Kako su počeli, tj. počinjali ti svjetski ratovi Lucke? Isto kao što je Rusija upala u Ukrajinu, pozivajući se na neku "istoriju" ili neku "nepravdu".. Tako da ta priča ima smisla..
Ja razumijem da neko traži razum ili neki red u ovom stanju rata, da li je realno da će se svi pridržavati tog reda u tom stanju, zapitajte se..
Druga stvar, nismo svi isti individualno ali nema potrebe da se zavaravamo da bi konkretno u Ukrajini nastupio mir i red jer bi dobri Rusi tolerisali 98% Ukrajinaca koji su izričito protiv njih po anketama.. Dalje, da ste pratili malo ovak topik ili se toliko informisali, viđeli bi ste određene prepiske koje govore o tome kako bi Rusi odražavali taj red - masovnim hapšenjima, prijekim sudovima i sličnim diktatorskim metodama, ne sumnjam da bi i tad neko bio dobar da nam opravda sve to.. A da su ove procurjele prepiske plod mašte i propagande, demantuju ponašanje Rusa u opkoljenim područjima, đe postoje snimci kako oni gađaju kolačima protestante koji legitimno upražnjavaju ustavna prava..
Mnogo se naivno pristupa ovoj tematici, ne mora da znači da je moje viđenje bolje ili lošije od realnog stanja, pored propagande ima dovoljno snimaka/fotki i raznoraznog materijala đe ste slobodni da stvorite matricu iliti pogled na sve ovo..
Dalje, da ne ispane da držim svijeću ikom, @starwalker je kačio fotke i snimke (čini mi se) kako se pojedinci vezuju za stubove i javno ponižavaju po Ukrajini, ne znam koliko ste ispratili pozadinu - ljudi koji otimaju ili pljačkaju prazne kuće/stanove, osumnjičene za saboterstvo i slično.. Ne ulazim na teren opravdavanja ili sablažnjavanja nad tim ponašanjem jer na netu imate dovoljno materijala kako se ponaša država s aparatima u ratnom stanju.. Prosto, neke socijalne slobode se preskaču a primat uzimaju državni interesi kao i "pravda rulje".. Pa smo imali sablažnjavanje nad "demokratijom" što su ugašene proruske partije tj. zabranjen im rad, ali ajde da to pripišem neznanju..
Rat nije romantizam niti Holivudski blokbaster đe glavni junak u sred kiše metaka stane da pomiluje po glavi malo dijete ili štene pa nastavi da se bori..
Rat je sve ovo što je na ovom topiku postavljeno a tiče se tog topika, ubijanje, glad, destrukcija, propaganda i sve između..
Last edited by Zedd; 26-03-22 at 14:10.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Bookmarks