekid vatre.
    Rusija veli da toga neće biti dok se ne ispune "ciljevi operacije".
    Brkaš babe i žabe.
    To o čemu ti pričaš su totalni svetski ratovi dje su sve države bile aktivno uključene u borbama, i naravno da su se svi branili jer su znali da kad tad će saveznice da ulete i odrade posao, logično. I tada na svojoj strani su imali Rusiju pored zapada.

A u slučaju ukrajine imaš Rusiju kao agresora u svom dvorištu dok zapad, nato itd jasno 10 puta ponavljaju da N E Ć E da učestvuju u borbama i da neće slati svoju vojsku i tačka. To je dijametralno suprotna pozicija ukrajine u odnosu na sve države koje pominješ iz 14te i 39te...
    Državnički je neodgovorno da u ovoj situaciji istraješ na bitki do zadnjeg čovjeka kad sa druge strane imaš agresora manijaka koji ne odustaje do ispunjenja svakog svog cilja kako i sam kažeš, a već sad znaš da nema ujka Sema i zapada koji te je ohrabrio da ulete na tvoju stranu.
    Putin je dovoljno lud da će u ovoj fazi da bi opravdao rat ako treba pobit sve u ukrajinu da ispuni te neke ciljeve... na kraju može ove iskandere, balističke, krstareće, termobarične, možda i nuklearne usmjerit u zgrade predsjednika, vlade, parlamenta itd, kad mu dosadi jer vidimo da je dovoljno lud za to...
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

državnički je odgovorno predati zemlju neprijatelju jel?
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

9. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Kako su počeli, tj. počinjali ti svjetski ratovi Lucke? Isto kao što je Rusija upala u Ukrajinu, pozivajući se na neku "istoriju" ili neku "nepravdu".. Tako da ta priča ima smisla..
    Ja razumijem da neko traži razum ili neki red u ovom stanju rata, da li je realno da će se svi pridržavati tog reda u tom stanju, zapitajte se..
    Druga stvar, nismo svi isti individualno ali nema potrebe da se zavaravamo da bi konkretno u Ukrajini nastupio mir i red jer bi dobri Rusi tolerisali 98% Ukrajinaca koji su izričito protiv njih po anketama.. Dalje, da ste pratili malo ovak topik ili se toliko informisali, viđeli bi ste određene prepiske koje govore o tome kako bi Rusi odražavali taj red - masovnim hapšenjima, prijekim sudovima i sličnim diktatorskim metodama, ne sumnjam da bi i tad neko bio dobar da nam opravda sve to.. A da su ove procurjele prepiske plod mašte i propagande, demantuju ponašanje Rusa u opkoljenim područjima, đe postoje snimci kako oni gađaju kolačima protestante koji legitimno upražnjavaju ustavna prava..
    Mnogo se naivno pristupa ovoj tematici, ne mora da znači da je moje viđenje bolje ili lošije od realnog stanja, pored propagande ima dovoljno snimaka/fotki i raznoraznog materijala đe ste slobodni da stvorite matricu iliti pogled na sve ovo..
    Dalje, da ne ispane da držim svijeću ikom, @starwalker je kačio fotke i snimke (čini mi se) kako se pojedinci vezuju za stubove i javno ponižavaju po Ukrajini, ne znam koliko ste ispratili pozadinu - ljudi koji otimaju ili pljačkaju prazne kuće/stanove, osumnjičene za saboterstvo i slično.. Ne ulazim na teren opravdavanja ili sablažnjavanja nad tim ponašanjem jer na netu imate dovoljno materijala kako se ponaša država s aparatima u ratnom stanju.. Prosto, neke socijalne slobode se preskaču a primat uzimaju državni interesi kao i "pravda rulje".. Pa smo imali sablažnjavanje nad "demokratijom" što su ugašene proruske partije tj. zabranjen im rad, ali ajde da to pripišem neznanju..

Rat nije romantizam niti Holivudski blokbaster đe glavni junak u sred kiše metaka stane da pomiluje po glavi malo dijete ili štene pa nastavi da se bori..
    Rat je sve ovo što je na ovom topiku postavljeno a tiče se tog topika, ubijanje, glad, destrukcija, propaganda i sve između..
    Last edited by Zedd; 26-03-22 at 14:10.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

11. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Vjerovatno neka razlika izmedju neprijatelja i ovakvih oslobodilaca.

Ponekad neko mora doci da ti pokaze kako ces da zivis svoj zivot. A ti samo da odgovoris da, u upravu si, bolje je za mene da ja zivim kako ti kazes da je bolje za mene.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

13. The Following 2 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Juče je ministarstvo odbrane Rusije održalo konferenciju za štampu, pogledao sam i evo šta su, otprilike, rekli:
    - cilj specijalne vojne operacije je oslobađanje Donbasa. Mogla se operacija voditi samo na tom području, ali to bi omogućilo Kijevu da napada Donbas, te se zato vodi operacija i na ostalim dijelovima Ukrajne da se eliminiše vojna pretnja Donbasu.
    - prva faza specijalne vojne operacije koja podrazumijeva uništenje većine vojne opreme Ukrajnske vojske je skoro privedena kraju tako da specijalna vojna operacija može da uđe u drugu fazu. Druga faza podrazumjeva fokusiranje isključivo na istok Ukrajne.
    - ruska vojska nikada nije namjeravala da zauzme Kijev, Harkov i ostale gradove. Borba oko tih gradova je služila da omete ukrajnske snage kako bi se lakše napredovalo na istoku (Donjeck i Lugansk).
    - tokom specijalne vojne operacije nisu gađani civilni objekti i izbjegavaju se civilne žrtve.

Poslije 30 dana zvanično objašnjenje zašto se ovaj rat vodi na ovaj način.
    Siguran sam da ima dovoljno glupih ljudi koji ce u ovu verziju price povjerovati.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    državnički je odgovorno predati zemlju neprijatelju jel?
    Nije niti se to traži, ali čekati da ti sve pobije a na kraju će svakako postići zacrtano svakako jeste neodgovorno.
    Kad mu je zapad već udario tuki i ostavio ga da se bori samostalno, onda jeste odgovorno dati rusima obligaciju da ćeš biti neutralan od tog zapada koji ti je udario tuki, da nećeš imati raketne sisteme na svojoj teritoriji, i da pregovaraš šta možeš da izvučeš oko donbasa i krima...
    Ako se to može dogovorit du ovoj situaciji dje te je Bog posadio u dvorište mega sile koju vodi ludi čoek a nemaš na koga da se osloniš sa druge strane da ti pomogne, i da te time ostave na miru, državnik mora voditi računa prvenstveno o životima svog naroda i države....
    Džabe mu je posle sve ako ostane i bez naroda i države, što je ratovao onda...

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,110
    Thanked in
    2,315 Posts

Најопаснији противник руске војске је оперативна група у Донбасу.Добро су утврђени и добро снабдјевени муницијом и материјалом.
    Да је Русија концентрисала све ангажоване снаге на овом потезу, уз помоћне ударе из правца Харкова и евентуално неким десантом у Бердањску, паралелно са снажнијим ангажовањем ваздухопловства имала би више усјеха.Овако су велике руске снаге везане на Кијевском, Сумском правцу и око Чернигова (Кијев се напада из три правца) доље су неки чак кренули на Јужноукрајинск и на Криви Риг па добили по носу, распршавање трупа без јасног циља, а трпе се велики губици.

Сада је руска врхушка, сагледавајући ситуацију на терену, смањила амбиције и довела их у неки домен реалног.Али да ли је то изводиво, то ћемо да видимо.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

https://t.me/mod_russia_en/427?single

Okolina Kijeva, 61 vojnik ukrajine se predao zbog nedostatka logistike, od 3 marta nisu dobili hranu, gorivo, municiju, ostavljeni na milost i nemilost...
    Ima dosta oficira.
    Interesantno da im je odmah data hrana i piće što se vidi, a propadganda kaže da nemaju hrane itd rusi oko kijeva
    Last edited by lucke91; 26-03-22 at 15:00.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Најопаснији противник руске војске је оперативна група у Донбасу.Добро су утврђени и добро снабдјевени муницијом и материјалом.
    Да је Русија концентрисала све ангажоване снаге на овом потезу, уз помоћне ударе из правца Харкова и евентуално неким десантом у Бердањску, паралелно са снажнијим ангажовањем ваздухопловства имала би више усјеха.Овако су велике руске снаге везане на Кијевском, Сумском правцу и око Чернигова (Кијев се напада из три правца) доље су неки чак кренули на Јужноукрајинск и на Криви Риг па добили по носу, распршавање трупа без јасног циља, а трпе се велики губици.

Сада је руска врхушка, сагледавајући ситуацију на терену, смањила амбиције и довела их у неки домен реалног.Али да ли је то изводиво, то ћемо да видимо.
    Šta misliš šta će sa Odesom?
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Kaže li se fašistkinje?
    Kaze se velikom dijelom propaganda... Ista stvar se desavala i kod nas devedesetih, u to sam se licno mogao uvjeriti jos kao klinac ugledavsi sliku doktorice u beretkama zengi koja je predstavljena kao branioc domovine i dobrovoljka. :P

Ne sumnjam da ima zenskog pola na obje strane u ratu al' isto tako ne sumnjam da je to ekstremno preuvelicavanje morala radi. Vjerovatno se ista stvar (propaganda) desava i na RU strani samo sto te slike i objave ne vidimo a znamo svi zasto.

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Naravno da ima. Vidim da je aktuelno ovo never forget.
    Vjerujem da ni majke i djeca Srebrenice, Knina, Sarajeva i ostalih gradova never forget zvukove sirena, eksplozija bombi i svega ostalog.
    Kao ni žitelji Kosova isto never forget denacifikaciju Kosova.
    Srbi never forget Košare.
    Kao što ni naši đedovi never forget WWII.

Neće ni forum never forget pisaniju ovdje. Za pokoljenja, internet pamti.

Ja evo never forget ovoga đeda mučenika što je preživio 3 koncetraciona logora u WWII ali nije Putina agersora, pardon Hitlera 21og vijeka. Never never forget.
    Kad smo vec odskocili sa teme...

A ja never forget zujanje preko glave dok sam bio klinac a vecinom vojnici iz CG su bili ti koji su rokali. I, jel' treba i to da se revitalizuje?

---

Sve u svemu ja ovo vidim ovako... Ukrajina propada, Rusija propada, EU na dobrom putu da izvuce takodjer deblji kraj, dok Kina i USA oblizuju masne brkove.

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Nije niti se to traži, ali čekati da ti sve pobije a na kraju će svakako postići zacrtano svakako jeste neodgovorno.
    ođe od prvog dana dobar dio njih piše da treba da kaže Rusima - evo vam moja država i radite sa njom i narodom šta oćete.

Kad mu je zapad već udario tuki i ostavio ga da se bori samostalno, onda jeste odgovorno dati rusima obligaciju da ćeš biti neutralan od tog zapada koji ti je udario tuki, da nećeš imati raketne sisteme na svojoj teritoriji, i da pregovaraš šta možeš da izvučeš oko donbasa i krima...
    nikako da objasnite kako ga je to zapad zajeba? da bi ste rekli, e zapad radi dobar posao, treba NATO da uleti tamo, jel? pratiš li ti šta rade narodu u tim nekim gradovima? gaze ih, udaraju, hapse itd. razmisli malo kako Ukrajinci gledaju na Rusiku nakon mjesec dana uništavanja? pri tome su ih lagali da neće biti ništa od ovoga. oružje im dobača Zapad, i to je sve što oni smiju da urade a ovima to znači masu. isto tako, oni su im pomogli i da dignu vojsku na veći nivo. pisao je o tome @BAR ođe, čini mi se. od toga da se čisti država od neonacista i napada na Kijev dođosmo do toga da je prioritet sad istok države. prilično je jasno da on želi da pregovora samo sa Bidenom, i da od njega dobije garancije oko mogućeg budućeg razgraničenja. Odesu će teško zauzeti, tako da i ako dobije neke teritorije opet će se graničiti sa državom u koju će tek Zapad sipati para i vojne opreme, i podržavati. i opet neće biti njegova intresna sfera niti pod šapom Moskve

Ako se to može dogovorit du ovoj situaciji dje te je Bog posadio u dvorište mega sile koju vodi ludi čoek a nemaš na koga da se osloniš sa druge strane da ti pomogne, i da te time ostave na miru, državnik mora voditi računa prvenstveno o životima svog naroda i države....
    Džabe mu je posle sve ako ostane i bez naroda i države, što je ratovao onda...
    da su zadržali nuklearno oružje ovom im se ne bi desilo nikad. moguće da bi to povuklo da bi bili kao Sjeverna Koreja u sred Evrope. nije on kriv što Putin hoće da određuje Ukrajini smije li ili ne smije nešto da radi. to je ka što je Beograd htio da određuje sve Crnoj Gori. pa radi ovoga su Baltičke države i Poljska dijelom i ušle u NATO. da ih ne bi neki psihopata napao da bi ostvario neku svoju zamisao o pravljenju carstva u 2022. godini.

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,188
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

Најопаснији противник руске војске је оперативна група у Донбасу.
    najopasniji protivnik ruske vojske je korupcija i indolentnost
    She is only here to annoy herself!

23. The Following 5 Users Say Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,110
    Thanked in
    2,315 Posts

Šta misliš šta će sa Odesom?
    Ништа.Миколајв не могу да узму, а без њега нема копеног коридора према Одеси.Руске десантне снаге су премале и преизложене да би се десантирале у околини Одесе.А тек послије оне катрастрофе у Бердањску, када им је погођена трећина десантних бродова, односно половина ангажованих.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

To u donbasu su Azov bataljoni.
    Imate milion snimaka i svjedocanstava da su u Mauripolju gadjali sa skola, bolnica, zgrada.... Da se nisu dozvoljavali da se narod povuce jer su rusi svakog muskarca kojieg procijene, skidali i pregledali tetovaze.
    Dobro su nauruzani i motivisani, jer za njih ne vaze pravila o zarobljavanju od strane rusa.
    Ovo sto se prica da skidaju sa autobusa i salju za Sibir... E to su pripadnici Azov bataljona.
    Tako da njima motivacije da se bore ne nedostaje

Ne bih ja to nista diro

Thanks Thanks Given 
    3,188
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

Ништа.Миколајв не могу да узму, а без њега нема копеног коридора према Одеси.Руске десантне снаге су премале и преизложене да би се десантирале у околини Одесе.А тек послије оне катрастрофе у Бердањску, када им је погођена трећина десантних бродова, односно половина ангажованих.
    mi ne znamo na šta su oni spremni i šta su im stvarni ciljevi, npr. stratešku avijaciju još nisu koristili osim za ispaljivanje krstarećih a slagali su za komplet invaziju da je neće biti tako da im ništa ne vjerujem za ovo sad što pričaju da bi bili zadovoljni samo Donbasom, takođe Azov im je u Maripolju i okolo vezao možda i trećinu snaga
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    ođe od prvog dana dobar dio njih piše da treba da kaže Rusima - evo vam moja država i radite sa njom i narodom šta oćete.
    Naravno da ne treba to da uradi, to bi već bila veleizdaja.

nikako da objasnite kako ga je to zapad zajeba? da bi ste rekli, e zapad radi dobar posao, treba NATO da uleti tamo, jel? pratiš li ti šta rade narodu u tim nekim gradovima? gaze ih, udaraju, hapse itd. razmisli malo kako Ukrajinci gledaju na Rusiku nakon mjesec dana uništavanja? pri tome su ih lagali da neće biti ništa od ovoga. oružje im dobača Zapad, i to je sve što oni smiju da urade a ovima to znači masu. isto tako, oni su im pomogli i da dignu vojsku na veći nivo. pisao je o tome @BAR ođe, čini mi se. od toga da se čisti država od neonacista i napada na Kijev dođosmo do toga da je prioritet sad istok države. prilično je jasno da on želi da pregovora samo sa Bidenom, i da od njega dobije garancije oko mogućeg budućeg razgraničenja. Odesu će teško zauzeti, tako da i ako dobije neke teritorije opet će se graničiti sa državom u koju će tek Zapad sipati para i vojne opreme, i podržavati. i opet neće biti njegova intresna sfera niti pod šapom Moskve
    Upravo to, zajeba ga je zapad jer ga je ostavio bez konkretne vatrene podrske na kopnu ili makar na nebu. A koliko vidim zajeba ga je jer je on očigledno mislio da će tu podršku imati pa je mudovao i kad mu je putko natovario vojsku na granicu... to sto mu šalje naoružanje i pare, koje kasne uzgred rečeno i sad je kasno za to (sam zelenski to juče rekao), to mu ne znači puno u ovom sukobu i ne može donijeti odlučujuću prevagu...
    To šta im rusi po gradova rade, i zapad to jasno vidi i prenosi u medije da svi znaju da je zapad svjestan toga, time gore im udaraju tuki jer i posle toga što vide opet kažu NEĆEMO da uletimo i pomognemo...
    Kako ukrajinci posmatraju ruse je sad već nebitno za same ruse, što bi rekli učinjenom poslu mane nema, cilj opravdava sredstva...

da su zadržali nuklearno oružje ovom im se ne bi desilo nikad. moguće da bi to povuklo da bi bili kao Sjeverna Koreja u sred Evrope. nije on kriv što Putin hoće da određuje Ukrajini smije li ili ne smije nešto da radi. to je ka što je Beograd htio da određuje sve Crnoj Gori. pa radi ovoga su Baltičke države i Poljska dijelom i ušle u NATO. da ih ne bi neki psihopata napao da bi ostvario neku svoju zamisao o pravljenju carstva u 2022. godini.

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    To je vjerovatno tačno... ali tako je kako je danas, ukrajina nema nuklearke, a ostavljena je na vjetrometini...
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Moguće ko će ga znat. Mada ne vidim logiku da su uzeli herson a da ne nastave do kraja i uzmu odesu i time odsječu ukrajinu od crnog mora...
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,110
    Thanked in
    2,315 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    mi ne znamo na šta su oni spremni i šta su im stvarni ciljevi, npr. stratešku avijaciju još nisu koristili osim za ispaljivanje krstarećih a slagali su za komplet invaziju da je neće biti tako da im ništa ne vjerujem za ovo sad što pričaju da bi bili zadovoljni samo Donbasom, takođe Azov im je u Maripolju i okolo vezao možda i trećinu snaga
    Можда су спремни и да баце атомску бомбу на Украјину и да затраже капитулацију, но колико је то реално?
    Питање је колико им авиона стратешке авијације може полетјети, могу ли да гарантују стратешкој авијацији да је украјинска РВ и ПВО неутралисана.А сваки Тупољев је злата вриједан.

Оно што је папир а шта су реалне могућности су двије различите ствари.Остаје да видимо.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Moguće ko će ga znat. Mada ne vidim logiku da su uzeli herson a da ne nastave do kraja i uzmu odesu i time odsječu ukrajinu od crnog mora...
    Ovo se nece zavrsiti bez bankrota ili odese.
    Sva ova akcija strateski nema smisla dok se ne uzme cijela obala crnog mora.
    Sta znam, za sad se pojavljuju snimci pokusaja ciscenja mora od mina

Ne bih ja to nista diro

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Upravo to, zajeba ga je zapad jer ga je ostavio bez konkretne vatrene podrske na kopnu ili makar na nebu. A koliko vidim zajeba ga je jer je on očigledno mislio da će tu podršku imati pa je mudovao i kad mu je putko natovario vojsku na granicu... to sto mu šalje naoružanje i pare, koje kasne uzgred rečeno i sad je kasno za to (sam zelenski to juče rekao), to mu ne znači puno u ovom sukobu i ne može donijeti odlučujuću prevagu...
    To šta im rusi po gradova rade, i zapad to jasno vidi i prenosi u medije da svi znaju da je zapad svjestan toga, time gore im udaraju tuki jer i posle toga što vide opet kažu NEĆEMO da uletimo i pomognemo...
    kako misliš konkretne? bilo kakva direktna pomoć zapada je objava rata Rusiji. slanje vojske bilo NATOa bilo Amerike, uvođenje no fly zone. tako da ga niko nije zaeba no je valjda cilj neđe da ovo ne preraste u veći sukob? ne znam đe on to rekao da je očekivao bilo kakvu direktnu pomoć u vidu miješanja u sukob. senatori neki su bili za uvođenje NFZ zone kao i Slovenija i Litvanija čini mi se, Poljaci za slanje mirovne misije u UKR. on ima pravo da traži neke stvari, svjestan je i sam da od toga nema ništa. ne znam samo kako ti zamišljaš scenario ulijetanja vojske zapadnih država u UKR?

Page 190 of 494 FirstFirst ... 90140180186187188189190191192193194200240290 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)