Page 171 of 494 FirstFirst ... 71121161167168169170171172173174175181221271 ... LastLast
Results 4,251 to 4,275 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    1,844
    Thanks Thanks Received 
    5,382
    Thanked in
    2,072 Posts

Po anketama 60-70% Rusa podržava "specijalnu operaciju" u Ukrajini.

Ono što treba naglasiti je da je nemoguće uraditi vjerodostojne telefonske ankete jer mnogi ljudi odbijaju da se izjasne o bilo čemu zbog potencijalnih reperkusija, što izvrće sliku javnog mnjenja u korist onih koji podržavaju vlast.
    Drugi momenat je da se odsijecanjem društvenih mreža i stranih medija Rusija pretvara u eho komoru u kojoj vlast uspostavlja kontrolu nad javnim diskursom, i značajan dio ljudi uopšte nije svjestan razmjera katastrofe u Ukrajini.

Ono što je izvjesno je da je većina omladine protiv rata, posebno u urbanim sredinama, dok su najzagriženije za rat babuške i srednjovječne teDke koje podržavaju oslobođenje Ukrajinaca od nacističkog režima jer im tako vele na televizor.
    Last edited by ASC; 21-03-22 at 19:47.

2. The Following User Says Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,834
    Thanked in
    2,797 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Je napisao tačno ko?
    Ne podmeći i ne projektujono što nisam napisa', ti bi nekom drugom za ovo naravno zalijepio infrakciju.

Dakle, nidje to nisam ni napisa' nit sam primjetio da sami ruski zvaničnici se predstavljaju za tako nešto, dok su EU i SAD puna usta demokratski vrijednosti, slobode govora i izražavanja, medija itd, a svojim dejstvima sasvim su kontradiktorni svim tim "vrijednostima" koje zastupaju tako glasno.
    Zapad i njihovo licemjerje, odavno poznato.
    Nisam rekao da si ti napisao.
    Napisao sam ja kao sto mozes da vidis. Moja je konstatacija.
    Ne podmecem ti nista. Samo obrati paznju.

Infrkacije dobijate kad vrijedjate. Za tako nesto ne podmeci.

Dakle Rusija je nevinasce ja ustvrdih. Agresiju na drugu drzavu nazvat specijalnom vojnom operacijom za denacifikaciju i demilitarizaciju drzave nije licemjerje. Za tako nesto treba neki novi izraz da se smisli.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

Aaa, dakle licjemjerje zapada se pravda whataboutizmom Rusije za motive napada na Ukrajinu.
    Lijepo je vidjet da nemaš drugih argumenata.
    Forever young, i want to be forever young

5. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Kako je whataboutisam kad su sami Rusi naveli razloge, od denacifikacije pa do gmo Rusa za spec ops u Ukrajini?
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,834
    Thanked in
    2,797 Posts

Aaa, dakle licjemjerje zapada se pravda whataboutizmom Rusije za motive napada na Ukrajinu.
    Lijepo je vidjet da nemaš drugih argumenata.
    Vazda se slatko nasmijem kad pomenete whataboutizam. Najveci zagovornici istog to spocitavaju nekome kao krunu diskutovanja.
    Najgore sto poneki od vas i ne znaju stonje to whataboutizam pa ga pogresno i koriste. Moderno je to ovih dana.
    Sjajno.

Thanks Thanks Given 
    6,079
    Thanks Thanks Received 
    6,609
    Thanked in
    3,154 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post

Po anketama 60-70% Rusa podržava "specijalnu operaciju" u Ukrajini.

Ono što treba naglasiti je da je nemoguće uraditi vjerodostojne telefonske ankete jer mnogi ljudi odbijaju da se izjasne o bilo čemu zbog potencijalnih reperkusija, što izvrće sliku javnog mnjenja u korist onih koji podržavaju vlast.
    Drugi momenat je da se odsijecanjem društvenih mreža i stranih medija Rusija pretvara u eho komoru u kojoj vlast uspostavlja kontrolu nad javnim diskursom, i značajan dio ljudi uopšte nije svjestan razmjera katastrofe u Ukrajini.

Ono što je izvjesno je da je većina omladine protiv rata, posebno u urbanim sredinama, dok je su najzagriženije za rat babuške i srednjovječne teDke koje podržavaju oslobođenje Ukrajinaca od nacističkog režima jer im tako vele na televizor.
    Moram reci mnogo fina omladina. Greote u sta ih je uvukao zao bolesnik.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    1,013
    Thanks Thanks Received 
    4,080
    Thanked in
    2,304 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    https://twitter.com/christogrozev/st...SkarnrAWw&s=19

https://twitter.com/yarotrof/status/...Jfs558Yag&s=19

Po meni realna cifra.. S ozbirom da je došla sa Ruske strane i naravno odmah potom izbrisana..
    И још рачунајте да овдје нису урачунати губици оружаних снага ЛНР-а и ДНР-а, па слободно треба додати још пар хиљада на ову цифру.Плус нестали, плус заробљени, плус дезертери.
    Да се разумијемо, бројке се добро уклапају у оно праћене уништене технике, на овом линку:https://www.oryxspioenkop.com/2022/0...equipment.html

Под условом да су бројке тачне, обзиром на ангажовање снаге, полако се приближавамо фамозној бројци од прихватљивих 20% губитака, и улазимо у тешке губитке.
    А још није пао Мариопољ, још није уништена оперативна група украјинске војске у Донбасу, још се није кренуло на Одесу, а Кијев и Харков?
    Last edited by BAR; 21-03-22 at 20:02.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Vazda se slatko nasmijem kad pomenete whataboutizam. Najveci zagovornici istog to spocitavaju nekome kao krunu diskutovanja.
    Najgore sto poneki od vas i ne znaju stonje to whataboutizam pa ga pogresno i koriste. Moderno je to ovih dana.
    Sjajno.

Pa čekaj, vi ste prvi prozivali odje za whataboutizam, a isti koristite?
    Nije li to licemjerno?
    Ja vam samo pokazujem da je to dvosmjerna ulica.

Nego, glavno je da ti znaš značenje izraza i da si tako znaven i za sve stvoren, lako ćemo za "poneke od nas".
    Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Kako je whataboutisam kad su sami Rusi naveli razloge, od denacifikacije pa do gmo Rusa za spec ops u Ukrajini?
    Ako ja kažem licemjerni zapad, ti mi kažeš "ali još licemjerniji rusi jer, denacifikacija...", to nije whataboutizam?

Pozvati se na licemjerje Rusije o motivima invazije nenadovezujući se na postove nekog drugog, nego to izraziti kao neki samostalni stav, a ne kontrašenje, onda ok.
    Last edited by technus; 21-03-22 at 19:59.

Thanks Thanks Given 
    310
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    183 Posts

Druže, očigledno nisi u toku.
    Ovi su dozvolili pozive na ubijanje ruskih vojnika na FB i Insta, i makli su čak i zabranu veličanja neonacističkih pokreta u UKrajini poput Azova i sl.

Odvratna (u najmanju ruku) je i odluka zapada da se politika umiješa u sport i umjetnost na taj način da zabranjuje takmicenje ruskim sportistima koji nemaju nikakve veze sa sukobom i od kada zabranjuje ruske klasike, kako može biti jedan Čajkovski odgovoran za današnju politiku njegove države, a da na isti način nisu tretirali i američke sportiste dok je Amerika vodila 13 ratova u 30 godina pod izgovorom da traži oružje, od tada zapad je izgubio vjerodostojnost.

Neka uvode sankcije, ali što miješaju politiku u sport i umjetnost, znači dok je Amerika i saveznici napadala Irak, Afganistan, Siriju,....niko nije smio na sportskim događajima ukazivat na činjenicu da se jedna država brani hiljadama kilometara daleko a sada se najednom politika može miješati, dvostruki kriterijumi i jesu doveli do ovoga jada.
    Budite relaksirani.

Thanks Thanks Given 
    6,079
    Thanks Thanks Received 
    6,609
    Thanked in
    3,154 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post

Hvala ASC....odgledah par dodatna na kanalu.

Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,834
    Thanked in
    2,797 Posts

Pa čekaj, vi ste prvi prozivali odje za whataboutizam, a isti koristite?
    Nije li to licemjerno?
    Ja vam samo pokazujem da je to dvosmjerna ulica.

Nego, glavno je da ti znaš značenje izraza i da si tako znaven i za sve stvoren, lako ćemo za "poneke od nas".

Ako ja kažem licemjerni zapad, ti mi kažeš "ali još licemjerniji rusi jer, denacifikacija...", to nije whataboutizam?

Pozvati se na licemjerje Rusije o motivima invazije nenadovezujući se na postove nekog drugog, nego to izraziti kao neki samostalni stav, a ne kontrašenje, onda ok.
    Ja nikad nikoga na forum nisam prozvao zbog whataboutizma. Da malo pratis znao bi toliko.
    Ali dobro sve je to iz iste kuhinje.

Dodao bih za Putka brata iz madr Raša:
    "Laz je istina nasilnikova."

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

@hercules ajde vjerovaću ti na riječ, ako je tako mora da sam te pobrka' sa nekim i izvinjavam se.

Quote Originally Posted by Joksim View Post
    Odvratna (u najmanju ruku) je i odluka zapada da se politika umiješa u sport i umjetnost na taj način da zabranjuje takmicenje ruskim sportistima koji nemaju nikakve veze sa sukobom i od kada zabranjuje ruske klasike, kako može biti jedan Čajkovski odgovoran za današnju politiku njegove države, a da na isti način nisu tretirali i američke sportiste dok je Amerika vodila 13 ratova u 30 godina pod izgovorom da traži oružje, od tada zapad je izgubio vjerodostojnost.

Neka uvode sankcije, ali što miješaju politiku u sport i umjetnost, znači dok je Amerika i saveznici napadala Irak, Afganistan, Siriju,....niko nije smio na sportskim događajima ukazivat na činjenicu da se jedna država brani hiljadama kilometara daleko a sada se najednom politika može miješati, dvostruki kriterijumi i jesu doveli do ovoga jada.

Dobro, logično je da Medvedev treba da javno kaže da je protiv Putina da bi mogao da igra turnire, sano zato što je Rus.
    A i realno, Čajkovski bi, ako želi da se njegove kompozicije i baleti nesmetano izvode, moga' javit sa "one bande" da osudi Putina i da se vrati počivanju.
    Sva ova hjak na sve pripadnike nekog naroda samo zato što su oripadnici nekog naroda me neodoljivo podsjećaju na neke dogadjaje sa polovine 30-ih prošlog vijeka.
    Last edited by technus; 21-03-22 at 20:16.

Thanks Thanks Given 
    1,013
    Thanks Thanks Received 
    4,080
    Thanked in
    2,304 Posts

Неки руски генерал остао без личних ствари.

https://twitter.com/UAWeapons/status/1505972935110139909?t=dD6iNcbmQhsTgr4Hrt7sdw&s=19

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
    Last edited by BAR; 21-03-22 at 20:18.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by Joksim View Post
    dvostruki kriterijumi i jesu doveli do ovoga jada.
    do ovoga sad doveo je Putin i niko više. samo on, i njegova odvratna politika kojom je htio da pripoji UKR sebi. nije to teško napisati. užasno je bilo i kad su sportisti SRJ bili pod sankcijama jer je ratni zločinac Milošević odlučio da uništi Balkan sa svojim drugarom, takođem zločincem Tuđmanom. u ovom slučaju zbog Putina ispaštaju ljudi koji sa ovim nemaju nikakve veze

a što se tiče kriterijuma, oni će vazda postojati. samo što ođe niko ne napisa za Ameriku da je neka dobrica. no direktan krivac za uništavanje Libije, Iraka itd. samo što je problem sad što Rusija radi apsolutnu ISTU stvar kao Ameri. a to narodu ođe teško pada. pa onda imamo ova opravdanja za uništavanje UKR. jer su Rusi braća a Ameri smećari. uostalom kako reče onaj ljubitelj Putina iz NK. on štiti pravoslavlje u Ukrajini
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

Čekaj, pošto Rusi rade apsolutno istu stvar ka' Jenkiji, kako to da su ruski sportisti pod sankcijama, a američki nikad nisu bili?
    Kako to da se u bioskopima nije tražilo ukidanje projekcija Hollywood-ske mašinerije (pošto sa klasičnom umjetnošću baš i nisu jaki).
    Kako pojedine klinike nisu slale dopise da neće da liječe amreičke gradjane po EU?
    A ne moraš odgovarat, retoričko je pitanje.
    Ah, ta divna sloboda govora, medija i izražavanja, pa i postojanja i ostale zapadne licemjerne bajke.
    Last edited by technus; 21-03-22 at 20:26.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Moram reci mnogo fina omladina. Greote u sta ih je uvukao zao bolesnik.
    Na zalost i ovo nije neocekivano i biti ce ga sve vise i vise, to je sama priroda rata, propagande i medija, te onoga sto donose sankcije.

Kada ukines nekome prakticno sve na sta je navikao logican slijed dogadjaja je da vremenom pocinje da gaji ne bas topla misljenja prema tome ko mu je to i ukinuo. Naravno, moze se povuci crta i reci da je Putin glavni krivac za to (i jeste) ali ipak nije bas za sve, kao npr. mijesanje politike u sport i slicno.
    Na to dolijes malo ulja u vidu izjava onog UKR doktora (meni je to i dalje nezamislivo jer je covjek ocigledno lud da javno izjavi nesto poput toga), malo RU propagande, puno licimjerstva zapada i dobijas dva naroda koji se mrze iz dna duse iako mozda do jucer nisu.

Sve smo to vidjeli i kod nas devedesetih, ne znam cemu se chuditi.

Jos jednom radi politike par idiota ispastaju dva naroda no ovdje mnogi ne vide siru sliku, sliku u kojoj se svijet jos vise podijelo na "pro west" i drugu grupu koja nije bila tako velika do ovog rata

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Čekaj, pošto Rusi rade apsolutno istu stvar ka' Jenkiji, kako to da su ruski sportisti pod sankcijama, a američki nikad nisu bili?
    Kako to da se u bioskopima nije tražilo ukidanje projekcija Hollywood-ske mašinerije (pošto sa klasičnom umjetnošću baš i nisu jaki).
    Kako pojedine klinike nisu slale dopise da neće da liječe amreičke gradjane po EU?
    A ne moraš odgovarat, retoričko je pitanje.
    Ah, ta divna sloboda govora, medija i izražavanja, pa i postojanja i ostale zapadne licemjerne bajke.
    ne branim ja jednu stranu ka ti, pa da imam problem da odgovorim na neko pitanje. Justina Gatlina, dopingovanog momka i šampiona iz laboratorije su vraćali na stazu samo da bi dobio najvećeg atletičara ikad pa mu se dotični sprdao zglavom i uništio mu karijeru. veliki je problem što se na isti način nije postupalo sa sportistima iz Amerike kada je država njihova vršila invazije. i tačka. ali ne može nikako opravdanje za uništavanje UKR biti i Amerika je to radila pa ono, đe ste bili tad. jedini krivac za ovo je politički vrh Rusije
    Last edited by outline; 21-03-22 at 20:31.

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

Dje ti vidje da ja to koristim ka' opravdanje?
    Ja sam se nadovezao na tvoju tvrdnju da SAD i Rusija rade isto, ja kažem ok ali posledice po njih nisu ni približne, štaviše za SAD ih od medjunarodne zajednice uoošte i nema, a Rusija ima, dakle licemjerje medjunarodnih institucija.
    A druga stvar je još što se stvara takva rusofobija i lov na vještice na sve što je rusko da je to jezivo.

Traže od Medvedeva da osudi Putina ako želi da učestvuje na tirniru, pa zar to nije najbrutalnije i najdirektnije uplitanje politike u sport?

I ne, nije američki sport trebao imati ikakve sankcije za sva nedjela svoje administracije, kao ni ruski sportisti, kao btw ni ex-Yu, jer su oni sportisti i nemaju nikakve veze sa politikom.
    Last edited by technus; 21-03-22 at 21:04.

21. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

ne treba Daniil ništa da uradi. imaju tu neku naviku u ENG da se prave najveća gospoda vazda a nisu. ođe sam više puta jasno napisano. narod Rusije, sportisti, umjetnici nisu krivi za ovo. Rusija je toliko toga dala svijetu da se teško može nabrojati i meni smeta što se sad prozivaju. treba jasno reći da je krivac Putin i ekipa oko njega. umislili da su veći od Rusije, a nisu Rusija je top zemlja, jedna od najbitnih u istoriji svijeta. nažalost Putin je doveo do ovoga

Thanks Thanks Given 
    4,793
    Thanks Thanks Received 
    5,573
    Thanked in
    2,752 Posts

Zanimljivost čisto, obzirom da vidim da se masovno pominje votabautizam na sve strane- znate li ko ga je prvi iskoristio, zvanično zabilježeno?

A. Hitler, u govoru koji je održao vrhovnoj komandi svojih vojnih snaga, 22.08.1939. u Obersalzberg-u, u najavi naredbe za invaziju Poljske:
    ''A pominje li ko uništenje Jermena?'' ( a šta ćemo što su Turci zbrisali Jermene, to nikome ništa... )

Nakon toga, Njemačka je sravnila Poljsku, braneći se od eminentne agresije te zemlje i njenih trulih zapadnih saveznika, i ka njemačkoj zemlji, i ka njemačkom narodu unutar njenih granica.
    Posebna napomena da su se Poljaci decenijama prije toga uvježbavali i pripremali za tu buduću agresiju, a naročito su uvježbavali juriš konjice sa kopljima na njemačke oklopne divizije.

Prije toga, Njemačka je progutala Čehoslovačku, braneći svoju manjinu unutar te zemlje od obespravljenosti i genocida koji se nad njima tamo sprovodio, a pripojila Austriju sa jasnim osnovom da se radi o vjekovnoj njemačkoj zemlji.

I prije i poslije toga, Njemačka se sistematski branila i vatrom zatirala svaki trag demonskih namjera jevrejskog naroda da uprljaju, unazade, obezvrijede, inficiraju i unište superiornu njemačku genetiku, čistost i zdravlje rase.

Ako vam što ovđe zvuči poznato, nemojte se shjekirat. Nije prvi put.
    A nisu ni pojedini ovđe, sa ovim identičnim floskulama, prvi koji siju naopako shjeme.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

24. The Following 14 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,540
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Nešto neobično se dešava u SAD. Nakon Foxa, čak i mediji vrlo naklonjeni demokratama (NY Times) su se obrušili na Bajdenovog sina. Ono što se do skoro nazivalo ruskom namještaljkom počinje drugačije da se tumači. Ne mora da znači, ali može da bude i nestrpljenje da se stari Bajden što prije skloni.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Naravno da se u ratu dešavaju zlocini. Naravno da postoje dvostruki arsini. I što ćemo s tim?

Naravno da je bombardovanje RTS od strane NATO bio ratni zločin. Niko nije zbog tog osuđen. I što ćemo s tim? Bi da ćerate pravdu? Đe? Kako? Možete ili da se pomirite sa sudbinom i realnošću koju nosi ovakav međunarodni poredak, ili da probate da glavom razvalite zid. Naravno, možete malo i da galamite na forumu, ako vam je što bolje od toga. Promijeniti ne možete ništa.

Što se tiče konkretne invazije na Ukrajinu, tu dileme nema. Jedna strana, a to je Rusija, jeste agresor, druga strana, a to je Ukrajina, jeste žrtva agresije i za ovaj rat nema opravdanja. Može biti samo izgovora. To što će i poneko drugi stradati ne mijenja ono što je osnovno, a to je da je Putinova Rusija odgovorna za ovaj rat. Rusija je i najveći gubitnik, ma kako da se rat završi. Posledice ove katastrofalne greške će Rusija i njen narod osjećati decenijama.

Može se razgovarati o tome da le je Zapad svojim stavom prema Rusiji indirektno dao doprinos odluci Rusije da napadne Ukrajinu. Ali, ovim suludim ratom Rusija je samo dala municiju onima koji smatraju da Rusiji nije mjesto u demokratskom svijetu i da je treba držati podalje. Nažalost, generacije Rusa će morati da se nose s ovim bremenom rata i zločina prema Ukrajini koje je Rusiji natovario Putin.

27. The Following 4 Users Say Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Taman ko sto i generacije Amera ili Njemaca osjecaju breme ratova i zlocina.
    Sve im nesto tesko, ne smiju na ulicu od sramote izaci.

29. The Following User Says Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Nešto neobično se dešava u SAD. Nakon Foxa, čak i mediji vrlo naklonjeni demokratama (NY Times) su se obrušili na Bajdenovog sina. Ono što se do skoro nazivalo ruskom namještaljkom počinje drugačije da se tumači. Ne mora da znači, ali može da bude i nestrpljenje da se stari Bajden što prije skloni.
    Jer su se pojavila zvanicna dokumenta da je Bajdenov sin ucestvovao u finansiranju i izgradnji tih labaratorija.
    Igrom slucaja Qanon i infowars su jos uvijek zivi i navijaju za Trampa. I osjecaju se pokradenim na izborima.
    Odatle do twitera i ozbiljnih provjera suludih podataka nije vilo daleko, a ni mainstream mediji ne mogu dovijeka da izbjegavaju.
    Nema mnogo veze sa tim da liberalni mediji zelw da vide ledja Bajdenu. Jbga ne mozes bas sve da blokiras

Ne bih ja to nista diro

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Taman ko sto i generacije Amera ili Njemaca osjecaju breme ratova i zlocina.
    Sve im nesto tesko, ne smiju na ulicu od sramote izaci.
    Staviti u isti kos Amerikance i Njemce, pobjednike i porazene, teska je glupost. Njemackim ratnim zlocincima je sudjeno u Nirnbergu.

Drugi svjetski rat je zavrsen prije skoro 80 godina. Naravno da su Njemci dugo osjecali breme Hitlera. Negiranje holokausta je krivicno djelo u Njemackoj. Za to se ide u zatvor.

Page 171 of 494 FirstFirst ... 71121161167168169170171172173174175181221271 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)