Pa ovdje se upravo radi o tome da je Zelensky svoj narod stavio pred streljacki vod time sto ih je digao na noge protiv superiornijeg neprijatelja.
To sto ti pricas mozes pricati samo iz nezrelog ugla, nesvjestan kakve sve posledice ta tvoja "borba" nosi. Ovo nije PUBG, ovdje ne moras umrijeti odmah, mozes cijeli dan umirati i razmisljati sta si napravio od svojih najblizih, nema da upalis novu partiju, nema te vise. Neces posle smrti biti neki duh koji seta gradom, nego te nema, zauvijek, ugasen si, a tako vise nikom ne mozes pomoci.
Ukoliko mi kazes da ti je prece dati zivot za drzavu, nego da budes uz porodicu da pomognes u opstanku i odrastanju svoje djece, onda imamo skroz razlicita gledista jer porodici neces pomoci ako odes na onaj svijet.
Ja, nikad ne bih branio drzavu a rizikovao svoj zivot ili zivot najblizih, a iz porodice sam gdje su svi moji ratovali i dobijali odlikovanja. Ratovi se rijetko vode zarad zivota, vec zarad politike, nego niko nece reci ajde daj zivot da bih ja ostao na vlasti nego ti svi predstavljaju to kao tvoju ugrozenost a ne njegovu.
Rat je propaganda.

Reply With Quote
Bookmarks