I to krivicom jednog covjeka
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Rusi su danas napali, izgleda i uništili Ukrajinsku vojnu bazu Javoriv udaljenu svega 25 km od granice Poljske. To je bila najveća baza na zapadu Ukrajine u koju je najvećim dijelom stizala pomoć u oružju koja je sa zapada stizala u Ukrajinu. Lokalni funkcioneri kažu da je smrtno stradalo 35 ljudi, a ranjeno 134. Rusi tvrde da su ubili skoro 180 stranih plaćenika. Britanija je rekla da da ovaj incident prestavlja "značajnu eskalaciju" sukoba.
Ovo se sve više zahuktava, sve manje se čuju glasovi razuma. O pobjedi govore jedni, drugi, treći... a manje-više svi gubimo.
I to krivicom jednog covjeka
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Kako bi bilo jednostavno da se radi o jednom čovjeku ili čak grupi njih...
pa ođe je baš toliko jednostavno. Putin je kriv. jer je pričao da od invazije neće biti ništa pa onda napao UKR. i sad je razara i uništava
edit - pitanje za ove bolje upućene. ima li još nekih vojnih baza i jaako bitnih tačaka blizu granice sa Poljskom? a da mogu biti meta ruske vojske? ne znam kako će ameri i ekipa tretirati ako se budu gađali konvoji vozila
Last edited by outline; 13-03-22 at 21:03.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Eno suoptužili Putina da (zbog kancera) opasno konzumira steroide, koji mu uzrokuju napade bijesa.
Evo i druge strane medalje
Poslato sa kompaktne pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Siguran sam da se Rusi neće usuditi napadati konvoje sa naoružanjem dok ne uđu na teritoriju Ukrajine...
---
Pomalo mi je smiješna tvrdnja da Rusi od Kine traže vojnu pomoć. Sve druge vrste pomoći su im potrebnije od vojne.
na to sam i mislio, juče su Rusi dali izjavu da će konvoje sa naoružanjem na teritoriji UKR tretirati kao legitimne mete. viđećemo kako će dalje ići taj transport. sa druge strane par senatora upire da se UKR dostave avioni. iako bih rekao, da Pentagon zna šta radi kada je izašao sa pričom da bi to moglo biti shvaćeno kao provokacija
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
И ја сам убијеђен.Поготово када се одустало од слања авиона Украјини.
Русија има смијешно мало наоружаних дронова.А авијација је као што видимо изложена великим ризицима.Русији од Кине требају наоружани дронови и средства за електронско ратовање којих ни Кина нема у неким великим количинама.
Такође примјетно је да Руске копнене снаге имају јако мало система за ноћно осматрање.
Само усвајање тих система не иде преко ноћи.
Црногорце је одржало црногорско срце.
To sa avionima mi djeluje neostvarivo. Prvo, morali bi im isporučiti neke Migove koje imaju samo Poljska i Rumunija, a one za uzvrat traže besplatno ili po niskoj cijeni nove vazduhoplove iz NATO arsenala. Drugo, odakle bi ti avioni polijetali, obzirom da su aerodromi u Ukrajini manje više onesposobljeni. Niti Poljska, niti Rumunija ne prihvataju da avioni u borbene misije polijeću sa njihovih aerodroma.
Komplikovanije je to nego što na prvi pogled izgleda.
Izgleda da od dolaska Šojgua na čelo ministarstva nisu previše uradili na ekspanziji određenih sistema/modernizaciji.. Smiješan je podatak da u dostini ključnih faktora u vojnoj industriji zavise od uvoza tehnologije (čipovi itd)..
Ako se sjetiš onog promo materijala đe se priča o supersoničnim raketama a onda par mjeseci kasnije onaj incident đe je zabilježena i radijacija usled eksplozije..
Oni imaju količinu određenih sistema, upitan je kvalitet..
Iskander su nemilice rokali prvih desetak dana, sad izgleda sve manje i manje jer su skupi a proizvodnja je usporena ako nije i stala..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Rusi od Kine sigurno mogu da dobiju dosta toga što im nedostaje ili je preskupo za proizvodnju. Za početak, mislim da ruska avijacija kuburi sa pametnim bombama i raketama. Zato izmeđju ostalog i lete nisko (doduše izbegavaju i UKR pvo sisteme koje su navodno uništili). Od kineza bi mogli da nabavljaju iste, jer Kina sigurno ima resurse i tehnologiju da to proizvodi daleko jeftinije.
Ne znam sto bi moglo biti sledeće, ali neđe pročitah podatak s Ukrajinske strane da je navodno ispaljeno oko 30 Kalibr raketa. 8 je pogodilo cilj, 22 su oborene. E sad, ne bih se začudio da je u tom slučaju radio Patriot. Jer nisam siguran da Ukrajina ima takve sisteme koji mogu poskidati 22/30 krstarećih raketa.
U svakom slučaju, ovo ako je tačno, znači da se probavaju snage. Slično je bilo kad je 2017. Amerika gađala sirijski aerodrom sa tomahavcima. Navodno je cilj bio i da se testira ruski S400 sistem u Tartusu, koji nije dejstvovao. Sve je to opipavanje pulsa ja mnim.
Nadajmo se da neko nece otic predaleko i napravit zaj*eb zbog kojeg ćemo svi na planeti ispaštati. Big time.
Да је једноставно свакако није.Иако су ти авиони ремонтовани и модернизовани у сарадњи са Украјином, више ствари би се ту морало преправити да би се ти авиони оспособили за потребе Украјине.
Аеродроми су ту најмањи проблем.То што су Руси погодили нека складишта горива и објекте на неким аеродромима у западној Украјини, не значи да су ти аеродроми онеспособљени за коришћење у ратним условима.
Чак и не мора аеродром.Може и са пута.
Црногорце је одржало црногорско срце.
nisu samo skladišta goriva i objekte nego i piste, e sad sve to inženjerija može relativno brzo da izravna
She is only here to annoy herself!
Da je radio Patriot, to bi značilo direktno miješanje nato-a u sukob..
Ukri još uvijek imaju određeni broj S300, BUK, a ne znam da li su u pogon ubačili TOR sisteme koje su ranije uzeli od Rusa (makar 2 potvrđena u ispravnom sistemu, da sam ispratio)..
Dalje, čudi me kako tako ostavljaju Rusi te zaj*banije sisteme, poput Pancira recimo (2 su u ispravnom stanju zarobljena) a da ih ovi nisu skremblovali ili sabotirali..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Da Migovi mogu uzlijetati i slijetati koristeći pogodne djelova autoputeva. No, nešto mi ne djeluje da bi to bitno smanjilo nadmoć Rusa na nebu.
---
Inače, imam utisak da su Rusi u startu pomislili da idu na izlet.
---
I na kraju, mislim da će, čini se, neminovnim padom Mariupolja naglo porasti šanse za ozbiljnije razgovore koji bi mogli rezultirati nekim kompromisom i zaustavljanjem ovog užasa.
Last edited by Stradivari; 13-03-22 at 21:46.
Da, ali kina osim manevara, nema apsulutno nikakvu provjeru razvijenih oruzanih sistema u realnim uslovima
Mozda grijesim, ali osim municije, nisam cuo da je Kina prodavala ili ucestvovala sa visokotehnoloakim oruzijem
Prodaja Rusiji bi bila strateski potez provjere oruzija, za koje, bar moje misljenje, nemaju nikakvih parametara sem na papiru i nekim manevrima.
Ne bih ja to nista diro
Kinezi testiraju štošta ali sve je to neprovjereno u realnim uslovima.. Rusi recimo guraju priču kako je Armata T-14 next big ting u grani tenkova ali je i dalje zaglavljen u testovima i daleko od realne upotrebe..
Kinezi mogu da im pomognu sa čipovima ali je caka što su i oni veliki uvoznici istih sa zapada..
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks