Page 107 of 304 FirstFirst ... 75797103104105106107108109110111117157207 ... LastLast
Results 2,651 to 2,675 of 7598

Thread: Vlada Crne Gore, 43. saziv

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by GRUNA'STAR View Post
    Значи ако је поп онда га то дискриминише из сваке приче јел ? Да је рецимо Ибрахимвоић причао о томе с реисом сигуран сам са би прескочио коментар да бачиш али овако поп, још црква србије дај да се згрозимо... Нисте пјенили о секуларној држави кад је иста та држава хтјела да присвоји црквену имовину али поломише зубе поједини ...

Како се коментарише овај додатак за новорођенчад? Популизам јел тако? Оће ли комите с Цетиња узимат те паре или су им мрске с обзиром да није њихова влада ...

A dje druže, kako su na mene zapjenili odje skoro što ih prozvah što ćute kad se prenosio reizbor reisa na RTCG, a prije toga su bulvalno za istu stvar, prenos ustoličenja u Beranama čini mi se isto bio na RTCG, odje se pozivali na sekularnu državu, crkvaaaa džaaaa-buuu, gradjanska država.
    Licemjerje na kvadrat.
    Forever young, i want to be forever young

2. The Following 2 Users Say Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    503
    Thanks Thanks Received 
    2,035
    Thanked in
    1,156 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    A dje druže, kako su na mene zapjenili odje skoro što ih prozvah što ćute kad se prenosio reizbor reisa na RTCG, a prije toga su bulvalno za istu stvar, prenos ustoličenja u Beranama čini mi se isto bio na RTCG, odje se pozivali na sekularnu državu, crkvaaaa džaaaa-buuu, gradjanska država.
    Licemjerje na kvadrat.
    Polako brate, ne mogu starije te generacije da izadju iz komunisticke ideologije preko noci

4. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,613
    Thanks Thanks Received 
    6,301
    Thanked in
    2,627 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Za nizak % visokog obrazovanja kriva je porodica. Niko tu djecu nije forsirao da se obrazuju. Prilično je dostupno.
    Uh...

Jugoslavija.
    Porodice sa 3+ clanova (jer je to bila cesta pojava) na skolovanje davale su (velikom vecinom) jedno dijete. Gradovi nisu bili kao danasnji a imanja su bila velika i od toga se zivjelo. Nije se moglo prisutiti da sva djeca postanu doktori jer se od rada na imanju zivjelo - ili kako rece, nisu ih forsirali.
    Nakon sto je krenula da se razvija privreda SFRJ vecina gradova nudilo nove poslove, samim tim su se otvarale mogucnosti za nove zanate, nove diplome i obrazovaniji kadar.
    I konacno, nakon raspada komunizma, kad su komunisti nastavili vlast pod novim imenom - imamo situaicju devedesetih dje narod jedva prezivljava, dje se firme gase i dje manjak poslova definise kvalitet kadra. Zato su svi koji su bili iole zeljni "egzoticnih" diploma, poput stomatologije, geodezije i ostalih neposotjecih podvrsta fakulteta svoje znanje skupljali u susjednim drzavama. A samo se dio njih varacao ovamo.

I da se vrnemo u sadasnje vrijeme - danasnja visokoobrazovana omladina je dobrim dijelom procenat koji se zasniva na zavrsavanju "fakulteta" tipa UDG ili Megatrend ili neki treci popularni fakultet. To je kadar kojeg rodtelji forsiraju. Kvantitet veliki, kvalitet veoma mali.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Ja tek sad vidim kako su poneki bili ambiciozni sa crkvenom vladom . . .

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,826 Posts

Zedd, technus ajmo da nastavimo bez ličnih kvalifikacija i anamneza.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

8. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Polako brate, ne mogu starije te generacije da izadju iz komunisticke ideologije preko noci
    veliš li, kako bi bili razvijeniji da je bila četnička ideologija. a ne dođe Tito i uništi koncept

evo šta kaže uzdanica Spajića i Milatovića u Beranama

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...eliki-drzavnik

"Vjerujte mi, što bi rekao naš veliki i jedan od posljednjih državnika Slobodan Milošević - život može da vam uzme svako, čast i obraz možete samo da uzmete sami sebi. Ne dozvolite da vas kupuju, ne dozvolite da sa vama manipulišu, ne dozvolite da vas ograđuju u neke svoje ograde...", rekao je između ostalog Premović na Adria TV
    ratni zločinac koji je ubijao ljude, slao momke da ginu za njegove ideale i htio da sravni Crnu Goru sa zemljom je čoeku državnik. strašan čoek rekoše, ođe
    Last edited by outline; 25-03-22 at 21:38.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

10. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,613
    Thanks Thanks Received 
    6,301
    Thanked in
    2,627 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    veliš li, kako bi bili razvijeniji da je bila četnička ideologija. a ne dođe Tito i uništi koncept
    Moram te razocarat, ali i Tito je bio diktator, ali je komunizam bio najmanje zlo od ponudjenog.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    1,561
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

Pa naravno da će to reci dva dana pred izbore u opštini u kojoj dobar dio gradjana smatra slobodana milosevica herojem i velikim čovjekom,nada sa covjek glasovima

Sent from my iPhone using Tapatalk

13. The Following User Says Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Pop - Reis - paroh - muftija - efendija - kakva god da mu je titula ne treba da se bavi politikom. Pa ni politikom nataliteta.
    .
    Вјерске заједнице у цг имају већи утицај на народ од било које институције или било којег политичара. Црногорцима је у генима да слушају свог владику тако да ја мислим да је овај разговор сасвим на мјесту а и тема је лијепа зар не?
    Љепше би било похвалит и понешто кад је добро небитно којој политичкој струји се припада.

15. The Following User Says Thank You to GRUNA'STAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    503
    Thanks Thanks Received 
    2,035
    Thanked in
    1,156 Posts

evo šta kaže uzdanica Spajića i Milatovića u Beranama

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...eliki-drzavnik

ratni zločinac koji je ubijao ljude, slao momke da ginu za njegove ideale i htio da sravni Crnu Goru sa zemljom je čoeku državnik. strašan čoek rekoše, ođe
    Ne vidim dje sam ja pominjao cetnicku ideologiju al dobro, to su tvoje rijeci ne moje.

Vidis, obozavas da koristis taj whataboutizam za koji odje napadas. U sustini, isti si kao oni protiv kojih redovno pises samo si na drugoj strani

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Jesam, ali mu izgrebana folija, ostalo samo staklo, kad ono sa druge strane ugledah tebe
    Nego, mislim da to što se pecaš i sam pronalaziš u priči o lažnoj (malo)graDŽanštini govori o tebi i više nego dovoljno.
    Ja ne rekoh za sebe da sam gradžanista, čak ako na to insuiniraš možeš naći post moj, ako ura i u jednom momentu omogući povratak dps-a za mene ja završila, to i dalje mislim kao i to da ću jedino glasat iz kakvog konzulata i to možda..
    Ako je problem što sam ih glasao i što ne kukam da sam razočarani glasač ure, ne znam šta bi ti rekao..
    Opet da ponovim, neko ko je blokirao tunel i time kršio ustav a potom se na taj isti ustav pozivao po potrebi za ustoličenje, nema baš neki osnov da sa visokog moralnog pijedestala dijeli pecke ostalima..
    Gradžanisti bodu oči veljim kosmopilitama, ovo je bolje od finalne bitke Avendžersa
    Last edited by Zedd; 25-03-22 at 22:06.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,826 Posts

Вјерске заједнице у цг имају већи утицај на народ од било које институције или било којег политичара. Црногорцима је у генима да слушају свог владику тако да ја мислим да је овај разговор сасвим на мјесту а и тема је лијепа зар не?
    Љепше би било похвалит и понешто кад је добро небитно којој политичкој струји се припада.
    Na žalost tužna realnost današnje CG. Zato smo tu đe jesmo. Popove pitamo o budućnosti države.
    Horor.

Ovo za pohvale i slično. Predizborni populizam - bljak .

19. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Na žalost tužna realnost današnje CG. Zato smo tu đe jesmo. Popove pitamo o budućnosti države.
    Horor.

Ovo za pohvale i slično. Predizborni populizam - bljak .
    Претходних 20 година не бих рекао да су се попови питали 1%, па смо фино прошли од државе нам је остало скоро ништа, једино ако не рачунаш да је тад све добро било. Тужно и жалосно је што су попови морали да отворе очи овом народу да би макли лопове с власти и то се не би десило да лопови ниси помислили да баш све могу да покраду...

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

dje je kimmi? Evo mu ih dzejkob i mickey

dajte ovog krivolovca sto nece da okaci gando na fb, sto evo hvali slobodana milosevica kao drzavnika
    Podgorica Podgoricanima!

22. The Following User Says Thank You to .Bole For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,578
    Thanks Thanks Received 
    677
    Thanked in
    403 Posts

DF na aparatima.

Krivokapic obrnuo igricu, navijam za njega.

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post

dajte ovog krivolovca sto nece da okaci gando na fb, sto evo hvali slobodana milosevica kao drzavnika
    važi da će to osuditi, iko zamisli na čelu si partije i kažeš za čoeka koji je htio da počisti Crnu Goru i Crnogorce da je državnik. ne smiju ljudi da kažu da je Milošević javna kanalizacija. mada ođe su mu sliku držali

25. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,826 Posts

Претходних 20 година не бих рекао да су се попови питали 1%, па смо фино прошли од државе нам је остало скоро ништа, једино ако не рачунаш да је тад све добро било. Тужно и жалосно је што су попови морали да отворе очи овом народу да би макли лопове с власти и то се не би десило да лопови ниси помислили да баш све могу да покраду...
    Pa jes bilo im je teško priznajem. Silne poreze su državi platili svih ovih godina. Tako im je teško bilo i pod Turcima 500 godina. Plus ih i dan danas voze u fiće i peglice.

Sigurno je i Partijah Pavle sve dobro mislio i otvorio oči narodu kad je tapšao Arkana i blagosiljao mu odlazak sa drugarima na teški humanitarni rad u BiH. Jer evo nedavno saznasmo, da je Arkan bio humanitarni radnik, a ne kao što mu pripisuju ratni zločinac, koljač i sve ostalo.
    Nije ni Amfilohije koji je drugovao i sa Milom i sa Momirom, može se reć i sa Miloševićem, puno zaostajao za svojim nadređenim Pavlem.
    Nego on je bio jedan prije svega dobrotvor i domaćin, pa je znao s vremena na vrijeme da ugosti prethodno pomenutog humanitarca kad je nakon teškog rada u rijetkim momentima sebi davao odmor. Kad ne bi imao goste, onda bi bačao kletve i proklinjao narod, Crnogorce nazivao Đilasovom kopiladi i komunistilkim nakotima. Volio čovjek prozu i poeziju.

Imam dovoljno godina da pamtim što je crkva sve radila na ovim prostorima a da mi ne treba dokaz na youtube za to. Kao što treba današnjim pre paid vjernicima.
    Ta priča kako je crkva suvo zlato i nešto predobro i plemenito pije vodu kod mlađih youtube i tiktok naraštaja, što opet govori o neobrazovanosti glasača CG koji nam jednako kroje sudbinu.
    Last edited by hercules; 25-03-22 at 22:37.

27. The Following 2 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

đe si @.Bole imamo još bisera

Nosilac izborne liste "Za budućnost Berana" Vuko Todorović, rekao je da ovo nijesu izbori za bilo kogo pojedinačno, već za budućnost Berana, "za budućnost svih nas".
    On je dodao da imaju snažnu podršku Aleksandra Vučića "koji će nam pomoći da pokrenemo pogon koji će uposliti oko 200 ljudi, a imaćemo i direktnu finansijsku podršku od bratske Srbije", rekao je on.
    lokalni izbori u CG, lik veli imaju podršku predsjednika druge nezavisne države. i onda vele kako to rovari Srbija po CGu

29. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

đe si @.Bole imamo još bisera

lokalni izbori u CG, lik veli imaju podršku predsjednika druge nezavisne države. i onda vele kako to rovari Srbija po CGu
    Nema ti kad on (mayor NK) više od asfaltiranja ulica od brackih ulagača.. Oh wait
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Pa jes bilo im je teško priznajem. Silne poreze su državi platili svih ovih godina. Tako im je teško bilo i pod Turcima 500 godina. Plus ih i dan danas voze u fiće i peglice.

Sigurno je i Partijah Pavle sve dobro mislio i otvorio oči narodu kad je tapšao Arkana i blagosiljao mu odlazak sa drugarima na teški humanitarni rad u BiH. Jer evo nedavno saznasmo, da je Arkan bio humanitarni radnik, a ne kao što mu pripisuju ratni zločinac, koljač i sve ostalo.
    Nije ni Amfilohije koji je drugovao i sa Milom i sa Momirom, može se reć i sa Miloševićem, puno zaostajao za svojim nadređenim Pavlem.
    Nego on je bio jedan prije svega dobrotvor i domaćin, pa je znao s vremena na vrijeme da ugosti prethodno pomenutog humanitarca kad je nakon teškog rada u rijetkim momentima sebi davao odmor. Kad ne bi imao goste, onda bi bačao kletve i proklinjao narod, Crnogorce nazivao Đilasovom kopiladi i komunistilkim nakotima. Volio čovjek prozu i poeziju.

Imam dovoljno godina da pamtim što je crkva sve radila na ovim prostorima a da mi ne treba dokaz na youtube za to. Kao što treba današnjim pre paid vjernicima.
    Ta priča kako je crkva suvo zlato i nešto predobro i plemenito pije vodu kod mlađih youtube i tiktok naraštaja, što opet govori o neobrazovanosti glasača CG koji nam jednako kroje sudbinu.
    Све су то чињенице алиии скупите муда па тако страсно пљуните и господара јединог одговорног за стање у држави иии онда нам буде можда боље али мислим да никад неће. А што се тиче попова и они су људи као ти и ја па могу да погријеше и да се покају проблем је што људи мисле да они треба да буду безгрешни да би вјеру приповиједали.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post

Ne znam brate o čemu pričaš, eto...

Slabo što pratim, a ako je što ne temu lokalnih prebači se na odgovarajuću temu

https://forum.cdm.me/showthread.php?...lcinj-i-Berane

Bačite neke prognoze itd.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 25-03-22 at 23:14.

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Crnogorcima je u genima da slušaju vladiku.
    Napiši Srbima je u genima da te ceo svet razume, pošto vladika ne priznaje Crnogorce a Crna Gora mu je samo geografski pojam.

34. The Following 5 Users Say Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Slažem se u potpunosti, ako ste vi koji dijelite stavove braće Mićović većina, Crna Gora i treba da bude samo geografski pojam.

36. The Following 3 Users Say Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Slažem se u potpunosti, ako ste vi koji dijelite stavove braće Mićović većina, Crna Gora i treba da bude samo geografski pojam.
    Činjenica je da je od skoro 74% pravoslavaca u CG makar 70-72% strogo uz SPC... ostatak su ljudi koji se tako pišu na popis ali ne praktikuju vjeru u praksi, i šačica ljudi koja je uz cpc...
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Može bit, samo što remark reče ako većina dijeli stavove braće Mićović, nije pominjao ko je vjernik, a ko nije. Činjenica je da Crne Gore odavno ne bi bilo da većina dijeli stavove koje promovišu ova dva nesrećnika. Nije valjda da se svi vjernici po automatizmu slažu sa svime što dolazi iz spc, pa makar dolazilo od glavnog rukovodioca? Nezavisno od toga šta kaže?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

39. The Following 2 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Page 107 of 304 FirstFirst ... 75797103104105106107108109110111117157207 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)